- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
Új hozzászólás Aktív témák
-
#TOTTI
őstag
-
-
-
Mankó
veterán
válasz
Laraxior #31933 üzenetére
2esével nekem ment 1200at is. Hogy érted ezt, hogy a proci a kérdéses? Nekem csak az a lényeg, hogy legalább a 3500at elérjem stabilan, s most ebben pont a 4 modul akadályoz meg. Az lehet meg lenne 2gb-val is, vagy a 2*2vel. Ezért kár kiadni plusz 15-20at, csakhogy nagyobb proci, lap legyen. Nem így gondolod?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Laraxior #31933 üzenetére
EP35 DS4-ben megy a ST T800 1170MHz-et 5-5-5-15 2,2V-al, de sajnos csak bench stabil, játékoknál már előfordult hogy hibázott.
2,3V-al is néztem, ott sem volt jobb a helyzet, felette meg már nem akarok adni neki feszt nagyon. Bár a gyártó 2,3V-al vállal élettartam garit, de melegszik eléggé. Kéne már rá vmi aktív hűtés.
Amúgy az normális, hogy a déli hidamon alapból (pl netezés közben, alap órajelen) is elég meleg a borda? Legalább tudom, hogy van rendes hőátadás...
-
Mankó
veterán
válasz
Laraxior #31868 üzenetére
Na úgy néz ki haladok. 7*500 1.3V-al, Ram 1000en 15-5-5-5 +0,3 (2-2.03V) MCH +0,3 FSB +0,1
Ezekkel a beállításokkal Prime85 1 óra 20 perc stabil, utána kilőttem.
Most már csak játékok legyenek stabilok és akkor sikerült stabilizálnom a 4 modult 500 mhz-en. Ideje lenne már.24/7-be nem lesz gond az MCH +0,3V ? Igaz eddig nem csinált semmi hibát, de sajnos a bordát nem tudom menet közben megfogni, annyira el van barikádozva a gép.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Laraxior #31791 üzenetére
Valóban a 32 bites win esetén láthat ennyit, de kérdés szüksége van erre, annak ismeretében, hogy a lap nehezebben birkózik meg a 4x1GB-vel, mint a 2x1GB-vel.
Vagy a procituning bánja, vagy a RAM-okat nem tudja a korábbi órajelen hajtani.
Ezen érdemes elgondolkodnia...... -
haky
senior tag
válasz
Laraxior #31716 üzenetére
Csak azért kérdem mert a 2x2.-es geil black dragonok nem akarnak rendesen menni....1066-5-5-5-15-ös a gyári 2.2-2.4V ez a gyári érték na most alapon is meghal..de nem a ram...az nem okoz hibát.. fogja a gép és befagy a bootolásnál. van amikor a memória kiírása után, van amikor az AHCi bios-nál. meg van amikor újraindítás után visszaállítja a procit-2,4Ghtz gyári értékre...csak mondom, h 667-es illetve 800-as ramokkal ilyen gond nem volt..a memória jó mert visszavittem gariba.letesztelték és jó...alaplap jó mert az X38-asomban illetve a P35-ösben is ezt csinálja..ergó ha mind a két lapban ugyanúgy szar akkor nem a lapnak lehet baja...
üdv
laci -
szacsee
nagyúr
válasz
Laraxior #31507 üzenetére
Nekem is volt egy gyengébb Quadom, a vége 495-ös FSB volt.
3,95Ghz-en már 1,65V kellett biosban, de max 10 perc prájm után már vízzel 80°C fölé ment, így nem erőltettem, de stabil volt, csak hűteni kellett volna.
Viszont csak neked, csak most a 24/7-re lőtt beállításom.
Sajnos eladtam, mert nem ment 4Ghz-et 24/7-ben... -
nokiauser
aktív tag
válasz
Laraxior #31485 üzenetére
Igazad van, csak lájtos beállításon néztem (idle 1.31 V , load 1,30-1,31 V), szerencsére a procimnak 3,2 GHz-hez ennyi is elég, talán ennyi sem kellene, azt még nem próbáltam. Másik lapomban (GA-P35-DS3R rev 2.x) ugyanilyen procival idle 1,31 V, load 1,26 V, úgyhogy nem olyan rossz ez a DS4.
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #31205 üzenetére
iggen.azzal kiegyeznék.
egyelőre elleszek ezen a 3,46ghz-en alacsonyabb feszel. a vga ki van hajtva és ez a ényeg.elértem azt apontot hogy a démárkban a vga pontok nem nőnek csak a proci növeli a pontszámot.igy is 15800 pontot kapok.
na nem mintha nem birnék elviselni egy jobb lapot. -
bim
veterán
válasz
Laraxior #31182 üzenetére
kész vagyok ettől a laptol. mch-nak ami max adhato fesz az 0,175V a felett instabil.az meg a 9x400-hoz elég.
fsb-nak meg bármit tolhatok, mint halottnak a csók.
jó kis rev.1-es deszkám.
kénytelen leszek elvegetálni ezzel a lappal mert ez nem garis téma és nincs lém másikat venni.
azért remélem ezt tudom stabilizálni.
majd még erőlködöm rajta de szerintem nem sok sanszom van arra hogy tovább lépjek. -
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #30968 üzenetére
Na ez a baj... Nekem a sima DS3-on kevesebb a hely a VRM-eknél, mint nálad... [kép]
Oda hogy súvasszak ventit?
Próbáltam egy ház oldallapjára szerelt ventivel alulról megfújatni, de sz*rt se ért...
De ha a borda se ér semmit.... (Pedig ezért akartam P45-DS3P-t....)Mondjuk gondolkoztam, hogy az a 6 nagy szürke négyzetalakú cucc vajon a körülöttük lévő 3 pici mosfet-től lesz-e olyan kegyetlen meleg, vagy saját maga termeli azt a hőmennyiséget... Nálam amúgy már 1,4V fölött túlmelegszik és rebootol, kb egy perc után....
-
Bile Demon
őstag
válasz
Laraxior #30599 üzenetére
én meg így állok:
[disk benchmark]
az első Samsung F1 a második Hitachi Deskstar 7K1000
3 tányéros vs 5 tányéros hdd (elérési időben érezhetően jobb a régi 5 tányéros, nekem azon hasít a rendszer) -
-
SOAD19
addikt
válasz
Laraxior #29729 üzenetére
Köszi, Isten fizesse meg jóságodat!
Esetleg tudnál segíteni a MIT beállításában, ha szépen megkérlek?!
Jó bes*optam a multimediatowerrel: szerdán voltam, h bevásároljak procit+ramot és mondták, h majd péntekre lesznek meg. Akkor még a CSX ram 14388 volt, pénteken meg is vettem ebben az árban,majd aznap délután nézem, h levitték 11k-ra.
Köszi! -
-
DeSanto
őstag
válasz
Laraxior #29580 üzenetére
Akkor jó.
A 2,24V-t még nem sok neki remélem.
A Ballistix tracer-t 1075-n használom 5-5-5-1518-as beállításokkal +0,4v-on amit az everest 2,24V-nak lát.
A Performance Enhance extreme-re van állítva.
Jelent valami változást ez az opció ha manuálisan állítom be az időzítéseket az első 4 sorban? -
fsb1000
nagyúr
válasz
Laraxior #29289 üzenetére
Most beszéltem az öcsémmel... valami GX2/1G SLI-ben + 8GB DDR3 nem nagyon ment vista64 ultimate-vel....
Kinlódva feltelepült, de a mittoménmilyenüber játék lassú volt, pont az amiért az erőgép épült.Én nem "játszom" ebben a dimenziókban. De kiváncsi vagyok a tapasztalatokra.
Te is ultimate 64 verziót telepítettél?(aztán felnyomtak egy vista homot, amivel ment minden kékhalál nélkül és gyorsan.... hehe)
ja.. és nekik is 5.9 volt minden kivéve a 3.0GHz-s proc. az 5.8 M lehet a 6 pont?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest