Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hugeboy
tag
válasz
mrlujoak #19837 üzenetére
Köszi az ajánlást. Megnézem hogyan tudom beszerezni. Egyébként ebben a kategóriákban még ezeket olvastam itt a fórumon:
Brainwavz Alpha
Soundmagic PL30
PlayaZ Audiophile Reference AR100
V-Moda bass freq
Superlux HD381F
MEElectronics M21Csak ezekről nem tudom, hogy milyen minőségűek és honnan lehetne beszerezni.
Ezekről esetleg nem tudsz valamit? -
-
slfln
senior tag
válasz
mrlujoak #15786 üzenetére
Nincs ott semmi baj, neked ez tetszik, így élvezed és ez a fontos.
Az olyan zenéknek amik 'segítenek egyik lábad a másik után rakni' reggel atomálmosan a V freki áll jól, ez tény.
Ha ettől dobog a szíved máshogy, gyorsul fel a vérnyomásod, áll fel a szőr a kezeden, terjed az endorfin az agyadban, akkor túrkálj a balanced és a bass körül ebben a threadben.(Amit írtál arról meg a Klipsch S4 jutott eszembe... lágy, tompa mélyek... csilingelés....)
Ha mellettem áll meg egy ilyen autó, nekem az jut az eszembe, miért nem a tripla harangot raktam fel
.
-
slfln
senior tag
válasz
mrlujoak #15782 üzenetére
Ez amit írtam, igazából nem jelent semmit. Ettől nem biztos, hogy tetszene pl. a PR401, mivel fogalmam sincs, hogy milyen annak a fülesnek a karakterisztikája, amit ennyire szét kellett eq-zni, hogy úgy szóljon jól neked. Ha azt feltételezzük, hogy flat-ből indulunk, és egy flat hangkeltőt eq-zunk szét ilyenre, akkor lenne a PR401 belőle.
Csak azon csodálkoztam, hogyha a Cowonomon a max. 12db, egy relatíve lapos fülessel is ekkora gainnel olyan hangot kapnék mintha egy Kamaz kipufogót feldugnék a fülembe, (a motor alapjáraton duruzsol) és közben vernék egy kanállal egy bádogfazekat.
Persze megint ott vagyunk, hogy ez ízlés dolga. Neked ez jön be.themebuildernek meg igaza van, neked affelé kéne nézelődni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
mrlujoak #15753 üzenetére
Milyen zenét hallgatsz csak méllyel és csak magassal? Én eddig laikusan azt hittem, hogy a közép a "lelke" a zenének, na de ezek szerint van olyan stílus, ahol mellőzhető (nem hiszem)
Még ki is emelted?
Na, dobj fel képet, meg linkelj zenét youtube-on (csak a stílus/karakter végett). Nem vitatkozni szeretnék az ízlésekről, csak el nem tudom képzelni ezt az egészet
-
Dave™
nagyúr
válasz
mrlujoak #15750 üzenetére
Feszes a mélye, mert gyors. Ha szivacs lenne a rács helyett, tompítaná a magasakat, néhányan örülnének is neki szerintem
Viszont kevésbé lenne "tiszta", és a részletességéből is veszítene valószínűleg (fejhallgatós tapasztalat alapján gondolom ezt). A TD lassabb, sokkal több mély, lágyabb magasak (meg az egész lágyabb). Vicces azért ez az abszolút nem fontos közép, ha lehúznánk eq-val hirtelen hiányozna az, hidd el
Előveszem kicsit az XT-m is, már rég volt használatban
-
SÖ
addikt
válasz
mrlujoak #15537 üzenetére
Egyáltalán nem rossz a hallásod, nálam is a prioritás hasonló.
1. Meleg hangzás - ütős megfogott mélyek.
2. Tiszta magas hangok - pl. cintányér, fuvola - kihallani a hangszer anyagát.
3. Részletes közepek - nem a zene részét képező zajok hallhatósága.
4. 3D-s hangkép.Ha a csontvezetésnél hallanánk a mélyeket is - 30-40Hz - kiloccsanna az agyvizünk.
Ezt a technológiát kifejezetten olyan körülményekhez fejlesztették, ahol a környezeti hangok mellett - bármilyen hangos is legyen - tökéletes érthetőséget biztosítson középfrekvencián.
Pl. egy hajómű alatt is is telefonálhatsz, ha ilyen headset-et használsz. -
Dave™
nagyúr
válasz
mrlujoak #15535 üzenetére
Nem igazán értem az összefüggést. Mármint azért lesz valaki vájt fülű, mert a lágy és basszusos karaktert szereti? Szerintem nem oda kell az igazán vájt fül, hanem az analitikus és színezetlen karakterhez, és most nem az ízlésről vitatkozom, csak arról, hogy egy basszusos, lágy füles (pl. TD) elég sok apró részletet meg fog ölni egy számban, amik szerintem hozzátartoznak a magas igényekhez. Az XR sem tökéletes persze, de azt sokkal inkább mondanám vájt fül-fülesnek, mint a TD-t. A TD a fun kategória. És ezt sokkal jobban prezentálja szerintem, mint a Sony-k ezen az áron (EX082-höz tudok csak viszonyítani, meg HPM-70-hez, de ez utóbbi annyira hulladék, hogy ki sem térek rá).
-
Dave™
nagyúr
válasz
mrlujoak #15531 üzenetére
Nem a zeneszámok lettek "nyers hangúak", azok alapból is olyanok (na jó, megközelítőleg olyanok), a meleg és lágy hangú fülesek torzítják el tök másmilyenre. Persze nincs ezzel semmi gond, eltérő ízlések, de miért voltál rá kíváncsi, ha tudod, hogy tök más, mint amit keresel?
#15525: valószínűleg TD driver lesz benne, tehát az earfucker mint modell név sokkal találóbb lett volna
Az XR egyébként egy hatalmas csoda a Xears kínálatában, mivel Thomas a drivereket is a TD jellegű karakternek megfelelően választotta ki, bevallottan elektronikus zenére gyúr velük. Tehát csoda csak a véletlen faktor közbenjárására várható
-
válasz
mrlujoak #15303 üzenetére
Nos, eme vágyam első fele teljesült, Xabi78 fórumtársnak köszönhetően egy Xears XR (120Pro) ma hozzám került kipróbálásra.
Illeszték nélkül kaptam tőle hordtáskában, így a számomra pont megfelelő méretű, saját szilikonharangjaim röppentek fel rá. Tökéletesen illeszkedik rá a Sony Ericsson HPM-70-es harangja.
Első benyomások:
Ahogy sejtettem, nekem kevés a mély, viszont szépek a középhangok.
Az első gondolatom az volt, hogy nagyon nyers, fémes hangzásúak lettek a zeneszámok.
Ez nekem "rossz" hír, mert én a lágy, meleg, méllyel telített hangképet preferálom.Ja, igen, a relatíve nehéz driver ház miatt az XR kevésbé stabilan ül bele a helyére, mint a HPM70, vagy a tökéletesen fülbecsusszanó Sony EX33LP.
Ha hétvégén időm engedi, összeeresztem a saját Sony füleseimmel, és számról számra haladva, dobok egy tesztet.
Na, már csak a Vmoda hiányzik...
-
Luissimo
veterán
válasz
mrlujoak #15513 üzenetére
ez olyan pont mintegy borsószem a fülben.
És mivel piszkáltad ki? Rányomtál elől a füledre az újaddal, vagy fülpiszkálópálcikával??@ DemonDani !!
Figyu, a PL30-hoz jár fülpánt, keress egy olyan tulajt, aki nemhasználja és vedd meg tőle.
Én nemvagyok erre alkalmas, merthogy énis azzal használom, és baromi stabilan áll a fülben vele. -
Shufny
őstag
válasz
mrlujoak #15471 üzenetére
"mindkettő nagyon frankó a maga árkategóriájában"
Azért kiváncsi vagyok, hogy megmaradna-e ez a véleményed, ha meghallgatnád az itt emlegetett márkák adott típusait.
Én is kizártnak tartom egyébként, hogy másikat gyártanának az EX1000 -hez. Főleg, hogy mindenki elégedett volt velük eddig is. Azt mondjuk csinálhatják, hogy a jobban sikerült darabokat válogatják hozzá.
Közben elkészült mvw2 elképesztően hosszú írása, mondhatni felsőkategóriás darabokról: Review Set: UM3X, e-Q7, RE262, Triple.Fi 10, RE252, CK100, RE-Zero, Custom 3, OK1, HJE900
-
themebuilder
senior tag
válasz
mrlujoak #15463 üzenetére
A Sony MDR-EX300-hez is az jár.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Mobil flották
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Bestbuy játékok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nintendo Switch 2
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest