- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
whited #87552 üzenetére
Érdemes megnézni pár újabb 15ös gépet.
Nem sokkal nagyobbak mint a régi 13.3-as gépek.
Ez a gép már kicsit öreg. Ha tudsz belőle alkudni, akkor megfontolandó. Mondjuk 200 alá.
És igen, tud meg milyen akksi van benne. Ahogy nézem a töltő gyári. De az akksiról csak annyit tudunk, hogy új. -
motifator
senior tag
válasz
whited #87552 üzenetére
Nekem ugyanez a konfig volt, nagyon szerettem. Nagyon masszív, jól összerakott darab minőségi cucc, kb. mint egy W126 Merci. A mérete és a tömege nem igazán 13,3 kategória, de tőlem kétszer olyan nehéz is lehetett volna, nem igazán érdekel. A kijelzője parádés, Forza H. 5 simán elfutott rajta kicsit visszavett grafikával. Nem tudom mivel játszik tesód, de azért azzal is számoljatok, hogy nem mai hardver. Nekem a CPU már nagyon határeset volt, ezért inkább elengedtem, de mai napig az egyik kedvencem. A hangja nekem nem volt vészes, ez abból is adódik, hogy bármit is csináltam nem engedett 43-45W többet a cpu-nak, cserébe kb. 65 foknál meg is állt a hőmérséklet (vasalva volt) de a régi 4 magos cpu azért már nem egy Ferrari, de ebből a keretből nem tudom, hogy találsz-e jobbat, de egy 6-7 éves bga-s laptopról van szó, ha rendesen volt pasztázva, akkor még jól szolgálhat, de nem egy életbiztosítás.
-
válasz
whited #87552 üzenetére
Qrva jó vétel, főleg, hogy új akku van benne.
Az AAA játékok csak kompromisszumokkal fognak menni, de a régebbi játékokat vígan viszi akár 2K-ban is a 1060-as.
PRO:
-besz@rás gyönyörű OLED kijelző
-nagyon jó billentyűzet
-tud nVme RAID-et az alaplap
-minőségi kidolgozás
-Alienware support és szoftveres szolgáltatások
-nagyon masszív ház
KONTRA:
-szeret megdögleni, ha elhanyagolják a tisztítását és pasztázását
-nagyon fontos, hogy csak jó akkuval legyen használva
-csak gyári töltővel legyen használva/töltve
-baromi hangos terhelésnél és eléggé meleg is -
Dhampir
félisten
válasz
whited #78249 üzenetére
Érdemes a Google értékeléseket is elolvasni.
Például a Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok topikban a "TMX"-re keresve.
Ám bármelyik kompetens fórumnál begépeled a keresőbe, különféle hozzászólásokat olvashatsz a keresett szervizről.
-
-
matyee
őstag
válasz
whited #38812 üzenetére
Milyen gép, milyen cpu? Tedd fel intel xut-t, és próbálj meg egy -100mV-ot beállítani offsetnek. Utána én xtu-ban szoktam a beépÍtett stress tesztet lefuttatni 5-10 percre. Ha jó mehet feljebb, ha fagy értelemszerűen lejjebb. Ha találtál egy stabilnak tűnőt, akkor nézd meg mással, játék, p95 ami tetszik. Minden tesztnek, játéknak stb szokott lenni vmi agymenése, ritkán jó amit XTU-ban beállítasz, de ha más alatt fagy/rossz akkor finomhangolod lefelé értelemszerűen.
-
Pocok256
veterán
válasz
whited #38797 üzenetére
Talán kicsit karcos lett és túl tömör természetesen nem az itt élő emberekkel van a baj többsége kedves és jó szándékú max buta, vagy tájékozatlan. Ettől függetlenül magyarhonba élek sajnos, egyes okok miatt. Én magam is teszek a közjóért mind a kétfarkút mind a momentumot bőszen támogatom
-
echterion
nagyúr
válasz
whited #37028 üzenetére
De attól még a vaskos gépeket nem kellene ablakgittel pasztázni, ahol hely van, onnan nem kellene a hőcsöveket kispórolni, nem kellene 3 csavaros fos megoldásokat alkalmazni a prociknál, nem kellene púpos procikat gyártani...etc...soroljam még?
Mellesleg vékonyan is lehet jót csinálni, csak az nem érdeke a gyártóknak, mert hogy nézne az ki, hogy gariidőn túl is használja a user a gépét, vegyen újat, pörögjön a piac... -
KFORboy
senior tag
válasz
whited #34955 üzenetére
Igen..
Az eredmény;
Nem sokkal !sokat mondok; +10-15perc üzemidő akkuról...
persze fordítva, SSD-vel fogyaszt kevesebbet !
Amm minden SSD-n és HDD-n rajta van a fogyasztása, ha másnem a száma alapján rákeresel az adatlapjára és ott a specben megtalálod hogy hány W/mW fogyasztása van különböző üzemállapotokban (bekapcsolás,felpörgés, idle, írás/olvasás alatt... átlag, stb...)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
whited #32706 üzenetére
Ilyen táskába csak lehet magammal vinni és csak nem lesz baja... (max. a bill. kijelző közé rakom ami gyárilag volt, meg belehúzom a gyári "csomagolásba") de dobozba biztos nem rakom...
-
válasz
whited #32695 üzenetére
Szia!
Én egy Dell G5-t vettem nemrég kicsivel 300 alatt. Általános felhasználásra rendben van. Néztem hasonló áron mást márkákat is, pl.: az asus-nak elég jól mozgott a billentyűzete.
Ez sem éri el thinkpad szintjét, abból van több is a családban, javítottam is olyat, de szerintem kitart egy darabig. -
válasz
whited #29582 üzenetére
Nekem még nem volt kezemben csak YT videókat meg egy magyar sponsor cikket olvastam róla amit ugye fenn tartásokkal kezelek egyértelmű. Killhates is azt hiszem azt mondta róla korrekt gép . Fentebb felsoroltam mik vannak ha itthon akarnánk ugyan ezt az össze szerelést venni az több mint 400 k lenne . Még én is azt mondom hogy várjon vele az ember de ha ilyen ütemben esik az ára esetleg egy BF alatt 300 k környékén ....
Na mindegy én nem bíztatok senkit semmire nekem mindegy ki mit vesz de franc se tudja ha most akarnék gépet venni én gondolkodnék rajta.Raymond: van egy réteg aki mindig keresi a legjobb ajánlatot lehetőséget az be meri vállalni szerintem ezt a kockázatott . De abban is van ráció amit te mondasz szemszög kérdése az egész.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
whited #29395 üzenetére
Nem nézegettem teszteket még róla,de gondolom FHD felett bármelyik értelmes I7 vagy Ryzen ki tudja hajtani.A bajok 1080p-ben vannak néhol,oda a legbikább procik kellenek 5GHz körüli órajellel,de a 2080/Ti már nem FHD felbontásra való egyáltalán,arra használni teljesen értelmetlen,ezért nincs sok létjogosultsága már laptoba sem belerakni ekkora grafikus teljesítményt addig míg a kijelzők 99%-ka 1080p.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
whited #29077 üzenetére
Elég sok játékban már egyszerre kapja az ívet a proci/vga.ACO,BF1,C3,FC5 stb. ,de a lényeg az lett volna amit Darth_Revan is írt,hogy ha VRPistike vette volna a fáradtságot,hogy megmutassa képernyőn rögzítve is a dolgokat.Mondjuk elindíthatott volna egy Witcher 3-mat vagy akármit és 30 perc-1 óra múlva megnézhetttük volna a hőfokokat,órajeleket,a 40-50 fokos billt.,netán még egy mikrofont is oda dughatott volna a gép s.ggéhez hogy mennyire a visítanak a ventik,csak hát akkor már kissé árnyaltabb lett volna az összkép,ha kiderülnek a dolgok,az meg ugyebár árt az üzletnek... De az is lehet hogy csak lusta,megkapja a pénzét ennyi munkáért is,oszt jónapot.
-
válasz
whited #28090 üzenetére
Legyen mágneses vége a precíziós csavarhúzó készletnek.
Nekem ilyenem van. Én még drágán, kb. 6 EUR-ért vettem (30PLN), most már csak 5EUR!
60 EU ... mivaaaa?... LOL! - egy a hátránya - nem mágneses végű, de ha vennék egy mágnest, s reszelném a lányo. ... izé, répát (zöldségre tessék gondolni), akkor lehet egy ideig megtartaná a mágneses erejét.
Ja, és OBI (van Kenobiban) vettem... -
Muerte
Topikgazda
válasz
whited #28090 üzenetére
Én ilyenre egy fillért nem áldoznék a helyedben...Elég sok laptopot szétszedtem,meg összeraktam az elmúlt évek során és kell hozzá,max.3 db különböző méretű csillagcsavarhúzó,1-2 lejárt bankkártya,vagy műanyag gitárpengető,meg az asszony (ha van
) szemöldökcsipesze,oszt ennyi már bőven sok laptop szereléshez.
-
kreten67
senior tag
válasz
whited #27115 üzenetére
Sajnos ez nem FHD kijelzővel van szerelve hanem csak HD+ al és az eladó bármennyire is el van tőle ragadtatva az a kijelző egy szarkupac. Sajnos a kijelző cseréje FHD-ra csak komplett felsőrész cserével oldható meg.
Bármilyen videokártyát megzabál a gép és nem kell a ventilátorral se okoskodni,mert mindegyiket helyesen vezérli alapból. Én ilyenbe raktam már gtx970m vgát is ,de a hűtése nem volt megnyugtató,mert a 80-fok fölé is ment a nyári melegben. A 100 wattos kártyákkal nem igazán boldogul,de egy kis negatív tuninggal már használható benne akár a 970-is. Nekem most is van egy ilyen gépem amiben a hozzám küldött MXM vgá-kat szoktam tesztelni javítás után. Én tavaly előtt vettem valakitől itt a hardverapron 50e ft-ért FHD i7 820m procival és rossz akkuval (a jó akku beszerzése nem is egyszerű és olcsónak se mondható kb 20e-ft) videokártya nem volt benne,de kaptam hozzá egy 7970m vgát amit rossznak hittek,mert valamiért nem akart benne működni,de egy AW m18x r2-be a mai napig müxik
és 45-ért elvitték az ATI vgát ,így mondhatni 5e ft-ba maradt nálam az AW m15x r2. Az mindenesetre érdekes ,hogy az ATI 7970m nem működött benne,ellenben mindenféle MSI vagy Clevó vgát elfogad bármilyen bios legyen rajta. A 970 és 980m is mindenféle trükk vagy bios babrálás nélkül egyből indul,de azon se lepődnék meg ha egy 1060 elindulna benne ,bár ezt én még nem próbáltam.
-
gurubefree
senior tag
válasz
whited #26256 üzenetére
Nem tudom belinkelni mert neked kell kivalasztani a megfelelo hardvert ami ennek fuggvenyeben valtoztatja az arat.
Amit tudok : chat feluleten a sale assistant mindig felajanl min. 10% discountot !
Az aw 13 r3 eseten ( i7 7700hq ) valaszd az olcsobbat es upgradeld a gpu-t gtx1060-ra . A ramot nem kell mert olcsobban meguszod ha magad veszed/teszed bele . Ez igy £1298 discount nelkul . Most ebben a pillanatban nincs code . £400 vesznek le kijelolt termekeknel .
A legdragabbra ami £1598.99 kaptam £1368 ajanlatot sale assistant-tol. Azert nincs aw 13 r3-m mert szemtelenul olcson vettem az aw 15 r3-t ( £1050 )
-
gurubefree
senior tag
válasz
whited #26254 üzenetére
Attol fugg melyik aw-t nezed ... aw 13 r3 ( full-os) ~450.000- .
Peldaul : a legolcsobb aw 15 r4 £1348.99 ( ebbol lejon meg 10%-15% fugg az eppen aktuslis akcio nagysagatol)
i5-8300H , gtx1060 , 256GB m.2 , 8GB ram , full HD IPS 60hz
Legolcsobb Dell XPS 15 £1299
i5-8300 , gtx1050 , 256GB m.2 , 8GB ram , full HD IPS 60hz
Ha magasabb arkategoriaban tesszuk ezt akkor a kulonbseg meg nagyobb eppen ezert emlitettem , hogy ar/teljesitmeny fuggvenyeben az aw jobb de ez kompromisszummal jar .... suly/meret
A legjobb az aw 13 r3 ( oled , i7 7700hq , gtx1060 )
Jo meret , ha uton vagy a gtx1060 eleg mindenhez . Tokeletes kijelzo . Ha tobbet szeretnel kihozni belolle otthon az amplifier amivel meg mindig olcdobban jossz ki mint az aw erosebb konfigjaval arban.
-
gurubefree
senior tag
válasz
whited #26248 üzenetére
Tudsz venni uj 13 r3-t ( mar csak 2k oled kijelzovel lehet a Dell-tol rendelni ) Refurb-ot nem tartom jo vetelnek mivel 13 r3 tartja az arat igy eleg magas a hasznalt/refurb gepek ara . 13 r3 ha tudsz direct a Dell-tol rendelni nagyon jo aron van mar csak azert is mert eleg surun 10%-15% discount van a Dell oldalan .
-
-
matteo_szg
őstag
válasz
whited #25953 üzenetére
Tudom, vannak még kompromisszumok. De most, hogy a kijelzők terén is komoly előrelépés történt - 144 Hz, 3 ms -, egyre elgondolkodtatóbb a PC vs. notebook kérdés.
Értsd úgy az "icipicit" részt, hogy aki nem megszállott módon naprakész minden egyes HW paraméterrel és különbséggel, hanem csak a játékélményt keresi, és nagyjából tudja, mi kell ahhoz, hogy az neki a maximum legyen...akkor tényleg icipici lehet az árbeli különbség. Két éve nem mondtam volna ezt, de az idei év összekavarta a piacot, és a korábban egyértelmű jobb választásnak bizonyuló DIY-gépek - amit magad építész - hirtelen a sor leghátuljára kerültek, és valós alternatíva lett egy notebook vagy készre szerelt, brand PC.Ha kicsit hosszabb lehetett volna ez az interjú, akkor árnyaltabb lehetne a válasz - hiszen mindig minden változik. Árak, hardverek, kínálat, akciók, stb.
És ahogy Mikulásbá is írta, attól "tartok", a GTX11-es szériával a különbség még inkább eltűnik, avagy egyértelművé válik, hogy nincs különbség asztali és mobil verzió között.
Szóval a válasz két hónap múlva lehet más lenne...sőt, Black Friday idején, ha tényleg azt is nézzük, hogy a magyar felhasználó mennyire jár jól - és most nem kamu akciókra gondolok -, akkor megint más lehet picit a válasz a kérdésre. -
maximilian4
addikt
válasz
whited #25949 üzenetére
A szűk értelemben vett esport címekhez (pl. pubg nem esport ready) nem kell olyan nagyon bika hardver igazából, de a laposokat nem csak esportolóknak készítik, hanem mindeféle játszani kívánnó embernek. A legújabb címek között meg van egy-két játék ami még a mostani csúcs hardvert is simán megizzasztja. Ráadásul ha meg is akarsz hajtani egy 144hz-es képernyőt, akkor kell a sok fps, ahhoz pedig erős hardver kell.
A videó nem rossz egyébként. Legend sokáig ide írta a cikkeket, készítette a videókat mobilarénára, meg tán prohardverre. Én Szegeden tőle vettem anno a legelső motoromat, akkor még oda járt suliba.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
whited #25779 üzenetére
Pontosabban mindent elmond,csak pont amit kellene azt nem.Nekik ez kb.arról szól hogy bezsebelik a lóvét,vagy promóciót a "munkájukért" cserébe.
1-2 laptopos videójukat láttam,azóta messziről kerülöm a csatornájukat,nem nagyon jön be mikor valakinek akkora az arca mint a Bécsi kapu,azt se tudja már szerencsétlen hogy tudna még a lábaival is gesztikulálni.. -
maximilian4
addikt
válasz
whited #25779 üzenetére
Na ja. Inkább elolvasok egy notebookcheckes tesztet ha szakmai oldalról érdekel a gép, viszont a vr-os videók jó hangulatúak, jó minőségűek és meghozzák az ember kedvét ahhoz, hogy jobban utána nézzen. Olyan mint egy jó aperitif étkezés előtt, meghozza az étvágyad, de nem csillapítja.
-
kreten67
senior tag
válasz
whited #23541 üzenetére
Azt a régi asus-t el kellene felejtened. (Killhates majd bedobja a szokásos Obivanos szuggerát).
A gtx260 annyit se tud mint egy mai intel igp és még az elhalálozása is esedékes.
Inkább keress valami régi Alienware gépet pl. AW m17x r2 (nemrégiben hirdettek egyet 770gtx-el 100e-ft ért (ez se lesz egy erőfitogtató hardver,de legalább van esély,hogy öregkorodban működképesen melléd temetik) -
Medocsabi
addikt
válasz
whited #23538 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani,de szerintem annál már egy gt740m is jobb. Nem is az hogy nem lenne elég, hanem szerintem nem éri meg.Ennek az árából használtan ezerszer jobb gépeket lehet kapni*.(már ami a teljesítményt illeti) Én max 10-20ezret adnék egy ilyen gépért,de ahogy előbb is írtam, azt is csak a nosztalgia faktor miatt.
* ezt a részét visszavonom,ilyen áron csak még sz@rabb gépek vannak
Innentől Neked kell dönteni, hogy megéri-e -
válasz
whited #23538 üzenetére
háááát .... egy GTX 970M-mel összehasonlítva két "gyenge" grafikai egységet (tudom, dedikált vs integrált más-más világ)
GTX 260M vs Intel HD 5000 vs GTX 970M -
válasz
whited #23535 üzenetére
Nekem ő volt az eddigi legjobb gamer (nosztalgikus) notebookom.
Packard Bell iPower, illetve ő: Alienware M17x R3, de GTX 880M-mel mókolva. Életemben annyit nem izzadtam le, mint ennél a notinál (fehér képernyő halál / fekete képernyő halál / egyszer behoztam valami rohadt szivárvány képernyő halált / BIOS frissítés / integrált hangkártya letiltása / kutyafüle). -
-
válasz
whited #21955 üzenetére
Na igen én is most néztem a videót és kíváncsi voltam mit szólnak itt a szakik hozzá egy olyan Muerte Killhates Darth Revan triót oda küldenek Pisti mellé vitassák már át ezt a hűtés dolgot a háttérből pedig Kretén67 suttogna termodinamikai szabályokat.
Amúgy nekem nincs bajom VR al valahol casual és hc között vannak és sztem megvan ennek is a helye. -
Medocsabi
addikt
válasz
whited #21377 üzenetére
De ha azt nézed,régebben notebookban azért a teljesítmény is arányosan gyengébb volt. Most már szinte hozzád vágnak 300 körül egy 1050ti-vel szerelt gépet,mondhatni ez az alap(és ugye a felsőkategória meg konkrétan asztali pc egy noti vázban). Azért annó a 970m nem volt alap egy gamer notebookban.
Szerintem. -
NTonee
veterán
egyébként ezt az "occsóbbapécé" dolgot baromi gyorsan meg szoktam dönteni a saját társasági körömben. Ha nulláról indulsz, semmid sincs otthon, tehát monitor, bill+egér, meg minden egyéb lófasz kell, akkor mennyibe jön ki egy normális, valódi gamer gép, amit lehetőleg nem hulladékokból, meg teszkó gazdaságos alkatrészekből raksz össze? 300 fölé fog menni (én mostanában többször is 400fölé szaladtam ismerősnek megrendeléskor). Az Aw M18x R1-et használtan, Aw Orion táskával együtt megvettem 400alatt, i7 extreme procival, 16gb ram és 680m-el.
Amikor pécé fétises emberrel beszélek és eljutunk eddig a pontig, meg is mutatok neki egy online pc összerakós oldalt, akkor rögtön nincs tovább értelmes reakció. -
IMIIKE1998
őstag
Omg...Ki mondta, hogy én nem értem meg...Sőt, elárulom neked, hogy mivel még nem dolgoztam munkahelyen, arra nem is gondoltam, hogy sokan több időt töltenek a munkahelyükön, mint 8 óra. Így viszont teljesen érthető, nekem se lenne kedvem összerakni és cipelni egy PC-t, amikor 2 hét múlva már rakhatom is össze.
-
k-adi
nagyúr
Most cipelni kell + üzemidő VAGY teljesítmény kell? Ha az utóbbi, akkor nagy lesz és nehéz, amit bár lehet cipelni, de kellemetlen, illetve az üzemidő is hamar fog a nullához konvergálni...
Bár nem vagyok egy nagy laptop guru, de 4+ órás üzemidőt egyik gamer se fog produkálni még jó pár évig -
Muerte
Topikgazda
A 18-asok megkapták hivatalosan a 970M/980M SLI-t ha teljesítményből a max.kell,de szerintem kapják a 17-esek is csak ugye egy vga-val nem sli-be.
Jazz: Ha csak és kizárólagosan annyi a keret,talán bepróbálnám az Asust,de nem biztos,lehet inkább használt gépet vennék,de én rám nem kell hallgatni egyébként mert én eleve attól hogy valami BGA a lapon már libabőrős leszek úgy rühellem,szóval nálam a legfőbb kizáró ok.
-
LuxusGSM
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged