Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefyY
őstag
válasz
// Chaka //
üzenetére
Éjszaka még sosem futottam, ellenben a kora reggeli hosszabbakat preferálom.
-
// Chaka //
tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
... és a legideálisabb napszak. Az éjszakai futás hangulata pótolhatatlan (vagy aberrált vagyok). 10 perce végeztem.
-
válasz
// Chaka //
üzenetére
Konkretan a PH egyik, ha nem a legjobb topikjaba erkeztel (Zozo, ez Rad is vonatkozik).
Felszallni konnyu a vonatra, leszallni baromi nehez.En tobbet nem is mondok, majd ugyis jon Tomcica es elmagyarazza, miert vagy epp a legtokeletesebb eletkorban es miert van most a legidealisabb idojaras, hogy fuss(unk) stb.
-
LanyUs
őstag
válasz
// Chaka //
üzenetére
Arra gondolt, hogy más testmozgás szempontjából is közelítsd meg a témát. Minél több lábon áll / több fajtából áll a testedzés és annak regenerálása, nyújtása, annál erősebb leszel minden területen. Összességében a futásra is jó hatással lesznek. Üdv. és jó futást!

-
danielsz
tag
Ha valakit érdekel, a Reebok Forever Floatride Energyt Sportfactory.hu-n leárazták 15 ezer Ft-ra.
-
Zozo0525
őstag
Sziasztok, nem is tudtam itt van futással foglalkozó téma egy apple csoportban javasolták, ezért beköszönök,

-
stefyY
őstag
válasz
// Chaka //
üzenetére
"nem hiszem, hogy érdemes több tudományt belevinnem annál, amit lentebb a skacok megosztottak velem"
Sokáig hasonlóan gondolkodtam, pedig még 3 éve sincs, hogy futok, de el tudja kapni az embert rendesen a gép...
-
// Chaka //
tag
válasz
myckey
üzenetére
Hát, öööö, mit is mondjak. Elég trükkös a motivációm, amiért futni kezdtem, és nem hiszem, hogy érdemes több tudományt belevinnem annál, amit lentebb a skacok megosztottak velem. Persze sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő. Lehet, hogy még jobban rákockulok, lehet, hogy ma este befejezem. Bár egy nap után kezd hiányozni, szóval izé.
-
inf3rno
nagyúr
Én voltam most kint 6k-ra hóviharban. Úgy néz ki nem bírja a bokám és a vádlim, mire visszaértem már kezdett bedagadni a lábam. Meglátjuk mi lesz legközelebb, addig megpróbálom valahogy erősíteni. Van rajtam egy 10kg plusz, ahogy megy le, majd úgy lesz egyre egyszerűbb, addig meg igyekszem nem elcseszni.
-
myckey
veterán
válasz
// Chaka //
üzenetére
A nyújtás, lazítás stb.. dolognak, nézz utána, körültekintően. Több oldalról közelítsd meg a témát, kutakodj. Ne csak a futás okán.
-
Beerwolf
senior tag
válasz
stefyY
üzenetére
Én igen, eléggé gyakran. Nem rossz a pálya, bár nekem kicsit fura, hogy néhol egyenetlenre sikerült megcsinálni (olyan mintha kicsit gödrös földúton futnál). Másik dolog ami kicsit zavar, hogy lehetett volna simán egy 4 km-eset csinálni, de "csak" 2 km-es lett végül.
Ezeket félretéve tök jó szerintem, hogy végre van pálya, én előtte is jártam sokat oda, most valószínűleg még többet fogok.
#48776Hi!King
Az utóbbi 3 évben én kb. 3 ezer km.-t futottam ott szerencsére egyszer sem volt problémám kutyákkal
-
// Chaka //
tag
Hálás köszönet, végigolvastam a cikket, nem maradt több kérdésem

-
inf3rno
nagyúr
válasz
// Chaka //
üzenetére
Fejlődni fejlődik így is úgy is. A fájdalom azt jelenti, hogy egy kicsit megszaggattad az izmot, aztán regenerálódnia kell. Jobban jársz a gyakoribb rövidebb távokkal, és azokat sem muszáj nagyon megküldeni, anélkül is fejlődni fogsz még jó darabig.
-
válasz
// Chaka //
üzenetére
Nem, a fajdalom azt jelenti, hogy tulterhelted.
https://plandurance.hu/cikkek/nyujtas-vagy-nem-nyujtas
Fuss kevesebbet, gyakrabban, kerj tanacsot edzotol.
-
// Chaka //
tag
Sziasztok! 51 éves fickó vagyok, nulla sport múlttal. 2-3 hónapja elkezdtem futni és a legtöbb, amit sikerült megtennem, 15km. Mondjuk az után pár napig éreztem, hogy kevesebb is megfelelt volna. Nincsenek masszív céljaim, legfeljebb félmaraton. Ha 10km-t futok, annyit érzek a végén és kicsit másnap is, hogy sajog néhány futós izmom. Comb felül, az ízület körül, vádli. Bizonyára nevetséges kérdés, de ez azt jelenti, hogy fejlődik?
Idáig mindig többet és többet futottam, amennyi belefért, de ha úgy is működik a dolog, akkor inkább gyakrabban futnék, de a maximális képességem alatt. -
vargacs0909
csendes tag
válasz
vargacs0909
üzenetére
Berendeltem egy Pega36 trail-t. Köszi mindenkinek!
-
LanyUs
őstag
válasz
üzenetére
Hi!King: igen láttam az eredményeket! Én voltam az első, de csak 2 seccel Előtted! Bele kell húznod!
Viccelek persze
Gratulálok amúgy!
Én örülök, hogy lehet érmeket gyűjteni így virtuálisan is, mert körülményes Pestre utazni egy versenyre. A forgóbetétek csak úgy pörögtek, amíg újdonság volt
A pörgős lábadhoz ( meg az én nem pörgős lábamhoz ) is, meg úgy Mindenkinek ajánlok egyszer felpróbálni egy Clifton 7-est. Nekem nagyon tetszett a csillapítás és a súly kombinációja!myckey: van még rajtam extra "páncélsúly", a kondim még egy kicsit fostos, lábam enyhén satnya, de rendületlenül menetelek reggelente. Már olyan, mint a reggeli kávé
Megindulok, mint Te, csak nincs benne 2000 szint és annyi sár
-
stefyY
őstag
Jár ki valaki az új városligeti pályára közületek?
-
LanyUs
őstag
Aki szeretne egy szép fókás érmet ( én igen ), még futhat a Riska Virtuális Zúzmara Futófesztiválon 01.18-ig ( érem és csősál is választható ) [link] Szerintem vasárnap reggel bepróbálkozok az első alkalommal használt Stinson 6-tal terepen lámpával -5-ben. A legalkalmasabb körülmény egy fm-hez

Fóka nélkül nem is mennék fm-re csak 10-15 között, de ez a fóka annyira édes, mint egy kis baba. Odaadom a csajoknak
-
sutirablo
csendes tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Bakker, én is azzal szemeztem, jól eltököltük
Intersportban ÁFA mentes hétvége van, ott is érdemes lehet körbenézni. -
ígyvanferi
addikt
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Na, gyorsan rájöttek, hogy túl nagy kedvezményt adtak a gore-texes pegára, most már 105 euró.

-
myckey
veterán
válasz
inf3rno
üzenetére
Nem.
Hordják mindenhez. Találkoztam már "pár" emberrel, de egyik sem fivefingers miatt hordott ilyen zoknit. Nagyon kényelmes, komfortosabb a lábujjaknak is.. nincsenek hólyagok, nem zavar a köröm, kevésbé rohad be ....fokozott igénybevételnél, jó tulajdonságok. A termék is terepre, nagy távokra van kialakítva, ezért is lényeges nekem... [link] (feketén fehéren írják itt is ) persze nem mindenhova ezt viselem.
Ki kell próbálni ezt a terméket, menni kell... megcsinálni ezt-azt stb...aztán majd kialakul az emberben, minek van értelme és minek nincs. : ) -
inf3rno
nagyúr
válasz
vargacs0909
üzenetére
Szerintem nap közben.
-
myckey
veterán
#48760Vertigo18
Igen, nem kesztyű, hanem lábtyű : ) Megkedveltem az Injinjit, jól szolgál az állatságaimhoz.
Vazelinnel is kenegetem lábam, de Meru Guard jobban szolgál, nem folyós stb..de más az összetétele is, ára is. de sztm vállalható.
Körömvágás is jó...vagy ha elhagyod, az is megoldás : )#48761tomcica
Teremben szoktam qechuat használni, meg az egyéb mezítlábas dolgaimhoz. Meg olyan pamutot, ami meg van erősítve néhol, sportolásra.xlee vagy mi a neve.... vagy esetleg mezítláb
-
tomcica
Topikgazda
válasz
parandroid
üzenetére
Latod en meg pont forditva, Kalenji es Quechua dragabb modellek jok, Artengo belepos hulladek (nem neztem dragabb van-e belole, az lehet mas vilag).
Ja, quechua belepo is fos
Vertigo, tessek a patat lereszelni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vertigo18
addikt
Köszi a tanácsokat, megfogadom őket! Van itt olyan zokni a felsoroltak között, amilyet még az életben nem láttam, de még csak nem is hallottam róla! Méghogy "ujjas" zokni, mint egy kesztyű??? Sosem láttam még ilyet, de most veszek egyet!!!
A körömvágás is jó lehet, igaz lehet ez is
(nincs "FuckYou" smiley?
) -
xy.zsolt
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Szerencsére egyik sem igaz rám a felsoroltak szerint....túlterheltem a hirtelen és erős kezdéssel.
Vertigo18, körömvágás?
-
ígyvanferi
addikt
válasz
vargacs0909
üzenetére
Van egyébként a GT2000-ből is terepesített verzió, ha az bevált, régebbi modellek előfordulnak itt-ott leértékelve.
-
Dottorei
tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
nekem a vomero jobb aszfaltra mint a pega (85kg körül vagyok), terepre az utóbbi években főleg fuji trabucot használok most 6 gel-t de az előző generáció jobb volt minden téren.
-
myckey
veterán
válasz
Vertigo18
üzenetére
Lorpen t3 trai run light, 1 apró lyuk ujjaknál.( M alatti távra, kellemes időben)
Dynafit Alpine, lyukadt, meg sincs már.
Compressport RS v3 is van, de alig használt...pályára/aszfaltra ha kell.
Injinji Trail Midweight Mini-Crew, ezt szeretem nagyon..sok sok szint meg távolság és mocsok van már benne, de bírja, pedig van igénybevétel.
TradeINN ahonnan vásárolok, többnyire akcióval.#48748vargacs0909
Felesleges sztm belemerülnöd, ha nem kell extra csillapítás, fékezés meg tapadás stb...ami a direkt hegyiszintes mókázásnál jó ha van. Ahogy Tomcica is írta, tartós is lesz valószínűleg, ha nem lesz fokozott igénybevétel. Gazdaságos, az jó. -
tomcica
Topikgazda
válasz
vargacs0909
üzenetére
Boven eleg egy Pega trail, es hasznalhatod aszfalton amig kiersz birja.
Ami meg ilyen mindenes az a Salomon Ride.
Ha mely sarba, szantofoldre kell valami, akkor Inov8 4-6mm fogazatu Xtalon, Mudclaw cipoit ajanlom, de eleg minimalistak arra ugyelni kell. Ha csak neha ilyen terepre hasznalod (homokba is jok) akkor evekig elvan az ember egy-ket parral.Kremek, nekem legtobbszor lokrem van kezbel, piros edzes elott (fut) zold edzes utan v este (hut). Ibuprofen alapu kremeket akkor hasznalol, ha nagy a baj es szorit az ido, akkor napi 3x kenen (Voltaren, Fastum gel stb).
-
vargacs0909
csendes tag
Más.
Húzódásnál, gyulladásnál - napszak szerint - mikor van értelme/ideje a kenegetésnek? Reggel/napközben, mikor az izom "dolgozik", vagy este/éjszakára, mikor az izom pihen?
"Hatásfok" szempontjából van különbség?
-
vargacs0909
csendes tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Sziasztok!
Terepcipőkkel kapcsolatban kérdeznék.
Itt az Alföldön csak földút/futóhomok/sár van. Ilyen "terepre" van értelme terepcipőnek vagy felesleges, megteszi az aszfaltcipő is? (Terepcipő alatt max. egy Pega 36 trail-re gondolnék, nincs szükség extra recés talpra.)
Az eszemmel azt mondanám ez utóbbi elég, de olyan jól hangzik, hogy "terepcipő" van a lábamon
A másik: otthonról indulva 3-4 km aszfalt van, mire földútra érek (ue. visszafelé). A pega 36 trail mennyire használható aszfalton? Esetleg valami egyéb ajánlott ATR cipő? (Aszfaltra stabil cipőket - asics gt2000 - használok.)
-
Vertigo18
addikt
Srácok, nektek nem lyukad ki a zoknitok? Az összes futózoknim kilyukad, a nejem már megéri toldozni, foltozni. Jellemzően a nagyujjam bukkan elő belőle. Azért van 10k-s is és attól többet várnék...
Van valakinek valami bevált módszere, vagy bevált beszerzési helye erre?
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Ha sok a gyulladas a testben akkor a kremek es pihentetes csak reszben segit. Erdemes megnezni az etrendet (finomitott cukor, tul sok szenhidrat, olajban sult cuccok, hulladek husok, feldolgozott kajak) pihenest (eleg minosegi alvas es relaxalo szieszta/meditacio) illetve mennyi stressz er a nap folyaman, mert ezek mind fontosak.
Egyeb gocpont lehet egy-egy rossz fog is. -
xy.zsolt
őstag
Na, megvettem online az itt tárgyalt 12ezer ft-os li-ning csukát 4 napja, gondoltam max utcára elmegy ha futni nem válna be, de másnap a már fájós térdemmel leszálltam bringáról és majd beszartam annyira belémnyilalt a fájdalom....abban a percben már stornóztam is a vételt, ennyire dühített. Elkezdtem kenni a térdem sima Flector géllel és most már egész tűrhető. Milyen másik gél van ami szerintetek különösen ajánlott ha ez elfogy?
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Dottorei
üzenetére
Említsük azért meg a Pega 36 Trailt 72 euroért és a Pega 36 Trail Gore-Texet 75 euroért. Ezek szerintem népszerűbbek. Utóbbiból egyelőre van majdnem minden méretben, a sima trail már kicsit hiányos. 22-23 ezerért elég jók.
Múltkor ugye befürödtem a shieldes Pegasus méretezésével, azoktól a műanyag betétektől szűk volt az eleje minden dimenzióban. Ebből a szempontból vajon a trail milyen? Ránézésre jóval barátibban tűnik a toe-bumperje, kisebb, nem öleli úgy körbe az egész cipőt, és inkább mintha csak be lenne vonva a felsőrész, és nem egy merev műanyagdarab van ráragasztva.
-
Dottorei
tag
Vomero 77eu (-15%), free shipp. [link]
-
myckey
veterán
Saucony , Asics akciósan.
-
jokerone
tag
válasz
üzenetére
Én abszolút megértelek Titeket, hogy kimentek és ott futtok. Amíg lehetett műfűre járni focizni engem sem érdekelt a hideg, vagy kis eső, szél, stb, de a futás egyelőre nekem nem ad annyi élvezetet, mint pl a foci. Korán kelni meg végképp nehezemre esne. Mindig csodáltam azokat, akik képesek és hajlandóak ezért korábban ébredni, ezért külön gratuláció jár

-
jokerone
tag
válasz
jmuranyi
üzenetére
Sokszor meglepődök egy sima erdős kirándulás után is ahova csak sétálni megyünk

Valójában az átöltözés, elmenni/kimenni, sok ruhában mozogni az ami nekem nem tetszik. Így, hogy a pad bent van sokkal kényelmesebb csak munka után ráállni és futni egyet, plusz még annyi ruha sem kell. De tudom, hogy cserébe nem friss levegőt szívok és kimozdulnék, viszont egyelőre örülök, hogy nekiálltam ismét mozogni és még azt is mondhatom, hogy élvezem a futást ami régebben nem ment.
Nem zárkózom el semmitől, lehet ebből később még bármi
-
jmuranyi
tag
válasz
jokerone
üzenetére
Talán nem a legnagyobb hidegbetörés idején kell neki kezdeni,
de érdemes hozzászokni a szabadtéri futkározáshoz.
Különösen, ha meg tudod tenni, hogy városon kívül legyen.
Meg fogsz lepődni, hogy milyen füstösnek érződik visszafelé az,
ami kifelé menet még tisztának tűnt. -
tomcica
Topikgazda
válasz
jokerone
üzenetére
Ledorgolsz nehany hetet,majd irod hogy allsz.Valtoztatni kell legkesobb ket honap utan,barmilyen modon is csinalod a kondi gyujtest/fenntartast.A testnek kell a valtozatossag,akar csak ilyen aprosagok,hogy mashogy csinalod a fokozot (tobb lepcsoben,mi igy szoktuk az alapozasnal a hosszut valtogatni 4fajta,minden heten masik 20km fokozos,2x 10km fokozos,3x7km fokozos,4x5km fokozos) vagy teszel nehany repulo gyorsitot a laza stabil futasod vegere.Vagy nehany emelkedot beiktatsz erositesnek stb...stb
Az elejen is kezdd el epiteni az erot,elsore meredek emelkedore/feluljarora felsetalsz nagy lepesekkel (lefele kocogas v sima seta).Ha mas nem lepcsore 3-4 lepcsofokot lepsz (nagy lepes) lefele minden lepcsore lefutsz.Bokara jo az egyenetlen terep (nalunk ez Tisza melletti erdo) esetleg ugralokotel otthon (egylabas es ketlabas is). -
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Sajnos nem tudom megmondani. Nem volt még Salomon cipőm, terepcipőim Hokák voltak. A Hokák puhábbak, de Sense-ben azt szeretem pont, hogy jobban érzem a talajt benne, ezért számomra stabilabb érzést biztosít. Meg a cipőfűző + nyelven kis "tasak" kombó igen jó dolog. Viszont pont a keménysége miatt szerettem volna kipróbálni hosszabb távon.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
sutirablo
üzenetére
Ez tök hasznos összefoglaló volt, köszi!
Ha a saját edzéseimet nézem, tavaly kb. 15-ször voltam szintes terepen, ami egyrészt bőven rekord, másrészt idén szeretnék azért még ennél is többször. De ugye ezek sosem a pontosan tartott tempóról szólnak, szóval annyira nem para. Lehet marad a Vertical is ilyenekre, amennyiért el tudnám adni, jobban járok, ha megtartom tartalékba, meg erre az évi néhány terepfutásra. Majd kiderül. Épp nemrég jött az sms, hogy várhatóan holnap már itt is van.
Amúgy az csak a szabványszöveg jelleg miatt van az üzenetben, hogy: "(a várható dátum) vámáru esetén a vámkezeléstől függően módosulhat"? EU-n belülről jön, mégcsak nem is a britektől. -
ígyvanferi
addikt
válasz
LanyUs
üzenetére
Nemrég szedtem össze, hogy melyik futócipőmet mikor vettem és mennyiért (bő 3 éve vettem az elsőt saját magamnak, szóval annyira nem volt nehéz az adatgyűjtés). A legtöbbet a Sense Ride 2-ért fizettem, ami itthoni beszerzéssel volt, tavaly nyáron. Az 26 ezer Ft-ba kerül.
Azt inkább nem mondom, hogy az elmúlt 1 évben összesen (és ha szigorúan nézzük, feleslegesen) mennyit költöttem futócipőre. De így egy összegben riasztó az a 45K.
Kíváncsi vagyok a tapasztalatodra a Stinsonnal. Nekem az még nagyon a holdjáró kategória így ránézésre. A Clifton kinézetével már megbarátkoztam, a Rincon meg már egészen átlagos kinézetű. A Speedgoat is bejön, ha már terepcipő.
A sportsshoest meg lehet, hogy elfelejthetjük a brexit miatt sajnos. Pedig pont nemrég szereztem New Balance cipőkhöz kupont ott.(#48720) Never79: a korábbiakat próbáltad? A 2-eshez képest milyen az új? Azt olvastam még keményebb, pattogósabb lett a talp, pedig a Salomon eddig se a pihepuha lágyságáról volt híres. A 2-est szeretem, de ennél már nem biztos hogy szeretnék merevebbet. Mondjuk technikás terepen, mindenen is átmenő cipőnek tökéletes.
(#48719) myckey: pont ez a két márka ami elég exkluzív, egyrészt amilyen termékeket csinálnak, másrészt ennek megfelelően az árazást tekintve is. Még idevehetjük talán az Ont is.
-
sutirablo
csendes tag
Barometrikus/GPS magasságmérés témához.
A GPS vertikális pontossága 2-4-szer rosszabb a horizontális pontosságánál, ráadásul a megbízhatósága (egymás után ugyan ott ugyanazt mérje) se valami acélos (a chip nem lát a horizont alá, ezért kevesebb adat áll rendelkezésre a vertikális számításokhoz). Ehhez jön még hozzá, hogy trail running közben nagyobb eséllyel nem lát elég műholdat az óra és máris megvan a baj: rossz magassági értéket mutat.
Ezzel szemben a barométer megbízhatósága és érzékenysége elég jó (azt most engedjük el, hogy alap Garmin betegség, hogy eltömődik a magasságmérő lyuka), ugye még a megmászott lépcsőfokokat is lehet baroval mérni. Viszont a barométer abszolút magasságot nem tud mérni, illetve az időjárás változása miatt bekövetkezett nyomáskülönbséget sem tudja magától kiszűrni, ezért kalibrálni kell ismert ponthoz, vagy GPS adatok alapján.
Az aktivitásrögzítő appok utólag korrigálják a magasságot a topológiai adatok alapján, úgyhogy végülis mindegy mit mér út közben. Viszont pontos tempót hegyes-völgyes terepen csak baróval lehet mérni, mivel nagyon nem mindegy, hogy mennyi a szintemelkedés/süllyedés. Más kérdés, hogy erdőben a pace nem annyira fontos, de ugye heggyel nem csak erdőben lehet találkozni :)TL;DR: ha nincs kiélezve a dolog, terepfutáshoz sem létszükséglet a baro, de hasznos ha van.
-
jokerone
tag
Sziasztok!
Mivel a csapatsportok egy darabig még nem lesznek elérhetőek és mozogni muszáj, így vásároltunk itthonra egy futópadot. Régebben párszor már nekiálltam futni más sportok mellett is, de sosem tudtam tartósan beépíteni a mindennapjaimba, annyira nem tudtam sosem megkedvelni. Olvastam az összefoglalót, ám szeretném ha mégis valaki tudna tanácsot adni hogyan lenne érdemes felépíteni a napi edzéseket. Nem célom versenyen indulni és semmi hasonló, inkább zsírégetés és egészségmegőrzés (és ne a seggemen vegyem a levegőt, ha visszatérek egyszer a pályára).
Jelenleg próbálom úgy alakítani, hogy 4 perc bemelegítő séta, majd egy perc gyors séta után emelem a sebességet 8(kocogás, 1 perc) - 10 (1 perc) - és 11 (2 perc) km/h-ra, utána vissza gyors sétára és kezdem az elejéről. Ebből csinálok 5-6 szériát majd a végén ismét 4-5 perc séta levezetésképp. Ez így össz 35-40 perc körül szokott kijönni 5-5,5 km távra. Rendben van ez így, vagy totál hülyeség az egész és több értelme lenne egy szinten végigfutni az egészet? Esetleg hosszabb intervallumokat hagyni az egyes szintekre?
Másik ami érdekelne, hogy ez mehet napi szinten így, vagy érdemes pihenőnapokat közbeiktatni (ami mondjuk csak séta emelkedővel)?Előre is köszi a válaszokat.
-
zzola
titán
Hétfőn megérkezett a Kinvara 11. Jól is nézett ki, kényelmes is volt, sajnos nem lett jó! Keskenyebb típusú, nem annyira mint az Adidas SL20.
Marad a " bevált recept ", Saucony Ride ISO 2, ennek elvileg szélesebb a lábfeje.
Drop 8mm, 10mm után kezdésnek remélem jó lesz. -
LanyUs
őstag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Ne is mond! Amikor mondta a srác, hogy az Stinson ATR 6 eredeti ára 57.000,- ( mert sokalltam az akciós 45e Ft-os árat is ) - mondtam hangosan: Hogyan? Tessék?
A Clifton 7 nagyon bejött! De az a fránya méret! Nagyon könnyű cipő, mintha a lábamon se lett volna. Pöröghet, mint az állat. Annó Ti adtátok a tippet a sportsshoes.com-on volt akció 2-3 éve asszem 27e Ft-ért rendeltem a Hoka cipőket. De szép idők is voltak
Most viszont annyira bizonytalan a talp kialakítása és kényelme, hogy muszáj volt felpróbálni. A Bondi 7 is szörnyen bántotta a belső talpélem. Clifton 7 nem és a Stinson ATR 6 is jó. Érdekes ... Lassan ott tartok, hogy örülök, ha kapok méretben egy kényelmes cipőt.Ezen az ATR-en akkora recék vannak, hogy akkora sárnyomot hagyok, mint egy traktor
-
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Nálam eddig a Hoka Mafate volt A terepcipő, de 60 k-s ára már elriaszt. Most egy Salomon sense ride 3-at koptatok, 300 km van benne, jó kis cipő szerintem. A decemberi 50 km lett volna a próba, mit tud hosszabb távon, de egyelőre ez elmaradt.
-
myckey
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Sportivamat is ilyen -hasonló- áron vettem külhonból,eksön keretében.. és még örültem is neki.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
LanyUs
üzenetére
Durva, hogy hokanál, ha 40-45 ezerre leviszik az árát, az már akció és örülni kell neki.
Ha már cipőakció, bár nem nagyon érint minket, talán max. Tomot (neki meg méretében nincs azt hiszem), runningwarehouse.eun akciós a Reebok Floatride Run Fast Pro [link] Kuponnal most "csak" 46 ezer Ft. 100 g-os verseny flat. 10K-ig versenyekre biztos f.sza lehet, talán még félmaratonra is. Bár oda inkább a sima Run Fastet érdemes. Az is akciós, mert kijött az új verzió [link].
-
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Köszönöm az akció jelzését! Ez "fájdalmas", de egyben örömteli is lett. Nekem Bondi 7 is kényelmetlen volt, Arahi 4 gyenge csillapítású, a Clifton 7-ből 47 1/3 kicsi, de az nagyon kényelmes lett volna ( abból még beszerzek egy 48-ast ). Tehát 2 cipőt vettem 85e-ért
Páromnak Clifton 7, nekem Stinson ATR 6 -> irány a terep! Többet megyek majd földesre ezzel, de aszfaltra is jó. Viszont a jövőbeni kiadások ( cipővásárlás ) csökkentése miatt leviszem a mennyiséget heti 1 km-re 
-
myckey
veterán
válasz
inf3rno
üzenetére
Összetett dolog ez, barometerrel sem 100%, és nem csak az időjárási anomáliákról van szó...egyéb mérőműszer is szükségeltetik ezekhez, mármint magassághoz. Sokan manuális kalibrálást is hanyagolják órák kapcsán, pedig nem hülyeség. Menet közben egy hozzávetőleges adatnak jó ez, pontatlanul is... otthon majd lehet elemezni és pontosítani a track alapján. Akinek ez különösebben fontos.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
inf3rno
üzenetére
Peakben, de még a Verticalban is van barométer (utóbbit 33 ezerért(!) vettem a webshopjukból bő egy éve).
Hamarosan lehet, hogy eladó lesz a Vertical, jópénzért megszámítom, vegyed azt! Nemdohányzó, nyugdíjas orvos tulajtól, garázsban tartott, csak alkalmanként használt, szinte új.
-
myckey
veterán
válasz
inf3rno
üzenetére
Havernak a menet közbeni össz. szintemelkedés adatokkal vannak "gondok"..pontatlan. De az egyéb számokkal nincs gondja, viszont ő nem használja ki teljes mértékig az óra tudását. A magasság adat sem életbevágó, viszonyításnak még mindig jó menet közben, ha pontatlan is... aki komolyabban veszi ezt, az meg odahaza úgy is kiértékeli a kapott nyomvonalat, direkt alkalmazásokkal. Ő elégedett vele.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Én szerintem skippelem, majd ha kellően aktívan sportolok, és nem dőlök be megint 3 hónap után, akkor átgondolom az új óra kérdését. Addig nincs értelme. Majd azért írd meg mire jutsz ezzel az 5-össel, kíváncsi vagyok jobb e, mint az ambit.
-
Speeedfire
félisten
Köszi srácok.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
norby_42
üzenetére
Nekem ez az árcsökkentés döntötte el a kérdést. Tulajdonképp az 5-ös részben (barométer hiánya) visszalépés a verticalhoz képest, de annyit mégse akarok szánni a cserére, amennyibe a 9 baro kerül. És azért van bőven funkciója az 5-nek is, amit a mostanim nem tud. Úgyhogy jön az 5-ös, alaposan megjáratom, aztán max. visszairányítom a finneknek, ha az alapfunkciókat nem látja el legalább azon a szinten, mint az ambit.
Nem tudom amúgy mit ad a konkurencia most 108 ezer Ft-ért, én leragadtam annak idején a Suuntonál, a többit csak futólag ismerem. De azokkal összehasonlítva lehet elég tuti vétel a 9 baro. -
norby_42
senior tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Tényleg jó, el is gondolkodtam rajta, de meggyőztem magam, hogy Suunto 9 Baro legyen a következő. Na, arra még aludni kell párat...
-
itouchfan
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Sarokülésben tudod nyújtani.
-
zzola
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hú ezzel sokáig szívtam én is, nekem egyszercsak elmúlt a fájdalom...
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
lehet hülye kérdés, de a sípcsontomnál miért szokott az izom beállni teljesen? Hogy tudnám nyújtani kellőképp? 10 perc után baromira feszül. -
inf3rno
nagyúr
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Az már jó ár, 85 alapból itthon. Nekem most jó az ambit 3, de agyalok, hogy megveszem így akcióban, aztán eladom egy kicsit drágábban, esetleg az ambit 3-at adom el, és megtartom.
-
ígyvanferi
addikt
A Suunto loyalty offer kuponnal rendelkezőknek mondom, hogy olcsóbb lett a Suunto 5, így most az extra 30% kedvezménnyel 51445 Ft ingyen szállítással. Ez már elég jó ajánlat, ha cserélni akarjátok a régebbit. A kupon ugye március végéig él, viszont a winter sale a webshopban csak január 24-ig, utána nem biztos, hogy marad az alap kedvezmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ZBook 15u G3 - i7-6G I 8GB I 256SSD I Radeon R7 I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző garancia
- Asus TUF A15 FX506 - 15.6" Full HD 144Hz - Ryzen 5-4600H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 Ti - HUN
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Idáig mindig többet és többet futottam, amennyi belefért, de ha úgy is működik a dolog, akkor inkább gyakrabban futnék, de a maximális képességem alatt.
Megindulok, mint Te, csak nincs benne 2000 szint és annyi sár

talán ez megfelel a célnak: 🖕
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(jo e-magon volt meg jobb ar,de ezek is jo aron vannak)

Páromnak Clifton 7, nekem Stinson ATR 6 -> irány a terep! Többet megyek majd földesre ezzel, de aszfaltra is jó. Viszont a jövőbeni kiadások ( cipővásárlás ) csökkentése miatt leviszem a mennyiséget heti 1 km-re