- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Locutus
veterán
válasz
Gorneck #3641 üzenetére
Elhiszem, csak az a kérdés mennyivel. Mert összehasonlító tesztet nem láttam sehol, amiben mindkettő szerepelne. Drágább is, meg macerásabb is lenne beszereznem (messze van ahol kapható), posta meg nem éri meg ilyen árkategóriában.
De ahogy az oldaladat elnézem freezer 7 pro-val is van 3.5ghz-es eredmény, szal nagyon rossz az sem lehet. -
Safranek
aktív tag
válasz
Gorneck #3603 üzenetére
Hi !
Felvettelek MSN re.
Mindenkinek.
Van 1 p35-ds3r lap , és az istennek se tudom a raid -t belőni. Intel nem tölti be a floppyról a fájlokat xp install előtt. A giga féle betöltődik floppyról , de vmiért windows nem látja raidnek.
Illetve inteles raidtől mindig kék halál. Már nem számolom hányszor volt reinstall .
Nforce 4 nél ennyit nem szívtam.
Minden alapon van .Eni ájdia?
-
Ginew
aktív tag
válasz
Gorneck #3501 üzenetére
hehe, akkor nem a szived csücske ez a gyártó
amugy 6750es procit akarok, és már olvastam hogy az 1066 ramok igazából 800asak, csak mennek annyit, és gondoltam akkor igen, huznám is a gépet, ha már lehet
Csak utoljára akkor voltam képbe a ramoknál , mikor még edo-k voltak
-
bim
veterán
válasz
Gorneck #3508 üzenetére
mem olvasást jegyeztem meg.
9300-ról 9100-ra esik hiába magasabb az órajel...amugy kár görcsölni rajta mert gyakorlatilag semmi nem érzékelhető belőle.... igazábol csak a tudat.
jó volna ha menne a procim emberi feszel 9x416-ot és akkor a magas órajel miatt nőne minden érték szépen. de hát ez van. -
bim
veterán
válasz
Gorneck #3504 üzenetére
szerintem eladok belőle 1 párt.
még az sem biztos hogy ezt.tetszik a hütő és nem szívesen vállnék meg tőle.max megelékszek egy alacsonyabb órajellel.
bár az OCZ-t is ezen az órajelen hajtottam csak 4-4-4-6 trd.5. ben.
igazábol 100 kilo/sec-el kevesebbet kapok most winrarban ugyhogy lehet nem fog érdekelni ez a "kis" difi. igy is 2260-at dob.az a baj hogy leragadtam itt 416-os fsbnél mert pont itt vált strapot a giga. jó lett volna ha elmegy mondjuk 430-ig.annyit még menne simán 2,1V-al a memom trd.6-al. (1075mhz)
abban a pillanatban hogy strapot vált esik 200kilo/sec-et a winrar.
szóval maradunk ahol vagyunk.
-
Skynet258
veterán
válasz
Gorneck #3456 üzenetére
Mondtam direkt, hogy lehet ez a lap kivétel (mint ahogy sok más lap is), de én abból indultam ki, hogy amikor volt DDR1-DDR2 hibrid, azok között elég sok volt, ami nem bírta annyira a tuningot, mint a sima verziók.
Különben meg nem tudom, miért kell ilyen támadó stílust felvenni, elég lett volna, ha annyit írsz, hogy "szerintem meg nincs igazad, mert", és ezzel le van tudva. Részemről zártam, egyrészt vannak fontosabb dolgok is az életben, mint ilyen baromságokon vitatkozni, másrészt nem érzem magam akkora kockának, hogy számomra idegenekkel vitatkozzak írásban. Segítségképpen írtam, amit írtam, ha tévedtem (ebben az esetben úgy tűnik), akkor beismerem. Szal peace!
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
Gorneck #3446 üzenetére
Nálad nem csinál olyat, hogy feleslegesen pörgetni maxon? Pl. nekem bootoláskor teljesen felpörög, és nem vesszi vissza a fordulatot. De megoldottam: beraktam még a fanmate2-t is az alaplapi szabályozás mellé, így jórészt áll a venti, csak ha terhelem a procit, akkor pörög kb. 1000-en.
Nálam is Auto-Auto.
-
varga911
senior tag
válasz
Gorneck #3362 üzenetére
Köszi a linket
Az egyik amit találtam köztük van úgyhogy nem voltam annyira eltévedve. CPU-Z .02-vel kevesebbet mutat idle-ben orthos alatt is.
Ez nem szarakodás kérdése, csak ha vettem egy lapot 30 mátyásért akkor ez a legkevesebb hogy megnézem mennyit droopol. Tudom hogy nem sok, de érdekel.
Szerk: a DQ6-nál nincs droop. Ennél meg csak lehelletnyi, gondolom amiatt hogy 6 fázissal "butább" a DQ6-nál...
-
John_Doe
senior tag
-
Gyuro!
aktív tag
válasz
Gorneck #3308 üzenetére
Nem lesz sok az a 8*430 gyári hűtővel (csak egy kis 8-centis oldalhűtőt kapott a falra plusszban)?!
Most próbálom orthossal a 7*430-t, eddig jó! 51 fokos a cpu teszt közben!
Az időzítést az everest meg a cpu-z is 5-7-7-24 -nek írja!
Így nem is megy csak 1030-on asszem! F2-es a bioszom, ez számít? -
Gyuro!
aktív tag
válasz
Gorneck #3303 üzenetére
Ezeket próbáld meg, de nem 100% hogy működni fog:
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------7
CPU Host Clock Control----------- manual
CPU Host Frequency--------------429
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier (SPD)------2.4
High Speed Dram DLL Settings-----option 2
Performance Enhance-------------standard
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------18
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------normal
DDR2 Overvoltage Control----------+0,2V
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------+0.1V
V Core-----------------------------normal (ha nem menne, próbáld meg 1.35V-on)Ezt próbáltam, Aggregátor tanácsolta!
Amúgy orthossal hibát csinált a proci is meg a ram is... -
Gyuro!
aktív tag
válasz
Gorneck #3273 üzenetére
Tájékozódtam, épp ezért néztem meg a honlapját, azt hittem lehet nekik hinni!
De akkor jól állítottam be ezek szerint 2 V-ra? Az időzítést meg tehetem 15-re?
Adsz nekem pontos bios beállítást egy 6750-es DS3R-ben való húzásához?
Gyári hűtővel!
Olyan 3 GHz stabilra gondoltam, h annyit simán visz?! -
Laraxior
titán
-
JaniS
senior tag
válasz
Gorneck #3192 üzenetére
Sikerült stabillá tenni, vagy legalábbis stabilabbá
MCH fesz +0.1V, NB-re venti került, Orthos 5 órát ment 5-ös priorban és nem hibázott. (Sőt kedvenc raros tesztem alatt sem rontott el semmit) Megnéztem tüzetesebben az oldaladon az Extreme Spirit II helyigényét, mégis elfér a 8800GTX bordájától, úgy hogy beruházok egyre (tesztek szerint is tényleg jó).
Nem gondoltam volna, hogy ennyire felfűti a kártya a NB bordáját, de úgy látszik ez van, ezen meg lehet segíteni.JaniS
-
Csapi007
veterán
válasz
Gorneck #3229 üzenetére
3000Mhz (300*10); 900 4-4-4-15 TRD=3, így használtam 6 óra orhtos gond nélkül. Aztán BF2 alatt, meg netezés közben kékhalállal újraindul. 960-on CL5-ben is...
A faszom kivan má...
Nem hinném hogy egyhamar le fogom cserélni...Mondj egy beállítást, kipróbálom.
Macka: Igazából a memória érdekelne.
-
JaniS
senior tag
válasz
Gorneck #3190 üzenetére
Ha véletlenül beférne egy ilyen extreme spirit 2, akkor gondolom úgy lenne érdemes raknom, hogy a proc felől szívjon, mert fordítva éppen a videokártya bordáiról szedné le a meleget? NB borda leszedéséhez van valami trükk? Azt írod problémamentes volt.
Asszem először megnézem, hogy tényleg az MCH fesszel lehet-e segíteni rajta a gagyi hűtőmmel, aztán ha ez a megoldás, akkor beszerzek valami hasonlót.Még egy buta kérdés: úgy gondolom eddigiek alapján, hogy a mem-ek jók, a proc feltételezem igen (nem láttam még csak binárisan működőt: vagy igen, vagy nem), szóval északi híd, vagyis inkább memória vezérlő, ami nem bírja az iramot (333, nagy rohanás...). Az MCH feszt értem, de az FSB fesz a setupban mire jó?
JaniS
-
JaniS
senior tag
válasz
Gorneck #3188 üzenetére
Megnéztem, szépnek szép, csak kizárt, hogy elférjen nálam. Jelenleg egy pici (~3-4 centis) ventit fogattam fel gumikkal, elég pazar kinézete van, viszont legalább istentelenül hangos
Szóval nem akarom így hagyni. A +0.2V MCH feszt ritkán szokták ráadni, még tuning mellett is, ahogy nézegettem. Mindegy, legalább van ötletem arra, hogy merrefelé keresgessek.
JaniS
-
JaniS
senior tag
válasz
Gorneck #3032 üzenetére
Csak sikerült előbbre jutnom...
Memtest átment 800MHz-en, 1066MHz-en, 1-1 éjszaka alatt, most megy 1066MHz-en 5-5-5-16-os időzítések mellett (Kingston 5-5-5-15-öt garantál, de már kevesebbel is beérném). Szóval memóriák jóknak tűnnek, +0.2V nekik persze. Csináltam Orthos rövid FFT tesztet, ami elvileg a procit nyúzza mem-et kevésbé, kb. 2 órát bírta, aztán hiba. Nem röhögni
: általam kreált Orthos blend + Winrar teszt percek alatt hibázott. Emeltem MCI feszt +0.1V-ot, több mint 20 perc alatt feküdt el, mindezt többször mérve. Szóval van itt valami összefüggés. NB bordát megtapogattam közben, állatira meleg, ráadásul a 8800GTX alsó bordája éppen alatta van. Kezdek bizakodni, hogy csak túlmelegszik. Applikáltam egy pici ventit az NB-re, egyelőre még nem volt időm így kipróbálni, kidőltem éjfélkor.
Kérdések: NB-re (P35C-DS3R) van valami értelmes aktív hűtés, ami el is fér (videokártya miatt kevés a hely)? +0.2V MCH okozhat galibát, kipróbálhatom? Ha így stabil lenne, akkor nem hiszem, hogy FSB-t annyira emelgethetném (nem mintha akartam volna tuningolni éppen most, csak bosszantó, hogy alapbeállításokkal már MCH feszt kell emelni). Köszi eddigi tanácsaidat is.
JaniS
-
Andrewhouse
aktív tag
válasz
Gorneck #3178 üzenetére
Sziasztok!
Én is beszerváltam, egy P35C-DS3R, és lenne egy problémám:
valamiért nem akar müködni az integralt hálózati kártya, felismeri a windows meg drivere is szépen fel megy, de valamiért nem akar csatlakozni a netre?....Chellos vagyok.....mindig ott akad ki már mint szenved folymatasoan hogy kérné le az IP címet meg ilyenek de várhatok 6 órát akkor se csatlakozik....Lehet valami plussz beállítás kell hozzá protokoloknál, vagy maga az eszköz tulajdonságnál....most a régi realtekes hálókártya van bent ez is jó..de azért jó lenne ha mükszene az alaplapi is....
HELPAmúgy alaplap király tényleg nagyon jó mondjuk én nem tuningolom...
-
tiop
tag
válasz
Gorneck #3129 üzenetére
Sikerült végre kitöltenem!!!
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------8
CPU Host Clock Control----------- manual
CPU Host Frequency--------------440
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2
High Speed Dram DLL Settings-----option 1
Performance Enhance-------------turbo
Dram Timing Selectable-----------autoCas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------6
Ras Precharge--------------------6
Precharge Delay------------------20
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------autoSystem Voltage Control------------normal
DDR2 Overvoltage Control----------+0,2
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------+0,2
GMCH Overvoltage Control----------+0,2
V Core-----------------------------1,42GA-P35-DS3@F4
-
d@minator
addikt
válasz
Gorneck #3045 üzenetére
Itt vettem a prohardveren Naigen fórumtárstól a hírdetését még megtalálod nem zárolta. Dunántúli a srác a számla és a garijegy meg iPonos. (csak másolatom van belőlük 2007.09.11. dátummal két ilyen lap is van rajta 54 552Ft értékben) Tehát azért nem akarom, hogy a lap legyen rossz mert a gariztatás nem egyszerű.
-
tiop
tag
válasz
Gorneck #2994 üzenetére
A multipler 2.Egyenlöre maradtam a 430FSB-n és adtam feszt a CPU-nak(1.42v).30 perc orthos után a magok hömérséglete 41-43 fok.A Vcor fesz a cpu-z szerint terhelve 1,36v.,terheletlenül 1,39v .Meddig lehet neki tolni biztonsággal??A hütöm egy zalman Cu7500.Szerinted a Geill ultra rammok meddig birják?Aszem rosz bolt bolt.Inkább Adata kellett volna venni!!
Majd tolom a FSB-t felfele és irok. -
MZsoltee
veterán
válasz
Gorneck #3042 üzenetére
Nah a lehtőségek
750 2es szorzó
900 2,4es
1200 3,2
938 2,5
1125 3as
1500 4
Akkor maradtam a 900 és 938nál 5-5-5-15ben +0.1V és lass csodát
900mhz
938
Nah de mi lenne ha nem adnék fszt neki?
900 5-5-5-15 norm fesz
938mhz 5-5-5-15 norm feszPersze ezek nem kitesztelek... De majd kitesztelem
A magasabb értékek eléréséhez a Performance Enhance módját Turbóra kell állítani, de ezt gondolom már mindenki tudja ebben a topicban -
Locutus
veterán
válasz
Gorneck #3040 üzenetére
Jó, de pl gianni kínálatában (tőle venném a cuccokat) ilyenek csak kitben vannak. Én meg most 1x1GB-os modult akarok, amihez majd később veszek még egyet.
Geilből csak value van ott, Adata-ból van jobb is. Csak huszon x ezer ft-ot most nincs "kedvem" kiadni egy 2gb-os kitre. -
Locutus
veterán
válasz
Gorneck #3035 üzenetére
Na, ez bíztató.
Igazából szerintem nálam Vista a régi hardver miatt nem kóser most, de ismétlem, FÉL ÉVIG, tehát kb március óta tökéletesen stabil volt nekem is. Csak nem gyors, mert a 3000+ proci meg a 6600gt gyík hozzá.
Viszont az utolsó 2 performance & reliability (lol) update után szórta a kékhalálokat, csak a system restore segített. Illetve a java 6 update 3 felrakása után egyéb x-akták is jelentkeztek, ennek uninstallja után ezek megint eltűntek. Bár valszeg az MS meg egyéb gyártók már nem gyúrnak, sőt, valszeg szándékosan kitolnak a régebbi hardverekkel vistán, hogy lehetőleg vegyen újat mindenki. Mindegy. Ha azt mondjátok hogy gyors is, és stabil is a vista az újabb cuccokon, akkor adok még egy esélyt neki én is. (pl CS:S-el játszik valaki? nekem különösen ez alatt szar a vista, xp-s 80 fps helyett 15-25 között szüttyögök) -
tdd587
őstag
válasz
Gorneck #2995 üzenetére
Zéró codec, a KM playerben ez a jó.
Viszont éjjel nézegettem a beállításokat és a digitális kimenet tulajdonságainál, a javítások panelen van egy "Azonnali kimenet" checkbox és úgy tűnik megszűnt a jelenség DTS és PCM kimenettel is. A Realtek paneljén nincsen rajta, ez a trükk, és eddig nem is találtam meg (vagy a régebbi meghajtóban még nem is volt benne).
15 perc tesztelés után legalábbis jónak tűnik. Ez a World in Conflict demo mondjuk továbbra is elkeserítő azzal 7 FPS átlaggal, amit produkál High detailben full HD felbontásban...
-
JaniS
senior tag
válasz
Gorneck #2977 üzenetére
Tegnap átnéztem a gépet még egyszer, akksit kivettem pár percre. Utána az alapbeállításokkal egész éjszaka Memtest86+ futott rajta, 10-szer ért körbe reggelre, hibát nem jelzett. Elindítottam az Orthost meg a Winrar-ral egy nagyméretű archív tesztjét, perceken belül hiba
Amit eddig megfigyeltem: Orthos magában elmegy kb. 1-2 órát, de következetesen hibát jelez. Magoktól nem függ, hol egyiken, hol másikon. Ha Orthos mellett a Winrarral is tesztelek közben, akkor gyakorlatilag percek alatt meghal az Orthos (ahogy írtam, erre véletlenül jöttem rá a CRC hibákból, pedig az archív jó volt). Ja, Orthosból kipróbáltam régebbi verziót is, detto.
Proci feszültség elvileg 1.33750V lenne, most normalon van, ez terhelés hatására a legutóbbi Everest béta vagy a CPUZ szerint is leesik 1.280-1.296V-ra. A nagy vdrop miatt próbáltam több feszt adva is, egészen elmentem odáig, hogy terhelés alatt is 1.34V volt, de semmit nem használt, sőt, érzésem szerint mintha csak rosszabb lett volna tőle.
Már tényleg nem tudom mit csináljak
Lehet a proci rossz?
Alaplap? Minden garis, de azt sem tudom eldönteni minek van baja? (Lehet nem marad más keresni valakit, aki hajlandó letesztelni a saját gépén az alkatrészeket.)
JaniS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Path of Exile (ARPG)
- World of Tanks - MMO
- Medence topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest