- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
hagy jöjjön...lassan jöhetne a Q9450 is,bár még gürizni kell picit
Lehet csak május elején tudom megvenni,de legalább addig már tudom milyen FPO-st lesz érdemes beszerezni.
Mellesleg én meg vagyok most elégedve a procival is, a biossal is,csak a memóriával nem
majd megoldom,ha elérhető áron lesz a 2x2GB Ballistix modul.
Az új Tracer csúnya piros leszLáttad már?
-
XaraX
addikt
Thx.
Pöcs voltam,saját hibám.
A legbosszantobb,hogy ugye,annak a molexnek elvileg nem is kellett volna a lapra dugva lenni.
Gyanítom,a chipszett lett bibis,egyáltalán nem melegszik,amikor be van kapcsolva a gép.
Ventik pörögnek,és annyi.
De lesz holnap másik,vagy rábeszélem a boltot a cserére,vagy veszek egy másikat.
Eddig mindig bejött,meg tudtam beszélni minden kiskerben,hogy vettem egy újat,és amikor kiderült,hogy rosz a hardver,akkor visszakaptam az árát. -
Arnold2
őstag
Tehát összegezném az olvasattakat:
P35:
Pro:picit jobb a memória kezelése
Kontra:X38:
Pro:proci tápellátása 12 fázisu
Kontra:memória kezelésEzzel s amit XaraX írt, szerintem maradok a DS4-nél. Sok jót olvastam itt is és a nagyvilágban is róla.
A gép (szégyen szemre) nem nagyon lesz húzva.Talán minimálisan majd ha kezd korosabb lenni. Addig gondolom nem sok különbség van a két lap között (de a fő indok,az az,hogy jelenleg egy 410W-os táp ketyeg,s szerintem az már kevés lesz a húzáshoz).
Mivel rev. 2.1-es lesz a DS4 ezért már ott is működik a CF technológia,amit írtál. Ezt viszont még meg kell gondolnom akkor hogy 8800GT lesz vagy 3870. Mert ezt a CF-et csak Ati kártyával tudom kihasználni.
Srácok,köszönöm a sok infót.Sokat segítettetek!! -
tlac
nagyúr
450-nel kb az mch nomal = +0,2
nekem kimaxolva el se indul a gep
utana nagy nehezen eletre kelt alapon, viszont a feszt nem vette vissza es ebben az allapoban alig tudtam eljutni a biosig is, csunyan szaggatott a gep, meg a bios is
utana tobbet ilyennel nem mertem probalkozni, mch-nak nem adok +0,15-nel nagyobbat -
XaraX
addikt
Mostanában kipróbáltam pár X38-at,nem mondhatnám,hogy beájultam tőlük.
Mutatja az is,hogy újból p35-öm van.
X38 DQ6 mondhatni,tökéletes volt,viszont 500 fölött nem tudom,hogyan viselkedne,nem volt hozzá ramom,hogy ki tudja próbálni.
Abit X38 Quad GT egy szánalom,430-nál vége volt,szétfeszelve 470-et ment,nem lehetett stabilizálni.
X38 DS5 490-et ment,stabilizálni 475 környékén sikerült.
P35 DS4 veri az összest,fesz emelés nélkül 550-en stabil,ami biztos. -
szeva000
addikt
-
szeva000
addikt
az is rávan dugva.tegnap este pont ezt próbáltam,hogy levettem a csatit a lapról,hogy úgy mit produkál.Akkor legalább 1kép bejött
Egyébként nemsokára belerakok mégegy VGA-t,ha azzal is szarakszik,megnézem tényleg a tápot,de ha az jó akkor a lap a baj.Máepedig nem sok esélyt látok táphibára -
szeva000
addikt
most telepítem amit adtak vele(valami Neverwinter Nights2).Ha ez meg menni fog????akkor mivan
.Természetesen a vista alatt meg halott ügy az egész,de majd az is próba lesz.Azt nem értem még mondig,hogy az élményindexet nem volt képes megcsinálni
Jaaaa,esetleg egy bios frissítés?????
-
szeva000
addikt
ja....és gigabyte a VGA is
egyébként most 1024X768-ban elindult a 3Dmark.Most megpróbálok valami játékot amit adtak vele.Hátha....Még jó,hogy ez az 1 legalább van itthon
De ha nem inkompatibilitás,akkor mi a szösz??
Érdekes módon,észre sem vettem volna,meee én nem játszok csak évente egyszer,ha a vista nem kakukkol.
Az a fura,hogy elvileg csakis valami 3D-s alkalmazásokkor jön ki??? -
_ak_
addikt
Btw, thx! (ha kicsit késve is)
Érdekes jelenséget figyeltem meg ezáltal. 7*450en nyomtam a procit és az memóriát ha jól emlékszem 3.20al szoroztam vissza, így mentek 1080mnzen cl5 turbó, minden más auto. Nézegettem is memsettel, h mire állítja többit..hát, látványosan lightosabb értékeket mutatott, mint nálad a kingmax esetén, örültem is neki, rá is fogtam, h biztos a 4 modul miatt..., de leeset, h küldhetném én is 2.50es ram szorzóval, így 1125mhzen ketyegnek, vissza winbe, memset on és mivan?! kb minden értéken lejjebb szorított az auto..
Nem épp fordítva kellet volna, h történjen? Most így néz ki a helyzet: [link] Sajnos a másikról nincs screenem. Gondolom a cpu sebessége is beleszámít a ram írás/olvasás sebességébe, ezért vannak ilyen ""alacsony"" értékek. (ha nem csalnak emlékeim neked azért szebben benne vannak a 9000+ba)
tlac: dur420-nak, rev 2.1es lapja van, az már a gyárból is úgy gurult ki, h támogatja a wolfdaleket, mellesleg nincs eddig probléma vele, egyedül a ram hibázott be 1125ön, amúgy 3.6on röhögve megy a wolf..
----
azt nem tudja esetleg valaki, h az előlapi hangkimenet, miért zajos nagyon? az elektromos zaj csak úgy áramlik belőle, a hangkari nem bírja vagy ennyit tud a ház?
-
zolynet
veterán
-
tlac
nagyúr
nekem színtiszta ps2-es egerem és billentyűzetem van
kipróbáltam, mindkettővel tökéletesen indul a gép
(mondjuk éppen usb-sre akarom cserélni őket)erre nem is válaszolsz?
-
Pancsermeste
őstag
Azért elismerésre méltó a lelkesedése..
Én is visszatettem az F8-at, de a memo kezelés vhogy semmit se javult az F12-höz képest, sőt....
Nincsenek már meg a régi eredményeim, de tudom, hogy jobb volt... nem értem mi történhetett.Sz@rul vagyok... vmit kéne már vennem a gépembe....
-
Pancsermeste
őstag
Teljes kikapcsoláskori egerentyűs indításról már régen lemondtam... helyette a PS billen jelöltem ki egy bekapcsoló gombot, azzal indítom.
Viszont van a BIOS-ban egy olyan opció, hogy "USB Device Wake-Up from S3" - gondoltam, legalább ez működhetne... de nem.
Lehet, hogy csak "madzagos" USB egér jó erre a célra? -
tlac
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
"...szerintem a fesz dolgot jol gondolod de mintha én ezt már 1x leirtam volna neked hogy tedd bátran +0,4V--ra és ellenőrizd everestben a feszt...."
Most egyáltalán nem az általad említett +0,4V-on van a hangsúly, hanem az előzőekben leírt tapasztalatomon.
Bár azt sem értem, hogy ezt miért kellene megtennem, mikor a memóim szinte alapfeszen, jóval többet mennek mint 1200MHz. És most már stabilan. -
-
tlac
nagyúr
viszont futtattam egy memtest86+t 1200-on és az 5-ös teszt végén hibát szórt.se előtte se utána.99%-nál pont.
hmm, viszont 1125-ön azt írtad stabil, tehát elvileg nem bioshiba
most fogom tesztelni a suspend to ram-ot
a reset bugom úgy néz ki, ebben a biosban a legrosszabb...
nyomtam a gépen egy reset-et, kikapcsolt, elindult, kikapcsolt, elindult alapon... -
_ak_
addikt
Én muszáj vagyok arra az egyszerű megállapításra jutni, h az everest
, ugye nyomtam egy 3.6ot tegnap én is, és beállítottam a temp warningot 80ra és indítotam egy blendet, és amikor 79et mutatott az everest elkezdett igen vészjóslóan búgni a speaker..
1-2 fok ide vagy oda, nem oszt nem szoroz.
-
-
-
sz.j
nagyúr
Sajnos DDR2 memókból nincs plusszom (nem úgy mint a DDR1-ből
).
De szvsz valami egészen más lehet a gubanc, csak azt nem tudom, hogy mi...?
Mert én nem a memókra, sokkal inkább a lapra vagy valamilyen beállítására/illesztő progijára gyanakszom, ........?!?Az az igazság, hogy kezdek már egy kicsit besokalni ...
-
sz.j
nagyúr
A Crucial Ballistix adatlapja.
(VDD=2,2V +/-0,1V) -
sz.j
nagyúr
Lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam amikor az előbb ezt írtam:
"A DDR2 Overvoltage Control --- alapon normál ---> ez a fesz, beállítástól függően (Standard,Turbo) az Everest szerint 1,89-2,24V szokott lenni."
Tehát ha a gép alapon van (333FSB) és a DDR2 Overvoltage Control normál állásban, akkor az Everest által mutatot memófesz attól függően változik, hogy a Perfomance Enhance-t mire állítottam.
- standard állásnál 1,89V
- míg Turbo állásnál 2,24VHa emelem az FSB-t, akkor az Everest (Számítógép ---> Érzékelők ---> Feszültségértékek --> DIMM), a +0,1V-al együtt, szintén 2,24V-ot mutat.
Ilyenkor a Perfomance Enhance standard állásban van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Trollok komolyan
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest