- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 4G
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Termi16
őstag
válasz
Gorneck #9960 üzenetére
Éreztem én
De most vmi megint nem jó a gépemmel. És az a vicces, hogy mindig ez van, ha felteszem a vistát. Az első 3-4 napban tökéletesen megy, gyorsabb mint az xp...aztán meg hirtelen belassul és k.o. Most is tolom egy manageres játékkal, ha rákattintok egy játékosra akkor várnom kell 1-2mp-t mire behozza az adatlapját. Pedig rögtön kéne mennie...meg sokszor eljátsza, hogy most épp nem válaszol egyik-másik progi, persze 5mp múlva megjavul.
Mind1, mostmár csinálok vmit, ha meg nem tudok a ramok miatt feljebb menni, akkor eladom őket a fenébe
Megvettem a procit ami megy 3,5-3,6ghz-et de nem tudom kihaszálni..
-
Termi16
őstag
válasz
Gorneck #9951 üzenetére
Ha jól emlékszem annó Te eszkábáltál a memókra egy ventit...
Mennyit segített?
Azért kérdezem, mert mióta 4 modul van a gépemben, azóta jóval melegebbek a ramok, ráadásul a tuning is katasztrófális.Micron ramokról van szó, ősembertől vannak. Az első kit tutira megy 900/cl4-et vagy 950/cl5-t, a másikat nem teszteltem, de együtt csak a gyári 800/5-4-4-12-n hajlandóak menni. (olyan szinten, hogy 425-ös fsb-n nincs boot)
-
Mankó
veterán
válasz
Gorneck #9927 üzenetére
Azt hittem, hogy ez a raid-hez jó, de nekem csak egy winyóm van.
Lehet nekem is ki kellene próbálnom, csak a floppy-s dolog állít meg. Feltudom rakni pen driveról is? Telepítés előtt felteszem a pendrive-ra a drivert és feldugom. Így jó lehet neki, mert nem tudok most sehonnan se keríteni floppy drive-ot? -
Mankó
veterán
válasz
Gorneck #9924 üzenetére
Win telepítéskor én eddig egyetlen egyszer sem raktam fel a sata drivert, s soha nem volt semmi gond. Repült a rendszer, de most valami visszafogja, s kiakarom küszöbölni.
Amit linkeltél, azzal az a gond, hogy nincs floppy-m.Fel lehet rakni pendrive-ról is?
A leírás jó, csak azt nem látom, hogy érdemes-e bekapcsolni? Gyorsabb ACHI módban? Neked, hogy van? -
-
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #9892 üzenetére
De az lesz, holnap/holnap után, csak ma beültünk a gép elé egy fél órára azt megküldtük egy kicsit, de semmi komolyabb megfontolás nem volt benne, csak érzésből adtuk a dolgokat, így a részleteket sem tudom kifejteni. De ami aggasztott és nem értettem, h miért kapcsolta ki-be magát az alaplap, már 3.0ghzen? (megpróbálom részletezni
, bios F7b, q6600, cl0ck 9, asszem 325ös szorzó +fesz 1.35xxx a cpunak ramnak +0.3 kb. vista start boot jó prime jó cpu-zben drop 0.06-0.08, rendszer stabil. Rákatt újra indításra vista off és restart után elindul a gép, majd kikapcs. ugye gyárilag van is benne ilyen okosság még semmi pislogás, de mikor 5.jére ki-be kapcsolt és még a biosig sem jutott el, akkor jött a 220 off, majd bekapcs, még 1szer újra indította magát majd tovább ment, biosba be és 2.4 gyárira visszarakta magát.., amíg nem tudom, h ez miért van, addig nem akarok nekifutni egy félnapos tuning tesztnek.) Most lekérdezek minden infot és uána finoman részletesen be akarom lőni a cput úgí, h prime stabil legyen és ne menjen 80fok fölé.
-
Termi16
őstag
válasz
Gorneck #9852 üzenetére
Jóó én kérek elnézést
Megjelent, csak mindenhol (everest, eszközkezelő..) ata-ként ismeri fel a vinyót.
Meg mondom, most a boot alatt bejött egy új képernyő...előszor kiírja, hogy ahci bios xy ed...
aztán meg hogy ahci bios not installedÉs továbbmegy.
De mostmár tényleg nemtom mi lehet a baja, nem és érdekel.
Csak azért mondom, hogy ez így valszeg nem a legjobb megoldás, merthát minden ide-re van állítva.
-
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #9817 üzenetére
Default beállítások megvoltak, a winalól való flashelés meg ad egy kis adrenalint..
Gondolom, ha most kihúzom és átrakom az intelesbe, akkor nem fog elindulni a vista vagy satanál már nem számít? Az ahci drivert meg össze kell kaparni ahonnan csak tudom? Az alaplapi könyvben ugyan szerepelt egy example, de az xpre vonatkozik, ua kell vistánál is?
-
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #9812 üzenetére
A leírás alapján csináltam és kipipáltam, h szedja le a legfrissebb biost és az ez volt.
Akkor egyáltalán vagy annyival nem jobb a az intel sata vezérlője? És hogy lehet aktiválni azt az ahci-t (vagy vista mellett mind1? ha bekapcsolom nem indul el a vista és a telepítés is azért halt meg)
-
Laraxior
titán
válasz
Gorneck #9797 üzenetére
Mástör mi annak a proginak a neve amivel tudom buzerálni a memót win alól? memset talán? Meg valami FSB buherátor is van (setFSB?),mert uncsi a win restart állandóan,és gondolom a gépnek sem tesz jó
Feltettem a speedfant de nem sikerült beállítani hogy vezérelje a dolgokat...seítség van valahol?
-
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #9776 üzenetére
megnéznéd?
milyen beállítások mellett?bim:
vinyaműveleteknél nem vettél észre lassulást?mert az biztos jele a lapnak....nem, de nem is teszteltem
gondolom a reset igénye fagyás volt ami szintugy lehet déli hidas dolog.(esetleg)
SB hőfoka?egy alkalommal igen és akkor vissza is állt alapra
de ha nincs semmi baj, akkor is ki-bekapcsol egy normális reset helyett
40 fok alatt
tul van huzva valami.valszeg a proci/memo/lap hármasbol valami ,de gondolom erre magadtol is rájöttél.proci biztos nem
memo, látszólag stabil
lap, az lehet, de mit tudok tenni ellene?
adtam az mch-nak, fsb-nek +0,2 és sípolás lett az eredménye, aztán nagy nehezen visszaállt alapra -
éN79
addikt
válasz
Gorneck #9774 üzenetére
Backup programként kellene funkcionálnia, azaz mint a norton ghost, vagy a paragon hasonló szoftvere, amivel egy képet tudsz készíteni a rendszerparticiódról, azt egy "védett" helyre v. lemezre kiírja és nem kell újratlepítened azonos rendszer esetén, ha valami időközben beüt.
-
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #9747 üzenetére
pl itt van ez a ds4 rev2.0
ezeken vannak lila kondik, viszont az én ds4 rev2.0-ámon nincsenek, helyettük kékek vannak
tehát nem biztos, hogy éppen csak rev-ektől függene (vagy sokkal több rev van) -
vldani
csendes tag
válasz
Gorneck #9709 üzenetére
Volt mind a két lapom,a kondik színe,meg elhelyéze is különbözött,kisebb mértkében, memóriakezelés
ingmax 800-as ramokat DS3 nem csipázta,Geil Ultra 800-at meg nem lehetett felejbb húzni a DS3-ban,DS3R-ben emg ment 950-960-at is!Úgyhogy utána is néztem,mivel DS3 megvolt vagy 1.5-2 hétig,DS3R 2.5 hónapig...
-
Termi16
őstag
válasz
Gorneck #9678 üzenetére
Az a baj, hogy azokon a beállításokon még mindig nem bootol, ami nekem is tetszene.
Szal ez a native ide mód nem túl hízelgő, meg a ctrl mód sem éppen tetszik
Szóval nemtom mi a baja, de bootnál még mindig kiírja, hogy ahci bios not installed.
Majd kezdek vele vmit, de most egy kis szünet
-
Termi16
őstag
válasz
Gorneck #9664 üzenetére
Közben sikerült
A ctrl mode-ot ahci-re raktam, viszont ha fent a sata raid/ahci mode-ot is bekapcsolom ahci-ra, akkor nem jó. Márpedig úgy tűnik ettől gyorsult, mert most nem lett gyorsabb. Viszont a dolog tutira sikerült mert a vista felállása után telepítette is az ahci drivert.Megpróbálom most bekapcsolni, a linken is vmi ilyesmit írnak, hátha most jó lesz
-
Termi16
őstag
válasz
Gorneck #9662 üzenetére
vista ultimate 64bit
Most már látom, hogy amit linkeltél, az pont ezt a drivert aktivizálná, de nemtom, hogy pontosan melyik értéket kéne módosítani. Most próbálgatom
szal ezt írja:
5. In the right pane, right-click Start in the Name column, and then click Modify.namost ha a név oszlopra kattintok, akkor nem enged semmit módosítani, mert nincs kijelölve hogy melyik bejegyzést módosítanám. És itt 3 van, aminek tudok értéket adni, szal ezek közül nemtom melyiket kéne 0-ra tenni. Bár már csak egy van
-
Termi16
őstag
válasz
Gorneck #9660 üzenetére
Hehe, nálam ég és föld lenne a különbség, ahci-ben olyan gyorsan bootol, hogy szinte nincs időm lenyomni a del-t (na jóó, kis túlzással
), ide módban meg tetű lassú. És a csík is kétszer olyan gyorsan töltődik...
Csak egy ahci-s biost kéne szednem vagy mit
Meg nem tiszta hogy melyik értéket kell átírni a reg-ben, mert ott van 3.
De rajtavagyok az ügyön.
ufff, ja és köszi a linket!
-
-
vldani
csendes tag
válasz
Gorneck #9622 üzenetére
Nem baj ha nem friss,nem akarom hosszabb távon használni,úgyis valamikor akarok lapot venni X38-on gondolkodok,de nem tom az milyen,de akkor mondjatok egy jó SLI-s alpot,de mindenképpen a quadal használom,amd nem érdekel,és asuson kívül valakinek jó lapja?
Illetve ha mondanál valamit erről a régi driverről,az is jó lenne,csak menjen. -
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #9586 üzenetére
5 csavar tartja ott és az egyik csavar épp a silent pipos bordák alatt van, amiáltan nem igazán elérhető, de a silent pipe lemez alatti lévő lemezek viszont megvannak fúrva, így ha leveszem a fölsőt simán elérem a csavart. De úgy tűnik, h vmi ragasztós cuccal van odarakva, ami visszatapad ha visszarakom. Bár nem kényelmes, de ötletes megoldás.
Ahha, most halítottam szép ívesre a felső lemezt, az a ragasztó az tapad rendesen..
-
finest
addikt
válasz
Gorneck #9563 üzenetére
Ati 3850, most raktam össze a rendszert, ráadásul nem is az enyém lesz, irtó ciki.
Próbáltam a telepítő CD-és Expresst, aztán az Azalia chipes drivert a giga oldaláról is. Valami hangeszköz lehet, emrt a magyar 888111 patch után Hangeszköz a HD Audio Device-on nak nevezi, szal magyara váltott, de ettől még kérdőjeles.
Gondoltam, h esetleg az ATI WDM zavarhat, de a VGA drivernél nincs ilyen kérdőjel, korábban (x800-as időkben, oda tett ismereten eszközt az XP, ha iylen baja volt). Telepítsem elsőnek a VGA drivert? Még azt a verziót nem próbáltam, de annyira Hang eszköznek nézi, h nem igazán hiszem.
Érdekes, h az Eszközkezelő - Rendszereszközök menüben 2 Microsoft UAA eszközt lát, amelyeket két különböző IRQ-ra oszt ki. Ez csak érdekesség ként.
Látom Adamka is ezzel szív. Az Ati telepítőjéből egy ini-t sem evett meg, sem WDM-et , se mást. -
bim
veterán
válasz
Gorneck #9543 üzenetére
monjuk ugy hogy semmi...
de akármi lehete szinte az 5-ös után.viszont amelyik progi érzékeny a memobeállitásokra ott nagyon nem mindegy.
most mondanám azt hogy akinek a memoja nem vesz be egy 4-est sem annak jó progi villantani az everest.de atttól még gyorsabb a rendszer ha akad a beállitásaidban 4-es is magas memorajelen. -
fjani
tag
válasz
Gorneck #9478 üzenetére
Köszi gondoltam erre én is újratelepítettem az xp-t is drivereket is a helyzet ugyanaz halkan és tompán szól előtte a fejhallgatóval hallgatva majd szétvitte a dobhártyámat max hangerőn.kipróbálom holnap egy másik fülessel nem-e az szivat,lehet az adta be a kulcsot???.Na mindegy köszi holnap utánajárok.
-
bim
veterán
válasz
Gorneck #9471 üzenetére
engem nem is érdekel az 1000.
nekem a 8x450-hez kell memoorajelet párositanom és abban nem szerepel az 1000.
tehát marad a 900-1080-1125-1350 az elsőő és az utolsó kiesik marad a két közbenső.
előbbi CL.4 ben lenne fini az utobbi 5-4-4-10-ben.ennyi amit szeretnék elérni.
és valszeg addig cserélgetem a memoimat hogy meglegyen ez a sebesség stabilan.szerk:azt azért hozzá tennék hogy a corsair 1066-os mempárom meg el sem indult CL.4-ben.szóval az tényleg egy szépen öltözött kingmax volt drága pénzért....és megállt 1090mhz körül.igaz mindezt alacsony feszen tudta.
-
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #9438 üzenetére
csak nálam 2*2Gb kit. na h ne nézzek ki teljesen hülyének, a dolog onnan jön nekem, h nézegettem a memory support listát és ott szerepel is a az a-data ram: csak ott vmi olyasmi van h dual channel 2 és a példa ram az egy 1gbos a-data. Nem sokkal alatta volt Kingston 1gb és ott a dual channel sorban már egy 4es szám figyelt. Tom ez így érthetetlen, lényegében a parám fő oka, h ha 2*2gb kitet veszek, akkor azok is szépen dualban fognak muzsikálni vagy nem lesz dual-channelem mert 4db ram lesz benne
Ez a feltehetően hülye kérdés onnan fakad, h ha jól emlkészem, amikor bejött ez a dual ch. dolog, akkor szigoruan 2 ram lehetett bent a slotokban, mert ha 3at rakott be az ember akkor az sehogy sem tudott dualba menni. Vagy már akkor is félre olvastam vmit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest