- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Rathrol #111842 üzenetére
Hát, az a keretén is múlik. Azért eleinte jóval drágább lesz.
Ez a Legion amiről ír, most 600.000 körül indul.
Még ha ennek kicsit lejjebb is megy az ára mikor ideér belőle az 5060-as széria, akkor is lesz köztük jó 150-200.000ft különbség.
Nem hiszem hogy 700.000 alatt indulna, a 4060-as is akörül nyitott, az 5060-as sem lesz olcsóbb.
Persze más szériákban pl LOQ vagy TUF, biztosan lesz 500-600.000 között is. -
válasz
Rathrol #111303 üzenetére
Hát ... akkor jobb lenne megvárni a RTX 6060-as szériát, mert az majd jobb lesz a RTX 5099Ti XQP-nél is.
Ez elv alapján sohase vegyünk gépet, semmi upgrade-t, mert lesz jobb, majd, valamikor. Ha 1-2 hónapról lenne szó (irreaális?), akkor azt mondom talán érdemes lehet megvárni, lejjebb mennek az árak úgyis, de nem ez a helyzet.IMO: Két jószágkosár hasznossági szintjei között azt a kosarat fogja választani a fogyasztó, amelynek elfogyasztása esetén magasabb hasznossági szintet realizál.
1. fogyasztókosár: azonnal megvenni valamit (drágábban = negatív hasznossági érzet), s azonnal "kielégíteni" a mocskos gaminges vágyainkat (vágy azonnali kielégítése = magasabb hasznossági érzet)
2. fogyasztókosár: várni fél éve (vágy későbbi realizálása = kisebb hasznossági érzet), megtakarítani egy kis pénzt (a pénz más élvezeti cikkre való elköltése = plusz hasznossági érzet realizálása).
3. fogyasztókosár: sohase vesz semmi gaming cuccot, viszont Don Juan mód minden utolsó fillérjét csajokra költi (van ilyen is, igaz az nem jön ide gaming fórumba)
- Aki akarja használni a gaming gépet, van pénze, azt a jószágkosarat választja, ahol hedonista módon mindent azonnal végig akar élni.
- Aki néha-néha szeretné játszadozni, s nincs erre plusz felesleges pénze, akkor inkább másra költi azt a pénzt, amivel adott pillanatban/időszakban magasabb hasznossági érzetet / szintet ér el)Ha csak azt nézed, hogy kb. 10-20 évet gamingelsz életedben, várni valamit fél évre ...
"Szerintem várj vele, 5060 magasról veri a 4070.
"
Szerintem döntse el saját maga. Te várhatsz veleconexke: "Szuperül hangzik akkor addig gyűjtünk pénzt
"
Nah, már meg is győzted szegényt, hogy várjon és gyűjsön pénzt! -
-
echterion
nagyúr
válasz
Rathrol #110608 üzenetére
Nem mindegy, én nem vennék ilyen gépet és senkinek sem fogok ilyen gépet ajánlani. Van egy minőség, ami alá akkor se megyek, ha annyira olcsón adják. Ha meg nem kell a mobilitás, akkor pláne szar választás, hangos is lesz, szar lesz a kijelzője is, meleg is lesz és a gagyi minőségű műanyag gyorsan szarrá fog degradálódni a hőingadozás miatt, plusz a minőségérzet is hiányozni fog.
Egy laptopnál nagyon nem a benne lévő hardver az, ami a lényeg, hanem ami körülötte van. Ha az szar, akkor tökmindegy, mi van benne. -
Imre9211
aktív tag
válasz
Rathrol #110560 üzenetére
Alaposan utánamentem a dolognak. Jelenleg konkrétan semmilyen módszerrel nem lehet desktop teljesítményű a külső VGA.
Egészen egyszerűen a csatlakozàsi és sàvszélességi dolgok miatt.
Nekem tb4 van, ami már elég fejlett, de ez a csatoló sem tud versenyezni a desktoppal. Maximum közeli értékeket produkálni(bár az is bőven jobb mint a herélt laptop gpu-k)Van a gyorsabb és erősebb alternatíva, az oculink adapter, de annak meg horror a csatolója amit a laptop alaplapjára kell operálni egy m2-es slot betoldással. Szóval az felejtő.
Alapesetben azonban mégis tudnám javasolni a thunderbolt megoldást
* [link] *
Nyilvàn nem a 100% àt fogja àtadni a vga-nak, de adott esetben így is körbep**álja bármelyik herélt amd/Nvidia laptop gpu-t. Plusz ott van h lesz elég vram ha mondjuk egy 16gb-os Nvidia/amd megoldás mellett teszi le a voksàt a user.
Szóval upgrade-nek mindenképpen upgrade, csak éppen kihasznàlva nem lesz.
*
A thunderbolt 5 màr egy érdekes kérdés. Aki mostanàban tervez gamer laptopot venni annak mindenképp felhívnàm a figyelmét hogy figyeljen arra hogy legyen tb5-ös csati. Jóval nagyobb sàvszélt kínàl mint a 4. -
maximilian4
addikt
válasz
Rathrol #110239 üzenetére
Jónak számít sztem 1440p-ig. Bár egy hx-es proci jobban mutatna hozzá (vagy egy ryzen
) Én 1080p-ben bőven elvagyok a 4060-nal. Valószínűleg az 5060 erősebb lesz mint a 4070. Viszont azt olvastam, hogy pl asztaliban először az 5080 fog megjelenni, az 5060 majd csak március környékén jön. Nem tudom laposban mi a helyzet. Ha nem sürgős, én megvárnám.
-
kory24
őstag
válasz
Rathrol #109692 üzenetére
Hát terhelésnek nem mondanám...
Egy ősrégi játék fut (metin2)
Az még az integrált vga-nak se kottyanna meg, inkább cpu használ.Egyelőre kipróbáltam (neten olvasott tanácsok alapján), hogy csökkentett módban eltávolítottam DDU-val nvidia driver és újratettem nv drivert az experience nélkül.
Ha újra jönne az a bsod hiba akkor kövi a gyári memóriák visszatevése lesz.
-
echterion
nagyúr
válasz
Rathrol #108087 üzenetére
Ez távolról sem tróger. Itt van előttem egy, ha tróger lenne, nem vettem volna alányomnak ilyen gépet...
Bluesummers: most még igen, de nézted már a Wukong-ot 2k felbontáson? Ilyenek és ennél csak keményebb gépigények fognak jönni, főleg, hogy jön a ps5 pro, ami szintén nem a jobb programozás felé tolja az ipart szerintem.
-
-
válasz
Rathrol #108064 üzenetére
Hát csak vga miatt tök rossz döntés lenne. Legyen 4080 és ok. Több más jobb paraméter esetén, mint kijelző tulajdonságok, súly, hűtés, portok száma stb...nyilván mindenki maga tudja mire használja. Az biztos hogy esetleg jövő májusban megjelenő új modellek, ha jönnek nem lesznek olcsóak. Lehet kalkulálni, rizikózni mikor mit érdemes meglépni.
Nekem ha nagyon kell valami nem fillérezek, megy akár hitelre, de persze okosan.
Inkább gyűjtök rá perselyben, egy váltásnak mindig muszáj nagyon érezhetőnek lennie, különben kidobott pénz nálam. A hobbi az kivétel, csak legyen rá. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Rathrol #108064 üzenetére
4050-ről 4060-ra csak minimális ráfizetéssel. Ha ezt jó áron el tudod adni, és jó áron tudsz 4060-al venni. Egyébként nem éri meg.
Vagy 4060-nál feljebb érdemes váltani, vagy várni az 5060-as kártyával (ha ez lesz a neve) szerelt gépekre.
Jövő május környékén valószínűleg már elkezdenek megjelenni a hazai piacon is. -
Volband
tag
válasz
Rathrol #106387 üzenetére
Ezzel azért vitatkoznék, mert a loq gamer laptop felhozatalban is a lista legalján csúfoskodik. Azzal egyetértek, hogy gamelésnél legyen árramforráson a laptop, de ha valakinek szempont, hogy ennél többet bírjon (ami böngészésnél, filmezésnél, office munkánál is szempont lehet, ha mindenes gépnek használná), annak azért a hang mellett ez egy másik fontos negatívum lehet.
-
peet05
aktív tag
válasz
Rathrol #105855 üzenetére
Ha 500k a keret, és 1080p, akkor az újak között is keresgélhetsz.
Pl.
Lenovo LOQ 15 IRX9 (83DV0057HV) - i5 13450HX, 16GB RAM (1x16!, de 2 slot miatt mehet bele még 1x16), 1 TB SSD, RTX 4060 ~440k - [link]
Lenovo LOQ 15AHP9 (83DX006UHV)- Ryzen 7 8845HS, 16GB RAM (szintén 1x16, lsd. feljebb), 1 TB SSD, RTX 4060 ~489k - [link]
Mindkettő tisztességes kijelzőt kapott (100%sRGB).A 4070-nel szereltek 590k-tól felfelé lesznek, de 1080p-re "felesleges", ahogyan nggabi is írta.
-
válasz
Rathrol #105855 üzenetére
Erre majd a többiek, okosban a saját utamat járom, nem is nagyon figyelem a többit. Nálam annyira a "játék" teljesítmény a fő szempont, hogy engedtem a laptop mobilitásából valamicskét. Borzasztó nehéz téma ez, mert minden egyes embernél máshogy áll fel az optimális felállás. Olyan hogy minden oldalról jó olyat itt nem olvasok a többiektől. Ha mégis ajánlani kéne a saját szempontjaim szerint, de az neked nem fog megfelelni, akkor
[link] ezt ajánlanám és klub tag leszel.Ilyen egy clevo fan. A kijelző talán nem olyan és jóval többért, használt, de minőségben a legjobb!
Ezt csak úgy leírtam, majd a többiek.
wanted5: Nem kamu abból semmi. Tegnap le se tiltottam a fogyasztást toltam 5 órát fullban annyira tetszett.
Jó ez a AI és még jobb lesz a kövi kártyámnál.
Amúgy meg mikor hogy tetszik a dolog. Egyre kevesebb fogyasztással egyre több fps-t kapsz mint mai trend.
A szememnek megfelel és ez a lényeg, megvettek ezzel.
Nincs g-sync....látom magas fps szám után a mozgáson. Más mint a v-sync 60 esetén, ami úgyszintén jó nekem. -
válasz
Rathrol #105853 üzenetére
Hagyd a procit, minél erősebb vga annál jobb. Én asztali 4080S-el hozok rengeteg fps-t fhd-ban. Nagyobb felbontásban talán még jobban dolgozna a vga, de mindenképp kevesebb fps mellett lenne. Nem kell ezt ilyen szigorúan nézni. Ha csak az fps szám lenne a lényeg akkor fhd-ban hozza a legtöbbet mindig.
-
-
formula01
senior tag
válasz
Rathrol #102995 üzenetére
Ha 500 körül van a kereted, és nem zavar, hogy ISO magyar helyett ANSI US billentyűvel (hosszú shift, nincs í, Alt Gr + J-vel tudsz csak í-t írni) kapod a gépet, ilyen árban szerintem most 550e-ért, boltból ez a bestbuy: Legion 5 Pro
Szerintem ez sokkal jobb ajánlat mint 500-ért a HP ha még kicsit tudsz tolni a kereteden, és nem ragaszkodsz a magyar billentyűhöz.
Ami a hátránya a Legionoknek, hogy a venti kb állandóan megy egy minimális fordulaton, akkor is ha tök hideg a gép.
-
echterion
nagyúr
válasz
Rathrol #102986 üzenetére
Annak a hardvernek elég lesz. Manapság minden gyártó úgy tervezi a hűtést, hogy a lehető legmagasabbra szökjön a hőmérséklet, amit a cpu-gpu gyártója engedélyez. Még a milliós gépeknél is sűrűn előfordul ez, már vége van a DTR gépek idejének, a vékonyítással eljött a melegedős gépek ideje.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Teljesen jó az!
FHD-re meg tökéletes még jó darabig, saját kijelzővel.
Van egy beállítás / mód amivel sokáig élvezhető a játék és csak feltelepit és játszik...
nV Experience.
Az be állítja a hardwerhez a gamet (ha program által támogatott a game és csak egy gombnyomás a beállítás, ha automatán nem tenné meg) és nem kell állítgatni... Én csak felbontast szoktam állítani, mert laptop FHD kijelzőre állítja a felbontást. Többi marad Ulra/Extrán és 1440p/120Hz mellett (4K TV-n játszom és azért csak 1440p-n mert nincs HDMI 2.1 a laptopon és ezáltal a 120Hz csak 1440p megy max. amúgy mehetne 4k/120Hz is az alap használat) gond nélkül futott még eddig minden. FPS nem különösebben érdekel, majd akkor nézem azt ha akadna egy game, de ilyen eddig még nem volt!
Ha lenne ilyen akkor leveszem 1080p-re a felbontást ha nagyon muszáj... -
Csupati
őstag
válasz
Nem azt mondtam H sz@r, fhd ban jó lehet kompromisszumok mellett. Nem a hűtés fogja vissza a teljesítményt majd. A 40xx széria alja, 4050-4060-4070 nél jelenleg a GPU chip előbb éri el a feszültség limitet minthogy 100w fölött tudjon menni , furmark meg ilyen kártya gyilkoló progikkal fel lehet rúgni max fogyasztásra y de pl már egy 3d mark timepsy alatt sem fog 100w fölé menni nagyon, nálam is ez volt az omen 4070 el.
Kb egy hete ment el az Omen 4070 el 600k ért, le fog menni a használt áruk meg nagyon be van állva a piac, sokan hitelre vesznek gépet. -
Ubul86
őstag
válasz
mondjuk szerintem még keveset is mondtál a 4070-re, 4080 meg millió fölött
3070-en is megvagyok néha lepődve, hogy simán elkérnek még 700 fölötti összegeket, pedig már gondolom mindjárt itt az 5xxx széria, és ilyenkor azt hinné az ember, hogy azokat lenyomják árbanbár most Radiumnál a Lenovo Legion 5-ös széria 3070-el 478-nál kezdődik...akkor már 4050 helyett azt választanám, "szerintem" az talán még időtállóbb játékoknál még (magasabb felbontásra és fps értékekre gondolván), mint a 4050
de mondom, csak szerintem, árban nincs sok különbség -
echterion
nagyúr
-
válasz
Rathrol #100688 üzenetére
Nálam nem annál amire utaltam. Hát most tévedtem azzal kapcsolatban amire tippeltem. Jelen pillanat (hdd-n van a játék....nincs töredezve a lemez) letöröltem egy mappát mert betöltésnél hibával folyton kilép, csak az a mappa. Hátha sérült, és az akadás is inkább amiatt nem hdd miatt, és újra szedem, fájl sérülésre gyanakszom.
-
Gubu0101
veterán
-
-
vakablak93
őstag
válasz
Rathrol #100364 üzenetére
Igen, én is kiakadtam rajta
, a Blue Protokoll is csak annyiban külömbözik hogy ott elég a 11700K is...
Nem is értem mi van mostanában, ha a hasonló új ázsiai mmo szerepjáték gameket nézem mindnek ilyen beteg proci igénye van....
Ez valami új ázsiai divat vagy mi?Na mind1 remélem azért bírja majd a gép, mert ha nem, akkor nem tudom micsinálok.
-
válasz
Rathrol #98425 üzenetére
Tekintve, hogy kb. abból vezérled a géped egész hűtését, meg egyéb sok fontosabb dolgot szerintem elég hasznos. Ez a fogja a gépet nem tudom honnan jön egyáltalán, miért van még benn a köztudatban a többmagos CPU-k, SSD és minimum 16GB DDR4-es vagy DDR5-ös RAM-ok korában.
-
törölt tag
válasz
Rathrol #98355 üzenetére
Én nem merném a nyakamat tenni rá, hogy ezt a gyártók is így akarják, hogy 3 évig gyári pasztával menjen egy gép.
Én azért írnék ide és kérnék egy hivatalos állásfoglalást: Email | ASUS
---
De 3050 Ti se.
-
echterion
nagyúr
válasz
Rathrol #98340 üzenetére
Asus-okban a hűtő egyik csavarján van egy warranty matrica, amit nem szabad megsérteni, de az alsó lapon nincs, vagyis nem szokott. Nézd meg, hogy a tiéden van-e, ha nincs, akkor vedd le a hátlapot és cseréld ki, ami kell. A benne lévő cuccokat tartsd meg, mert ha garis ügyintézés van, és adott esetben cserélik vagy utalványt kapsz, akkor a benne lévő cuccaidnak lőttek, nem küldik vissza, ezért az eredeti cuccaival érdemes ilyenkor beküldeni a gépet.
-
Csupati
őstag
válasz
Rathrol #98337 üzenetére
Ha párod szeretne egy Excel/Word el dolgozni vegyél neki egy consumer gépet amit lehet ilyen módon nyúzni. Sajnos a takaró/pléd-ből a szöszt felszívja és eltömíti a lapátot vagy a radiátort elég hamar. Illetve jelen esetben szellőzés nélkül maradt a gép, ami ha szerencséd van nem okozott kárt benne.
Olyan helyre vidd ahol van bontási engedélye a szerviznek , szakembernek. Ugy biztos megmarad a garancia . De ahonnan vetted kérdezd meg hogy hogy megy ennek a menete , Náluk senki sem fogja jobban tudni, simán felhívod öket és megkérdezed. -
válasz
Rathrol #98200 üzenetére
[link] Van driver frissítés, friss ropogós. Az meg hogy nincs oprendszer támogatás sem igaz. Talán még a Win11-et is fel lehet mókolni, de a Win10 az egész biztos fel kell hogy menjen minden ügyeskedés nélkül, mivel egy hasonló évjáratú laptopot használok és annak semmi baja a rendszerrel és régi driverekkel, bármilyen szoftverrel. Ezt a múzeum dolgot szerintem át kellene gondolnod. Épp elég bejegyzésem volt már eddig a témában.....játék tesztről ne is beszéljünk. Win10 sokkal régebbi még az azt megelőző core duo-os procival megáldott laptopokra is felmegy, van is otthon olyanom két régi Vaio és sorolhatnám.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Rathrol #98187 üzenetére
Tiszta sor, egy új gép, egy új üde színfolt a gépek tengerében. Én is remélem hogy jó, és sok embert boldoggá tesz majd!
Csak arra próbáltam célozni (miközben nem tudom a pontos számokat), hogy
jól nézhet ki a 6GB a 4GB-tal szemben,
de ha a 4 GB-os 192 bites és 95 wattos,
a 6GB-os pedig 128 bites és 75 wattos, akkor nem biztos hogy előrelépés történt.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Rathrol #98021 üzenetére
Jaja, DDR5 gépek már PCIe 4.0 ssd-t szoktak kezelni
19.000 Ft körül már van Crucial P3 plus, 5000/3500 sebességgel,
20.860-tól meg az a Lexar 7400/6500 ...
(szóval a dupla sebesség nem kerül dupla pénzbe !!) -
-
bmxbandita
tag
válasz
Rathrol #97699 üzenetére
Pedig itt látszólag meg volt az akarat, hogy csináljanak szellőzőket. Nekem korábbi szériás TUF FX505DU-m van, azon konkrétan a 2 venti 95%-a teljesen fedett. Vettem laptop hűtőt, annyi haszna volt, hogy megemelte, de bekapcsolt ventivel is pont annyit ért, mint kikapcsolt ventivel
Na, hát a gari lejárta után én ezt a problémát orvosoltam egy Dremel és egy vágókorong segítségével, hasonlóan ehhez a vidihez:
[link]
Érezhetően jobb lett, ÉS így már a laptop hűtő ventillátorainak is van haszna.
Hozzáteszem a videóban elhangzik, hogy így viszont az SSD és a VRM jobban fog melegedni, mert ott nem áramlik át a levegő annyira, de eddig (kb. 1 éve) gond nélkül használom. -
cs.zs.
veterán
válasz
Rathrol #89280 üzenetére
Az 16-17 Watt fogyasztást jelent.
Jó nagy is a gép , 17" , akkor fogadd el, hogy ennyi és kész.Vivobookal anno én úgy trükköztem, hogy az enegiabeállításoknál azt állítottam be, hogy akkuról max 1GHz lehet a proci. Az további 1-2-3 órat is hozzáadhat a sztorihoz. Akkuról úgysem játszunk, csak kb filmnézés meg böngészés. Belassult, igen, de a célnak megfelelt.
Asus Tuf-os barátomnak is úgy van beállítva, hogy akkuról 60Hz, kanócon 144Hz, meg ugyanígy lekorlátozva a proci.
Lehet hogy a tiédnél is elkelne egy kis zsiványság.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Rathrol #89263 üzenetére
Szia,
először is nézd meg, mekkora kapacitása van még annak az akkunak.
Segítség itt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- P15s Gen2i 15.6" FHD IPS i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 , i7 12650H , RTX 3060 , 16GB RAM , 512GB NVME , laptop
- XPS 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged