Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
Na jo, ilyen kupak ossztuz utan kiprobalom holnap. De logisztikailag nem idelais az Aero 15X aljara, csak jo lesz a sarakakra. Egy kemeny (talan tomor) gumitomitesre gondoltam meg velcro 3M-el rogzitve az aljara ahol pirossal jeloltem:

Ez leveleto ha nem kell es nem is mozdul el ha fen van.
-
Raymond
titán
válasz
maximilian4
üzenetére
Marmint Coca-Cola "On most nem nyert" muanyag kupak? Azert valami elegandabbra gondoltam

-
Raymond
titán
válasz
elemerk
üzenetére
Undervolt is van XTU-ban? Mert egy -120mV is leviszi 5-10 fokkal a homersekletet. A masik dolog az hogy mar neztem hogy nem-e lehet valahonnan olyan kis felpattinthato labakat szerezni mint a billentyuzetek aljan van. Ezt az aljara ragasztva amikor kell felpattintani es olyan 50-100mm megemelni a gep hatuljat, ez is hozna par fokot mert nagyon keves hely van a legaramlatnak alapbol.
-
válasz
elemerk
üzenetére
Köszönöm a visszajelzést!
Bevallom őszintén többre számítottam. Vékony filigrán gép a Gigabyte Aero 15, brutál harverrel (6 mag, 1070) egy Zenbook házában! Akkor nagyon jól sikerült megtervezniük a gépet! Ha meguntad és majd úgy gondolod, hogy itt az ideje kihajítani akkor gondolj majd rám

-
gyemipapa
senior tag
Killhates úr merrefelé tevékenykedik, és hogyé vállalná adott esetben egy Acer A717-71G féléves lapos pásztázását, hogy ne 90 fokon kelljen gamelnem? Újpesti vok. Gondolom priviben...

-
elemerk
csendes tag
Muerténak köszönet a tippért.
Killhates úr precízen újrapasztázta, "gap"-ezte az Aero 15x-et.
Bár a domború 8750 miatt a folyékony fém kimaradt, de a játékhő szépen lement 75-80 fok közé. -
Itt apró is tele van SSD hirdetéssel érdemes mindenképpen.
-
Barna123
újonc
Köszi srácok!
-
maximilian4
addikt
válasz
Barna123
üzenetére
Ha az apple-öt nézzük ott tényleg lehetnek százezres különbségek, sőt akár másfél misi különbség is a csúcsmodell és csúcsmodell kimaxolt ssd-vel között. Egyébként általában sokkal olcsóbban kijösz ha megveszed a legkisebb tárhellyel és te magad bővíted. Előtte viszont mindeképp nézz utána az adott gyártó garanciális feltételeinek a bővítést illetően.
-
Barna123
újonc
Még egy kérdés. Tudom milyen jó az ssd mert az asztali gépben van de mondjuk egy laptopban nagyon sokat számítana? Csakmert sokszor százezres különbségek vannak csak az ssd miatt
-
Barna123
újonc
válasz
maximilian4
üzenetére
Köszi ez kielégítő volt mostmár van valami képem róla hogy is van ez. Valószínű igazad lesz és megvárom az újabbakat.
-
maximilian4
addikt
válasz
Barna123
üzenetére
Ilyen tényleg létezik. Bár a mai világban egyre ritkább, mert egyre memóriaigényesebbek a játékok, de alapjába véve a videókártyák teljesítményét nem a vram mennyisége határozza meg, persze az kellemetlen tud lenni ha kifut az ember belőle.
Sokkal fontosabb tényezők a memóriabusz (1050/1050ti: 128bit, 1060: 192 bit ...), számolóegységek száma (1050: 640, 1050ti: 768, 1060: 1280), textúrázók száma (1050: 40, 1050ti: 48, 1060: 80), ROP egységek száma (1050: 16, 1050ti: 32, 1060: 48) -
Barna123
újonc
válasz
maximilian4
üzenetére
Ez rendben van én is arra mondanám de hallottam rémtörténeteket hogy hiába nagyobb a vga memory a kisebb mégis gyorsabb. Aztán lehet hogy hülyeség
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Mostanában ajánlottam refurb AWket azok még mindig jó árban vannak.
-
Barna123
újonc
Akkor kérdeznék egy olyat hogy gtx 1050 ti 4GB vagy 1060 6GB. Csakmert sokban van 1050 és tudom hogy a ti jelölés az jobbat jelent viszont azok 2 gb-al kevesebb.
-
Medocsabi
addikt
válasz
maximilian4
üzenetére
Persze, csak vicceltem

-
maximilian4
addikt
válasz
Medocsabi
üzenetére
Nem.

Szerintem azért a pénzért nagyon is jó volt. De az AW sokkal prémiumabb. Főleg anyaghasználat terén és merevítésekben.
Tehát jó volt az acer, de nem volt meg a prémium érzés kézbevételkor, ezt megfogod, megsimítod, kinyitod és ott van az a “hupasztmek ez de jó cucc” érzés.
-
Medocsabi
addikt
válasz
maximilian4
üzenetére
Szóval elismered, hogy az ACER sz@r?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
maximilian4
addikt
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nem csak a hardvert kell figyelembe venni, hanem azt is ami körülötte van. Van olcsóbban is lapos ilyen hardverrel, de azt közel sem lesz olyan érzés használni. Én már csak tudom.
-
x_o_n
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Igazábol én 450k nak számolom,Clevok vannak olcsobban 1060-al 1100-1200eur a 17esek,csak mostanság elgondolkodtam valami máson,igazábol szerintem ez az ár teljesen átlagosnak számit.
Nme tudom jelenleg nagy a káosz és nem tudom jelenleg mi az ajánlott vétel ami birja nem kell hozzányulni,nem olyan hangos mint egy ruszki hajszáritó és nem toast sütő -
kentucky
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Erős valutánk van

-
Dhampir
félisten
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Legalább ér is valamit a 3 év Dell garancia és Alira NBD jár (legalábbis itthon).
-
-
x_o_n
veterán
üdv
Kicsit összekavarodtam mostanság...ez most jó vagy nem?DELL Alienware 17 R4 Notebook i7-7700HQ Full HD GTX 1060 Windows 10
Intel® Core™ i7-7700HQ Prozessor (bis zu 3,8 GHz), Quad-Core
43,9 cm (17") Full HD 16:9 LED Display (entspiegelt), Webcam
8 GB RAM, 1 TB Festplatte, Docking
NVIDIA GeForce GTX 1060 Grafik (6144 MB), HDMI, miniDisplayport, USB 3
Windows 10 Home 64 Bit, Akkulaufzeit bis 4 h, 4,4 kg3 év garancia 1499 eur
-
Soucaller
tag
válasz
Pocok256
üzenetére
hmm értem, mert bennem van hogy késöbb talán veszek bele egy kittet még de nem tudom kihasználnám e, de lehet single kitt lesz már csak a jövőbe tekintés miatt is kényelmesebb belepattintani egy másik kittet mint kicserélni kettőt szóval.

Pcie - Sata kérdés még mindig a levegőbe lóg nekem, gondolom gyorsabb pcie sloton keresztül menő ssd, de nem értem akkor miért 5 font al drágább, úgy hogy dupla akkora tárhely.
Meg hol van az a 3 win ? Görgetem a menüt és nincs ott csak simaWindows 10 Home 64bit, English, Dutch, French, German, Italian
Igen Killer wifi lesz mással nem is lehet kérni 1435 vagy 1550 mondjuk itt nem tudom megérné azaz 40 plusz a újabbra de fogalmam sincs
Jövőhéten rendelem meg a R17 R4 vagy R5 nem tudom most, nem írja sehol melyik sorszámozva.
i7-8750H
1070 OCMindennel a végösszeg
£2,169.02 erre rájön a minus 10% ahogy nézem, meg akkor kérek hozzá egy táskát, meg egy fülest ha már Font
-
Pocok256
veterán
válasz
Soucaller
üzenetére
Ilyen téren nagyon jó a ufós gépek supportja. Általánosan 3 win érhető el a gyárói oldalról. Egyik teljesen tiszta másik csak driverezett, harmadik pedig minden féle driver és szoftverrel ellátott. Ezeket bármikor letudod tölteni hozzá.
Ha killer WiFi lesz a gépben az ottani szoftvert nem szokták ajánlani nem azért mert bugos lenne hanem mert automatikusan is könnyen félre konfigurálhatja magát, vagy pedig ha nem értesz network nyelven akkor könnyen elcseszheted. Ezért ott az általános vélemény, hogy szimpla usernek érdemes nem feltenni. Killer WiFi anélkül is teljesen jól megy.A RAM kérdés pedig felhasználói szokás én mostanság rendszeresen kifutok a 16GB ramból főleg ha játszok is, de én extrém eset vagyom. Az emberek többségének 16 még véleményem szerint 1-2 évig tuti elég lesz.
-
Soucaller
tag
Én is kicsit overkillnek éreztem a 32GB ot már akkor marad a dual channel.
Tn panel lesz a 120HZ es G sync - 400 Nit. Elvileg mindenki áriázik róla annyira jó. De mondjuk ha valaki tud fasza paneleket a gépeibe rakni az az AW mondjuk. Tehát bizakodok. -
Muerte
Topikgazda
válasz
Soucaller
üzenetére
2x8 Giga jobb a dual channel miatt,hacsak nem akarsz bele 2x16GB-tot későbbiekben,de teljesen felesleges
lenne szerintem.Az összes szoftver,driver fent van a Dell honlapján,azokat telepíted amik neked kellenek.Én ilyen free fall sensor és társai szutykokat sosem tettem fel.
-
-
Soucaller
tag
Gyors kérdések.
AW nál. 1x16 GB ram vagy 2x8GB ram??
Gondolom jövőben nézve jobb lenne a single kit de most elgondolkoztam... hmmm
128GB SATA M.2 SSD + 1TB 7200RPM HDD
+5font
256GB PCIe M.2 SSD + 1TB 7200RPM HDDKezdő kérdés, de hülyének is megéri 5 fontért dupla akkora tárhely nem ?
Dobozból kihúzott laposra érdemes egy gyors formázás reinstall?? Vagy mennyi rajta a Bloatware, vissza húzza e a teljesítményt?
Ha újra is húzom egy sima windows al. Van e valami driver kitt amit le kell szedni hozzá, ami specifikussan AW?
Az első Ufó-s gépem lesz azért kérdezem.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Vagy csak észreveszek olyan hibákat is amiket mások nem (legalábbis maguktól amíg meg nem mutatom)

-
Medocsabi
addikt
-
válasz
Medocsabi
üzenetére
Mert a mostani laptop-vékonyítós időkben olyan fosdeszka hajlékonyak, hogy ha nincsen az asztalodhoz csavarozva a géped a négy sarkánál fogva, akkor a higany-szerű "paszta" kidolgozza magát mert saját magához jobban szeret tapadni mint a procihoz és a flipchiphez. A sima kerámia alapú pasztánál nincsen ez a gond, az inkább ragasztó-szerűen viselkedik és "visszamegy a helyére".
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
csak azért killer, mert mindet kinyírod ... valahogy hozzád kerül, és tuti rossz darabot kapsz

-
Gyerekek! Nagybazdmegvan! Domborúak a 8-as sorozatú procik flipchipjei!!
Felejtős a folyékony fémezés innentől fogva!!
Ma futottam rá a másodikra. Ha jutyúk jóvá hagyja, akkor rakok fel videót is.

-
válasz
Bluesummers
üzenetére
"killer" ?

Amúgy érdekes hogy a Lenovo y520 és y720 laptopjaiba 2666 Mhz-es ram modulokat pakol annak ellenére hogy a BIOS -ban xmp opció rejtve van és a BIOS gyárilag 2400mhz-re állítva kezeli.
(BIOS -t fel lehet oldani, de a moddolt biost csak spi programozoval lehet visszaírni...
) -
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Darth_Revan AKA ... the Lenovo killer ...
-
-
Barna123
újonc
Sziasztok! Gamer laptopot vásárlás előtt állok. A kérdés hogy milyet nézegessek milyen configgal hogy ne legyek idegbajos megvétel után mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Nekem a lényeg hogy pl egy PUBG vagy ARK szintű játékkal élvezni lehessen a játékot. Félreértés ne essék nem feltétlen a full grafikai beállítás a lényeg csak ne legyen olyan mint egy diavetetítés. Csak Intel és nvidia config érdekel mert az amdvel befürödtem. A lenovo laptopok tetszenek de minden tippet meghallgatok. Itt egy példa a lenovo legion y 530-asok. Nektek biztos több a tapasztalat kíváncsian várom a válaszokat.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ez szomorú, pedig korábban intettél is.

-
PR0JECTNR56
addikt
A DDR3 és DDR4 között alapvetően kicsi a sebességkülönbség a legtöbb esetben, de a DDR4 felára jelentős elődjéhez képest.
Most, hogy ezt 100x is összefoglaltuk, próbáljunk már meg továbblendülni.

Szerk.: Mire ezt megírtam Bluesummers is összefoglalta.

-
válasz
gyemipapa
üzenetére
Szándékosan van lassú számítástechnikai fejlődés. DDR1/2/3/4/ ... 99
Ez nekem marketing igazán, semmi más.Véleményem szerint rég lehetne mondjuk 50TB-os winchester is, de egy gyártónak sem érné meg ilyen hatalmasat fejlődni, mivel a korábbi készletek a kukákba mehetnének.
Apple régen a legnagyobb újító volt a telefonok piacán (érintőképernyő), mégis a legjobb példája annak, amint megfogva a sok kliensét, szép lassan bővítgetnek ezt azt, miközben Androidos telefonok többet tudnak.Ugyanez van RAM-oknál is ... avagy szerintem programozás terén visszafejlődés van. Régebben érdekes módon 8-16-32MB Ramokkal is jól elvoltunk, most meg lenyomják a torkodon a legújabb csilli-villi DÉDÉERR RAM-okat. Mindenki azt vesz, amit akar. Én max eladom ezeket, nem én vagyok a techvilág diktátora.
Lezártnak tartom a témát. Nem tudom miért mentünk bele ennyire. Örüljön mindenki annak, amije van.
-
válasz
gyemipapa
üzenetére
A technikai dolgokhoz fingom sincs, de mint DDR3 ram használó azt észrevettem van abban valami amit a többiek mondanak, játékoknál ebben a topikban nem sok jelentősége lehet hányas DDR 3 vagy 4, nem érzem hogy valamiben is hátrányt szenvednék az alacsonyabb frekvencia miatt.
Korábban gondoltam rá hogy beszerzek gyorsabb ramokat (2133Mhz), aztán lemondtam róla, mert minek. Egyszer felnyomtam 1600 -ról 1866Mhz-ra az órajelet és semmit sem láttam játék teszt alatt hogy lenne valami előrelépés.
Egyébkén szerintem pont az én gépem az élő példa erre, amiben hack miatt egy gtx1070 van és hát mint tudod ez a gpu sehol sem megy DDR3 társaságában hivatalosan. A teszt eredményeim pedig hozzák a szintet 1600Mhz -es ram modulok mellett.
-
gyemipapa
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Köszönöm a feltételezést, azért ennyire debil nem vagyok, tisztában vagyok vele, hogy a foglalatok nem kompatibilisek...
Arra utaltam, hogy azért te sem DDR3-as laposthasználsz, pedig ahogy írod, a DDR4 bár érdemi sebességnövekedést nem jelent, 30%-kal drágább...ami ugye a laptop árát is növeli... -
válasz
gyemipapa
üzenetére
Remélem nem komolyan kérdezed ezt, csak engem próbálsz felhúzni

Ilyen kiosztásokban vannak. Nem én döntöm el, hogy például a ThinkPad P50-eseket, éppen DDR3 vagy DDR4-gyel adják. DDR4, kész.Arról volt szó, hogy nincsen érdembeli sebesség-különbség köztük.
DE! Feltételes módban. Ha lenne lehetőségem választani, ugyanúgy belemenne a kettő, DDR3 16GB-ot adnák 30.000Ft-ért, DDR4-et 40.000Ft-ért, biztos DDR3-at vinném.
-
Gaberiellb
senior tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Az én lenovomban full HD ips-van, a jobb sarkánál van egy kis sárgás bevilágítás! Abszolút nem zavaró, kicsit talán sötétben! De már szinte észre sem veszem! Sokat böngésztem ebben a témában, és biztos hogy illesztés brobléma! Ha kicsit “hajtogatom” a kijelzőt elmúlik! Illetve egy YouTube-os srác 6 módot mutat be hogy lehet csökkenteni szerencsésebb esetben megszüntetni! Én pl a keretet pattintottam szét alul és teljesen meg szünt! De engem nem zavar persze nem ilyen szinten van mint a tied, de ha gondolod lehet egy próbát meg ér!

-
gyemipapa
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Akkor ha jól olvasom, azért neked sem volt elég a DDR3?
Vagy most akkor általános felhasználásra, illetve játéknál tényleg teljesen mindegy, hogy 3 vagy 4?
Vagy elég lenne akár a DDR3 vagy régebbi is?
Most elbizonytalanodtam... -
Muerte
Topikgazda
válasz
gyemipapa
üzenetére
A DDR3 elnevezés az nem=frekvencia.

A ram upgrade azonos típuson belül,pl. DDR3 1600Mhz CL9-ről,váltani 2133Mhz CL11-re a kidobott pénz az ablakon,én végigcsináltam anno,az "aljáról" a tetejéig és semmi érdemleges gyorsulást nem tapasztaltam,sem játékokban,sem hétköznapi felhasználásban.
A lényeg annyi hogy a memóriának minél szűkebb időzítései legyenek pl.DDR3-nál CL9-9-9-24 1333Mhz-en,ugyanazt tudja szinte mindenben mint egy 1866Mhz-es CL11-es ram,és a legfontosabb az egészben hogy milyen processzor társul hozzájuk,nagyjából az dönti el a kérdést.
Egy "lassú" időzítésű 2400Mhz CL16 DDR4-es ramot egy csomó alkalmazásban keresztbe ver,illetve ott van sebességben a mai napig is egy DDR3 1333Mhz CL8-ra leszűkített memória "azonos" processzor erő/órajel mellett.A videókártyákon GDDR5 van,az megint egy tök más téma.

A közeljövőben megjelenő DDR5 memóriák viszont nagyon nagy gyorsulást igérnek,aztán majd meglátjuk mi lesz belőle.
-
válasz
gyemipapa
üzenetére
OMG!
Nem neked fogok fittizni, hogy csak 16GB DDR4 memória van a gépemben, mert nem érdekel. Nekem csak a lényeg, hogy 16 és nem 8.
Ez egy leegyszerűsített videó, még hallgatni sem kell benne semmit, nem kell hozzá angolismeret sem.>>>> https://www.youtube.com/watch?v=G6uqCaiiUBA <<<<

-
gyemipapa
senior tag
Tehát akkor mindketten DDR3-at vagy alacsonyabb frekvenciájút használtok...
Asszem akkor én is downgrade-lek, elnézést a tudatlanságomért...
De hogy dedikált VGA-nál is minek találták ki ezt a hülye DDR5-öt...
De hát mindig tanul az ember, jó tudni hogy ez mind csak játék a számokkal...
Megint tanultam valamit...
-
válasz
gyemipapa
üzenetére
Szarkazmus akart lenni a "fos" jelző. Mi földi halandók a DDR3 és DDR4 és DDR5 közötti különbségekben sokat érezni nem fogunk. Szerverekben, ahol 128-256-512GB (stb.) RAM-ok vannak, s másodpercenként kapnak több száz, vagy akár ezer utasítást, na ott beleszámít. Ilyen teljesítmények között nem dolgoztam, de amikor több MILLIÓ rekordot kell letöltenem (sajnos Excel limitált 1048576 sorig...), s Excelben ezekkel kalkulálni, akkor nekem is jó volna 8GB helyett 64GB, na meg u-s proci helyett valami izomagyú asztali processzor

-
Muerte
Topikgazda
válasz
gyemipapa
üzenetére
Ajánlom figyelmedbe ezt a videót,ha érdekel a téma és szeretnél valamit megtudni is a dolgokról,mi miért és hogyan működik mint pl. a ram kérdés,mielőtt tudás hiányában véleményt formálsz
[link]
Aztán válassz ki egy tetszőleges szintetikus tesztet és mérjük össze az én DDR3-mas eredményemet a Te DDR4-es eredményeddel.Akármelyik AIDA memória teszt lehet példának okáért.
-
gyemipapa
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
...akkor használj csak DDR3-at... nyilván a DDR4 meg DDR5 csak parasztvakítás...
elég lenne sima DDR is...
Az intelligens szóhasználathoz pedig neked is csak gratulálni tudok... de hát kinek milyen a szókincse... -
kentucky
őstag
VA panel tud localndimminget, az jobb sötét szobába.
-
kreten67
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Az AW m17 r4-ben a 120hz 3D LG panel volt kiemelkedő,de a sima FHD nem volt az igazi.
Az XPS 15 9560 UHD 100% srgb keret-nélküli kijelzőjéhez jelenleg semmi sem fogható. -
maximilian4
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
13R3 Oledet láttál már?

-
Világon legszebb képernyője Alienware M17x R4 (2012)-es modellben volt (ami gamer). Megvakultam, amikor max kontaszt felment, a fekete meg olyan fekete, hogy azt hiszed ki volt kapcsolva.
Megbántam, hogy eladtam..... -
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Te vagy a képen?

-
válasz
Muerte
üzenetére
És a poén az hogy ebben az árkategóiában nincs alternatíva.
Vagy ráfizetek 100k-t és veszek egy Clevo-t UK-ból (bár 420k-t én tuti nem adok egy G-Sync nélküli GTX 1060 laptopért) VAGY veszek Magyarországról egy Acer Asprie 7 laptopot (40k ráfizetéssel) amiben a gyenge hűtés mellett a 8750H szétolvasztja a gépet.
323k-ba került, sajnos kompromisszumokat kell kötni. És itt az a kompromisszum, hogy tök sötétben nem lehet tolni a gamet és kell valami külső fényforrás

Bár van drágább revízió, viszont itt elgondolkodok, hogy megér-e 50k ráfizetést egy LG panel (ami ugyan talán nem csíkozódik, viszont picit gyengébb az sRGB színmegjelenítése, szóval itt is van kompromisszum)...
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Darth_Revan
üzenetére
A sarkokban való bevilágításnak semmi köze az IPS panelhez és a Glow-hoz,ez egyszerű illesztési probléma laptopoknál.Nekem ami volt G751-em szinte semennyire nem világított be,a topikjában meg láttam képeket olyanokról hogy szinte a panel közepéig bevilágított némelyik.
A felhősödés,meg csíkozódás ami a tiéden látszik az meg úgy alapjában véve annyi,hogy az a panel egy kukába való szemét.Nincs mit kezdeni vele,cseréltetni sem érdemes gariban egy ugyanolyan hulladékra mint ami benne van és akkor még lehet hogy a por is megjelenik ahogy írtad. -
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nekem egy: Chi Mei N173HGE-L11 [17.3" LCD] panelem van, igaz nem IPS hanem TN. Semmi csíkozás és más egyenetlen világítás, vagy még eddig nem tűnt fel. Gondoltam segítek megfejteni a rejtélyt.
-
válasz
kentucky
üzenetére
Mármint mire gondolsz "lightbleed" alatt? A sarkokban levő bevilágítódás vagy a csíkozódás ?
Mert ha a sarkokban levő bevilágítódásra, akkor pont hogy inkább az IPS panelek velejárója. MSI GT75VR-ben levő TN Chi Mei panelnél is van minimális, de elenyésző, viszont még a legdrágább 120 és 144 hz-es AUO IPS paneleknél is látni a sarkokban bevilágítódást. Max annyiban másabb, hogy jobb a minőség ellenőrzés és a legtöbb igazán hulladék panelt már a gyárban kiszűrik és csak az jut a felhasználóhoz ami "elfogadható".
Sok prémium árú 120 Hz és 144 Hz-es AUO IPS G-Sync panellel szerelt ASUS laptopot is pl azért köpköd néhány vevő mert zavarja őket a lightbleed.
echterion Ez volt a legolcsóbb perpillanat teljes kaliberű GTX 1060-al és elfogadható hűtéssel. De a kínlódásom legalább (remélhetőleg) nektek is nyújt némi tapasztalatot
(Volt ennél jobb , GTX 1060-al szerelt gépem az tény ,de sajnos azt bagóért SOS-be el kellett anno adnom) -
echterion
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Öregem, megint belenyúltál a lecsóba.

Nem is értem, hogy köthettél ki a Lenovo-nál, a korábbi tapasztalatokból kiindulva. Voltak neked ennél fényévekkel jobb gépeid is, honnan jött ez a Lenovo-zás? -
kentucky
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ez nem IPS Glow, ez lightbleed. Egyértelműen hibás darab. Nem velejárója az IPS paneleknek
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mondjuk a mozit mozgatja az ember, az kicsit macerásabb....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(persze, hogy nem kompatibilis a lábkiosztása
qrva MSI
)