Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyee
őstag
-
Smithy87
senior tag
honnan szoktátok venni az olcsó kicsit hibás külföldi gamer notikat pofátlanúl jó áron?
-
steelsec
aktív tag
KillHates, sokkal halkabb lett a gep eddig meg nem futtattam jatekot de alapbol kb mintha nem is menne a venti, es menj a francba tenyleg mostmar akarok meg 2 ramot az ures helyekre....
-
Smithy87
senior tag
válasz
gurubefree
üzenetére
Ezeknél az U-s procikban is a 2400Mhz-s ram volt a szűk kereszt metszet nem?
-
echterion
nagyúr
válasz
KillHates
üzenetére
Nagyon nem vagyok a vasalás híve, ha egy mód van rá, kerülöm. Viszont a venti manuális beállítása tetszik, mellé megy majd a szokásos UV, aztán jó lesz ez. Csak ebben az esetben már három programnak kellene futnia egyszerre a háttérben, aminek szintén nem örülök.
Most még meg kell álmkdnom, hogy elég-e nekem a 15", mert ha megveszem ezt a gépet, utána bő 2 évig nem akarok változtatni. -
válasz
echterion
üzenetére
A forró fejű CPU-t vasalni kell, a hűvösebb GPU-t meg lehet hagyni kerámia alapon. Így kiegyenlítődik a hőmérséklet, mert a hatásfok eltolódik a CPU irányába.
A tejfölösdoboz is így van kenve:Amíg nem csináltam meg így a CPU minimum 45-50 fokos volt, és felhúzta magával a GPU-t is 40 fölé, ami különösebben nem érdekelt volna, de már hangosak voltak a ventilátorok a gépben.
-
válasz
Muerte
üzenetére
"Gyanítom az újabb AW-knél ez is a tervezett elavulás része lehet,gondoskodnak egy napi 20-30db 40°C-kos hőingadozásról és a vele járó hőnyírásról,úgy hogy még játszani sem kell a géppel hozzá."
Ezen bekönnyeztem!!

Nekem már ilyen gondom már nincsen a GL502-esben mindig a pokol tüze ég!!!

-
echterion
nagyúr
Kösz srácok.

Franc a Dellbe, hogy elbaccák ezt a márkát. A videot majd otthon megnézem, melóban macerás youtube-ozni.
Az asszimetrikus pasztázáson mit értesz, Attis? -
Muerte
Topikgazda
válasz
KillHates
üzenetére
Még egy 1500-1800-as fordulat is bőven elég és nem fog kapcsolgatni a venti,nálam is olyasmi lehet alapon a 18R2-nél és stabil 40-50°C (nyáron) a GPU/CPU idle,net / filmezés alatt.
Gyanítom az újabb AW-knél ez is a tervezett elavulás része lehet,gondoskodnak egy napi 20-30db 40°C-kos hőingadozásról és a vele járó hőnyírásról,úgy hogy még játszani sem kell a géppel hozzá. -
válasz
echterion
üzenetére
Nem kell rugózni nagyon az R3-as hűtésén. A gyári paszta egy katasztrófa, ki kell cserélni. De ami a lényeg, hogy aszimmetrikusan kell pasztázni! Nekem az vált be a 6820HK GTX1070 kombónál. Utána már nem volt semmi gond, mindennapos (nem Pocokra gondoltam) használat során alig lehetett a ventiket hallani. Én mondjuk Muerte által említett elmebeteg dolgot kikerültem egy HWinfo-s beállítással, hogy mindig mentek a ventik 2000-es fordulaton (ez nem lehet hallani) filmet néztem, neteztem, irodai munka alatt nem is változott. Játék alatt persze megjött a hangja a gépnek, de 70-80 fok között maradt minden!
Szóval vállalható, szerethető gép az R3 csak rohadt nehéz!
-
Muerte
Topikgazda
válasz
echterion
üzenetére
15/17R1 után vezették be az idle állapotban kikapcsolt ventiket,azért pörög fel néha csak úgy magától net,vagy filmnézés közben mert a bios elengedi passzív módban a hőfokokat 80-ig,aztán hirtelen full sebességre kapcsolja a ventiket kb. 1 percig és visszahűti a komponenseket,majd megint leáll teljesen.Egy épületes barom volt aki ezt így kitalálta
A 17R2-n néztem hogy működik ez,és az egész alja forró már a gépnek,mire a venti hajlandó bekapcsolni idle állapotban...
17R3-ra ezt találtam:[link]
Illetve a 15R3-nál az újabb bios vezérlése már kicsit segített a hőfokokon:[link] -
echterion
nagyúr
válasz
Dhampir
üzenetére
Amit linkeltem is korábban AW 15 R3-as gépen komolyan elgondolkodtam. Most olvasgatva a notebookcheck-es review-t viszont kétségeim támadtak, mert ott a hűtéssel elég sok bajuk volt: üresen is fel pörgött sokszor a venti hangosan, terhelve meg kifejezetten zajos, meleg volt a cpu. Ezek általános gondok vajon a géppel? Van itt olyan, akinek van ilyen masinája?
-
Muerte
Topikgazda
válasz
DamianB
üzenetére
4K felbontáson W3-ban már full GPU limitben van az 1080,a procira nem sok teher jut,ezért nem biztos hogy hőfok miatt váltott le az órajel,hacsak a közösített hűtő csövezés miatt nem.Ahogy KillHates írta,annak egy delid kellene és alul felül vassal megkenni.A GPU-ra én nem tennék vasat,régebben 2x is kipróbáltam és nekem ott nem hozott semmi javulást egy ICD-hoz képest.
-
gurubefree
senior tag
-
válasz
DamianB
üzenetére
Köszönöm a visszajelzést!

Bebizonyosodott, hogy egy kalap sz@r a Kyonaut, asztali CPU-ra (is)
Ha jössz, akkor lehet, hogy nyomunk rá egy polírt és megpróbálhatjuk megvasalni, bár egy DeLid jobb lenne. Erre vannak itt profik a PH-n, matyee-t kérdezd meg (csak a 1080-as fiaskót ne említsd neki
) 
-
Drenadar
veterán
válasz
echterion
üzenetére
FB:
PROHARDVER!
40 perce ·
Sziasztok! Valami rajtunk kívül álló probléma miatt egyes szolgáltatóknál nem működik az oldal. (UPC-nél a jelek szerint nem, Diginél igen például). Elnézést kérünk a kellemetlenségekért, állítólag az illetékesek rajta vannak az ügyön! Köszi a jelzéseket. -
Elvileg ezt PM be terveztem meg írni Killhatesnek de ide is be illik.
Nem tudtam hosszan tesztelni mentem edzésre de első blikkre a GPU 10-15 °C
fokot is javult 1857 MHz tartotta full HD ultran . Annyira tetszett az eredménny hogy az átkapcsoltam 4k ra 100% kihasználtság 80°C fok fölé itt se ment DE sajnos proci itt elkezdett össze vissza leszabalyozni 4,4 GHz ről lekapcsolt 3 GHz re 2,4 re es így tovább pedig a hőfokok itt is rendben voltak attól függött mekkora teret kellett éppen ki pakolnia. Ezt még napokban jobban ki fogom tesztelni régen is ezt csinálta de nem foglalkoztam a 4k val eddig különösebben.
CPU : 5-10°C fok rá nézésre. Itt ami feltünt hogy a 4,4 is mintha stabilabban tartaná full hdba .
A teszt Witcher 3 ba történt. Ha valami nagyobb eltérés ki jön hosszabb játék alatt meg írom .Ezúton is köszönöm Killhates nek az alapos munkáját és hogy rám áldoztad a délelőttöd , jót dumáltunk 🤜🤛
Ha össze jön a nagy utazás előtte mindenképpen benézek még. -
echterion
nagyúr
Kis off: az vajon mitől lehet, hogy az otthoni wifimről nem tudom elérni a ph-t, de mobilnetről igen? Reggel még jó volt.
-
Dhampir
félisten
válasz
Skyhunter
üzenetére
Szinte passz. Az Alienware mellett nem rúghat labdába a Dell Inspiron 7577 a max-Q 1060 miatt, de amúgy elfogadható gép az is, ha spórolni szeretnél. Arra felhívnám a figyelmedet, hogy a 15-ös AW-ben nincsen numpad, ha az is szempont lenne, valamint a hazai forgalmazású is angol billentyűzetkiosztású.
-
Skyhunter
őstag
válasz
Dhampir
üzenetére
Lehet rosszul tettem fel a kérdést..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ebben az árban van jobb alternatíva?
Ui : fene vigye a Digit, addig gondolkodtam a bestbuy 750k-s GT75-ön, hogy elfogyott...igaz, a vacillálásomban szerepet kapott, hogy még mindig nem mondták meg melóhelyen, hogy a kövi 2 évet vidéken kell töltsem, vagy sem. Ha igen, be kell szerezni egy komolyabb cuccost. Most látom aprón hirdetnek egyet az új 8750H.val...
-
Dhampir
félisten
válasz
Skyhunter
üzenetére
Kicsit olcsóbban 3 év garival más boltban?
A múltkor linkelte még olcsóbban echterion fórumtárs (eredeti hozzászólás).
-
Skyhunter
őstag
Ez az R3, 400k-ért jó vétel iponéknál?
-
kbeni24
csendes tag
400k-ban veszem,ugy megeri?!
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
Rexton
üzenetére
Jó kis videó volt, a végét annó láttam élőben amikor közvetítette a srác, és nagyon tetszett, hogy lehetett tőle kérdezni, vagy kérni, hogy ezt azt mutasson meg a notebook-on, az alját is leszerelte, megmutatta hogy néz ki belülről. A közeljövőben szeretnék venni egy Y530-at vagy Y730-at, tetszik mind a kettő, anyaghasználat/ minőség szempontjából az Y730 felé húznék, viszont mindenképpen szeretnék egy GTX 1060-at bele, viszont az meg csak az Y530-asban lesz elérhető valamikor. Pont tegnap néztem, hogy a lenovo magyar honlapján frissült az Y530 specifikációinak leírása, és bekerült a GTX 1060 is a videokártya opciók közé az 1050 és az 1050 TI után végre.
-
Dhampir
félisten
válasz
Pocok256
üzenetére
Érdekes felhasználói hozzászólás innen:
I would warn potential buyers to stay away from Aorus. Notebookcheck.net is a fantastic resource for determining out of the box performance but lacks on what these units will do in the weeks to months that follow. I purchased an X5 V7 and the motherboard died 12 days after purchase. After checking other online resources I discovered that this is a fairly common failure for these units.
I would love to see Notebookcheck do "long haul" reviews where they revisit laptops loaned out to editors for day to day use. I believe it would be of great benefit to many users to see how many of this svelte, high performance laptops manage after a regimen of regular use.
-
Lacabooy
csendes tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Azt nem írta, hogy mennyiért veszi...

Mennyiért vennéd?
-
kbeni24
csendes tag
Sziasztok a: DELL Inspiron 5587, Core i7 8750H (4.1GHz), NVIDIA GeForceR GTX 1060 6GB, 2x8GB DDR4, 1TB 256GB SSD mennyire megfelelo jatekra?
-
kreten67
senior tag
"Megvetted jó olcsón és nem tudod te mint szakember átszabni hogy jó legyen hozzá? Komolyan nem értelek. Nincs benned kalandvágy?"
Ez nem az a kategória amit tuningolgatni kell!
Gyakran keresnek rajtam a környezetemből ilyesmi gépeket ami 100e környéke és a gyerek tudjon rajta Pl: Fortnite-ozni és ez arra tökéletes.
Ne gondolkozz az én fejemmel,én már nem játszom és nem kísérletezgetek,csak javítok és árulok vagyis dolgozom. -
kreten67
senior tag
válasz
Raymond
üzenetére
Egy ismeretlen melós csóka (Kanadából hozta haza ott dolgozott) hozta be egy szomszédos számítógépeket árusító üzlet és szervizbe,hogy vásárolják vagy számítsák már be valamibe,de ők nem látták üzletnek és meg se nézték mi a CPU benne
. A srác mutatta nekik egy másik szerviz munkalapját amin javíthatatlan alaplaphiba szerepelt (gondolom ez riasztotta el őket a vásárlástól),de szerencsémre ismernek engem és fölhívtak,hogy menjek át ha érdekel. ROHANTAM,mint ilyenkor mindig és szerencsém volt. Egyetlen QFN8 volt látványosan átégve [link] ,hogy még csak keresnem se keljen. Volt még az alaplapon 3db ugyanilyen QFN és a zárlatos helyére ideiglenesen átraktam egyet a háromból ami nem volt létszükséglet a gép indulásához. Azt a hiányzót majd pótolom ha sikerül találnom vagy vennem egy újat és kész a gép. -
echterion
nagyúr
Nem vagyunk egyformák, nekem baromira nem tetszik ez a csillió szemetet gyártunk csak azért, hogy még több pénzünk legyen, amiből még több szemetet tudunk gyártani, hogy még több pénzünk legyen, amiből...
Undorító egy világ lett ez, csak a pénz meg a p*na mozgat mindent, de ez utóbbi is a pénzhez vonzódik, így ugyanoda lyukadunk ki mindig. -
válasz
echterion
üzenetére
Ne szidd a fogyasztói társadalmat! Én megemeltem amennyire kellett és nem kellett hozzá semmilyen szerkezet.

Inkább egy jó TN panelt tettek volna bele.(#27744) kreten67:
"A 4930mx cput már kimentettem belőle,mert azért ennek a hűtésének túlzás és egy 4700mq ment a teszt alatt."Megvetted jó olcsón és nem tudod te mint szakember átszabni hogy jó legyen hozzá? Komolyan nem értelek.Nincs benned kalandvágy?Na jó még friss....elhamarkodtam.
Forrasz bele még pár hőcsövet vagy bármit. A te kezedben biztos nem sérülhet meg.
Én kíváncsi volnék mit tudnál kihozni belőle.

-
kreten67
senior tag
válasz
Raymond
üzenetére
Azt még nem néztem.
Még csak ma állt lábra a fostalicska,de 4gb Vram van mellé.
A driverekkel küszködtem,mert csak win8.1 drivereket hoz a honlap és a hangrendszer driverét nehezem akarta a win10 megkajálni. Amíg az audio driver nem ment rá a mélynyomó kussban volt és magas hangszórók is csak halkan brekegtek.
Közben megnéztem maxwell.
A 4930mx cput már kimentettem belőle,mert azért ennek a hűtésének túlzás és egy 4700mq ment a teszt alatt.
A kijelzőt is megnéztem ez van most benne:[link]
EDP 30 pin úgyhogy mehet bele az FHD IPS,de minek! -
height
aktív tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
asus is tartani fogja az árát ebben az évben már ?
-
kreten67
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
AW hívő ?---- haggyad mááááá . Nem értesz te ehhez!
Bezzeg én most belenyúltam a tutiba! Cyberpowerpc fangbook hx6 ez a Best off [link]
I7 4930mx (cserélhető) gtx860m 4gb 250msata ssd 15.6 FHD slim (ha még láttál szar TN panelt) 180 watt táp.
30db ezresért vettem ,ja igen alaplap hibásan és a ram meg az 1T Hdd kiszedve,de az msatát benézték és benne hagyták. Van benne mélynyomó is ! Nagyon kíváncsi voltam a szemre fostalicska hűtésre és a hangzására úgyhogy nekiestem és megcsináltam az alaplapi táp hibát (de ezt már úgyis tudod).
A hangzása meglepően jól szól,de a hűtés teszt még várat magára a végleges javítás után.
Anyaghasználat nem egy Bentley műszerfal,de azért van a gépnek egy érdekes okossága,amikor felnyitod a kijelzőt hátul alul kijön a gépház aljából egy szerkezet ami megemeli az alját 2 centivel
. -
height
aktív tag
Sziasztok!
MSIGT75 a digiprime-nél elfogyott.
Lesz még idén ehhez hasonló vétel ?

-
válasz
zolizozo80
üzenetére
Miért akarod lecserélni ?

-
válasz
zolizozo80
üzenetére
Én le nem cserélném! Nagy ufó-hívő vagyok, de a Chimera messze jobb gép!

-
bandras54
aktív tag
válasz
zolizozo80
üzenetére
Szia! Szerintem ufoeknal már rancfelvarrasnak számít az új fekete szín. 😀 Hardverben folyamatosan újítanak.
-
zolizozo80
tag
Sziasztok!
Laptop cserén gondolkozom...(Chimera)
Érdeklődnék hogy tudja e valaki azt, hogy az Alienware-nél mikor lesz ráncfelvarrás (hány évente van dizájn, hardver frissítés)?
Érdemes e várnom, lesz e mostanság nagy dobás a piacon!?Előre is köszönöm!
-
Rexton
tag
Már van unboxing videjó az Y730-ról. A közepe körül le is kapja az alját, és meg lehet nézni a belsejét.
-
Gebcar
csendes tag
Sziasztok!!!! Egy olyan kérdésem lenne, hogy most vettem egy Asus Rog Tuf fx504gd gépet amit főként játékra használok. Ahhoz hogy a maximumot kitudjam hozni a gépből annak töltőn kell lenni különben visszaesik a teljesítmény. Ez viszont azt jelenti hogy 100%-on töltöm a gépet folyamatosan játék közben. Mennyire rongálja ez a akkumulátort illetve nem ismertek olyan programot vagy módszert amivel ez kezelhető ha rongálja az aksit?
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256
üzenetére
Egy 3-4 db AW13 beleférne a kasztnijába az biztos

Nem sok gameplay-t találtam még a 6 magos verzióval,de itt van egy csatorna:[link] Az utolsónak feltöltött ACO videó leírásában van milyen finomhangolásokat csinált a srác,nagyon szépen be lehet lőni azt a gépet
Ez az MSI meg a G703 szerintem a mostani két legjobb vas a piacon. -
válasz
Bluesummers
üzenetére
Nem hiszem, az tény hogy én kezdtem bele valamibe ami eszembe jutott. Lehet nem kellett volna.

-
Pocok256
veterán
válasz
Bluesummers
üzenetére
Hát mit mondjak arra ha valaki a v syncet belekeveri egy fps teljesítmény centrikus vitába?

-
Muerte
Topikgazda
válasz
Bluesummers
üzenetére
Simán tud másodpercenként 20°C-kot ugrálni,ne foglalkozz vele,csak ha 100°C felé kacsingat ilyen léptekkel

-
-
Egyik játékohoz kell a 8 mag, másikhoz elég 2 is.
Szubjektív, nem kell mindenkinek FPS üldözősnek lennie. Ilyen a világ, ezért van több százféle konfig.Amit kérdeznék az az, hogy miért van, hogy CPU egyszer 40°, másik másodpercben 60° ... majd ismét 40-50° van. Tehát mitől van az, hogy a CPU terhelés alatt (venti is megy közben) ennyire nagy ugrálások vannak.
Most egy Xeon processzoros notebookot tesztelek. -
Raymond
titán
válasz
Pocok256
üzenetére
Ettol meg ez nem lesz kisebb marhasag:
"Az a baj a 4 magos i7 már.játékra sem elég"
Meg egyszer megkerdem ha mar mindenki annyira hulye es csak te vagy helikopter - azt mondod a 4 mag 8 szal CPU nem eleg jatekra es bizonyitekkent linkelsz egy videot amiben 2m/2sz, 4m/4sz es 6m/6sz van osszehasonlitva. Bizonyitva mit? Azt hogy a 6m/6sz gyorsabb volt mint a 4m/4sz? Ennek mi koze a 4m/8sz CPU-hoz?
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256
üzenetére
Igen tudom hogy a legtöbb eladott az a 6700hq,7700hq-val szerelt lapos volt,de azt értsd meg hogy az órajel miatt voltál limitben,nem a szálak vagy magok miatt,mert ha tudnának ezek a fentebbi procik 4x4GHz->4,3GHz-et,nyugodtan streamelhettél volna limit nélkül.
Nyilvánvaló hogy egy 6 magos azonos órajelen többletet hoz,ez alap kb.15 éve tudja már mindenki hogy Intel proci=minél több mag,minél magasabb órajel,annál jobb teljesítmény,de egy négymagossal az órajel növelésével simán le lehet pipálni egy "antituningos" 6 magost majd. -
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256
üzenetére
A te általad linkelt teszt milyen újdonságot mutat? Ha lekapcsolok 2 magot egy első genes I7-ben,vagy asztali I5-ben ugyanaz a végeredmény jön ki,nem most találták fel a spanyol viaszt...
De ne kanyarodj el a lényegtől amit állítottál:
"Az a baj a 4 magos i7 már.játékra sem elég"
Ezt azért át kéne erősen gondolnod,a hülyeséget meg nem terjeszteni nyilvánosan,ha nem muszáj,nehogy a végén még minden I7 user a kardjába dőljön bánatában
,akinek meg "csak" I5 jutott,még véletlen se indítson el egy játékot sem,mert a menüig sem fog eljutni?
Kiragadtad a saját prociddal való tapasztalataidat ami még a max turbot sem tudta sokszor tartani,de ha még tartja is,alacsony az órajele ezáltal limitel,és abból általánosítottál,ami nem helyes,ennyi történt. -
Pocok256
veterán
válasz
Muerte
üzenetére
Omg hallottál már az azonos teszt körülményekről? Johogy nem egy 4 magos 5GHz ig cuccolt procit akardz összehasonlítani egy 8 magos 1GHz es géppel.... Amit te lineltél rohadtul nem releváns tartalom mert teljesen más generáció a két CPU plusz más órajelen is járnak így egyáltalán nem jön ki, hogy plusz két mag azonos órajelen ad e töbletet.
-
ugforma
tag
Hello. Adott egy Acer Aspire VX15 notebook és egy QPAD-QH 85 fejhallgató. a notebookon csak egy jack csatlakozó található, de a fejhallgatóhoz van átalakitom amibe beledugom mikrofont=fülhallgatót és igy elvileg jónak kéne lennie. de nem. a fejhallgató rendben működik a gép a saját mikrofonját használja és nem a fejhallgatóét. Miért? mindennel próbálkoztam már, letiltottam a gép mikrofonját is de semmi. valaki valami ötlet?
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256
üzenetére
Milyen sötétségről beszélsz? Amit linkeltél videót az egy I5 hat magos proci amiben letiltotta az emberke a magokat és ment kemény 3,6GHz-en a tesztben.Itt az ellen példa rá:8600K vs stock 7700K Értsd már meg hogy az órajel,sokkal de sokkal többet számít mint hinnéd.Próbálj egy ki egy normális I7-et 5GHz környékén és aztán mondjad majd hogy nem elég már játékokra...
Itt a szintetikus teszt is,valahogy nem látom a +2 mag előnyét:
-
Pocok256
veterán
Na jó én itt kiszálltam félelmetes a sötétség
Tényleg no offense. 
-
válasz
Pocok256
üzenetére
Szerintem egy vicc a linked, egy 6 magos cpu reklám. Tessék bekapcsolni a vsync -et, tessék szinkronizálni, összekapcsolni, rendet rakni a hardver elemek között és akkor nincs sem akadás még 60fps fölött sem. 30-40% fps növekedésnek mi értelme, ha közben ugyanúgy akad minden. Na én ezért mondtam korábban hogy 25-30fps is elég nekem ha nem akad, vagyis alig észrevehetően amennyiben van összhang. Nem értem miért kell saját magunkkal kibaszni ha minden megoldható.

Persze a cpu limit volt a téma, de annak sem kell az egekben ugrálnia megfelelő odafigyeléssel. Egyébként nálam limit nélkül sincs maxon legfeljebb 70% környékére ugrik fel időnként, de csak ha akarom! -
Pocok256
veterán
válasz
Muerte
üzenetére
Most így hirtelen ezt találtam és akkor itt csak 1060 van minden játéknál látható hogy a render latency drasztikusan csökken ami multiplayerbe fragek garmadáját jelenti főleg ha low settings mellett játszol. Továbbá egyes játékokban akár 30-40% os fps növekedés van ami főleg a min fps nek tesz jót.
-
válasz
kreten67
üzenetére
Hát persze értem én mit mondasz, meg te sem.

Ha Pocok256 talált volna a sajátjához ennyiért új alaplapot, akkor nem új gépen gondolkodna. A másik oldala dolognak pedig pont az amit te csinálsz időnként, javítasz. Nyilván én ehhez nem értek mit és hogyan lehet még helyrehozni, nem komplett kicserélni egy alaplapot, hanem azon megjavítani azt amit kell. Merészen merem gondolni abból amit eddig láttam hogy a régebbi még nem minden alaplapra forrasztott összetevővel rendelkező laptopoknak több esélyük van helyrehozatalban.Pl. meghalt a cpu? Hát akkor veszek hozzá a Ebay tele van még vele, és már nem is drágán kapható gyengébb és erősebb választékban + vidkari mire még inkább igaz, csak az mondjuk drága.
Vagy még emlékszem ott volt az asus x5ms laposom miben egyszer meghalt az alaplap egy cpu csere, behelyezés közben. Meg se nyikkant utána. Felkerült Budapestre egy szervizbe és nem kicserélték, hanem megjavították. Táp meg még valami más áramkör csere volt és annyiba került mintha új alaplapot vettem volna hozzá. Másfél hónapig volt távol, ütöttem az asztalt hogy történjen már valami, végül visszakaptam nagy nehezen mondván az egész szerviz értem izgult, dolgozott, és visszahozták a halálból.
KillHates tuti nem másfél hónapig ült volna rajta, hanem másfél órát max közönségessel karöltve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- teljesen ÚJ Apple MacBook Neo 256GB Silver ! aktiválástól 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB szép állapot 90% akku 265 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB megkímélt 83% akku 158 ciklus
- Apple iPad mini 7 2024 128GB MXN63 SpaceGray
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Delid alap asztali cpunál, pü-be keress meg, és mondom. Amúgy TGK semmivel sem volt jobb nekem mint egy MX4, olyan kicsi az eltérés, hogy szinte hibahatár. Persze vannak akik erre esküsznek, nekem sok teszt után sem volt különbség.

A 17R2-n néztem hogy működik ez,és az egész alja forró már a gépnek,mire a venti hajlandó bekapcsolni idle állapotban...
fokot is javult 1857 MHz tartotta full HD ultran . Annyira tetszett az eredménny hogy az átkapcsoltam 4k ra 100% kihasználtság 80°C fok fölé itt se ment DE sajnos proci itt elkezdett össze vissza leszabalyozni 4,4 GHz ről lekapcsolt 3 GHz re 2,4 re es így tovább pedig a hőfokok itt is rendben voltak attól függött mekkora teret kellett éppen ki pakolnia. Ezt még napokban jobban ki fogom tesztelni régen is ezt csinálta de nem foglalkoztam a 4k val eddig különösebben.