Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gorneck
legenda
A lapom esetén is Voltage a helyes...de az új reveknél ez a menü rész eltűnt...szal neki csak enabled és disabled van...elméletileg...mást nem írt...ergo 2 két alsó sorból neki csak 1 db van.
-
Bile Demon
őstag
mérték, írták többen is, és épp ezért vizsgáltam meg én is. tuti így van.
épp az, hogy 4 modullal 500-as FSB-n is megy az alapfesz + kicsin, akkor NE emeljen már nekem 400-as FSB-hez magától +0.2V-t, ami nagyon sok. majd én adok neki kézzel ha szükségét érzem. szóval én ezért állítom be a +picit!
mondják sokszor, hogy a 4 modulhoz kell a +0.1V
én az ellenkezőjét tapasztalom, nekem az előző szettnyi vegyes ramom Kingmax + Kingston 2-2db jobban ment az alapfesz + picivel, mint a +0.2-vel.
normalon (+0.2-vel egyenértékűt mértem) 420 volt a vége +0.025-el meg ment 450 fölött is!és olyanról is tudok, hogy valakinek a +0.1 emelés (vagy inkább csökkentés ha a normálhoz képest vesszük) tette stabillá. ha jobban belegondolok, az én esetem is ez volt.
szóval ez alaplaponként meg chipsetenként változhat, mennyire találták el a gyártás során. mármint azt hogy kell e emelni az MCH feszt.
-
sz.j
nagyúr
Na, akkor ezt végképp nem értem, mert én 550×7 (=3850MHz) állítottam be, majd klikk a "Go"-ra, és mégis 4399,18MHz-et ír ki pillanatnyi sebességnek.
Sőt, egy másik beállításkor ezt kaptam ...Akkor most mi a valós sebesség, az fsb×szorzó vagy az ami a "current" felíratnál látható?
-
Egon
nagyúr
Thx.
De akkor hogy lehet megtudni, mennyi a procim alapfesze?
Egyébként sajnos nem nagyon tudom tesztelni, mivel perpill. nincs vinyóm...
Próbáltam egy XP PE-re ráboot-olni (jó régi), de 1.3V fesszel, 8x500-on betöltődés közben dobott egy kékhalált. 7x500-on ment rendesen (illetve tesztelni nem tudtam, csak betöltöttem, tallózgattam stb.). -
bim
veterán
nálam 1150mhz-nél kezdődnek a gondok.
de volt olyan is hogy nem tudtam 4 ramot elinditani benne mert hiába volt mind a 4 memon GMH nem egy gyártotol volt.
4 kingmax nem tudom hogyan viselkedne.az automatikus trd. állitást meg végképp nem tudom hogyan menne a lapnak 4 gigával. -
sz.j
nagyúr
-
Guesstenye
csendes tag
Igen tuti hogy jól raktam össze, mivel már vagy 30 gépet összeraktam.
Ilyennel esettel még én sem találkoztam
Levan húzva minden: VGA, HDD, DVD író, Ramok kiszedve mind.
Csak a proci van a lapban és ugyanezt csinálja.
Nincs elektronikus rövidzárlat sem sztem.
Olyan elképzelhető hogy a lapon bios-t akart az előző tulaj frissíteni és valamit elrontottak?
Tehát törölve lett a régi, de nem lett flashelve új? Na ilyenkor mi van?
Valaki Debrecenből vagy könyékéről tudna nekem ebben segíteni? Vagy küldjem vissza a lapot garba? (Pestre)
Bár előtte érdemes lenne megnézni egy gyengébb procival, hogy eljut-e a bios-ig.
1 hete összeraktam a gépet és itt gyönyörködöm benne az asztalon
Köszi a proci tippet is -
p3a5c4
tag
Na ja...
Mikor az enyémet raktam össze, majd szívinfarktust kaptam, mikor mindent bekötöttem és ugyan azt produkálta...
azután rájöttem, hogy az alaplapnak van még egy csatija ahova csak egy 4 pinest tudtam tenni, holott gyári leírás szerint 8 pines kellene...
azóta műkszik... -
bim
veterán
-
sz.j
nagyúr
Ha csak a proci és a ram feszét emelted és a GMCH-t nem, akkor a rev2.1-es lap jobbnak tünik mint a rev 2.0.
Mindenesetre kiváncsi leszek, hogy másoknál is hasonlóan jól fognak-e menni a rev2.1-es lapok.
Nekem rev2.0 van, de eddig még nem sok időm volt tuningolni, csak egy futó próbálkozásra volt időm. Addig is gyűjtőgetem az infókat. -
westlake
félisten
2.1-re fel tudtad tenni (engedte a lap) az f12-es bios-t? erdekes.. most mar csak arra lennek kivancsi, hogy miert csinaltak kulon 2.1-es bios-t is, ha egyszer jo hozza a tobbi ds4 bios-a.. biztos van benne valami energiagazdalkodasi beallitas, ami viszont leolne a 2.1-nel regebbi ds4-eket..
-
westlake
félisten
miert nem probalod meg feltenni az ep bios-at? legrosszabb esetben kiirja a progi, hogy nem a lapodhoz valo a bios -> kapd be
#18876: o nem is mondta, hogy a 2.1-es p35-ds4-hez nem tudja letolteni az f12-es bios-t.. annyit irt, hogy a ds4-hez nem tudja leszedni az f12-es bios-t (bar latja) -
janos666
nagyúr
Szerintem nem a hőfok a gond, csak többeknek is bugos az S3 altatás, nekem se tud visszajönni belőle (végtelen ciklusban ki-bekapcsolgat). Szerintem nálad inkább az alvással töltött idő függvénye, ha 1-2 percen belül kapcsolod vissza jó ha többet áll akkor nem. Kell a lapnak 1-2 perc leállított állapot hogy minden kis kondiból elvesszen a töltés és alapról induljon újra a rendszer.
-
Finwe
őstag
Úgy tudtom, h RAID 0,1 a sima ICH9-en is van, az R-en pedig még 5 és 10.
Goldye:gondolom a drivert fölraktad. esetleg a cd-ről? ha igen akkor inkább a giga oldaláról szedd le.
Finwe
-
tkesy
addikt
Én nem ragaszkodok mindenáron a jmicronhoz, csak:
- az összes ich9-es csati foglalva volt, így nme akartam arra még berakni a raid-et... ezek meg amúgy is a jmicron-on voltak, csak nme raid-ban...
- először az ich9-en csináltam raidet a samsungokból (addig lehúztam minden mást), de ott az xp és a vista alatt is, egyfolytában szaggatott a gép (2d-ben is)...
aztán kipróbáltam a jmicron-t, és mivel az alatt nem csinálta (csinálja) maradt az... -
Gorneck
legenda
Talán a képek segítenek... Sajna angol leírás nincs...
-
tkesy
addikt
Nos arra végül találtam megoldást, miért nme vette be a gyomra a drivert:
- az elején elkövettem azt a hibát, hogy a területi beállításokat magyarra álítottam.... ha hagyom angolon, simán megy tovább....
Viszont, az első tervezett ujrainditás után, állandóan kékhalál fogad, fel sem tud állni az oprendszer, hogy befejezze a telepítést...
Már minden alapon van, ami nem kell az kikapcsolva, de akkor sem tud felállni, még Safe modban sem.... erre 5let?
Meguntam átraktam az intelesre, ott semmi gond nem volt a telepítéssel, de valamiért márt 2D -ben is szaggatott az egér, és ez nem javult meg akkor sem, amikor felraktam a mindenhez a legfrissebb drivert... -
Termi16
őstag
Köszi szépen!
Mivel ez lesz az első raidem (ha összejön
), ezért a beállításokról tudnál írni vmit? Vagy egyértelmű lesz?
Nézelődtem a raidos topikban, és pl most azt sem tudom, hogy mekkorára kéne tenni a tömb méretet. (mondjuk nekem a legnagyobb lenne az ideális szerintem, mert filmeket/játékokat töltök/másolgatok ide-oda)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest