Hirdetés

Aktív témák

• gelbelex

őstag

Pietrosz, együttérzésem!
    Nincs ötletem... :(

----

Két év Athlon64 (754, 3000+) után Inteles lettem (E6400...). A lap elrendezése (3 PCI lent, kettőt már használok) miatt pedig DS3 lett (Asus helyett).

Valóban lassabban boot-ol... Kibírható.

F4-es BIOS volt rajta. Boot-oláskor nem bírta megforgatni a házventit , kézzel kellett elindítanom. :(( (Gigabyte lap a Gigabyte ház Gigabyte ventijét... ;])
    Utána kb. 900 fordulattal pörgette, legalább jó halkan.
    Az F7-es már elindítja, de ~1080 körül forgatja, de ott jóval hangosabb. (Nemtom mennyi lenne a névleges fordulat, esetleg csere SilentBlade-re, az 950-nél ~hangtalan.)

Az F4es nem adott elég feszültséget a házventi felé..?? :F Aztán az ötödik (hetedik?) BIOS-nál az egyik mérnöknek mégis eszébe jutott?? Ehh...

Kipróbáltam az F8a bétát is...
    Ekkor az Everest nem mutatta a VGA-ambient/memória hőmérsékleteket... :F
    F7 vissza. Ennél mutatja.

Amit viszont nem értek: Ha már szabályozott a proc-venti, miért nincs manuális beállítási lehetőség?
    A legalább kétésfél-éves régi Asus lapomban meg lehetett adni a venti indulási hőmérsékletét, az induló venti-feszültséget (6V-tól felfele), valamint azt a hőmérsékletet, amelynél a 12 voltot ráteszi; azaz kiválaszthattam a nekem legjobban tetsző hőm.-zaj párosítást.
    Ezt miért nem tudják a Gigabyte-nál? Csak programozás kérdése... Ehh...

(Ja, viszont legalább Windows-ból lehetett BIOS írni...)

Alaplapi borda süt, ahogy kell. Majd kap egy kis huzatot.

Egyenlőre nincs egyéb tapasztalat. Tuninggal most nincs időm foglalkozni... :((

[Szerkesztve]

Aktív témák