- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
egyenlőre csak házon kívül nézegetem,járatom majd egy picit,aztán beszerelem,sajna ki kell szerelni a lapot
minnyá nekiesem a feltöltésnek,ill.előbb kellene egy szabad tápcsati....
-
Attila444
aktív tag
Én is remélem, hogy jól fog menni. Csak attól félek, hogy elhúzódik ez az egész ram csere...most visszaviszem, kb 2-3 hét amíg megvizsgálják, adnak egy ugyanilyet, azzal megint el kell játszani ezt és csak utána vehetek kingmaxot...legalábbis a vinyónál ezt mondták, ha az is rossz, amit másodszorra adnak, akkor vehetek más fajtát.
-
tlac
nagyúr
f11-nél milyen feszt kelle emelned? (már nem emlékszek)
ha meg elindul sokadik probálkozásra egy eltolt beállitás miatt a gp akkor ugysem tudom hogy az egyes vagy kettes biost inditotta el.
szerintem itt ugyanazok vannak mindkettőn, legalábbis én nem láttam még másikat elindulni
Pandika:
pontosan a leírás szerint csináltad?
(#16724) Gorneck23:
már válaszolt és én is neki
-
tlac
nagyúr
vacak béták nem számítanak
ha full elqrod a tuningot.(elsősorban memotuningot) akkor indit a 2. biosrol
szerintem olyankor csak a cmos clear segít
csak akkor veszed észre ha nem azonos számu bios van mindkettőn fent
épp ez az, hogy ezt nem lehet variálni (965p ds4-nél lehetett)
mintha dos-bol ki lehetne választani melyiket akarod frissiteni...ezt nem tudom.
q-flash-ben lehetett a 965p ds4-nél
DeadMeat:
ha van köze a gigához, a fórumba is berakhatnád
-
Bile Demon
őstag
F9 F10 ami memória hibát okoz? Az F11 az ugye jó?
Elég lenne nekem a leírásuk is, hogy melyik BIOS mit javított.
Amúgy jónak tűnik nekem az F11.
Egy valamit hiányolok:
Szokott lenni ilyen:
FIRST BOOT DEVICE
SECOND BOOT DEVICE
THIRD BOOT DEVICE
BOOT OTHER DEVICESaz utolsó nekem egyszerően hiányzik és az a legrosszabb, hogy fixen be van kapcsolva, legalábbis akkor is bootol vinyóról, ha pl mind a 3 helyre CD-t állítok be. Vagy floppy vagy disabledre teszem őket...
és ez valamikor elég gáz!
pl. memóriát akarok tesztelni és nem akarom hogy elinduljon hdd-ről.véletlenül ha nem bootolható CD van a meghajtóban, mert egyik RW lemezem sincs feliratozva és olyan egyformák
úgy emlékszem a memtestet hagytam benne, de elkezd bejönni a windows, és lehet hogy összerontja magát a hibázó ram miatt.
kicsit szőrszálhasogató vagyok
-
Attila444
aktív tag
Megnéztem, 1.89. +0.4-el és +0.2-vel be sem kapcsolt a gép, most +0.3V és így jó. Everest 2.13V-ot ír, effektív órajelnek 1067-et és 5-5-5-16.
Gorneck23: A gigabyte oldaláról töltöttem le a drivereket: raid, lan, audio, chipset. A narancssárga sata2 4 csatiba dugtam a vinyót, a 2 500-as samsung a sárga 0,1-be van dugva, a 2 e-sata kivezetés a narancs 2,3-ba és a 2 dvd író a gsata-ba (a narancs 5 üres).
-
-
gina100
tag
Köszi a segítőkész válaszod.
Bár kicsit "kinainak" tünik, elöbb vagy utóbb rá leszek kényszerítve arra, hogy megcsináljam.Igaz, hogy Te előzőekben nem igértél semmi, mégis segíteni probálsz egy kezdőnek, míg egyesek igérgetnek, de nem segítenek ...
-
Petiapó
tag
Egy sima 120as PATA Maxtor
Újnak egy 200as SATAIIes Samu-t gondoltam, csak az aggaszt, hogy ha nem tudja kezelni a windows telepítője akkor mit csinálok?
Még azt is furcsának találom, hogy ha lehúzom az írót akkor megy... Eléggé gyanakszom a Southbridge-re, remélem nem az mert nemtom bevinni (sajna heti 6 napot dolgozok és vasárnap meg senki nincs a boltban...)
-
Exakt
aktív tag
en is elegedett vagyok az alaplapival, voltak olyan napok amikor onnan szoltak a hangfalak...
es nem sok kulombseget vettem eszre sb live, audigy4 es az alaplapi kozott, genius sw 5.1 igaz a hallasom a klubbos eveim utan, igen csak romlo tendenciat mutatnakmondjuk a masik gep asus a7n8x-x alaplapi cucca öööö hát szoval van kulombseg
ez egesz szakmaira sikerult----------------------
Visszaterve egy kicsit a ram gondomra, prime95 ram testnel 5,5,5,15 + tuning 4 oraig semmi hiba.. orthos szokott hibakat talalni egy ket oras futasi idovel blend testnel...
de az lehet attol is hogy ovatossan adagoltam a feszt a cpu-nak: 1,31-33 (everest) 3520Mhz -
DroneZ^
őstag
tudom persze, de mikor ráküldtem a sony espirit-et és az audiotechnica fülest azittem a fülemben maradt valami vatta... visszaraktam a terratec-et és megnyugodtam
Amúgy tényleg átlagon felül szól, és ilyen nem hifi, hanem studio cuccokkal lehet csak meghallani hogy jobb a terratec... most felraktam a f()s sennheiser pc160-amat, azzal fel sem tűnik...
-
_ak_
addikt
Na de bim, milyen oldalakon járkálsz te?
De amúgy nálam is bukott a Nod32...
csabIka: esetleg próbáld ki úgy, h kikapcsolod a netedet (kihúzod a kábelt vagy offolod a routert). Előfordulhat, h vmi nemkívánatos cucc szivat. Bár ez azért érezhető.. Pontosabban arra gondolok, h másik spannál volt vmi szar ami a netet/gépet ette nagykanállal, de csak akkor élt, ha volt net kapcsolat, ez eléggé feltűnő dolog, de ki tudja.
Amúgy javallott csak beleolvasásra a Melyik a legjobb vírusirtó topik. Nem mondom, h cseréld le a Nodot ha bevált, mert nekem is lehetne magyarázni, h a Kaspersky nem jó cseréljem le, de néha le lehet tolni egy másikklal egy scant, főként ilye esetekben. Nekem amúgy a jelenséget konkrétan a KIS idézte elő. Mindent ment faszán a gépen, amig fel nem léptem a netre, ott aztán bekapcsolt az ellenőrzés olyan szinten, h win is belassult ne csak a videók vagy a zene..
-
szasanyi
félisten
Egyébként frankó stabil, mert minden alapon van.
És köszi még1x a segítségeteket, fenn vagy az F6 BIOS.
Szuper jó, egyszerű, gyors. Visszavonom a -1 pontos kijelentésemet!
Csak balfaszoskodtam, mert nem volt még giga lapom, és nem néztem utánna. De így sokkal könnyeb volt.
-
polika
senior tag
Belekukkantottam a linkbe, megértettem. Gondolom lehetne az alaplapnak korrigálni de végül is lényegtelen. A másik oldala érdekesebb a dolgonak pl miért nem szedik lejebb a feszkót amikor a szorzót leveszi a BIOS ennél a C1+EIST beállításnál ha be van kapcoslva. Na mind1.
Már csak 1 kérdés lenne akkor, a C1+EIST-es szorzó levétel az jár energia megtakarítással ill kevesebb hő diszipációval a CPU-ból -> kisebb cpu fan sebesség -> kisebb zaj vagy nem.
-
polika
senior tag
Köszönöm a választ.
Ha a normal feszt állítom be és autora rakom a a fesz szabályzási szekciót a BIOS-ban akkor magasabb feszkót ad az overlock miatt, gondolom azért hogy ha szarabb is a kihozatala a cpu-nak azért még menjen. De ilyenkor sem fogja lejebb állítani a feszt ha levált 6x-ba, megnéztem.
Azért szedtem le a normal fesz/automata módról mert ebben az üzemmódban mindig több feszkót adott a procinak (idle, 6x szorzó/full load 9x szorzó) mintha manuálban lejebb vettem a feszültséget és akkor idllében bár 0.02V-al magasbb volt de ez még így is 1.33 volt az automata 1.38 helyett, ill amikor loadon volt akkor meg 1.328 volt az 1.38 helyett. Nem értek hozzá de végül is ahogy látom a hardveres alap megvan a feszültség szabályozásra (auto módban nem dropol), csak a BIOS-ban van hülyén kezelve a szitu, elég lenne itt is relative voltage megadás és akkor minden szép lenne és jó, én hagynám auton, lejebb venném a feszkót -0.xxx-el és vígan menne a masina 3ghz/1.32 V-on.
ui: nem ejtem vissza 6x-ra a szorzót valahogy automatikusan csinálja ha nincs load vagy az oprendszer vagy a bios vagy a cpu, ha vmit elkezd számolni akkor meg rögtön felugrik 9x-re
-
_ak_
addikt
? 1gbos pendriveról toltam. igaz hddnek írta, de gond nélkül felment az update.
Hanghoz, vistánál, be kellett kapcsolni a neoPC-t, a driverben és utána már fel is keverte 5.1re. Elképzelhető, h XP alatt másképp van, de a lényeg ott is ilyesmi, Users manual? 3jack esetében 1zöldbe,1 nariba, 1 szürkébe (bár ha szól a teszt, akkor ezzel megvagytok).
-
Őszintén örülök neki, hogy a te moduljaid a te lapodban 2V alatt mennek 1100MHz-en cl6-on, ám ez messze nem általános. Ha fellapozod a RAM-os topicot, még a közelmúltból is találsz jópár panaszt. Persze, ha 1-2 hónap már a "nagyon rég" kategória, akkor nem szóltam. Ellenben olyat még nem hallottam, hogy az említett Geil-ek nem mentek volna 800MHz-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged