- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- Ezek az új Google Pixel cuccok hivatalos magyar árai
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
Nortid
aktív tag
Na, ma lett elegem abból hogy ha hozzányúlok az északi híd bordájához, 1 másodperc után éget, olyan forró. Ráügyeskedtem 2db 5cm-es ventit, azóta tapintásra sokkal hidegebb a 35 fokos vinyómnál
Furcsa, hogy egy kis légmozgás ennyit számít... -
szandro
senior tag
Am, használ valaki Vistat inenn?
-
törölt tag
olyan ramod van, mint nekem, nos nem volt sokminden tesztelivaló rajta... utálja az alacsony időzítést. cas4-ben (-4-4-12, turbo) 420 volt a vége. Most CAS5-ben viszont 1050-et megy. Szal ha FSB500-at tud a lapod és a procid is megy 3.5-öt, akkor a DDR1000 5-5-5-18 turbo móddal hozni fogja neked a 8500-as olvasást
-
memorix
senior tag
Nekem Zalman 9700LED -van, Asus TA 683 ház, 350W Chiftec táp, 1 db rendszerhütő 18DB alatti zajjal, Core 2 duo 4300, Gigabyte 965P-DS3, WD 250 GB Pata HDD, Gigabyte NX76G256D-RH (nVidia 7600GS) 256MB PCI-E Silent Pipe, 2xKingmax 512/800 DDR II és alapjáraton csak vinyó hang van amikor töltöget. Semmi egyébb zaj...sőt a zalman még a videókarira is fujja a levegőt...
Úgyhogy ajánlom mindenkinek a Zalman 9700Led-t...csak akkor kapcsol be a hütője amikor kell különben nem megy...word, excelnél, programozásnál semmi mozgás...
No és lehet tuningolni kivülről szabályozható a fordulatszám...és lazán lehet emelgetni a lapon 2.8 -ig fesz emelés nélkül a sebességet és nem kell akkor sem csúcsra járatni a hűtést... ami meg az itt lévő tesztet illeti nekem jobb értékek jöttek ki hőfokra... ennyit erről...
Nekem a csönd hangja jobban tetszik mint a sok + mhercz... máskülönben ha igy haladnak az árak 2 év múlva csak procit kell cserélnem és olcsón lesz tuning nélkül 4 processzoros gépem egy 20-ból -
Gorneck
legenda
''Én úgy csináltam, hogy minden sata kábelt lehúztam, amin a rendszer van azt meg rádugtam a giga sata vezérlőjére!
Natív mode kikapcs raid vagy achi bekapcs!
FONTOS!A giga ne legyen raidbe, mert akkor ugyan úgy elhasal a dolog és természetesen a drivere már telepítve legyen!
Ezután ha bejött a win fel kell rakni a 6.1es matrix raid drivert.Utána gép kikapcs maradék sata hdd bedug gigáról átpakolni a rendszert tartalmazó sata winyát az intelesre és jó lesz!''
Ez egy DS4hez leírás, de ugyanezt kell csinálni nálad is csak a fordítva, mivel a giga tudja a raidet és persze a giga raid driverét kell felrakni... -
szandro
senior tag
Jólvan, akkor küldtem az iponnak egy emailt, hogy inkább akkor a Coolermaster legyen a freezer helyett, remélem figyelembe veszik!
-
törölt tag
Én vettem egy Scythe Infinity-t, és nem csalódtam. Érvek:
1., Szabvány 12-centis venti, ha megdöglik, tudod pótolni, na cserélni akarod, megtehetedű
2., Nemtom, hogy az AC milyen, de ez hangtalan.
3., Néztem az AC-t, tulajdonképpen a két hűtő felépítése ugyanaz, csak itt jó másfélszerese a hőleadó felület.
A forrófejű prescottal meg ésszel. Ha nem akarsz tuningolni core2-t (akkor ne vedd meg), akkor mindegy milyen a hűtőd, ha viszont igen, akkor meglepetés fog érni. 65nm ide, új gyártástechnológia oda, ezek a procik feszre úgy fűtenek hogy bexarás.
-
szandro
senior tag
Na én is DS3ra építek configot, így fog kinézni:
Core2 Duo E6400 Arctic Cooling Freezer 7proval, 2*1GB Geil Ultra 800MHz, Galaxy 8800GTS 320MB, FSP 400PNF, meg persze a Gigabyte GA-965P-DS3.
Kattinthatok a rendelés gombra, vagy valaki változtatna rajta valamit? -
törölt tag
Nyahh, tweakeltem kicsit
420*8, ram 1050-en, 5-5-5-18, turbo mode, 8500-at olvast everest 4-ben.
ez jó eredmény?
(proc 1,45V, ram 2,1V, giga s3 rev1 f8) -
bim
veterán
mérhetnél.
feltételek:7x485 5-5-5-15
7x485 4-4-3-9
legujabb everest.4.00.xx
azért vagyok kiváncsi az eredményeidre mert neked gyári a 7-es szorzó. tehát neked elméletileg gyorsabbnak kell lenned.
ez csak elmélet.
Pietrosz is mérhetne mert neki meg az ES miatt mindegy.báááár a +2 mega L2 miatt többet kellene kapni.vagy nem?
és más is méregethetne. pl: tlac,muréna.
szerk:vidd be a géped a céghez.
[Szerkesztve] -
Lipton
őstag
Az NCQ-t csak úgy lehet bekapcsolni, ha újra rakom a wint?
-
Ole
csendes tag
tévedtem.nem normalon,hanem auto-n volt az egész overvoltage.
De amin már egyszerüen eldobom az agyam,hogybármilyen mértékü tuning után tesztelek és újrainditom a gépet,akkor először nem kapcsol be a monitor,majd kikapcs,utána bőgnek a ventik,de a monitor még mindig nem kapcsol be,pedig orthos 360-380(memória 1:1)-as fsb-vel tökéletesen lefut,de akkor se tudom megtartani ezeket a beállitásokat,mert akkor történik az előző amit irtam és csak elemkivétellel tudom orvosolni.
ja és ezt azóta csinálja folyamatosdan miután feltettem az f10-et.régivel is csinálta,de néhány beállitásnál jó volt,de most semmi.kicsit elegem van már ebből a lapból!
nincs vmi ötlet még?
[Szerkesztve] -
Ole
csendes tag
Na végre sikerült a tuning,viszont elég érdekes a dolog.
Kivettem c1e,eist,vt-t
mem multi:2
fsb:400
minden volt normalon,viszont igy a procinak a normal 1,42-t jelent,ami azért marha sok.mikor loadol lemegy 1.38-ra.
most inkább asszem beállitom manuálisan a cpu feszt hátha úgy jobb érték lesz majd és idáig hátha csak a c1e,eist,vt-től nem ment rendesen a tuning. -
Vakegérke
félisten
Három winyóm van. Első csatin 80-as SATA2 a master, 200-as SATA2 a slave. A másodikon van egy 80-as master, az első master iker tesója.
Rendszer telepít (XP), elsőre fel is megy. Kell ám nekem a Win2K is, hadd menjen, ez is feltelepül a második masterre, mert erre kértem meg. Működik, nagyon jó. Rebutulás, húznám az XP-t, hiba. Már nem tudom megmondani, hogy mit ír ki, de nem enged az igazából. Mintha a hal.dll lenne a probléma, úgy rémlik. Vagyok ám olyan okos, hogy ne jegyezzem fel az ilyesmit. Ezek után XP boot CD be, rátelepít az előzőre. Az eljárás sikeres, mindkét rendszer választható, működik is. Csak éppen a boot.ini átírása szükséges, mert kétszer ajánlja fel az XP-t. Az alsót törlöm, kész.
Volt hasonló kínja már valakinek? Mi volt a megoldás, ha volt?
Pár napja az (éppen op rendszer nélküli) második winyómat átdugtam a lila csatiba. A tálcán megjelent az ikon: Hardver biztonságos eltávolítása. Jó, erről már hallottam, nem zavar, nem is érdekel. Ami viszont érdekes lehet, az egy új telepítés (a ''lilára'') végeredménye. Most is gondot fog okozni az a hal.dll, vagy mi a búbánatos fittyfene?
Arra gondoltam, hogy lementem ezt az izé file-t. Új rendszer behúz, régiben file kicserél. Ehhez mit szóltok?
Hogy meg ne kövezzetek, igenis ide tartozik a probléma. Más lappal ilyen gondom nem volt. Két önálló rendszer futott, kedvemre válogattam belőlük. A második telepítés nem verte szét az elsőt.
Előre is köszönöm a tanácso(ka)t. -
Pietrosz
addikt
Feladom!
Nagyon a határán vagyok vagy a lapnak, vagy a procinak, vagy mindkettőnek
most pl:
1,475V
9*386 +0,2V mch 49 min restart
9*388 +0,1V mch 10 min restart
9*388 +0,2V mch 32min hiba
orthossal
A tesztek nem pont ilyen sorrendben készültek
Egyszerűen nem értem. Magasabb órajelen csak simán hibázott orthos 32 perc múlva.
Visszavettem kicsit, tovább is ment, de nem hibázott, hanem egyszerűen restartolt.(nem, nem kékhalál miatt, az a beállítás ki ban kapcsolva.)
Láttok valami értelmes magyarázatot?Én nem.
Lehet mégsem olyan jó az S3, mint ahogy hittem?
[Szerkesztve] -
-
hardzsi2
aktív tag
Hát nem tudom, de én eddig nem olvastam és nem is tapasztaltam problémát az ICH8-as chipszettel. Korábbi IDE-s DVD-íróm (ND-3520a) gond nélkül ment egy kábelen (mivel több IDE kábel-hely nincs is
) a 120GB-os vinyómmal, sosem volt problémám írásnál.
Most pedig egy SATA-s ASUS DVD-író van rákötve és egyelőre ennél sem tapasztaltam problémát - bár ezzel még nem írtam lemezt.
Ellenben a Pio 112-es fórumán olvastam pár problémát az íróval (vagy annak firmware-ével) kapcsolatban, így elsőre azt javaslom, hogy olvasd át annak a fórumát, hátha ott adnak megoldást is. -
Car-ak
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Az elmult héten vettem meg legújabb gépemet(gigabyte ga-965p-s3 alaplap,samsung sataII 400Gb HDD,Samsung IDE 160GB HDD, Intel Core2 6300 CPU,Zeppelin 800mhz 2Gb DDR2, Pioneer DVD_RW DVDR 112D,GeForce 7900 VGA) és már az első napokban problémába ütköztem! Ebben szeretném segítségeteket kérni.
A probléma igazából annyi, hogy a DVD írása 10% körül leáll!
Namost utána olvasgattam és kiderült, hogy az ICH8-as Chip a ludas, pontosabban az IDE vezérlője.JM36x drivert ajánlottak hozzá de még így sem akar működni!
A válaszokat előre is köszönöm! -
Pietrosz
addikt
Elvileg ez a proci nem FSB limites, de igazad van, meg kéne nézni kisebb szorzóval is
Hőfokkal nincs baj, 1,5V loadot is 75 fok alatt tartja a hűtőm.
Most azt csinálom, hogy emelem biosban a feszt 0,0125V-onként, és 9*4mhz-et a procin.
Tehát most 1,45V és 9*382. (1,4375V és 9*378 betonstabil) Ha bírja akkor még 4 fsb-t. ha nem akkor feszemelés. 1,5V-ig. Többet nem szeretnék neki adni.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest