Új hozzászólás Aktív témák
-
wanted5
őstag
válasz
KubanitoS #13186 üzenetére
arányosan drágább a 1060/70/80 ahhoz képest
De egyébként ha nagyjából összeszámolgatod az alkatrészeket kijön kb olyan 250 ezerre, ha asztaliból építkezel, teljesen nulláról. 300-ért már kapsz 1050Ti-vel szerelt gépet, tehát nagyjából 50 ezer a felára annak, hogy kicsi, egyben van, és tudod hordozni. Aztán, hogy ez megér-e neked annyit, már magadnak kell eldönteni.
-
dugo_
veterán
-
dugo_
veterán
válasz
KubanitoS #12020 üzenetére
Lemezből hajlított darabot rendeltél? Ha igen, akkor kalapáld szét a caddy sarkait. Viccen kívül.
Akár apró órás/ékszerész kalapáccsal, olyan puha és vékony anyagból van, hogy simán pár ütéssel meg tudod egyengetni annyira, hogy beférjen.Ha újat rendelsz, az se lesz pontosabb, legfeljebb szerencséd lehet, ha a jó irányba tér el.
-
Remiel
őstag
válasz
KubanitoS #11970 üzenetére
néztem a 7559 et, csak at robosztusabb, de hát valamit valamiért ugye
találtam egyet jó áron bár a 4k kijelzővel (320k újan) amire azt mondja mindenki, hogy felesleges és igazuk is van, de ennyi kb a sima matt kijelzős is
az Asusban a súly és méret fogott meg de sejthettem volna, a hűtés gondot
-
dugo_
veterán
válasz
KubanitoS #11832 üzenetére
DDR3L kell neked, az 1,35V-on üzemel, mint a most benne lévő.
A sima DDR3 1,5V-os, azt ne keverd bele, mert lehet, hogy a) nem is megy vele b) nem fogja szeretni a gép az eltérő modulokat.
Frekvencia, időzítés, (márka, típus) ha lehet, egyezzen meg. Habár elvileg manapság már elég változatos felállásban megeszik a gépek a különböző modulokat.
-
hacki87
senior tag
válasz
KubanitoS #11805 üzenetére
Van asztali is nekik. Én mondjuk ennyiért inkább asztalit vettem volna de ez én vagyok. A gyerek akart minden áron lapost, mert azt bedobja a táskába és már viszi is. Én is vettem magamnak de félév után eladtam mert rájöttem, hogy annyit nem cipeltem ágyba meg ott volt a teló vagy táblagép.
dugø: azt már kikapcsoltam.
-
dugo_
veterán
válasz
KubanitoS #11764 üzenetére
Milyen SSD-t vegyek, ajánlott típusok listája
Ha van pénz, akkor válaszd a limitmentes, MLC-s, 5 év garis modelleket a szükséges méretben (játékok alá legalább 250GB kéne).A caddy mérete a benne lévő ODD vastagságától függ, ez lehet 9,5 vagy 12,7mm. Neked kéne lemérni, egyetlen csavart kell kiszedni, hogy ki tudd húzni a meghajtót.
Ha megvan, akkor felcsapod az ebayt és "x mm 2nd hdd caddy" kulcsszóval mazsolázhatsz az ezer forinttól induló modellek között.
Van, amelyikhez jár ilyen díszítő fedlap, néhány modellről viszont lemarad, itt vagy megbarátkozol azzal, hogy ronda, nem simul bele a gépbe, vagy lepattintod az optikai meghajtóról a fedelet (óvatosan, nagyon törősek a pöckök) és átpattintod a caddy-re, hogy illeszkedjen szépen a gépbe. (Amelyikhez jár, azt is ki lehet cserélni persze az ODD sajátjára).Ugyanezeket 2-4k körül megtalálod a hardveraprón is, ha nem akarsz heteket várni.
Előfordulhat olyan gép-caddy-hdd trió, ami nem szereti egymást, ez leginkább az irreális mértékű parkolások számában mutatkozik meg. Ha belefutsz ilyenbe, akkor HardDiskSentinellel érdemes kényszerítve pörgetni a HDD-t, hogy ne parkoljon annyit. Nem tudom lehet-e előre szűrni az ilyet, nekem eddig 1db caddy-m volt ilyen a legalább egy tucat rendelésből.
-
dugo_
veterán
válasz
KubanitoS #11761 üzenetére
Leginkább igen, nincs benne M.2.
Elvileg van benne (legalábbis a JK-ban volt) egy félmagas mSATA csati, de ahhoz bontani kell a gépet, amit nem tudsz otthon megcsinálni, illetve mivel gyárilag csak egy pár gigás cache-nek használt SSD volt benne néhány modell esetében, nem vagyok meggyőződve róla, hogy egyáltalán bootolható-e a foglalat.
A legegyszerűbb egy 2,5"-os modell, meg egy méretben passzoló caddy az optikai meghajtó helyére.
-
echterion
nagyúr
válasz
KubanitoS #11743 üzenetére
Neme 4210m van a gépemben, átlagos játékosnak elég. Mondjuk a GTA IV-hez kevés volt, de az 5-ös egész jól fut ezzel is. Ennyiért szerintem is nagyon jó vétel volt. Páromnak is megvenném, de ragaszkodik a kék szinű 14-es Vaio-jához.
(#11749) Muerte75: Jól rémlik.
-
-
x_o_n
veterán
válasz
KubanitoS #11743 üzenetére
Ennek a gépnek tökéletes a szintén ott kapható Samsonite táska
-
echterion
nagyúr
-
-
Medocsabi
addikt
válasz
KubanitoS #11398 üzenetére
Köszönöm a tanácsot,megfontolom.ami ennél elgondolkodtat az a cpu,ill a 4gb ram...Nem lesz ez a proci nagyon karcsú?eddig egy 4200m-et hajtottam,az mondjuk tökéletesen elég volt.ez az ulv teljesítményben a haswellhez képest hol áll?azt mondod a hutese jobb mint az általam megjelölt lenovoé?
-
Dhampir
félisten
-
Fücsök007
őstag
válasz
KubanitoS #11314 üzenetére
Aki munkára venné, és rendszeresen leterhelné a procit és a két GPU-t, azoknak sem túl jó hír a kialakítás. Csak arra akarok kilyukadni, hogy az MSI GT83VR még mindig jobb koncepció vízhűtés nélkül mint ez a noti egy ilyen ormótlan puttonnyal és BGA 1080 SLI-vel, akár a hordozhatóságot, akár az élettartamot nézem. Személy szerint értékelem az újítást, de a megvalósítást már nem. Inkább legyen még a gép alatt egy 4-5 cm vastag vízhűtés 2 nagy légáramlatú ventivel, amire ráteheted a notit, akár egy hagyományos hűtőpad esetén. Nyilván hátrafelé fújná a levegőt a 2 venti, és a noti alján lenne a csatlakozó a vízhűtéshez.
-
válasz
KubanitoS #11302 üzenetére
Ja.Ennek már nem sok köze van a hordozhatósághoz.Meg 1080 SLI?Minek?Egy 18-as kijelzőhöz?
Többre nézném a nagy kijelzőt-az tetszik-egy sima 1080-al,valami jó VC hűtéssel,de sima laposként,ami rendesen hordozható.Ilyen biztos nem lesz.
A vizesblokk nélkül mit tud vajon? -
kreten67
senior tag
válasz
KubanitoS #11295 üzenetére
Amikor majd elakarod adni a géped használtan ,és valaki majd ezt a szöveget vágja a fejedhez........
Én mindenesetre idáig még, csak egyszer vettem notebookot boltból 1. gazdásként ,de már megbántam.
Ellenben sokszor vettem Alienware notit használtan hibásan fillérekért,és mindegyik hibátlan bevált géppé vált az idők során,pl: ez is amit most használok(hálás hogy visszahoztam az életbe és nem hagy cserben). -
Muerte
Topikgazda
-
echterion
nagyúr
válasz
KubanitoS #11280 üzenetére
Ez erősen driverfüggő. Ahol támogatja, ott brutális, ahol nem, ott szopóka. Ha abból indulok ki, hogy a 860m sli a 970m környékén van, akkor ez a 980m szintjét hozza. De mondom, de driver és játéktámogatottság kérdése, mert amelyik játék nem támogatja, ott sokszor még a sima 870m-nél is fog tudni gyengébben produkálni. Ki kell próbálni.
-
x_o_n
veterán
válasz
KubanitoS #11096 üzenetére
Ez a régebbi verziója az azóta már frissitett clevo p177sma-nak aminek jobb hütése van,és a kaszni is jobb,és azóta mellesleg ezt frissitették v2-re de már jó pár honapja ujabb verzió van belőle,más számozással.
az xmg amugy talán a legjobb clevoból épitkező cég.minőségre meg egyértelmüleg a legjobb.
Ha alpaposan átnézed jó árban van,negativ a kevés gari,régebbi alváz fapadosabb,pozitiv a fém lap amit az xmg rak rá,ips,nem kell bőviteni,jól belegondolva ,nem rossz ha le lehet tolni belőle 300 oder 285-re,simán megvenném. -
echterion
nagyúr
válasz
KubanitoS #11071 üzenetére
Igen, a hazai árakhoz képest sokkal olcsóbbak. De azért a 980m meg az az i7 fűt ám rendesen, nem vagyok biztos benne, hogy ez a vékonyka ház meg ami belefér vas, elbír velük. Én inkább a dell uk outlet-ben nézelődnék egy ugyanilyen felszereltségű AW-t, hasonló áron. Annak én jobban bízom a hűtésében.
-
ldave
félisten
-
Muerte
Topikgazda
válasz
KubanitoS #10928 üzenetére
A 15"-os ROG az közel sem = a 17-es ROG jelzővel,legalábbis hűtés terén biztosan nem.Az aprón épp valamelyik nap láttam egy G750JZ-t 240-250k körül,azt érdemesebb befogni játékra még mindig mint egy vékonyka 15-öst.
A link: Hát jah,erről beszéltemÉn évekig jártam anno a throttling "iskolát",volt vagy 6-7 hűtőpadom,a létező összes trükköt kipróbáltam hogy nyaranta is tudjak némiképp játszani,de őszintén mondom: Egy rémálom volt
Most már nevetek rajta,de akkor konkrétan folyamatos "idegállapotba vótam" és pont ezért,akit csak tudok,próbálok megóvni ezektől az "élményektől".
-
Dhampir
félisten
válasz
KubanitoS #10917 üzenetére
Érdemes lehet elolvasgatni, hogy viszonylag elég gyakori a ventilátor probléma a K501 esetében.
-
echterion
nagyúr
válasz
KubanitoS #10821 üzenetére
Annyi, hogy egy fal mögül már nem vesz wifi jelet. A szobában 1,5 méterre lévő modemmel még működött, de egy helységgel odébb már ledobott, illetve szakadozott a jel.
A G551-nél nincs ilyen gond tudtommal, de az nekem mondjuk nem is tetszik(#10822) F.B.I.: Most már kíváncsiságból azért megnézem, hogy nálam hogy megy ez a játék. Már szedem le battlenet-ről.
-
echterion
nagyúr
válasz
KubanitoS #10817 üzenetére
Igen, szerintem is szép, csak sajnos én nem tudtam megbarátkozni a wifi hibájával, pedig volt stick-em is. Hiába, én túl perfekcionista vagyok ebből a szempontból.
A 970m az asztali 960-as szint.
(#10818) Medocsabi: FullHD-ban azért nyilván, nem ezt tudja. PErsze kérdés, hogy a kollégának szüksége van-e ilyen gépre, vagy elég neki a kisebb felbontás is.
-
gurubefree
senior tag
válasz
KubanitoS #10595 üzenetére
Ez is benne volt a listaban .... a legfontosabb dolog az ar volt .Minel kevesebbol a legjobbat kihozni . Az Alienware-hez kepest is ( ami ugy 10% kedvezmennyel lett volna ) kozel £300 sporolok es hardware-ben ugyan ott vagyok ( bizok benne , hogy a minoseg is meglesz )
Koszonom a tanacsot
de megkostoljuk ezt a pudingot oszt meglatjuk
-
gurubefree
senior tag
válasz
KubanitoS #10550 üzenetére
Pontosan ezert valasztottam a gyengebb modelt ( FullHD kijelzovel bar ennel nincs cpu upgrade lehetoseg ) , es varialtam a memoriaval ( alap 8GB ) es az SSD+HDD comboval ( alap 1TB HDD )
Mivel FHD-ben jatszok gondolkodtam a GTX1060-ban is. Ha nem vagyok uton akkor a kulso monitorom ( Acer z35 ) hasznalom .
-
gurubefree
senior tag
válasz
KubanitoS #10529 üzenetére
Nem az elso rog ami kezemben volt . a g751-el messze nem volt ennyi problemam . ebbol a tipusbol ez a masodik ami megfordult nalam .
Ez a glow szerintem messze nem az IPS panelnal megszokott es elfogadott . De mint emlitettem minden ember mas . Engem nagyon zavar es eltem a lehetoseggel es visszakuldtem .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest