- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
-
GabeszTdi
csendes tag
válasz
dergander #1288 üzenetére
akkor még egy kérdés, kettő venti bekötést használok, egy venti a gép hátuljában a proci mögött egy meg a ház legelejében van, bios auto normál fokozatban, hátsó venti a 8pines cpu supply mellé van kötve az a fan3, az első venti pedig a ramok mellé az a fan1 , arra lettem figyelmes hogy a hogy a fan1 -est valamikor 1200 felett pörgeti, miért?
-
DJ.Gróf
aktív tag
válasz
dergander #1277 üzenetére
Hmm. Nem semmi
Ez az első IGP-s lapom. A régi integrál vga kártyákkal nem volt ilyen gond.
Még az UEFI bios is új. Barátkozni kell vele. A 3d bios pedig nagyon aranyos
Ha már itt tartunk. Az IGP besegít a PCI-os videokártya teljesítmény növelésébe?
Olvastam még ,hogy képes váltani a lap a két megjelenítő között, ha nincs szükség nagyobb teljesítményre. Ezt mégis hogyan? Ebben az esetben hova kell bekötni a monitort?
Köszönöm!
-
Raggie
őstag
válasz
dergander #1267 üzenetére
Nekem is 1,06-on van(elnéztem az előző posztban).
mem:1,65V
Vtt: 1,06-vAz előző hsz-ben említett 0,5V-os szabály egyébként megdőlni látszik az IvyBridge-nél. Körülnéztem kicsit és több fórumon is rengeteg ember hagyja Auto-n a Vtt feszültséget, ami 1,06-1,08-ig viszi fel általában egy 1,65-ös XMP profilnál. Mindenki stabil működésekről írt. Szóval sztem ne aggódj.
Ha tényleg a maximális biztonságra és az alkatrészek 10éves élettartamára törekszel, akkor viszont fogadd meg HSM tanácsát és ne vidd 1,55V fölé sokkal a RAM-okat. Hagyd az XMP-t és használd 1800MHz körül.
-
HSM
félisten
válasz
dergander #1260 üzenetére
Nem mindenki gondolkozik így. Én se hajtom üveghangon a kocsikat, mert minek? Az említett Audival se csak 70 felett lehet közlekedni. Nyilván hasznos, hogyha szükséges, tudsz vele sietni, de csak "miért ne" alapon szabálytsérteni és gyorsan leamortizálni az autót nekem nem tűnik ésszerűnek.
-
HSM
félisten
válasz
dergander #1249 üzenetére
Egy ilyen i5-nek egyáltalán nem hatalmas túlhúzás a 4,5Ghz, okosan beállítva jó lapban jó hűtéssel belefér az összes specifikációba.
Itt találod az 1,575V maxot: [link]
82. oldal, 7-6 tábla, Vddq.Lehet, certifikálva van, hogy működik, de mégis megsérti a specifikációt, szvsz ez ilyen saját felelősségre csinálhatod kategória.
De igazából tök felesleges erről beszélgetni, olvass el egy tesztet, és rá fogsz jönni, hogy gyakorlatilag világon semmit nem nyersz azzal a processzorral 1600@CL9-nél gyorsabban járatott memóriákkal. Ergó, maximum az e-penis faktora lesz kisebb a gépednek. Megéri ezért kockáztatni, amikor az 1600@CL9 1,5V-ot röhögve kirázná az a kit a kisujjából, de szerintem az 1866@CL9-et is? Te tudod...
-
HSM
félisten
válasz
dergander #1247 üzenetére
"különben meg minek csinálták ezeket a RAMokat ha nem bírja a Sandy?"
Mert igény van rá, van aki megveszi. Ha megdöglik a Sandy procid tőle, nem az memóriagyártó kára. Nézd meg nyugodtan az Intel technikai dokumentációját, elérhető az oldalukon. 1,57V-nál még véletlenül és nagyon rövid időre sem kaphatna többet a ram.... -
patomi
őstag
válasz
dergander #1240 üzenetére
nem vagyok tuning mániás, meg már nincs is meg az inteles gépem, de úgy tudom 1,56v-ig lehet a ramokat intelnél felpiszkálni. én inkább az időzítésekkel játszanék és szvsz. 1866-ig vedd vissza. ha stabil akkor lehet próbálni emelni a frekin.
a z77-es lapban nálam így mentek a ramok 2133-on. (igaz más típus) de elvileg ezek is csak 1,6v-on mentek volna. (nálam 1,53-1,55v körül voltak beállítva) -
zsoika
addikt
válasz
dergander #1227 üzenetére
Asrock Z77 Extreme 4 jó deszka, de nekem egy Gigabyte GA-Z77-DS3H lapom van 19e vettem itt a PH-n garanciával, számlával és tökéletesen megfelel nekem. Több info kell ahhoz, hogy ajánlani tudjunk Pl. mekkora a gépházad, bele fér e az atx-es lap vagy csak a mikro atx vagy hogy kell e alaplapi 5.1 vagy nem mert usb-s fülest használsz amiben benne van a hangkártya mint nekem...stb. Nem elhanyagolható hogy hány év garit adnak rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest