Új hozzászólás Aktív témák
-
jel19
csendes tag
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítségét. Ugyan ezekről olvastam én is. Mivel nemrég vettem ezt a "lelket", meg akartam tudni a lehetőségeit. A régi gépem AMD volt, azt lehetett is húzni jobban, de nem használtam azt sem sosem húzva csak kipróbáltam a határait. Úgy tűnik az Intel ennyi. A régi tulaj 41-es szorzóval használta, nem tudom egyenlőre hogyan, mert a képi adatok közül nem állítható a szorzó? Mondjuk "papíron" megveri az AMD 8xxx-es gépeit de így "alapon" nem vagyok hanyatt esve az Inteltől! Csak annyit tudok most mondani, hogy a következő gépem AMD lesz. Ezt azoknak üzenem akik most akarnak beruházni!
-
Hoorus
őstag
Adatlapomon megtalálod a konfigot.. A 3770K melegszik, mint a dög.. Nameg a 7970 is fűt rendesen ha elkezdek játszani.. Eddig nem volt fent a gépház oldala, de fel akarom rakni, ne nyúlkáljon bele a gyerek véletlenül se. Így meg kell a venti is, mert biztosan megsülne valami...
Főleg így, hogy itt a nyár..
-
Raggie
őstag
Azt azért gondoltam, hogy az adott sávok jó helyre mennek, csak arra voltam kíváncsi, hogy pl játékban tud-e térhatású hangot(amerről lőnek onnan hallod meg ilyenek), valamint hogy a minősége milyen akkor ha mind a 6 csatorna ki van rajta használva. De ezek szerint a minőséggel nincs probléma.
-
Raggie
őstag
Most így visszaolvasva én sem tudom a vízhűtést honnan vettem. Ma mindent benézek...
A 8cm-es ventimérettel mondtad ki a kulcsszót. Ezt nem tudtam. Azt tényleg járatni kell, hogy vigyen levegőt, bár én tuti lecserélném mielőbb, mert az amúgy sem erre való(én 12-14cmes ventikkel operálok). Mindegy, zárjuk le a témát.
Arra vagyok kíváncsi, hogy pl filmeknél és játékoknál kijön-e rendesen a 3D hangzás az alaplapi kártyával.
-
Raggie
őstag
Kezdjük nagyon szétoffolni a topicot...
Ha már van vized, miért nem vizezed lea VGA-t és akkor kész!Lehet hogy neked a lelkednek jóttesz, hogy szabályozódnak ezeknek a hőmérsékletétől a házventik, de próbáld ke hogy minimumon járatod az összeset egy napig, majd járasd maximumon egy napig. Alig lesz különbség(jó, mondjuk ez függ a háztól meg a ventik számától is).
HDD-k hőmérséklet különbsége 2-3 fokon belül lesz az biztos.
A VGA hőmérséklet sem hiszem, hogy 4-5 foknál többet változzon.Magyarán egy nagyon szűk sávra kell belőni a ventik szabályzását, ami azt fogja eredményezni, hogy majdnem mindig vagy alacsony fordulaton fognak menni, vagy maxon. Persze ez ízlések és pofonok kérdés, ha valaki szereti hallgatni, hogy állandóan variálódik a ventik hangja annak lehet, hogy ez így jó, de sztem sokkal egyszerűbb egyszer jól belőni valahol középre és kész.
On: még mindig nincs senkinek érdemi tapasztalata az integrált VIA hangkarival és 5.1-es hangrendszerrel? Érdekelnének a tapasztalatok, mert tervezek venni és nem tudom mindenképpen kell-e számoljak külső hangkártya vételével vagy azt a pénzt inkább ráfordíthatom a hangrendszerre.
-
Raggie
őstag
Ha mindenképp szabályozgatni akarja az ember a házventijeit is akkor sztem vegyen 5-6k ért egy 4-5 ventis külső potis szabályozót.
BIOS>M.I.T.>PC Helath Status>system fan control>Manual
ezután a PWM control-ban egészen le lehet venni a fordulatszámot. (nekem majdnem megálltak a ventijeim pl a legalacsonyabbal) Szóval lehet ott BIOS-ben is halk hűtést beállítani. De már a "sima" silent-nek is elég halknak kellene lennie, ha az nem halk, akkor nem jó ventiket használsz.Az tény, hogy a VGA vagy a hdd hőmérsékletét nem veszik figyelembe, de nem is nagyon kell. Az egész ház belső hőmérsékletét aránylag jól tükrözi a mainboard temp, és ezeknek a ventiknek csak ezért kell felelniük. Ha az általuk belőtt fordulat nem elég valamilyen alkatrésznek, akkor feljebb veszed a szabályzást és kész. De mondom, hogy ha tényleg minden alkatrészre külön akar figyelni az ember akkor csak a potis állító jöhet szóba, mivel pl a VGA/HDD hőmérséklete nem nagyon függ a CPU-étól, tehát az a megoldás sem jó, hogy mindent arra a csatlakozóra köt az ember(vagy annak a hőmérséklete alapján szabályozza).
-
Raggie
őstag
Hát eleve ami itt volt említve azt én is tapasztaltam (lynx-AVX a hűtés tesztelésére jó, Prime vagy OCCT a stabilitásra), de mondhatnék más területről is példát: HD7950 túlhajtásánál is egy Cry3 ami 100%-on járatja a gpu-t simán stabil, hőfokok 70-80 celsius környékén, egy WoT 40%-os gpu terheléssel még több feszültséget kér(lefagyogat) pedig hőfokok csak 50-60 celsius környékén. Más-más program más részeit terheli jobban a hardvernek, esetenkánt úgy is hogy az összterhelés más tendenciát mutat.
De ez már nagyon off.
Más: még mindig nem tudom honnan tudnék F17-es BIOS-t letölteni Z77-D3H lapomhoz...
Valaki??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged