- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Yettel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
Topikgazda
válasz
wanted5 #29481 üzenetére
Lehet váltani DGPU és IGP között? Mert ha igen,akkor az IGP driver is tud csinálni olyan pillanatra fekete kép bugot.
A lényeg hogy az Inspiron optimus módban megy ha jól tudom ezért pucold le az Intel HD drivert is,aztán töltsd le a legfrissebbet az Intel oldaláról,ha ott telepíted az Intel driver support assist progit,megkeresi neked a gépedhez valót (aztán mehet az assistnak uninstall)
Először telepítsd fel a lepucolt gépre az Intel HD-t,restart,aztán az nV drivert és jó lesz az. -
-
echterion
nagyúr
válasz
wanted5 #28821 üzenetére
Lányom gépén konkrétan elvesztette az egeret, nem lehetett használni, kurzor sem volt. Egy Warcraft-os Legendary egérről van szó, még a fénye is kialudt, mintha be se lett volna dugva. Leszedtem a saját driver-ét, szerencsére ez megoldotta a problémát,de akkor is nonszenz ez.
-
válasz
wanted5 #28719 üzenetére
Bíráljam a megmentőmet?
Felőlem használják bárkik a gépemet ha azzal nyugtom van, és ha kell beleegyezéssel segítek is nekik, csak akkor ne legyenek gondjaim abban ami nekem fontos. Valamit valamiért!!!
Na jó ezt el bagatelizálom, de meg vannak a képességeim amiről tudom nem túl sok, és abból kell élnem.
Ezúton is várom a Kínai hackerek támogatását, akik ha kérem megmentenek a soron következő Windows frissítés megrázó hatásaitól, és kérnem sem kell külső behatással kiiktatják a negatív kórokozókat, hogy megfelelően működjön a rendszerem. Fúj USA.Meggyőző típus vagyok, de csak kelet felé.
-
-
válasz
wanted5 #27169 üzenetére
Biztos poénból csináltak ilyen projektet is. Lenne értelme a nagyobb felületnek, HA normálisan megcsinálná az Intel a cuccait és nem 100% mocskos kapitalizmusban élnénk, tennének több pasztát a kupak mögé, kitöltené azt az űrt, máris jobb lenne a helyzet, s notebookoknál is megcsinálhatnák ezt.
Az, hogy Te elfogadod a nettó hülyeségüket ... áldásom rá, én viszont nem fogadom el. Ez a procigyártóknak a legjobb, hogy hamarabb dögöljön be idővel minden.
Aki ezt a tényt nem látja ..... az csak vegyek i7 meg i9-es CPU-kat, utaljon dollár százakat / ezreket az Intelnek
Gondoltam, hogy ha egy gép közel 1M Ft, akkor már rendes hűtése lesz. Ez igaz is, tényleg nem rossz, de az igazi, elsődleges forrása a bajoknak a processzor hűtőleadó felülete. -
Darth_Revan
veterán
válasz
wanted5 #25674 üzenetére
Probaltam másik ugyanilyen gépet, az 80C-nel se trottyolt.
Thermal throttlingnal sem kellene ilyen mértékű throttlingnak lennie (max akkor ha már a kritikus szintet éri el) szóval tuti nem tulmelegedes a hiba oka.Ha a táp a ludas akkor miért nincs terhelésnel discharge ? Vagy pont ezért nincs mert a BIOS látja hogy kevés a kakaó ezért kevesebbet is ad a vganak ?
Nekem a vrm a tipp, hogy bedoglott, ezért a vbios kisebb pwr fázist használ hogy működjön, ami teljesítmény csökkenést okoz.
De még nem láttam ilyet és csak a sötétben tapogatozokDe lehet vissza kéne vinnem és pénzt visszakerni.
Csak nem akarom úgy visszavinni hogy nem próbáltam mindent ami szóba jöhet. -
válasz
wanted5 #25588 üzenetére
Ez nem mentség a sz@r munkára. Ez olyan mintha behoznád a notebook-od és amikor nekem rossz napom van, akkor elnyalom a csavarokat benne, letörök pár gombot, összekarcolom a kijelzőjét, stb...
Senkinek sem tartanak pisztolyt a fejéhez (talán még Kínában sem), hogy azt a munkát végezze amit utál. Felmond, és elmegy fedettpályás kalapemelgetőnek! Én még a lányomat is nyakonvágom, ha valami házimunkát magától elvállal , majd elkezdi csinálni és nem csinálja rendesen.
-
maximilian4
addikt
válasz
wanted5 #25588 üzenetére
Egyébként a kínaiak tényleg rohadtul igénytelenek, több ismerösömtől és beszámolókból is hallottam/olvastam már. Az öngyilkosság az Japánra jellemző, de az teljesen más világ. Ott nem keresnek rosszul az emberek, viszont nagyon nagy a teher már általános iskolában is, gyakorlatilag az oktatási rendszernek hála már ott eldől az eredményeid alapján hogy mi lesz belőled. Tavaly egyébként olvastam egy cikket, miszerint a kínai órabérek alig maradnak el a magyartól, azaz annyira keres rosszul a kínai gyári munkás mint a magyar. Pedig mi Közép-Európában vagyunk, a legmagasabbak az adók, és nyugatiak az árak. Én éltem kint Németországban és undorító ami itthon folyik egyébként, sok ember meg nem látja át az egészet. Mondjuk szerintem az az ember tipikusak az, aki soha semerre nem ment. Na mindegy ez már más kérdés. A lényeg, hogy nem kell sajnálni a kínaiakat, még a környező ázsiai országok sem kedvelik őket. Én azt mondom hogy semmit ne csesszen szét, lehet szó akár egy 100 ezer forintos laptopról is, nem kell 5-700 ezer forintosnak lennie. Én tudom jól hogy valakinek a 100 ezer forintos a minden, neki arra kellett gyűjteni sokáig. Azért tudom mert mi is voltunk ilyen helyzetben, nélkülözésben nőttem fel, most már nagyon is átlag felett élünk, de hálás vagyok a nélkülözésnek, mert sok mindenre tanított meg gyerekkoromban. Én úgy vagyok ma is hogy tök mindegy mennyire jó vagy gané az életem, bármilyen feladat adódik (függetlenük attól mennyit fizetnek érte) úgy csinálom meg mintha magamnak csinálnám.
-
echterion
nagyúr
válasz
wanted5 #25588 üzenetére
És jobban érezted magad attól, hogy elcseszted azt a cuccot, ami lehet, hogy egy másik munkás fél éves spórolása után landol egy gyerek kezében?
Attól, hogy nekem szar, ugyan ne kelljen már másnak is szarul éreznie magát. Inkább fókuszálljon ilyen helyzetben magára az ember, hogy tudjon ezen változtatni.
-
-
echterion
nagyúr
-
Darth_Revan
veterán
válasz
wanted5 #25084 üzenetére
Upsz, akkor nem szóltam.
Fizikailag ugyanaz a hűtés van benne szóval esélyes hogy szoftver gond volt, ami azóta valószínűleg orvosolva lett.Eddigi felhozatalból ár/tudás téren a gp62 a legszimpatikusabb nekem.
És ahogy nézem a fentebb linkelt mysoftban a legolcsóbb 306k-ert.
Tény hogy drágább mint a fentebb linkelt 269k-ba kerülő Dell, de az az extra 37k bőven megéri.
Jobb cpu, GPU és kijelző, valamint ha baj van akkor nem Romániába kell visszaküldeni -
-
válasz
wanted5 #25064 üzenetére
Őszintén szólva már én sem tudom hogy van ez a megjegyzés dolog tutira. Gondolom mentést csináltál, aztán ne lépj ki a progiból és úgy indítsd újra a gépet, zárja be a Windows, az Uefi bios majd elmenti a beállításokat, mert ügye megjegyez mindent és elmenti, ezért is szeretem, és ha nincs nagy változás akkor még gyorsabban bootol.
Az biztos hogy ha vállalhatatlan beállítást akarsz betöltetni, akkor törölni fogja miután megvizsgálta újraindításkor.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
wanted5 #24897 üzenetére
Cserébe nagyon jók a hőfokok a Dellben,de amúgy ha nem erőltetnék ezt a közös csöves hűtést a proci/vga-ra sokkal jobb eredményeket lehetne elérni zajzszintben is.Egy csomó játékban pl. a proci szinte nulla terhelést kap,de ha össze vannak kötve előbb-utóbb felfűtik egymást.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
wanted5 #24894 üzenetére
Az Asus G751 980M-mes verzió volt a leghalkabb terhelés alatt az eddig nálam járt gépek közül.A vékony gépek eleve nem tudnak halkan üzemelni,mert a keskeny ventik nem tudnak akkora légtömeget szállítani mint a dupla olyan vastagok,ezért a fordulatszám emelésével oldják meg a gyártók a kérdést,persze ez a 100W-os vagy afeletti VGA-kra érvényes,alatta vékonyabb testű gép is tud érvényesülni viszonylag kevés zajszinttel.
-
-
gyemipapa
senior tag
válasz
wanted5 #24142 üzenetére
"Ja, csak más gyártó már szériákkal ezelőtt megcsinálta"
Akkor a "más gyártó" termékét kell megvenni, ennyi... Elég nagy a piac...
És pont ezért vannak a fórumok, tesztek, hogy vásárlás előtt tájékozódva kiderüljön, melyiket NEM érdemes megvenni, nem pedig utólag fikázni.
Vagy kénytelenek vagyunk kompromisszumokat kötni...
Autótipus sincs, aminek abszolút nincs tervezési-konstrukciós hibája. -
Balázzs
senior tag
válasz
wanted5 #24136 üzenetére
Képzeld, még a dell gamer Alienware sorozatában sem lehet manuális venti profilokat állítani, pedig ha jól tudom korábban ez működött (majd Killhates megmondja).
Sőt, ha már bakik most a win 10 tavaszi frissítése le van tiltva AW gépein, mivel fekete képernyőt okoz, MS dolgozik rajta állítólag (dell-esek meg hallgatnak). Jó kis support, mi?
Nekem is fel akarta rakni a win és azóta nincs win face logon, fagyogat a gép stb.
Valaki próbált már valamilyen VR cuccost it közületek? Dell akciózza a sajátját, de nem tudom mennyire kell az nekem
-
Dhampir
félisten
válasz
wanted5 #24131 üzenetére
Például a Lenovo IdeaPad Y700-ról írták egy tesztben és egy fórumon is ismételgette egy úriember, hogy visít a ventije, de például egy Dell Inspiron 7559 szerintem sokkal magasabb hangon pörög annál, habár nem volt elviselhetetlen az sem.
Vajon az Acer Predator Helios 300-nak milyen a ventilátorhangja, mennyire kellemetlen?
-
válasz
wanted5 #24136 üzenetére
Sajnos a gyártók nem csak a fizikai eszközök megvalósítására sajnálják a beruházásokat, hanem arra is, hogy írassanak egy új EC táblát a gépeikbe. Feltételezem, hogy lomoltak valami veszélyes hulladék raktárból egy raklapnyi L702X multikontrollert és "nosza tegyük bele az Inspiron-ba! "
-
válasz
wanted5 #24131 üzenetére
Nézd én megmondom neked kereken lesz ami lesz, csak kipróbálom a plusz hőcsöveket amiket megrendeltem, mert én meg szeretnék megszabadulni a ventiktől, akár az
összestől. A mester most csóválja a fejét ezt olvasván, de amíg nem lesz jobb megoldás na, megöl a kíváncsiság. Nem lesznek odaragasztva, főleg nem forrasztva csak feltéve jó pár helyre, aztán meglátom amit meglátok. Akár rá a bordára végig amit a tüskék miatt feltöltök gap pad-dal, de ha oda végül nem a hát-vagy haslap miatt simán ráteszem a hőcsövekre megvastagítás céljából, teljes felületen jól tapadva. Ha van hely hova tenni, akkor miért ne. A kaszni jó szellős most, a felgyülemlett hő hűtőpad segítségével távozni tud. De erre még sajna várnom kell.
Mérd fel milyen lehetőségeid vannak. -
lean
aktív tag
válasz
wanted5 #23760 üzenetére
akkor nem csinálom meg a downgrade-et. felesleges
23761: máj. 15 - i vétel.
A legfurcsább az egészben, hogy a Nvidia telepítőben nem is hozza a HD Audio drivert, szóval hardveresen
nem stimmel valami. Kedden lehet visszaviszem, notebook.hu nál vásároltam online, de debrecenben van üzletük elvileg, az van a legközelebb hozzám. Pedig olyan jó kis gép lenne...Dell topikban azt mondják hogy az Intel 630-nak kellene vinnie... -
-
kenccsi
tag
válasz
wanted5 #23422 üzenetére
Hajhó, nekem lassan 1 éve Y720-am van. (7700hq, 1060 6gb, 8gb ram) Nagyon megvagyok vele elégedve, bármilyen játszit tehetek elé, maxon vagy közel maxon simán elfutkosnak 60 vagy nagyon megterhelő játszik közel 60 fps-el. Hűtése szerintem kiváló, 81-83 fok fölé nem szokott menni amikor maxon pörög. A JBL hangszórok, laptophoz képest elképesztő jól szólnak. A billentyűzete eleinte nem volt a kedvencem de azóta megszoktam és okés (Mondjuk az negatívuma a billentyűzetnek, hogy néha mintha nem férnének be a helyükre, az egyik odaluk elakad?!.. furcsa). Build quality anyag használatra jó, prémium érzetet ad, bár az Y520 azt hiszem más anyagokból van, ott több a műanyag.
VISZONT!!
Lenovo lévén, egy agyrém a szervizelése ha valami baja van. Mikor megvásároltam, nem igen volt időm használgatni az első héten, aztán kiderült, hogy valami nem okés vele, akkor 5 napos megléte után 1.5 hónapot töltött szervízben, mondanom sem kell marhára örültem neki.
Azóta 2 másik hiba merült fel, az egyik jelenleg is meglevő pixel hiba, amire azt ígérte az üzlet ahol vásároltam, hogy szólnak ha megjön a panel és 2 óra alatt beszerelik, majd elfelejtődött a munka és miegymás miatt és 3 hónappal később szóltam nekik, hogy igen kis sokáig tart ez a panel beszerzés, majd közölték, hogy nem tudják miről van szó, de vigyem be, felküldik a szervízbe, mert speciális szerszám kell hozzá, és 1.5 hónap mire visszakapom...
A 3. problémáját nem rég fedeztem fel, az alján lévő légbeömlő nyílás, rácsát belülről megnyomta valami, mint kiderült egy kábel elszabadult odabenn és az próbált kijönni rajta keresztül, megtörve a rácsot is. Azt mondta a srác az üzletben, hogy megcsinálja mert 10 perces meló, de hivatalosan elkellene küldeniük és 1.5 hónapot várnom vele...
Szóval maga a gép a szívemcsücske, csak szervizbe ne kelljen küldeni... Viszonítási alapom viszont nincs, ez életem első Notija...
Remélem segít valamit a tapasztalatom..
-
Darth_Revan
veterán
válasz
wanted5 #22608 üzenetére
A legjobb bolt talán ahol egyszerűen, szinte kockázat nélkül lehet venni laptopot külföldön és szállít Magyarországra az az Amazon. Itt lehet találni alkalmanként szép akciókat is.
Laptopot Amazon USA nem szállít MO-ra, de európai Amazonok igen.
USA-ból akik szállítanak MO-ra azok olyan laptop boltok mint pl a XoticPC és HIDEvolution, de ezeknél ritkábban vannak akciók. Jah meg persze ne felejtsük, hogy amit amerikai oldalon látsz ár az a magyar nettó ár, azaz még rájön 27% ÁFA.
Amerikai boltok közül a "legolcsóbb" a HIDEvolution. Ők trükköznek egy picit az ÁFA-val. Ők MO-ra úgy küldik a gépet, hogy UK részlegüknek átküldik és onnan küldik MO-ra. Így 27% ÁFA helyett "csak" 20% ÁFA-t kell fizetni.TheNewDawn amerikában eladott gépekre van 1 év garancia. EU-n belül törvény kötelezi a gyártót, hogy minimum 2 év garanciát adjon. Amazon is e miatt 2 év háztól-házig garanciát ad minden drágább laptopjára (legalábbis MSI-re és ASUS-ra). Érdemes francia Amazon-t is nézni, Chimera 7820HK-val és 512GB SSD-vel ha jól emlékszem 950k körül volt ott (27% magyar ÁFA-val és szállítással), míg Magyarországon a 7700HQ-s modell 256Gb SSD-vel került akkor 900K-ba.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
wanted5 #22608 üzenetére
érdemes nézni néha az amazonnak az angol ill német oldalát, valamivel néha találni olcsóbb dolgokat, de nem annyival, ráadásul azokra ugye nem 3, hanem csak 1 év a garancia, és nagyon macerás is intézni, ha valami gáz van az adott géppel. Szóval summa summárum : nem nagyon.
Mert akciók itthon is vannak ugyanúgy néha, pl mikor az 1050 TI vel felszerelt Lenovomat vettem 249 ért, akkor körülnéztem kb minden EU s országba, de sehol máshol nem lehetett kapni olcsóbban.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
wanted5 #22568 üzenetére
Ez is egy nagyon fontos része a kérdésnek,hogy hordozva lesz-e a gép,vagy átlag egy helyben használva.
Neked fontos a mobilitás,egyértelmű hogy minél vékonyabb,könyebb gépet szeretnél,jó hűtéssel.
A kamionba a helyében én egy 5kg-os,kiváló hűtésű Asus/Clevo/AW/MSI-t vennék,mer' az tán csak elbírja majd -
Muerte
Topikgazda
válasz
wanted5 #22565 üzenetére
A hűtés a sarkalatos pontja a kérdésnek.A maxq nagyon jó kis kártya,kis fogyasztással,de ha túl vékony gépben van és ledobálja az órajeleket a hővédelme miatt,akkor egy forintot nem ér az egész már szerintem,ugyanis a hardver árát azt kifizettetik veled,de valós teljesítményben meg alatta leszel kategóriákkal.
-
-
Pocok256
veterán
válasz
wanted5 #13180 üzenetére
Igen arról
Értem amit mondasz de erre nagyon nagoyn jó példa a witcher ! Na ott a játék kilóra megvett még low grafon is tolnám szívesen viszont Maxon maga a grafika olyan élményt tud adni ami fenomenális. Mikor csak fél órán azt nézem, hogy cikázik az égen a villám csöpögnek a vízcseppek vagy fújja a karakterem haját a szél akkor na .. az a fenomenális játékélménnyel tökéletes storyval és csodás grafikával együtt egy 100% os képet ad. Ez alá pedig kell a vas konkrétan a msotani 1060 as kártyámat két vállra fekteti egyes helyeken nem, hogy egy 1050 es kártyát. De nyugodtan felhozhatnám a dishonored 2 öt is vagy majdnem bármelyik nagyobb 2017 es AA címet
Ha megnézed a noticsekken a kártyát akkor az jön ki, hogy ultránál mindenhol szinte behasal és high beállításoknál is 40 fps körüli átlagra képes ami épphogy határon van.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
wanted5 #12997 üzenetére
Ahogy telnek az évek,egyenes arányban egyre jobban irritál a venti hangja engem is,pedig pár éve még egyáltalán nem zavart.Tényleg foroghat 7k-t a kis méregzsák ahogy hallom: Alienware 13 R3 Fan Noise ,de az a titka amit Pocok már alkalmaz,fel kell emelni a sarkait,akkor szinte felére fog csökkeni a decibel.
-
Pocok256
veterán
válasz
wanted5 #12997 üzenetére
Kicsit fentebb irtam ha megelégednék a 80 fokos hőmérséklettel akkor kb hangtalanul tudná végezni a dolgát csak valamiért úgy van konfigolva az auto hűtése hoyg mindenképpen 70 fok alatt akarja tartani mind a gpu t mind a cpu t. Ettől függetlenül engem is idegesít picit ez a hang, de ez még egy élhető kompromisszum
-
Muerte
Topikgazda
válasz
wanted5 #12862 üzenetére
Igen én is erre gondoltam,ott tudod az Intel HD driverből beállítani kézzel.Kár hogy Optimus és alapból nem az Nvidia megy,mert ott talán jobban be lehetne kézzel állítani.Ahol írja hogy "összes szín" azt a csúszkát nyisd le és amiből érzed hogy sok,vagy kevés van azt állítsd,ne az összes színt egyszerre.Nagyon babra munka egyébként,párszor én is nekiveselkedtem már mások gépén,de végül legtöbbször feladtam
-
Muerte
Topikgazda
válasz
wanted5 #12860 üzenetére
Nincs olyan hogy "driveres beállítás",csak esetleg driver-ből való beállítás kézzel/szemre.Amire te gondoltál talán az a kalibrálás,de azt csak megfelelő külső eszköz+ hozzá való szoftverrel lehet elvégezni.
A géped a Sandy Bridge+Nvidia vga+ 3D panel kombó?,mert ahoz találtam korrekt ICC profilt. -
echterion
nagyúr
-
törölt tag
válasz
wanted5 #12830 üzenetére
Elengedném már rég a 7-et, ha hagynák. Csak még mindig vannak olyan gyártók, akiknek a rendszerükhöz adott szoftverkörnyezet nem hajlandó win7 32 bit felett működni. (Nem pc, hanem egyéb elektronikai eszköz, ami pc-vel konfigurálható) Olyan szinten, hogy az alig egy hónapja kiadott frissítés még mindig nem támogatja a modernebb uram-bocsá' 64 bites rendszereket. Mert nem hajlandóak az sql2005-től megszabadulni, az pedig max win7.
Játékok terén a helyzet ugyanúgy fenn áll, bár azért azok közül elég kevés kényes az oprendszerre, de akad azért néhány. Főleg úgy bosszantó, hogy pl. a steam-en is vannak olyan címek, (igaz elég olcsón) amelyikük el sem indul W10 alatt. -
x_o_n
veterán
válasz
wanted5 #12634 üzenetére
Ez természetes,éppen ezért adtam hozzá a szokásos magyar ár rést igy lett 90-100k.
Mellesleg a legjobb hogy rendszeresen látok sok sok usert aki itt megveszi...ebayen és a phn árulja a cuccokat...néha ugyanazzal a képpel amivel itt hirdetik...részben ezért is tartanak az árak ott ahol tartanak.
az itt kukázott notikrol már nem is beszélek...
amugy pontosan ezek miatt az emberek miatt szoktam ezt azt pusztán szivességböl venni embereknek itt a phn. -
-
KubanitoS
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Philips LCD és LED TV-k
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Villanyszerelés
- Steam Deck
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Yettel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest