Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• K21_overlord

tag

válasz tlac #3858 üzenetére

Biosokat hogy kezeljem? Mindig a legújabbat tegyem fel, vagy nem így megy ez? Ill az újabb biosok tartalmazzák a régiek újjításait is?

• hoffman_

nagyúr

válasz tlac #3858 üzenetére

Veled már párszor beszéltem a topic-on keresztül, igen nagy geniusnak kell lenned a lap kapcsán, nekem ez jött le, erre van ötleted? :(

Volt egy ilyen, csúf problémám, talán még a múlthéten:

Meghalt a gépem. Az elmúlt 3 hónapban másodszor. Az első egy FSP Bluestorm II 500W halála volt... Szereztem egy 400W-os giga tápot FSP belsővel. Az elmúlt 1hónapban 2x fordult elő, hogy játék közben kikapcsolt(CoD5, online). Tegnap még fórumoztam vele éjfél utánig. Ma nem voltam itthon, öcsém szeretett volna játszani vele, és 2x hívott, hogy nem jó a gép. Na mondom szuper, majd ha hazaértem. Ahogy megjöttem, bekapcsolta, semmi baja, elindult. 20 perc Test Dive Unlimtied után hív, hogy baj van. Teljesen megfagyott a kép, a hang, minden. Ilyet már csinált, de nem volt gond, reinstall megoldotta. Most nem... Elindul, venti(k) felpörög(nek), majd újraindul. Ventik pörögnek, procihűtő nem, és nincs jel a képernyőn, a monitor alszik. Újraindítom, akkor megint ugyanez, egy pici indulás, majd reinstal, utána pedig megy, de mégsem. No kép, no prociventi. Kihúztam midnen kábelt, újradugtam, gépen belül és kívül is. Semmi.

Én vga-ra, vagy tápra tippelek. De igazából ötltem sincs, haver sincs, aki "kocka" és tudnék alkatrészt kölcsönkérni.

Ötlet? Nem nagyon van pénzem gépet javítani, ha hulla, akkor megszoptam. Ez van.

Namost. Javasoltak egy CMOSclear-t. Megcsináltam(??) és elindult a gép. *A korábban tapasztalható lassulások eltűntek, olyan volt mint a villám. Épp aktuális volt a ZoneAlarm keresés, magától végigszaladt rajta 20 perc alatt, le is takarított 1 vackot. Ezután felszaladtam a netre, 10 perc után megállítottam egy számot youtube-on és ugyanaz a fagyás, mint anno TDU-nál. Mondom szupper. Újraindítottam, és megint az eddigi problémát mutatta. Most már több mint egy hete halott a gépem. Ez lehet lap hiba? Arra hajaz, vagy tápra :( (mivel ugye vga kiesett, amikor elindult cmos(?) után és volt kép)

Valami ötlet?

Ja igen... Írjon már le valaki pls egy szabályos cmos reset-et. 2 javaslatot is kaptam...

1. jumper fel, gép bekapcs, vár picit, gép kikapcs, kész.

2. gép kihúz, áramtalanít, jumper fel, 5-10mp-ig fent, aztán levesz, gép össze, és hajrá.

Én a 2-at csináltam, ment is, komoly 30 percet ugye. Szóval akkor hogy is? .... :U

És ha sikerül belé életet lehelni. Láttam, hogy jött új bios. Érdemes lehet felrakni az F7-et? Pláne, ha terveznék új procit...

* a korábbi lassulások:

Már hónapok óta egyre inkább csinálja, hogy befagy ilyen 1-1 percekre. ha épp netezek és megnyitok valamit, ha épp több dolog megy párhuzamosan, vagy ha megnyitok egy képet(!) - képnél megszokott volt, hogy legalább fél perc, de inkább másfél agyhalál a gépnek, aztán mintha mi sem történt volna. én már nem tudom ezt hova tenni...

Új hozzászólás Aktív témák