- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adi01
tag
válasz
fcbarca #111351 üzenetére
Szerintem nyugodtan. Igen én is 40k+ vettem.
Raymond: lehet fake videó nem tudom de gamer laposnál gondolom más lesz a különbség? Már csak a gpu Watt számok miatt is nem? Mert gamer notebook fronton nem változtak úgy, mint asztali fronton.
pl.:
asztali 4090 450W vs. 5090 600W
lapos 4090 175W vs. 5090 175W.
Így vajon most majd még nagyobb szakadék lesz az asztali meg a notebook gpu teljesítmény között? -
Adi01
tag
válasz
fcbarca #111278 üzenetére
Tipp: Kingston Fury Impact 32 gb KIT (2x16) 5600mhz sodimm is jó bele. Belerakod és 5200mhz-n fog menni CL38 -al.
(Ha akarod akkor elméletileg lehet tunningolni a 7745hx-nél a ram-ot. A 7945hxnél biztos lehet. #3039hsz Én inkább békén hagytam.)
Ha te magad csinalod akkor akkumulátort húzd le a ram fedelet pedig pontosan rakd vissza. Első bekapcsolás nehezen fog menni és többször újra is indulhat a gép.
Ha segítség kell akkor keresd a topik mesterét KillHates kollégát és szempillantás alatt belevarázsolja a ramokat a gépedbe törés és zárlatmentesen.
Eredeti ramokat tarsd meg ha garanciális ügyintézés van akkor az eredeti konfiguráció kell a szervízbe. -
válasz
fcbarca #104193 üzenetére
........
#104196 vakablak93:
A prociról alkotott véleményed játékok alatt vga-hoz kapcsolódóan azért szerintem nem egészen úgy van. A procik legtöbb esetben csak malmoznak, alacsony a kihasználásuk. Inkább limitálva van az amiről gondoljuk hogy ott baj van. Pl fhd mikor nem dolgozik maxon a vga....2k-4k meg fullon teker. Nálam még igen messze van a proci hogy mondhassam kevés ezért is marad még sokáig a clevo.Az asztali kártyák pedig sokkal olcsóbbak. Lehet sok esetben TB3-4 mellett is megérheti használni őket, a lényeg legyen elég fps.
-
vakablak93
őstag
válasz
fcbarca #104193 üzenetére
Csak kíváncsiságból meg szabad kérdezni mivel sikerült összekötnöd a külső gpuval? Azon a laposon se tb3/4 se mxm port.
Am kb az aktuális 8/16-os procikkal szerelt laposokat keresd, a jelenlegi Legion Pro 5 is teljesen oké pl, de a proci legyen min.
Ryzen 7 7745HX vagy i7 13700HX, vagy jobb Ryzen9/i9, ha tényleg asztali 4070-et akarsz meghajtani vele, akkor oda kelleni fog a lóerő cpu oldalon rendesen.De előre szólok, a cpu bottlenecket, valszeg' nem fogod megúszni egy desktop 4070 mellett.
Én 1440p-ben a mobil 4070-el is limit környékére sikerült már hajszoljam az i9 13900HX-et is...
#104190 Dhampir: az az aktuális legjobb mobil Ryzen 7, a HX-es verzió azaz 45-75 tdp, erősebb HS verziók. Remek kis proci az, nincs mitől félni tőle.
-
Csupati
őstag
válasz
fcbarca #103787 üzenetére
Itt aprón is láttam 2db eladót, az egyik RTX 2080al i9 el, a másik 8700k és GTX 1070 el.
Ugye azt tudni kell hogyha GTX kártyásat veszel és késöbb RTX 20XX re bővítesz masik hűtő kell hozzá ami a 20xx széria gyári alkatrész nem is vészes az ára, viszont a 30XX kártyához aliexpresről kell rendelni és 100e ft fölötti összeg csak a hűtő, a kártya tovább 100-200e ft. Amit RM007 kolléga használ MXM-PCIe adapterrel viszont nem lesz müködő képes a belső kijelző mert az alaplapon az intel hd kör nincs rajta és nem is kapcsolható be. Ha kell ekkora teljesítmény hordozni akkor jó lehet , de nehéz és közel 2x vastagabb az átlagos bga-s gépnél. Ha nem kell hordozni akkor ne vegyél Clevot, nagyon tartos maga a hardver viszont egy dologra kényes, a P751-775 szérián a pch chip hütését le felejtették és szeret megpusztulni ha nincs kihütve, javítható probléma. Ezen kívül akkor tud tönkre menni ha szándékosan zárlatot csinálsz, a burkolat viszont nem öregedik szépen ha nem vigyáznak rá! A billentyüzet világítás kábelére is vigyázni kell, szeret megtörni és olyankor álltalában a kék szín szokott eltünni ,halványodni.
Még esetleg alternatíva a Clevo melett az Eurocom(MSI) Tornado F5 ,de abban a MXM kártya GTX es max. Vagy Alienware Area 51M , abból is az R2 inkább( jobb hütés miatt). -
válasz
fcbarca #103787 üzenetére
[link] Használtan, első és a 3. vagy Ebay-en keress. Sokan jönnek azzal hogy jaj már gyenge lehet a proci mert 9.gen-es, közben játékban látni mennyi van még bennük. Vagyis ha játék orientált a felhasználás akkor még bőven belefér. Én meg ezt a szabványt meglovagolva az mxm portra külső vga-t tettem mondván a veszteségmentesen használt asztali változat nem ismer határokat. Ram.....akár 128GB, na egy ideig a Win11 (12) mellett olcsó beszerzéssel fincsi és verhetetlen. Persze így kimaxolva inkább asztali felhasználás. (habár bármikor szétszerelem és elviszem A-ból B-be gamer hátizsákomban, mert belefér minden)...belső kijelzőre hdmi-n keresztül külső portable ráakasztva a kijelzőjére....szal asztali laptop.
Sebaj hordozgatni jó lesz a telóm és más nem játékra tervezett akármilyen olcsó laptop.
És minden fincsi dolog szoftveresen is király nagyon sokoldalú. Semmi pénzért nem választanék mást. -
Csupati
őstag
válasz
fcbarca #102670 üzenetére
Már a 20xx széria top kártyája is kb 30% os teljesítményt veszít x16 / X4 busz használatával [link] , és minél erősebb a VGA annál nagyobb lesz a teljesítményre veszteség. és ez Gen 3 mérés Desktop gép esetén , laptopnál még lehetnek másfajta limitek az M2 porton, nem is beszélve arról hogy a képet visszaküldi a kijelzőre laptop esetén a buszon.
-
válasz
fcbarca #102665 üzenetére
Nálam azért csak a külső kijelzős HDMI a megjelenítés mert a Clevo procinál nincs IGP a laptop tiltja a proci grafikus készletének használatát, (meg vga-nál is van csavar).... Ez egy egyedi Clevo menetrend. Azt tudom hogy a másik korábbi MSI laptopomnál ahol ez nincs, teljes értékű a proci ott van belső kijelző, működik az ADT LInk adapteremmel. Amúgy fogalmam sincs....azért mondtam neked hogy ha érdekel téged ez a megoldás, kíváncsi vagy, akkor ezeket a kérdéseket az eladónak is felteheted. Mint látod nem sok ember használ ilyet, én csak arra tudok tutit mondani amivel találkoztam, használom, itt van előttem.
-
vakablak93
őstag
válasz
fcbarca #102664 üzenetére
Azt az asztali 4070-et a tb3 dock lehülyítené egy 3060Ti szintre kb. Laza 30-50% vesztesége van egy tb3/4 porton használt egpu megoldásnak, és minél komolyabb gput raksz bele ez csak annál rosszabb lesz.
Erre még mindig mondhatnánk hogy tök jó mert a 3060 után ez is olyan 50-60% teljesítménynövekedes, de a kis ryzen így is lehet néhol már lehet limitálni fogja.
Ehhez add hozzá a tb3 latency gondjait...A thubderbolt3-as egpu az a kis igps netezős/irodai lapos + RTX3050 szintre való, afelett a valós teljesítmény/ár kategóriában rosszabb mint laptopot venni.
-
válasz
fcbarca #102630 üzenetére
Momentán egy másik hűtőmodul miatt hátlap nélkül használom a laptopom. Van alatta egy "pálcika állvány", (becsúsztatva + ventilátor) úgy vezetek ki alul bármit ahogy akarok. Nincs alatta hátlap, akár tehetsz oda mást helyette csak a kábelnél ne legyen semmi és így nem is kell szétbarmolni a hátlapját. [link] Valami hasonlót használok, nem ezt.
2 havonta egyszer kifújatod a port. 1db tápegység kiszolgál bármennyi/milyen vga kártyát......olvasva a többieket. Ez így bárhogyan is nézem időtállóbb elképzelés felesleges gép újítás procedúra helyett, nem beszélve a kidobott pénzről amit a csere generál. Proci a legtöbb játékhoz alig kell.
Mivel nem használtam még ilyet nem szívesen adnék tuti linket. Hozz inkább te linket....nem tudom hova szeretnél tenni, hogy néz ki a laptopod, hogyan használnád tovább stb....bár [link] pl ez hosszú kábellel. Hallgass meg másokat is ne hagyadkozz csak rám, mert adaptert tekintve én egyedüli helyzetben vagyok.
Még annyit hozzátennék, ház sem kell az adapternek csak legyen jó helyre téve szép ergébés vga kártyával.
-
válasz
fcbarca #102623 üzenetére
Ha így közelítesz akkor inkább hagyd. Kockázatvállalás nélkül ezt nem lehet csinálni, értsd hogy milyen teljesítményt kapsz a végén. Nálam nem csak teljesítmény, tetszik maga a felállás is a cserélhetőség miatt.
Te kérdezted hogy mi menne-e vele, kérdezd meg az eladót ha ettől nyugodtabb leszel. -
válasz
fcbarca #102619 üzenetére
Bevallom nem tudom mit hozna, mert nálam nincs eddig veszteség, ott azért lenne. Viszont ez egy tök izgalmas kaland is egyben amivel szerezhetünk tapasztalatokat. Maga az adapter nem kerül sokba. Esetleg vga kártyát kérsz valakitől tesztelni, többet is mi hogy visz rajta és el tudod majd dönteni melyikkel érné meg használni. Talán egy 4060/70 dlss3-al....ezeket a vga kártyákat aztán el lehet adni, mehet a helyére másik stb....Nem minden pénzkidobás. Ami a hátlapot illeti próbálnék beszerezni másikat hozzá és így maradna egy érintetlen. Szerintem ha nem írják hogy AMD nem jó akkor mennie kell + ráírsz privátot a boltosra és megkérdezed tőle az úgy jó lesz-e.
Én a vásárlásom után meglátogattam KillHates mestert és összehoztuk. Nem akármilyen élmény volt.
-
törölt tag
válasz
fcbarca #102607 üzenetére
Én Peet05 hszét olvastam először, ezért dobtam fel az Oculink dolgot, ami gyakorlatilag egy PCI-E kivezetés, csak adatkapcsolatra.
A te géped sajnos hatalmas kapufa ebből a szempontból, mert csak PCIe3.0 x4 (32Gbps) csatlakozója van. Ez gyakorlatilag fele mostani 4.0 csatlakozónak, ha össze is hoznád az Oculinket, TB3/TB4 számokat kapnál, így meg nem tudom mennyire éri meg ezzel foglalkozni.
Bár az egpu-s oldalon írnak egy ilyet is:
PCIe input – unencoded/direct PCIe 4.0 x4 (~PCIe 2.0 x16) and PCIe 3.0 x4 (~PCIe 1.1 x16) give over 90% and 80% desktop PCIe 4.0 x16 gaming FPS respectively as RTX 4090 PCIe scaling analysis shows . PCIe 4.0 GPUs being: AMD RX 5000 series or newer | Nvidia RTX 3000 series or newer | Intel ARC seriesKét opciód van:
R43SG , de itt a kábel "egybevan" mindkét egységgel.
Oculink -> Kína vagy Amazon (kell bővítőkártya, kábel és dokkoló, esetleg keret)Itt tudsz nézegetni különböző egpus configokat (mások hogyan oldották meg): [link]
-
echterion
nagyúr
válasz
fcbarca #100824 üzenetére
Pl.: AlzaPower FlexCore USB-C 3.2 Gen 2 to DisplayPort, most 4990 ft.
-
válasz
fcbarca #76487 üzenetére
Ez nagyon fura nekem, gondolom valami BIOS reset-et csinált.
Nálam olyan volt már, hogy a laptop monitoron letiltotta a driver a háttérfényt. Volt kép, csak nem látszott belőle semmi (telefon vakuval közelről világítva látszott, hogy bekapcsolt rendesen a gép).
A megoldás: HDMI-n egy monitort/TV-t rádugva egy GPU driver rollback, majd mehet tovább a móka. -
grizlisandor
veterán
válasz
fcbarca #69676 üzenetére
Nincs, mivel a Legion 5 17-be:
17.3" FHD (1920x1080) IPS 300nits Anti-glare, 144Hz, 72% NTSC, Free-Sync, Dolby Vision, DC dimmer
szereltek.
A Legion 5 15-be:
15.6" FHD (1920x1080) IPS 300nits Anti-glare, 165Hz, 100% sRGB, Dolby Vision, Free-Sync, G-Sync, DC dimmer
ez a legjobb panel, amivel veheted.144hz < 165hz, állítólag ez a külömbség nem számottevő
72% NTSC < 100% sRGB
0 < G-Sync -
gurus
aktív tag
válasz
fcbarca #69683 üzenetére
Acer rosszabb, ha nem jó a sima legion 5 miért nem veszel legion 5 pro-t? ennek nincs párja igaz árban is veri a sima legion 5-t de megéri a felárat. Kijelzője, a sima legion 5 is lekörözi, 530nit, ráadásul nem műanyag burkolatot kapsz, többi hardver elemről nem is beszélve ,jobb wifi, jobb gpu,hűtés stb...
-
gurus
aktív tag
válasz
fcbarca #69676 üzenetére
Van, sőt ugyan az a panel van benne:
9,2 ms a válaszidő ez is remek és a többi értéke is
Maximum: 359 cd/m² Átlagos: 350,2 cd/m² Minimum: 2,8 cd/m²
Fényerősség -eloszlás : 96 % Az
elem középpontja: 350 cd/m²
Kontraszt: 1167: 1 (fekete: 0,3 cd/m²)
ΔE Szín 3,9 | 0,59-29,43 Ø5,5, kalibrálva: 1,6
ΔE Szürkeárnyalatos 5,5 | 0,64-98 Ø5,7
67,5% AdobeRGB 1998 (Argyll 2.2.0 3D)
96,3% sRGB (Argyll 2.2.0 3D)
65,4% Display P3 (Argyll 2.2.0 3D)
Gamma: 2,15 -
-
echterion
nagyúr
válasz
fcbarca #67990 üzenetére
Egy 1650-nel kevés lesz kompetitív fps-hez a 4c8t. A 3070-es asztali vga-t is visszafogta kissé egy allcore 4,8GHz-re húzott 6700k, akkor egy 1650ti laptop még kevésbé vga limites helyzetben még inkább cpu limitessé válik, ami egy onlone játék esetében fokozottan igaz. Hallgass Gáborra, fog kelleni neked az a plusz két mag. Persze, elketyeg 4-gyel is, de gondolom, nem azon akarsz játék közben morfondírozni, hogy a francért nem vettem 6 magos gépet.
-
gago1975
őstag
válasz
fcbarca #67967 üzenetére
Az i5-10300H 4 mag 8 szál elég melegedős, nem is bírja sokáig, és csak halkan megsúgom, hogy a PUBG 4mag 8 szálon nagyon akadozik, elég használhatatlan lett, minimum a 6 mag 12 szál kell neki, minimum Ryzen 5 4600H, i7-9750h, 10750H-t keress ami 6 mag 12 szálas gépet vegyél, és GTX1070 vagy GTX 1660Ti-vel
Az jó, hogy 16GB RAM van benne, mert az a minimum követelmény.
Továbbá, egy 1650Ti miatt nem kell 144Hz-es paneles gép, oda elég egy 60Hz-es is.
PUBG Lite a javasolt ilyen "gyenge" konfigurációhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Medence topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- MacBook Air (15-inch, M2, 2023)
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Asus ROG 17" Gaming Laptop! RTX 4080 12GB / Ryzen 9 7945HX / 32GB DDR5 / G-sync 240Hz! BeszámítOK
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest