Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xy.zsolt
őstag
válasz
jmuranyi
üzenetére
Na, csak most olvastam, de 3órája pont a másodiknak linkeltet zsákoltam be
Ha csak ezt a szezont kibírja már megérte ennyiért nekem....és elvileg annyit tud mint amennyi az elvárásom. Köszi, hogy időt szántál a keresésre
És, mindenki másnak is köszönöm az ajánlásokat
-
tomcica
Topikgazda
Ehhez eleg egy futas?
Meg lehetne azt is nezni,hogy skalazodik az ero egy klasszikus BPM felmero soran (135-145-155-165-175-185 bpm vagy max pulzustol fuggoen alacsonyabbrol inditva). Vagy megnezni a vo2max-nal levo erot (aka cooper teszt) + tejsavkuszobnel levo erot (15-21K pace).
Sot,ha melle dobsz 400m es 1000m felmeroket is masik heten,akkor meg az is kiderulhetne,hogy melyik gyors izomrost dominal nalad
-
válasz
tomcica
üzenetére
> Ebbol a 10K futasbol milyen adat kellett a 80K futashoz?
Kizarolag az, hogy a Stryd power leveleket kalibraljuk, azaz hogy mostantol tudjunk power szerint edzeni, ne csak HR szinten. Lehetett volna 5k-t is tolni, az is kb. pont ugyanugy jo lett volna.
Nem keszultunk ra egyaltalan, es nem is cel, hogy ilyen tavon gyors legyek.
-
válasz
parandroid
üzenetére
_Szerintem_ ez kicsit paranoia, de nyilvan mindenkinek a sajat szajize szerint kell ezt csinalni.
-
parandroid
félisten
Gyalog nem üthetnek el, csak biciklin? Vagy te találsz valakit a bozótosban, akit elütöttek, vagy rosszul lett. Lehet, hogy millió az egyhez az esély, de ha kell, akkor nagyon kell. Amúgy nekünk alapszabály a családban, hogy a gps-követés mindig be van kapcsolva, bármi történik, vagy ha aggódni kezd valaki, látja, hol vannak a többiek.
p
-
tomcica
Topikgazda
Hallod felenk is annyi szeles vasarnapi edzes ment az utobbi ket honapban (megpedig egy reszuk felmaratonos celtempon) hogy nem artott volna egy Stryd Wind-es verzio,legalabb egy futon,es csak szolt volna h kb hany mp-t adjunk hozza kilometerenkent a tempohoz,hogy az effort a celnak megfelelo legyen
aranyat ert volna.Foleg h mi 400meteres atletikai palyan futjuk ezeket,ergo a szel ha fuj konstans minden korben tol+hatraltat.
A jo 10km-t gyakorolni kell,kulonben 7-8km-nel az ember kepes ketsegbe esni (FM-nel pedig ha valoban a test hataran fut kb 8-12km-nel ugyanugy).
Bill Mills jut eszembe errol,az 1972-es muncheni olimpia 10.000m-es gyoztese,aki kesobbi riportokban elmondta,hogy 5000m-nel feltavnal 5K PB-t futott es azt se tudta mi fog tortenni
na az kopkodos lehetett...mental level = "Master Yoda".
Ebbol a 10K futasbol milyen adat kellett a 80K futashoz? Mert elegge eltero anyagcseret hasznal 30K-ig a "rovidebb" hosszu tavok es maratonon felul a valodi hosszu tavok. -
válasz
tomcica
üzenetére
Nem tudtam megsaccolni, hogy mennyi ero van meg bennem, es probalkoztam, de feltem, hogy ha megtolom, akkor az utolso km-en csoszogni fogok. Plusz a szel is nagyobb volt: ha megnezed, a 7. km-en a 'power' majdnem pont annyi, mint a 9-ben, de a 9-ben mar 1) nagyobb a szel 2) jobban szet volt esve a mozgasom szerintem, szoval nem voltam mar annyira hatekony. Azon is latszik, hogy a 9-ben 6.92 centi az atlag emelkedes, a 7-ben meg 6.61, pedig a 7 gyorsabb.
Szoval ment a kopkodes

-
// Chaka //
tag
Ma beruháztam egy rendesebb cipellőre. Pegasus 36 (44-es). Ha valaki Borsodban jár és sok cipőt fogyaszt, szerintem érdemes most behúzni egyet. 19k-ba fájt. Ha nem kell próbálni, akkor persze a posta is működhet.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Miert kene eletet mentenie? Nem szoktak csak ugy meghalni az emberek maguktol. Bringara meg csak-csak, de futashoz?
-
parandroid
félisten
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Mobilt mindig vigyél! Akár futsz, akár bicajozol.
Egy flipbeltben eltüntetes, észre sem veszed, hogy ott van, de életet menthet. Meg így van hely a kulcsnak, egy kártyás igazolványnak, egy kétezresnek, meg esetleg egy bónusz gélnek, vagy gumicukornak, no meg egy soft flasknak is, ha 10k fölötti a táv, és meleg van.p
-
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Hat, 5k utan elkezdtem elfogyni.

(Az elso 2k HR erteke hibas, mert nem izzadok elegge ahhoz, hogy az elso 10 percben jol merjen a Garmin ov.)
Most ugye ugy nez ki, hogy
- 5k 19:35 (2021 feb)
- 10k 40:09 (2021 feb)
- 21.1k 1:30:48 (2020 dec)
- 42.2k 3:33:00 (2019 szept)Szerintem most siman bennem lenne egy 3:30-on beluli maraton, de most a 80k a cel, es alapvetoen Z2-ben futok (150-es HR koruli docoges, kb. 5:10-es tempo), hogy epitsuk az aerob alapokat.
Meg nehez is vagyok, 182 centi, 83 kilo.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
TheBomberman
üzenetére
JBL Reflect Mini 2-t vettem a Garminhoz,nem esik ki a fulbol,van rajta kabel es azon vezerles.Meg vagyok elegedve,fekete penteken learazva nem fajt annyira.
-
danielsz
tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Nekem az adidas SL20 gond nélkül megjött Playmaxból 2 napon belül. Igaz, ha jól nézem, akkor Playmax néven már csak Győrben van boltjuk, ott is adták fel. Sportfactory/Players Roomnál valszeg nagyobb a keveredés, azt nem értem, hogy miért jó, hogy 3 külön néven vannak boltjaik.
-
zzola
titán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
-
TheBomberman
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszönöm az infot!
Az átlagnál jobban izzadok és ilyen téren a Blitzwolffal egyébként jó a tapasztalatom (ha a telefont is vittem futáshoz, ahhoz kapcsoltam) az elmúlt fél év (kb heti 3x1 óra) használat során, a Tronsmartot viszont csak kipróbáltam.
-
parandroid
félisten
válasz
TheBomberman
üzenetére
Ezekkel a márkanevekkel annak is örülj, ha szól. Amúgy párszor beleizzadsz, és nem fog. JBL Reflect sorozata körül érdemes nézelődni, bírja a nedvességet, korrektül szól, és az ára sincs elszállva. Sőt, sanszos, hogy a specifikációiban szereplő funkciók, mint pl a hangerőszabályzás, vagy a start/stop/pause működnek is.
Padom futva rengeteget használtam, aztán kint leszoktam róla. Egyetlen hátránya az aprócska akku, 2-3 órát tud reálisan bt-vel.
Viszont egyben headset is, ha esetleg hívásod van.p
-
xy.zsolt
őstag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Pont a héten vett onnan valaki pega36-ot akinek aztán utólag írta a playersroom, hogy mégsincs....ilyen is csak hazánkban történhet. Én az emag-on csaptam le egy pega37-re, ami már úton is van....viszont ott az extra kupon csak aznap volt érvényes.
Szerk: Na, most látom, hogy előttem zzola írta is a storyt.....szégyen ami itt néha online kereskedelem címen megy. -
zzola
titán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Lehetséges, igen. Igen, a Pegára gondoltam.

Ez a Reebok semleges, vagy?
-
ígyvanferi
addikt
Melyik, a Pega? Van egy olyan sejtésem, hogy mivel ez a három oldal (sportfactory, playmax, playersroom) gyak. tök ugyanaz, csak az van raktáron, ami legalább két oldalon is fent van. Pl. a Reebok már esélyes, hogy van is, de a Pegat csak a playersroom listázza. Aztán lehet nem így van. Na mindegy, akkor ez pech.
-
zzola
titán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Felejtős. Én rendeltem, de letörölték! Kamu az egész, nincs mögötte raktárkészlet...
-
-
xy.zsolt
őstag
engem pedig olyan fülhallgató (nem fejhallgató) érdekelne ami stabilan marad a fülemben/en futás közben és mp3 lejátszó is egyben.....viszont nem méregdrága hi-end cucc. Elég annyi, hogy élvezhető minőségű legyen a zene. Akár aliexpresses is lehet. Használ valaki ilyet?
-
zzola
titán
válasz
TheBomberman
üzenetére
Talán a GArmin FB csoportban hamarabb fogsz választ kapni...
-
TheBomberman
tag
Sziasztok,
Garmin Vivoactive 4 futóórámhoz keresek olyan vezeték nélküli fülhallgatót, mely csatlakozás után a teljes funkcionalitását „kihasználja” az órának – gondolok itt elsősorban a számok közti léptetésre, hangerőszabályzásra.
Van egy Blitzwolf Airaux AA-UM5 fülesem, mely ugyan csatlakozik, de a hangerőszabályzás nem működik az órán (és a fülhallgatón nincs ilyen funkció), míg párom Tronsmart Onyx Ace fülese tökéletesen működik, csak például szaggat.
A kérdésem, hogy milyen specifikációk alapján tudhatom meg, hogy minden funkció működni fog kapcsolódás után, anélkül, hogy a fülhallgatót ténylegesen kipróbálnám?
Az ezzel kapcsolatos tapasztalatotokat szívesen fogadom.
Előre is köszönöm!
Gábor -
Peetta14
tag
Sziasztok, nincs valahol futócipő akció? Premier outlet nike? Illetve Pega után mit ajánlanátok más márkában, ami hasonló? Csak ezt ismerem, 2. pár kopott el belőle. Heti 30-40 km az átlag. Köszi
-
tomcica
Topikgazda
válasz
parandroid
üzenetére
uncsiiiiii
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
LanyUs
őstag
válasz
üzenetére
A 2. gyerekkel én alszok külön. Megtanított hamar ébredni
60 mp-em van a felsírás után visszaérni a bekevert tápszerrel, különben felveri a másikat is vagy lemászik az ágyról
Ebből a melegítés 29sec...Amúgy tök jól csinálod az erősítést is és minden mást!
így tennék én is, de, mint feljebb írták, időhiány miatt a tűzhely mellett dobjuk fel néha a praclinkat a konyhapultra nyújtani
Nyújtást én sem hagyom ki, de nagy megterhelésnél ( pl. 30 km vagy 20 km 500-600 szintekkel ), túl szokott terhelődni a jobb lágyéki rész. Ezen pedig csak a core izmok erősítése segítene... -
Holnap futok egy kalibralo 10k-t (Stryd footpod miatt). Elegge kivancsi leszek, ugye multkor 1:30:48 volt a FM, milyen 10k-t kellene futnom? En arra gondolok, hogy ilyen 4:08-as koruli tempot probalok majd meg, vajon sok lesz?
Az utobbi idoben alapvetoen Z2 aljan futottam (== lassan).
-
-
seller007
tag
mikor van nike com akcio mostanaban ?
-
seller007
tag
válasz
LanyUs
üzenetére
mortalitas statisztikak alapjan ez az optimalis:
heti 22km 3 fele bontva 5.2 perc per km tempoval.
lassaban futsz nem erded el a hatast ha gyorsabban az meg egészségtelen statisztikak alapjan, stb...akit nem erdekel a futas mas sport meg foleg (pl en) kivetel a gyuras
az ez alapjan tud motivalodni -
törölt tag
válasz
LanyUs
üzenetére
Van aki évek óta heti háromszor körbe kocogja a margitszigetet és az neki elég.
Van aki heti 2-3x körbesétálja.
Szerintem nincs olyan, hogy nem éri meg kimenni x idő vagy táv alatt.
Az egy dolog, hogy ha ez tartósan fennáll leépüla a kondi, de a közérzetre jó hatással lesz. -
LanyUs
őstag
Mi az a minimum táv, aminek értelme is van? Mi a több a semminél?
Ma csak fél órám volt reggel. 2-2 perc öltözés, 26 perc laza 4,5 km. Mi az az időtartam, ami már nem hat testre csak elhanyagolható mértékben?
-
xy.zsolt
őstag
Na, megjött az FR235 . Egy ennél nagyobb méretű óra már furán nézne ki a vékony csuklómon. Többet tud bőven annál a kevésnél ami nekem egyelőre kellhet. Nem fogom viselni állandóan, csak futáshoz veszem fel. Tetszik az is, hogy olyan könnyű, mintha a kezemen sem lenne. Köszönöm ismét mindenkinek aki ezt az órát ajánlotta itt.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Meg az Epic React, Odyssey React, Legend React, Zoomfly mind ezen alapulnak. Epic es Zoomfly komoly sebessegre kepes

-
xy.zsolt
őstag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
én pont a react miatt döntöttem a pega37 mellett...."repülni" szeretnék végre, majdnem úgy mint régen.....akkoriban react nélkül is ment
Csak nehogy kiderüljön, hogy nem lesz jobb fényévekkel mint a mostani lidlis csukám
-
tomcica
Topikgazda
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Trail 2 az szinten react anyag,ergo hasonlo feeling,mint a 37es sima pega.
-
Studi
veterán
Szolgálati: emagon megy a divat20 kupon, 20%-al olcsósíthatóak az általuk forgalmazott futócipők is akár.
-
válasz
Vertigo18
üzenetére
. Én azért erre használom az óra térképét, szoktam tervezgetni utakat a turistautak.hu-n, s feltöltöm órára. Annyi helyen nem voltam még itt a Vértes/Gerecse területen. 2 hete valami volt szovjet bunkert néztem meg, bár lemenni nem mentem le, mert nem volt nálam fejlámpa (de ezt lehet már írtam?).Volt egy kis kalandos rész is, benéztem egy kereszteződést, az óra szerint "jól mentem". Persze, csak én felkaptattam egy dombon, a jelzett út meg a völgyes részben ment. Hát valahogy oda le kéne jutni gondoltam, de ez a problémám magától megoldódott, mert a vizes, sáros avar úgy gondolta elindul alattam (ahogy néztem lefelé). Szóval 20-30 métert seggen csúszva megtaláltam a helyes utat. Persze egy nagyobb korhadt faág is megunta a magaslati létet, s elindult utánam. Szerencsére annyira nem talált el, hogy komolyabb sérülést okozzon.
Chuck Norris : szép nagyon, jó kis köd volt akkor arra is.
FR 945 = Fenix 5X műanyag tokban. Magpet írta valahol.
-
gombi01
tag
45+ senior baszki
-
gombi01
tag
A fexin6x pro szíj vastagabb, jobban tart és kényelmes viselet, nem nehéz.
emvy: úszás használat után megy tönre, idő kérdése, varázsigére nem hallgat
zzola: jobb a tömítés, én nem vennék többet forerunner sorozatot pont amiatt mert csalódás volt a 935, nem zavar, hogy nehezebbde persze mindenkinek megvan, hogy mit tart fontosnak egy óránban , úgyhogy BÉKE
gyorsabb nem az órától, hanem a qrva résztávoktól leszek, ha sikerül
-
parandroid
félisten
válasz
bandus
üzenetére
A 945 szerintem már modernebb hardver, mint az én Fenix5-öm, inkább az új Fenixekkel lehet partyban, de nem tervezek cserét, szóval nagyon nem vagyok képben. Mint írtam, ez is jóval többet tud, mint amire szükségem van, ha anno nem viszketett volna a tenyerem, hogy csak le kéne cserélni az fr235-öt, igazából az is kiszolgálna még mindig.
p
-
bandus
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
minden fent van straván, az én elképzelésem szerint egy polar -> garmin váltás nem lehet gond, onnantól a garmin connectről veszi át az adatokat. a polar felülete biztosan nem hiányozna
az ötlet a hosszú üzemidő mögött, hogy a túrákat is tudjam rögzíteni vele, a hosszabbakat is, alpokban, tátrában, ne adja az ég a kaukázusban, ha valaha sikerül visszajutni. de igen, alapvetően a 945 mindenre is elég kell, hogy legyen a számomra. -
parandroid
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Lol. Többet kéne karra gyúrni.
Párom 160 centi, ötvenpár kiló, de neki nincs ilyen gondja.p
-
Vertigo18
addikt
válasz
inf3rno
üzenetére
Igen, én is éppen erről beszélek! Amikor az övtatyóban figyel a telefon a seggem felett, azt is hamar elnyeli a feledés, ráadásul ezek a modern tatyók már nem is érezhetőek, hogy rajtam vannak.
Egyszerűen képtelenségnek tartom, hogy valaki észrevenné a 100g és az 50g közötti különbséget futás közben... -
inf3rno
nagyúr
Papíron 5 órát kéne annak bírnia, úgy látszik a gyakorlatban csak 3-at bír. Hosszabb bringáknál én be szoktam tenni az Ambit3-at a táskába és rádugok egy power bank-et, hogy töltse fel, ha nagyon le van merülve. Ha nem támogatja az órád a mérés közbeni töltést, akkor maximum a GPS rögzítési gyakoriság, amivel játszhatsz, hogy ne 1 másodperc legyen, hanem mondjuk 5.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Vertigo18
üzenetére
100g, nem olyan, mint a gyerekjáték olcsó forerunnerek, amik 50g-ot nyomnak. Egy kicsi mobil 200g körül van, a Fenix ha fém szíjjal rendeled, akkor kb. olyasmit nyom. Nincs nagy jelentősége, én legalábbis futottam már mobillal és elég hamar arról is megfeledkeztem. A 20 kilós kislányokat talán elhúzza balra.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vertigo18
addikt
Mit jelent az, hogy "nehéz futni a fenix"? Nekem Fenixem van, de még sosem gondolkodtam azon, hogy "ejj, de nehéz ez az óra"...
Bár, belegondolva, lehet 10 mp-cel is gyorsabb lennék km-enként óra nélkül, ennyire lehúz a Fenix!
-
gombi01
tag
Óra téma (garmin):
A Fenix6xPro 209eFt, szerintem jó kis óra!
A 935 mind beszarik, egy két úszás után, temp/baro szenzor tönkremegy...
Zokni:
decathlonos is és az aldis (CAT) rövidszárú mind jó!
engem még nem lassított le egyik zokni, se csak a kor
-
Studi
veterán
Én a Decathlonban vettem pulzusmérőt. Amazfit Stratos 3-am van, azzal használom. Viszont a pulzusmérő kb 3 óra alatt lemeríti az órát. Más pántokkal, órákkal is így van? Futás közben még nem is nagy gond, de bringázni is megyek, hosszabb távokra, ott azért jó lenne ha jobban bírná.
-
zzola
titán
Sajnos a Players Room lemondta a Pega36 rendelést.

Bepróbálok egy 43 1/3-os SL20-at, a 42 2/3-os széltiben kicsit szoros volt...
Bár a Solar Drive az 42 2/3-os is kicsit szűk volt, de kitágult...A múlt héten megérkezett a Polar H9 pulzusmérő, Garmin 645-el össze tudtam párosítani. Próba talán ma...
-
Pá
addikt
Stravan be lehet állítani, hogy minden feltöltött futásnál automatikusan csinálja meg a distance correctiont? Vagy mindig egyesével kell rákattintani?
Illetve, úgy általában mi a tapasztalat azzal? Inkább bug vagy feature?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyéni arckép OFF
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
- Lian Li Strimer Plus V2 12VHPWR 320mm RGB tápkábel
- Sennheiser HD650 fejhallgató
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7235HS - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 1,5 év gari
- Új Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR i7-13700H 14mag 16GB RAM 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha csak ezt a szezont kibírja már megérte ennyiért nekem....és elvileg annyit tud mint amennyi az elvárásom. Köszi, hogy időt szántál a keresésre
És, mindenki másnak is köszönöm az ajánlásokat

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)