- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
robotjatek
tag
válasz
GrooveHero #39974 üzenetére
Én is úgy tudom hogy nem SLI ready a p35/45. Maximum CF rendszert tudnál kiépíteni, de p35-ön annak sincs sok értelme, ugyanis a második kártyának csak egy PCI-E 1.0 x4 jutna
-
dustinzahn
csendes tag
válasz
GrooveHero #39471 üzenetére
Táp lekapcsol, elem kivesz, mellette van egy jumper, azzal CMOS reset, és voálá!
Próbáld ki, én soxor beszoptam ezt! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
bios frissítéstől nem veszik gari.
hogyan fáradt el egyébként a lap?
-
belaazallat
addikt
válasz
Elvileg nem probléma.
-
belaazallat
addikt
válasz
GrooveHero #39439 üzenetére
A DQ6-on melyik bios van? Próbaként egy 3. vinyó?
Gondolom próbáltátok már másik sata aljzatba dugva is, másik kábellel?!
(#39440) rvn_10
Korábban már többször elhangzott(le lett írva), E-s verziókban van egy plussz energiagazdálkodási funkció. -
belaazallat
addikt
válasz
GrooveHero #39437 üzenetére
Ha telepítéskor egy vinyó van benne úgy is csinálja? HD sentinel mit mondott a vinyókra?
-
belaazallat
addikt
válasz
GrooveHero #39435 üzenetére
Hali!
Vinyókról HD sentinel mit mond, ha berakod másik gépbe? Memóriát teszteltétek? Van valami tuningólva? Bios reboot alatt ugye nem volt áram alatt a táp?
-
Sziszifeca
őstag
válasz
GrooveHero #38707 üzenetére
Nem a pasztázással van probléma?
Próbáld ki Safe-módban is! -
belaazallat
addikt
válasz
GrooveHero #38707 üzenetére
Akkor fogalmam sincs! Sorry!
-
belaazallat
addikt
válasz
GrooveHero #38705 üzenetére
Mennyire szellőzik a házad? És milyen egyáltalán?
-
belaazallat
addikt
válasz
GrooveHero #38703 üzenetére
Lap csere előtt is win7 volt fent? Ha nem akkor mi?
-
belaazallat
addikt
válasz
GrooveHero #38701 üzenetére
Hali, melyik win alatt csinálja?
-
Deviance
tag
válasz
GrooveHero #38343 üzenetére
Hello!
DS3mas alaplapom van es mostanaba hirtelen meghulyult szeretnem toletek megkerdezni hogy talalkoztatok-e mar ilyen hibaval illetve tap hiba-e?Tunetek:
- Ha be van dugva aramba USB-n minden kap rendesen aramot kulso vinyo beindul eger eg.
- Ha le lett aramtalanitva OC beallitasokat betolti rendesen biosbol kifagy, es alapot betolti utanna megint ratolom az OC-t es tokeletesen megy.
- Amikor ki szeretnem kapcsolni, minden leall kiveve hogy a ventillatorok mennek tovabb.
- Ujrainditaskor nem all le a gep hanem 20masodpercig kb gondolkodik es behozza a biost igy indul ujbolElore is koszonom valaszotokat
Config:
quad9550 2,8 @ 3,61 1.3V->1.25V
2 clx 1066 + 1 kingmax 1066 6 - 6 - 6 - 18 2.0V
XFX 4870 1ghz alap -
GrooveHero
addikt
válasz
GrooveHero #38342 üzenetére
vagy ugyanannyiért ocz platinum
-
MZsoltee
veterán
válasz
GrooveHero #38338 üzenetére
CL6 szóval felejtős.
Az alsó 2 jó lehet! -
válasz
GrooveHero #38339 üzenetére
CPU-d szorzójától függ, hogy kell-e 1066-os kit. Ha magas a szorzó, lehet, hogy elég egy 800-as is, ami olcsóbb.
-
válasz
GrooveHero #38334 üzenetére
Ha megnézed az adatlapom, láthatod, hogy 3.6GHz-en megy a CPU, tehát 450-es FSB-n, ergo a RAM-ok a gyári 800MHz helyett 900MHz-en ketyegnek. A lap nem megy többet a Yorkfield alatt (kéne még pár fázis). Nem kifejezetten a G.Skill-t javasoltam, csak írtam, hogy nekem ilyenek csücsülnek benne.
Mien CPU-d van egyébként?
-
válasz
GrooveHero #38332 üzenetére
Én G.Skill-ből használok 8GB-ot, simán vettem 2 db 2*2GB-os kitet.
-
válasz
GrooveHero #38329 üzenetére
8GB-nyit kezel, és igen, jobban jársz DDR2-vel.
-
Gorneck
legenda
válasz
GrooveHero #38327 üzenetére
Amiért a többi gyártó is...vmi fogadja azt a fránya ddr3at ha már van...az már más kérdés hogy szintetikus teszteken kívül sehol nem mutatkozik meg, hogy egy 1333on járó ramod van a gépbe egy 800 cl4es helyett...sajna maga az architektúra nem követel nagyobb sávszélt...így az én magánvéleményem, hogy aki 775höz vesz ddr3at és gyorsulást vár az csak szórja ki a pénzét az ablakon...
Neked úgy éri meg több ramot (ddr3at természetesen) venni a gépedbe, ha a közeljövőben vmikor i5/i7 váltás lesz...amibe ugye már csak ddr3 passzol...de ha 2-3 évig nem nyúlsz a géphez max procit cserélsz, akkor nem éri meg most többet áldozni ramra ha van olcsóbban is alternatíva...
Ez egyébként vonatkozik a cpu cserére is nálad...szvsz. Hacsak nem vmi négymagost veszel bele... -
MZsoltee
veterán
válasz
GrooveHero #38322 üzenetére
Arra akartam kilyukadni, hogy fölöslegesnek tartom, hogy egy 775-ös rendszerbe ddr3-as memóriát tegyünk, mert a processzor miatt nem tud a rendszer profitálni addr3ból. Tehát azt javaslom, hogy ne vegyél bele ilyen drága memóriát, hanem inkább ugyanannyi ddr2-t olcsóbban vagy ugyan annyiért 2x annyit. Esetleg cseréld a le a procit egy E8400asra. Természetesen a te pénzeddel, a te gépeddel azt teszel, ami jól esik. Szerintem válaszoltam a kérdésedre, az én véleményem a fent leírt, teljesen fölösleges a ddr3. Részemről a téma lezárva.
-
Gorneck
legenda
válasz
GrooveHero #38322 üzenetére
Hogy a kérdésedre is válaszoljak...nem sok ember használ 1600as ramot ebben a lapban így nem nagyon fogsz konkrét választ kapni, pedig már párszor kérdeztél a témában ahogy láttam és eléggé zéró tartalommal konkrétumokkal érkeztek válaszok.
Ha a procid képes 400as FSB mellett menni, akkor 1600as ram órajel megfogható. Ergo vedd azt a ramot amit kinéztél és vagy jó lesz vagy nem... -
MZsoltee
veterán
válasz
GrooveHero #38318 üzenetére
Minek erőltetsz 775be ddr3at? Teljesen felesleges, a procik semmit sem gyorsulnak a ddr3 a ddr2höz képest. Vegyél bele menniél tövv ddr2-t 800Mhz CL4 vagy 1066Mhz CL5ben és csókolom.
-
japy
őstag
válasz
GrooveHero #36197 üzenetére
Különben + egyszerű a válasz ha jól tudom! Bios frissítésekor a lap elvileg ellenőrzi a feltenni kívánt biost és ugyis (lehülyéz) ha nem neki valót akarod ráerőltetni!
-
killer1203
senior tag
válasz
GrooveHero #36195 üzenetére
giga oldalán van sima P35 DS3 és van EP35 DS3
-
killer1203
senior tag
válasz
GrooveHero #36186 üzenetére
Szia
Átnéztem a bios de sehol nem találtam ilyet, még egy régebbi biost is feltettem de nincs ilyen opció legalábbis én nem találom.
-
MiB
tag
válasz
GrooveHero #36173 üzenetére
Nekem is elállítja ha auton hagyom, 5-5-5-15 helyett beállított 5-7-7-20-at! Néztem is ki a fejemből!
-
grimike
csendes tag
válasz
GrooveHero #35766 üzenetére
Nem kérdezett az semmit se, a szoftverbazisről szedtem le, csak elindult aztán kész. Még csak menüje sincs, nemhogy varázslója, akkor ez más verzió lehet.(vmi 1434 ha jól emlékszem). Egy órája futattam végig a gépen az online nod32-est mert mikor feltettem a Ace codec csomagot, feljött a végén egy ablak ami tele volt trojan downloader, meg worm-os dumákkal, így jobbnak láttam átküldeni rajta, de nem talált semmit. Nem tettem még rá semmit (nod32-t használok), mert szerintem a C-t le fogom gyalulni majd, ha összeállt a dolog(remélem össze fog), és csak a kellő drivereket fogom feltenni.
De már egyre kevésbé bízom benne, hogy ebből lesz vmi (max szakember által)... -
grimike
csendes tag
válasz
GrooveHero #35764 üzenetére
Igen felraktam a 6.03-at, az vmi 2006-os cucc, de attól frissebbet nem találtam, legalábbis ezen néven.
Nem tudom miért akadozik, a proci terhelése 70% körül volt akkor is amikor nem játszotta le, de a hang akkor jó volt. Hozzáteszem a VLC player most sem játsza le a trailerek.
Szóval kompletteb a probléma úgy látom én is, de számomra egyenlőre nem sok esélyét látom, hogy önállóan megoldjam, tapasztalat és a mögötte lévő tudás nélkül.
Amit kérdezel sajnos nem értem, ha az XP-telepítésre gondolsz, akkor nem kérdezett ilyesmit, nem is szokott. Nem jelenik meg sehol semmi, egyszerűen elindul játsza, vagy nem, de sebességben meg terhelésben olyan mintha csak önmaga árnyéka lenne.Mégiscsak-2.5Ghz-es duplamagos cucc, nem értem miért kínlódik ennyire..... -
grimike
csendes tag
válasz
GrooveHero #35761 üzenetére
Előrelépés történt kérlekszépen. A KMpayer lejátsza a filmet akadozás nélkül, bár a proci 70% felett tolja, ami nem kóser szerintem. Ellenben eddig a hang jó volt, most viszont az akadozik...
ötlet?
-
grimike
csendes tag
válasz
GrooveHero #35759 üzenetére
Pont ez-az, hogy úgy kéne mennie rajta mint az álom, ezért gondolom, hogy én basztam el vmit!!??
Remélem nem hardveres a baja. Alaplap driver most a gyári cd-s van fenn: 8.3.1.1011 . A Gigabyte honlapján ettől régebbi van vmi 2007-es. Van jobb?
Ace Codec-ből 6.03-ast találtam legujabbat, jó lesz?
A samsung honlapján olvastam, hogy egyes VGA kártyák, nem mindig támogatják teljes mértékben a monitorokat. Fasza. Mondjuk a Samsung honlapján 2007-es VGA lista van.Lehet visszteszem a D-subra eddig kiválóan megfelet tt is, de ha VGA függö a monitor akkor meg mindegy...
Azért választottam ezt a Sapphire kártyát mert csendes, és állítólag az ATI kártyák jobban tudják a HD-t nyomatni. Eddig nem vettem észre
Letöltöm amiket mondtál, megnézem mi lesz...... -
grimike
csendes tag
válasz
GrooveHero #35744 üzenetére
Nos összeraktam a gépet, feltettem rá az xp-t. 640GB-s vinyóból csak 600 ismert fel, kettépartícionáltam, 30 meg 570-re. Az 570GB-t kb 2 óra hosszáig formázta az XP. Ez normális???
Feltelepíttem a gyári drivereket stb. Mondom először teszek egy próbát, letöltök egy-két 1080p-s trailert, mivel ez lenne a gép fő feladata, csak majd LCD tv-t kéne hajtania. Lejátszottam (VLC playerrel), de..........mintha képregény néztem volna. Egy másfél perces videó kb 5-6 képből állt, az is össze-vissza, ezt a régi 8 éves gépem is megcsinálja. Délelőtt óta bolyongok olvasok itt a fórumon meg a neten(már fáj a szemem), de nem tudom mégsem mit kéne tennem.(valszeg azért mert nem értek hozzá). Feltettem a legújabb vga drivert catalyst 9.2-t, azzal is ugyanez van. Az alaplap driverét is próbáltam frissíteni de az sem segített. Melyik a legjobb most ehhez a laphoz, melyiket tegyem fel és hogyan? Mármint elég rátalapíteni vagy előbb le kell szedni a régit vhogy?
A monitor(Samsung 223BW) bizonyos funkciói nem működnek, pl nem tudom a képet mozgatni, finomhangolni hogy a betűk élesek legyenek. A monitor gombjaival sem, és a szoftverével sem(magic tune).Színt pl lehet. Most van először DVI-n keresztül összekötve a géppel, eddig a másikon (D-sub??) keresztül volt, a régi gépen összekötve. Amúgy ezek a videókártyák nem ismernek 16/10-es felbontást a 1680/1050-en kívül? Mert net-re nemigen használja senki így szerintem!!??Szóval az egész gép nem úgy működik ahogy kellene neki.
A config:
Gigabyte EP35-DS3 r.2.1
Intel E5200
Sapphire HD4670 521MB GDDR4
WD 640GB 32GB cache
Kingmax 2GB 1066Segítsetek, légyszives.....
ház+táp Gigabyte gz-x2 + gigabyte 460W superb -
BemAnyó
senior tag
válasz
GrooveHero #35748 üzenetére
Qru kolléga jól mondja, ep35c ds3r rev2.1, most 7-7-7 26 on tesztelem, 8-8-8 28 az most stabil, de gyári érték szerint 1.9v on 7-6-6 28 on is kéne mennie, ill 7-7-7 20 on is, persze nem ilyen hibrid deszkában, de az 1600mhz 8-8-8 28 al én már messzemenően elégedett vagyok ebben a lapban, jó tudni hogy bírja, alapból 1600 on indult el, de csak azért mert 400 on van az fsb -m, ha visszaveszem gyári 266 ra akkor 1066 on indul ram,
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dupla sry.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
EP35C-ds3r
-
BemAnyó
senior tag
válasz
GrooveHero #35730 üzenetére
nahát, szóval nekem 1600 cl7 es van 2-2gb, és nagyon nem mennek.... 1200 cl9 ami most biztosan beton stabil.... hajam égnek áll komolyan, 1333 on fel sem bootol, 1600 on most tesztelem 2v on cl8 ban hátha bejön... olvastam hogy más lapoknál valakinek segített az új bios ddr3 nál.... de már nincs sok 5letem, több feszkót nem merek neki adni...
-
grimike
csendes tag
válasz
GrooveHero #35742 üzenetére
Köszi, sokat segítettél, az IEEE 1394-et szerintem sehova nem tudom rákötni( a könyve szerint az USB-re tilos), de megleszek nélküle egyelőre. Ezek szerint a többi meg nem kell. Akkor elvileg össze van rakva a gép.
A vinyót én is úgy gondoltam, csak 40GB lesz az XP-nek meg a felhasználói prg-knek, a "maradék" 600 meg film, játék stb.
Akkor még 1-2 láma kérdés
Van valahol magyar nyelvű kézikönyv az alaplaphoz? A honlapjukon sem találtam (ellenben volt 2 féle kínai, japán, arab stb)
Először dobjam fel az XP-t és utána kínlódjak a BIOS-al, vagy fordítva? Bár fordítva nem tudom hogyan tudnám, mivel rádiós az egér és a bill-is amiket ugye telepíteni kell.
Kell vmire figyelnem, a BIOS-ban? Vmi fontos beállítás? (mondjuk azt sem tudom, hogy mi az a RAID). Majd megpróbálok az angol leírásból kibogarászni vmit....
-
grimike
csendes tag
válasz
GrooveHero #35739 üzenetére
Akkor még frissek az emlékek, ha nem gond kérdeznék akkor párat, én éppen most rakom össze.(kb 6-7 évente esik ez meg velem, legutóbb még nem is voltak ilyen csatik mint most
)
1. Az "SPDIF I" és "SPDIF O" csatlakozók az alaplapon mire jók? használható?
2. A házam(Gigabyte GZ-X2) elején található IEEE 1394 bemenet, annak a kábeljét hová kell dugnom az alaplapon?
3. A"COMA" és "LPT" port mire kell?
4. A ház audoó csatijai közül melyiket csatlakoztassam az alaplapra? A HD audiü vagy a AC97?MOD: WD 640GB 32MB SATA2 vinyóm van, jumpert nem kaptam hozzá, tehát nincs rajta semmi, vagy ezeket már nem kel master/slave-ra állítani?
Más is segíthetne ha tud, köszönöm előre is!
-
grimike
csendes tag
válasz
GrooveHero #35737 üzenetére
ok, akkor arra teszem, kösz
-
Sirandrish
legenda
válasz
GrooveHero #35733 üzenetére
nah ez már jön..köszike..és semmi baj
-
Sirandrish
legenda
válasz
GrooveHero #35728 üzenetére
hát ez mind szép és jó de ehhez falhasználónév meg pass kéne..
-
Sirandrish
legenda
válasz
GrooveHero #35721 üzenetére
Nah jólvan de attól még megkéne oldanom a problémát
-
Sirandrish
legenda
válasz
GrooveHero #35719 üzenetére
Hát ha outputra megyek annak nincs jelentősége mivel az a lejátszáshoz van..egyébként a lejátszásnál lévő csuszkákat tudom mozgatni..
a gond az iinputnál van...van a digital..de az nekem nem jó ugye és van a sima Audio input..
nah itt minden be van pipálva és ami a legérdekesebb hogy nem szürke a csuszka...szóval ugyanugy látom mint a mozgatható csuszkát..a probléma hogy ettől függetlenül sem tudom mozgatni..egyiket sem a Recordingon kivül..
szerk: az hogy az elnémitás jelenleg be van kapcsola az ne lepjen meg...azért van bekapcsolva mert a mikim hihetetléenül gerjed ha be van kapcsolva..pont ezért is kéne leljebb vennem a csuszkát csakhogy nem megy..
-
Sirandrish
legenda
válasz
GrooveHero #35717 üzenetére
hát ott eddig is be volt pipálva minden...de attól még nemtudom állitani a csuszkákat
-
Sirandrish
legenda
válasz
GrooveHero #35715 üzenetére
nah okéj de ez hol van?
beállitás/tulajdonság? hm?erre gondolsz?
-
szemese
tag
válasz
GrooveHero #35683 üzenetére
szia!
van tavaly év végi bios f12 én azt használom nincs vele probléma szia -
tibz03
őstag
válasz
GrooveHero #35659 üzenetére
Nekem a 900-as RAM-jaim mennek a "mezei" P5K-ban 1150 körül.
Amíg feléledt a Gigabyte-om, kipróbáltam, hogy mit bír tuningban, kb. ugyanaddig tudtam vele húzni az E5200-t, mint a P5K-val. Talán kicsit kisebb a dropja a Gigának, de ennyi.
-
tibz03
őstag
válasz
GrooveHero #35659 üzenetére
Nekem a 900-as RAM-jaim mennek a "mezei" P5K-ban 1150 körül.
Amíg feléledt a Gigabyte-om, kipróbáltam, hogy mit bír tuningban, kb. ugyanaddig tudtam vele húzni az E5200-t, mint a P5K-val. Talán kicsit kisebb a dropja a Gigának, de ennyi.
-
tibz03
őstag
válasz
GrooveHero #35650 üzenetére
Nem, félreértetted, mondjuk nem is csodálom, amilyen kuszán megfogalmaztam.
Röviden és érthetően: havernak ugyanilyen lapja van, és beletettük a gépébe az én lapomat (ez így hülyén hangzik, mert az alaplap az alapja az egésznek, de érted...). Úgy is mondhatnám, hogy az ő cuccait tettük az én lapomba, kivéve a RAM-okat, mert azok az enyémek voltak, az övével eszembe se jutott kipróbálni.
És itt jött elő, amit rumkola idézett: alig akart elindulni így a gép, de aztán ha BIOS-t reseteltünk, elindult szépen. Így tudtunk BIOS-t frissíteni, és utána minden szépen ment, nem kellett BIOS-t resetelni, simán indult a gép, még egyszer mondom: minden az ő cucca volt, kivéve az alaplapot és a RAM-ot, amik az enyémek.
Ezután hazahoztam a lapot, beletettem (természetesen) az én RAM-jaimat, amik havernál mentek benne, meg a procimat (E5200), a többi, gondolom, nem számít. És nem indult.
Tehát ha az én procim van a RAM-ok mellett, akkor nem megy, ha az ő procija, akkor megy. Sajnos nem tudok mást kipróbálni, mert nincs más közeli ismerősömnek ilyen Core 2-s gépe.
-
rumkola
nagyúr
válasz
GrooveHero #35650 üzenetére
Erre már én is gondoltam, de:
idézet
"Ok, procit kivesszük a gépéből, bele a lapomba, stb. stb. (tehát gyakorlatilag kicseréltük a lapját az enyémre)... nem nagyon akar indulni, állandó újraindulásokat produkál, BIOS-képernyőt nem látunk."
-
Hunter2
addikt
válasz
GrooveHero #35640 üzenetére
A fekete a föld a piros a fesz, a sárga meg a forulatszámot jelzi vissza.
A molex csatis trükközésnél csak azért válik be a csere mert ott van 2 "föld" meg egy 12v-os meg egy 5V-os ág, így ha megcseréled akkor 5V-ot fog kapni a 12 helyett.ANT
Valószínűleg a venti marhaságokat jelez vissza.
-
eastsider
nagyúr
válasz
GrooveHero #35636 üzenetére
hümm, nem molexesek, hanem 3pines venticsatisok
azért köszi, vagy ezeken is meg lehet cserélni? -
fagy53
nagyúr
válasz
GrooveHero #35550 üzenetére
DDR3 - 1333/1066/800
DDR2 - 1066/800/667
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest