- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobilhasználat külföldön
Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
lejárt az időmm....
ilyenre gondoltam.ha jól emlékszem a kingmaxoknak jobb az irása és a másolása.memori bench -
qw78er89
aktív tag
Na majd éccaka, ha a család békén hagy megprószálom!
Kösz az infót!mod: erről jut eszembe, asszem te írtad, hogy a tRD csökkentésével megoldható a ram meggyilkolása is. Én már akkor is gondolkodtam, hogy ez hogy lehet, mert én a BIOS-ban lejjebb veszem és nem tetszik neki el sem indul, hanem visszaáll defaultra minden! Ez nem minden lapnál (Giga P35) van így?
-
qw78er89
aktív tag
1000-en már ment 5-5-5-15-n, de a tRD-t 6-ig tudtam levenni és így nem volt jobb mint 900 4-4-4-12-n. Leszedtem a memsetet, csak annyit kérdeznék hozzá, hogy ez csak stabil beállításokat enged, vagy tesztelni is tud, vagy azt nekem kell külön?
Még vmi: a GeIL szerint az ultra 1,9-2,3V-n mehet. Nekem +0,4V-al a CPU-Z szerint 2,24-2,26V a ram fesz! Ezt még emelhetem szerinted, vagy inkább ne? -
-
tlac
nagyúr
de memteszt alatt vág hibát?
igen
vagy mikor?kékhalál?
kékhalál nincs linux alatt, de win alatt sem kapnák, a modulok végén lehet a hiba 1-1 helyen, arra meg kicsi az esély, hogy belefussak
viszont cpu-z by spd füll alatt 2,3V van beirva.ki érti ezt?
lehet a +0,5-tel is 2,25 lenne, meg kellene nézni
csak ki tudod probálni másik memoval is.
nem igazán...
dual chanelt nem tudod kikapcsolni....ha 3 modult teszel bele akkor is dualnak fogja
elég vicces, lassabb, de mégis írja, hogy dual channel
-
tlac
nagyúr
azt amit írtam:
mindig ugyanott hibázik pár perc múlva, akármit állítok beviszont nem tudom egyértelműen kizárni a lapot, van egy furcsaság:
ha bármelyik egy modul van berakva, akkor is bármelyik slotban mindig ugyanott van a hiba
2 modullal is egy helyen van a hiba, de akkor másholhogy kell kikapcsolni a dual channel-t?
ha az 1, 4 slotba rakom a modulokat, akkor is azt írja:
memory runs at dual channel interleaved -
tlac
nagyúr
na akkor majd performance-vel is játszadoznom kell (lehet kellene hűtés is majd ramra)
egyelőre minden alapon van, csak a vezérlőket állítottam be (raid)
kapásból felismerte az ich9r az ich8r-es raid beállításaimat és linux, win is megy mindenféle álítgatás nélkülf7-es bios van rajta
a ram 1066-on indult magától és a performance turbo-n (load optimized után is ezeket állítja be)
feszt nem tudom mennyit adhat, remélem eleget, mert azt is normal-on hagytamtlac hol lehet már?lassan bezár minden bolt...
vagyok, csak eltarott még nagyjából összeraktam a gépet
átpasztáztam a heatpipe-ot is miután egyszer kipróbáltam, hogy működik-e a lap
a 18 fetből kb. 5 db-nak látszódott a lenyomata a thermal padon, úgy, hogy nyomattam rájuk pasztát
és északi híd szürke pasztáját is cseréltem, meg raktam a déli hídra is, csak, hogy ne maradjon ki a jóbóla silentpipe, gigabyte lemezek leszedhetők a heatpipe-ról, csak ragasztva vannak, de kár leszedni, mert nem fognak kilátszódni jobban a bordák, a bordák végei be vannak hajlítva, így sík területet alkotnak
amivel még jó sok időm elment, hogy kétszer kellett beraknom a lapot, mert először kifelejtettem a thermalright hátlapját
és mikor kicsavartam a csavarokat újra a lapból, tiszta fémforgács lett minden, ház, lap... jól elszórakoztam vele, mire sikerült eltakarítani mindenhonnan...
ahova a csavarokat bele kell rakni, ott lyukak körül elég nagy forrasztások voltak és azok málottak szét a csavarok fejétől... az előző 965p-s lapomnál nem emlékszek ilyenre, ott úgy rémlik, hogy csak réz pontok voltak, de itt nagy forrasztások is voltak rajtuk, nagy hiba... -
nyunyu
félisten
-
J.J. András
őstag
szevasz BIM...
kicsit eltüntem, mert nalunk nagy az evvegi hajtas a cegnel.., na mindegy, figyuzz...
olvastam itt talan, hogy irtad, hogy Performance modban halnak a RAMok...
na, most, ezt kicsit kifejtened, milyen jelei vannak, mert en is erre gyanakszom..., csak hat pontosabb beazonositas kellene...a beallitasaim:
P35-DS3R F7-es BIOS, FSB : RAM= 1:1 , 375Mhz:375MHz, idözites: 4-4-4-12, es tRD=6...., PATRIOT 2GB KIT DDR2800, CPU E2140 MO.....
na most eszrevettem, hogy performance modban mas es mas idözitesekkel all fel a rendszer olykor (ezek a finom beallitasok)
mikor ezeket beraktam 3-3-32-3-6(tRD)-3-0 -ra, akkor egyszer vagy ketszer ujra indult, de nem tudtam eldönteni, hogy az miatt, hogy ezeket igy allitottam be, vagy hogy az FSBt 380MHz-re emeletem.... (jah, ezek alapfeszen, a memo kap +0,4Voltot)ma törtent egy ilyen, hogy fenykepek kezelese alatt ujraindult a gep hirtelen, es a SATA2es rendszervinyom nem talalta meg a profilomat, nem birta betölteni, a vinyo ha dolgozott kattogot, es neha mintha ki-be kapcsolgatta volna a vinyo magat (SATA2),
aztan aramtalanitottam a gepet, es bebootoltam a PATA vinyomrol, eppen erröl irok...most meg vagyok ijedve, mert Windows CHKDisc futott es a SATA2-ön egy csomo hibat talalt.... lehet, hogy a memok magukkal rantottak a vinyot :?
elvileg ugy gondoltam, hogy nincs is a gyari 400MHz kihasznalva, siman kell vinnie a tRD 6-os beallitoskat....
az elöbb kentem egy Windows MEMTESTet, de csak 1024MBot engedett letesztelni, jah de most CL5-ben es STANDARD beallitasokkal megy 375MHz-en szinkronbanvelemeny :???
ha nem voltam vilagos bocs ! -
stigma
addikt
-
stigma
addikt
persze csak az az idegesítő, hogy kisléptekben nem lehet haladni a memfesszel és csak 2.3V van, amihez sikerült több tesztet is lefuttani stabilan.
Crucial Ballsitic Tracer 2x1 Gb DDR2-8000 (1000es) 2.3V on 5-5-5-15 el 1150mhz stabil
Crucial Ballsitic Tracer 2x1 Gb DDR2-8000 (1000es) 2.3V on 4-4-4-12 el 1000mhz stabil.de van még több de ezek amik jónak mondhatóak, de persze még a 10.000 olvasás nem sikerült mint egyeseknek
nekem max 98xx volt
-
P00By
nagyúr
Nehezen tudok ugrálni
Egyébként macerás az asztal alá beugrani és még mászni is -
tlac
nagyúr
az extrem performance/trd.7 gyilkos kombó lehet.majdnem másvilágra küldtem az a-datát is
és a normal performance/trd.7 is ugyanaz?
tehát ha a trd-t beállítod, akkor még a performance beleszól vmibe?miért döglött volna meg? hogy látszik, hogy döglődik?
mekkora feszt adtál neki? -
bim
veterán
uj opcio van az F9-ben...
közvetlen a cpufeszállitó felett egy opcióval hatással lehetnél a dropra ha engedélyezed.
nálam engedélyezve ugyanannyi a drop mint F8 alatt , tiltva meg még kaptam hozzá 0,03v ot.amugy az mch-nak kell a szokásos 0,1+ hogy meglegyen a 16x pci-e.
ez a szokásos bim-átok.... -
D.Csaba
tag
Szia, eddig 4 fajta Everestet próbáltam ki, és más is elképedt rajta, de nekem egyszerűen nem írja ki az érzékelőknél a ram feszültséget - pedig olyannak is kiírja, akinek ugyanez az alaplapja, procija, ramja és a BIOS verziója is... Egyszerűen nem értem, ezért nézem a SpeedFanban a VCore2-es értéket, más progit pedig nem találtam rá, ami megmondaná, mennyi feszt is kap a ram.
Másrészt az összes probléma csak hidegindításnál van meg: ha egyszer elindul, akkor abszolút stabil... szóval, most elvileg megkapja a specifikációban kért feszt, kíváncsi vagyok, hogyan indul a gép, ha hazaérek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest