- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nigér
őstag
Még nem biztos amúgy...
Meg amúgyis, minek tartsak 3 lejátszót egyszerre...?Luissimo: Sör jól hangzik (
), de amúgy frankón ilyennek hallottam, Xperia Z Ultra volt akkoriban a forrás ( hozzá adták az SBH-20 motyót).
De ez mindegy is mert digit jel megy át, az SBH-20 konvertál. -
Lehet, hogy hallókészüléknek nézik.
Engem a soundmagic pl30-as fülessel egyszer leszólított egy néni. Hangosan elkezdte kiabálni, hogy "nem kellett volna annyit diszkóba járni, akkor nem lenne szüksége hallókészülékre. Az uramnak is van, de neki a légkalapácstól."
Pedig már azt hittem a korából ítélve, hogy ágyús volt a férje az Egri csatában. -
Alapvetően az összes CIEM (és ezek az óriás IEM-ek) fülmonitornak indultak csak a csúnya zenehallgatók felfedezték őket
(#61290) Hestia Nem a DX50-el van baj, hanem azzal hogy fejeshez a DAP-ok csak kisebb-nagyobb kompromisszumokkal elegek.
(#61282) f4lcon én nem hallottam, így rátok hagyatkozom. Legyen enyhe V?
-
Hestia
csendes tag
-
vicze
félisten
Már leírtam a véleményem párszor az EQ-ról, továbbra se szeretem a zene széttorzítását, se az eszköz, se a füles oldaláról. Számomra erre a problematikára a Oppo H2 jelenti majd a megoldást, most valami az NC31 miatt nagyon elállítódhatott, mert többször megfigyeltem, hogy a profil beragad sajnos. Ezért se mondok semmi elhamarkodottat.
-
Dave™
nagyúr
Nem tartom magam szakinak, de én sem győztem hangsúlyozni eléggé a kínai "tesztemben", hogy mennyire fontos az illeszték. Van egy kis doboznyi illesztékem, sokat kísérletezgettem én is velük, és a füles után rögtön a második legfontosabb dolognak tartom. Az anyaga, a belső átmérő, a merevsége, a formája, a hossza mind-mind befolyásoló tényező. Eddig kb. arra jutottam, hogy nekem leginkább a nagy átmérőjű illesztékek jönnek be, ezek nem vágják a magasakat, meg nem nyomják meg a mélyet (mint a Sony hybrid). Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a füleseim szinte kivétel nélkül szélesebb vetőcsövel rendelkeznek, és a lineáris hangot szeretem.
Amúgy nem ijedtem meg, csak szeretném ha nem terjednének az ilyen áltudományos dolgok, mint hogy attól sztereó valami, ha minél jobban elkülönítjük a két csatornát.
-
vicze
félisten
Én őszintén szóval hangkép befolyásolást olyan húde nagyon nem vettem észre. Van hogy megesett, de ez számomra inkább a megfelelő szigeteléssel függ össze. Amíg nem folytja nagyon a vetőcsövet, nem igazán tudom hogyan befolyásolná a hangzást, hisz lényegében nem érintkezik a hanggal. A szigetelés viszont annál inkább.
Lényegében a puha szilikon nagyon kényelmes, de szarul szigetel, a keményebb jobban szigetel, de kényelmetlenebb. Ugye jobb szigeteléssel leginkább több mélyt, vagy inkább jobban ütőt jelent, mivel nem "szökik" ki. A nyílások lezárásával ezért is kapsz "több" basszust, mert egy fix esetlegesen betömörített légréteget mozgat a membrán, ami nyitott esetében, azért elveszik. Igazából nem több lesz, hanem erősebb, tehát a hangerő nélkül növeled a hangnyomást, ami a mély tartománynak leginkább meghatározó része.
Az egy jó kérdés, hogy ez több mélynek értelmezed, vagy erősebbnek, mert nem fog maga a hangkép változni, mert nem lesz hangosabb az a tartomány, inkább közvetlenebb feszesebb lesz, ami többnyire többnek hat a legtöbb ember számára.A legkényelmesebb és egyben legpuhább illesztékem, a 1More Voice Edition-hoz adott nagyon puha szilikon, szinte nem is érzem hogy a fülemben van ez az ideális, de sajna gyengén szigetel. Ezután jön az 1. generációs Sony Hybrid, amit a C10-hez kaptam, ezután pedig a 2. generációs, ami XBA-300 és NC31-hez járt. A 2. generációs jóval vastagabb harang résszel rendelkezik, így keményebb, a C10-hez adott sokkal puhább.
Na most a 2. gen talán már kicsit kemény nekem.
Megjegyezném, hogy a 1More illeszték is hybrid, azaz a külső puha a vetőcsővel érintkező pedig, sokkal keményebb gumiból van. Kíváncsi vagyok, a 1More Hybrid-hez mit adnak. (Már csak hónapok kérdése, és Gearbest kihozza.)
Most próbálok keresgélni külsőleg puha de belsőre kemény illesztéket, lényegében ezért kérdeztem, hogy a géles mennyire kemény.
Vezsenyben még a szivacsos Sony Hybrid van, illetve, a szintén Sony ez habszivacs belsővel, de ezt csak A1-hez és még párhoz adják és külön sehol se találok.(Már gondolkodok, hogy referenciának úgy is jó lenne egy A1.
) Illetve még keresgélem, a Sony hybridek MS és ML-es méreteit, de az elég esélytelen, mert csak pár füleshez jár sajna olyan készlet.
Továbbra is nehéz eset vagyok.
-
holozis_HUN
addikt
19.200 megy, és eléggé hangosan hallom, de ha már 19.201, akkor semmit se hallok
Vagy az oldallal van baj, vagy a fülesem már pont nem bírja... Mondjuk hangszóró is ugyan így... Sample rate 48.
Sample rate 44.1-gyel pedig 17.600-ig megy. Fejhallgató a leírásomban ott van, azzal szól így, telóval nem próbáltam, gépen csak. 15 vagyok. Mondjuk gépen a max 192.000, ez nem 19.200, de lehet van köze hozzá, nem tudom. De az a furcsa, hogy ezt az értéket hangosan hallom, utána semmit...
-
Bodz
nagyúr
Sok ember nem hall egyformán a két fülére bizonyos eszközökkel, ez meg messze van a hallaskarosodastol. Sok mindentől függhet ugye a dolog. Néhány fej/fulhallgatoval nekem is előjön (kicsit jobbosan hallom a dolgokat), egyszerűen nem passzolnak a fejemre, fülembe.
Na ezert is volt remek a Vsonic-fele állítható vetocso... Meg mindig örök harag, hogy az ujabb fuleseiken nem használják. -
-
Dave™
nagyúr
Azért nem kell végletekbe esni sem, a lényeg a normális elhelyezés (háromszögezés, monitorok esetén a magasság), meg hogy ne legyen közvetlen falon. Nem kell hozzá szigetelt meg üres szoba (ez utóbbi a lehető legrosszabb egyébként is), nekem a nappalinkban - ami nem túl nagy, éppen hogy 20nm - remekül szól a két kis Quad 11L2, sokkal életszerűbb és jobb a hangja, mint a fejhallgatómnak, ami amúgy kiváló darab (ATH-AD2000), vagy a füleseimnek. Valóság >> Hangdobozok >>> Fejhallgató >>>> Fülhallgató (szerintem legalábbis).
-
vicze
félisten
Karácsony után lesz még jóval több is.
Mondjuk ha a 9e-s magyar árazását nézem a P3-nak, akkor annál simán lehet hogy jobb választás ennyiért, minőségre mindenképp.Kedvencem eddig a trükkös címzés: "(Tdk) RHA S500 prémium fülhallgató"
@szentkuti11: MA350-et is beleértve?
-
Önmagában még belefér, de ha már illesztéket teszel rá igen kellemetlen lesz nekem. Legfőképpen ezért ment el a Samsung füles is, az is 5mm-es volt és tehettem rá bármit: nyomott.
(#60053) Piftuka earbudban Mo-ról kb bármit, ami tetszik. Külföldről már lenne pár ajánlott, de emlékeim szerint nálad a Mo-i beszerzés játszik csak.
-
-
vicze
félisten
-
vicze
félisten
Akkor keresem aprón a W60-at, vagy mégse egyszerre csak egy?
Azért kell szarabb füleseket tartani és hallgatni, hogy a jót értékelni tudd és ne akarja jobbat.Harmann gyár alatt az AKG-jét érted?
Az egész Harmann csoporton belül legjobb emlékezetemen belül nincs másik hybrid füles.
BA bejáratódáshoz annyit tudnék hozzátenni, hogy most az XBA-300-on azonkívül, hogy a fülem/agyam valamennyire hozzászokott nem hinném, hogy bármennyire is változott volna a hangja akár minimálisan is(+200óra), pont olyan mint dobozból kivéve. Ezt egyik másik DD-ről se tudom elmondani.
Viszont az biztos, hogy abban ahogy hallom a zenét valami megváltozott, mert másik fülesben is hallok részleteket, amikre eddig egyáltalán nem figyeltem, illetve hiányolom ha nincs ott a fent említett Shatter Me tipikus példája annak, hogy egy DD meg se tudja a felét jeleníteni mert szétmossa, nagyon durván más egy BA-val hallgatva és egy DD-vel, egyszerűen a szám fele eltűnik. -
törölt tag
Még azoknak a hifi készülékeknek is jelentős változás történik a hangjában (és valamelyest a mérési eredményeiben) a bejáratódás során, amelyekben "csak" az elektronok mozognak (kábelek, erősítők...). Ráadásul, a "normá" DD-hez hasonlóan az armatúrás fülhallgatóban is van materiális felfüggesztése a mozgó membránnak.
Bizonyos "guruk" azt tapasztalják, hogy az armatúrás akár még hosszabb bejáratódást is mutat, mint általában a "normál dinamikusok". Erre még nem láttam összehasonlító vizsgálatokat, főleg nem méréseket, tehát ez egyelőre elég szubjektív terület, de nem lepne meg, ha sokszor igaz lenne az állítás.
Én a saját armatúrásomon hosszabb bejáratódási időt véltem tapasztalni, mint a DD-imen, - ha nem hibás a tapasztalatom, akkor egy példa az egyik álláspont mellé.De mondom, minden elektromos hifi készüléknek, alkatrésznek van bejáratódási változása, annak is, amelyekben "csak" az elektronok mozognak - ezt persze te is tudod. Alkatrésztípusa válogatja, hogy milyen jellemző arányok vannak a bejáratódási, optimális működési és elhasználódási szakaszok között.
-
törölt tag
Az egész van vagy 15g (!), alig érezni, hogy felcsíptetted valahova. Hacsak nem félmeztelenül szoktál fekvenyomni, akkor mondjuk a póló/trikó gallérjára simán ráteszed, van vagy 20 centi a kábele, aminek jó része a nyakad mögött megy el, nem lötyög ez semerre. Szerintem össze nem lehet hasonlítani egy fejessel kényelemben edzéshez
Fejesben még egy melegebb napon is ízzadok, nemhogy mozgás közben
vicze1: Jól néz ki ez a Noble, de jó drága azért. Én még azon gondolkoztam, hogy inkább egy SBH50-et vennék, amíg lehet kapni, arra írta valaki, hogy minőségben, hangban jobb volt a 20-nál. Még ott a Jabra Play, ami az MW600 formavilágát idézi, de az szerintem túl olcsó, hogy igazán élvezhető minőséget képviseljen. Másról nem is nagyon tudok, ami ilyen kialakítású.
-
AGE-T
őstag
Ezeket a külön dobozos cuccokat én sem értem, bár gondolom annyira kicsi, hogy nem zavar, ha fel van csíptetve a trikóra edzés közben. Bár én is inkább azokat a füleseket nézegetem, melyekbe bele van építve az aksi, vevő stb. Mivel engem biztos, hogy zavarna még ez a kis dobozka is. Mindenesetre ezek ára szépen távoltart a megvásárlástól, mivel 30-40e környékén indulnak. De sportra szerintem ezek a legjobb megoldások, hosszú kábeles holmik hamar megmakkannak nálam.
-
törölt tag
Sportra például tökéletes (bár arra ennek az olcsóbb változata is), mert nem a füled húzza a bumszli BT egység, nem akar kifordulni a hallójáratból, jól szigetel, elég jól szól ahhoz, hogy ütemet adjon mondjuk futáshoz (nyilván nem Vivaldit fog rajta hallgatni az ember, hanem mondjuk valami egyszerűbb elektronikust, vagy hasonlókat). Mobilis, mert leteszed a telefont a futópadra, és erről minden lényeges funkciót vezérelni tudsz, még akár hívást is. Egyes ilyen headsetekben van FM rádió is, amivel ki lehet küszöbölni azt, ha a telefonod nem tudja, de szeretnéd a funkciót használni.
Egyébként meg amiket eddig próbáltam (MW600, SBH20), azok simán vállalható hangminőséget adnak az 5-10 ezres kategóriában található fülesek mellett is. A töltés sem nagy dolog, kb fél óra sem kell neki, hogy feltöltse a telefonhoz adott töltő, sé utána megy 7-8 órát. -
Van egy valamid, ami (ha jó a hangja) a telefon szar hangzását kiküszöböli pl. (nyilván megvannak a korlátai, nem Westone-okhoz és AK-khoz találták ki hanem telefonhoz). Ezenkívül nem a 6" telefont kell a zsebed markolászni a fekvenyomó/futó padon, hanem csak egy ilyen kis szart. Jah és még telefonálni is tudsz rajta.
Megvan a helye ennek is, mint a DAP-oknak -
BigBlackDog
veterán
Szerintem nem annyira nagy a minőségromlás egy 10-20e Hufos fülessel/füleshez képest. És a titok szerintem ebben van. Még mindig mobilisabb, mint egy tepsifon, könnyebb elhelyezni, nem kell a kábellel szerencsétlenkedni, ha elő akarod venni a telefonod, de a zenehallgatással kapcsolatos fontosabb infókat mégis látod rajta. Persze már megint úgy okoskodok, hogy soha nem volt még ilyenem és az árával sem vagyok nagyon tisztában.
-
vicze
félisten
-
vicze
félisten
Ez nem vita.
Ez vagy elhiszed vagy nem, hogy az (vagy szétszeded). De a szóban forgó BA eléggé felső kategória azért.
Igen van párba válogatott előre összerakott is, 4 utas is akár, az a 70$, abból nem fér több 1 házba. Abban is elégé biztos vagyok, hogy a W60 anyagára bőven 400$ alatt van, de ez teljesen rendben is van, hiszen nagyon kis mennyiséget adnak el belőle és a megtérüléséhez igen magas ár kell. Meg hát az árban az a mérnöki munka is benne van, ami a nem kevés időbe telő behangolást kiteszi. Rengeteg kikísérletezgetés és szakértelem kell hozzá, ez kb. megfizethetetlen igazából.
K3003-at se tudták eddig olcsóbban lemásolni, pedig sokan próbálkoznak.Sose tudjuk meg, hogy hány év fejlesztés volt AKG-nél mire eltalálták azt amire azt mondták, hogy OK, ez jó lesz.
-
vicze
félisten
Knowles armatúra szóval minőség adott, típusok persze ettől még vannak(itt mazsolázhatsz), ezek 5-70$ között mozognak a típustól függően, a zenére valók nyilván a drágább kategóriába sorolandók.
Szóval de a 200$-os fülesben bizony ilyen ~30$-os alkatrész van. Tisztában vagyok, hogy áll össze az ár, csak példa hogy bizony marketing és egyéb csili-vili nélkül bizony pusztán a BA benne, nem 400$.Ha már feljött, hogy is fér bele most így akkor meg is néztem AX35-ben egy Knowles ED-29689 van.
Méretek: 6.32mm x 4.31mm x 2.97mm
A füles ház mérete: 2cm x 1,27cm (henger ugye)
Elég kényelmesen belefér. -
fericske
addikt
Ezek a cuccaik vannak a FAD-nak. Egy X-es füldugójuk van, de az dinamikus rendszerű. Biztos erre gondoltál, mert valami 2000 dollárnál kezdődik az ára, illetve az összes ebbe a családba tartozó dugó drága - piano forte - , a legolcsóbb tán 800 dollár.
Mint mondtam az AKR02 hangja tetszett, de az Omega ugyanannyi pénzért, de 8x annyi zárt armatúrával alázza.
Viszont van potenciál a FAD - "BAM" technológiájában, csak nem abban az árazásban. Ügyes kis kínaiak rámehetnének a témára - ha még nem tették, nem tudok róla - és megfúrhatnának 1-1 BA-t a próba kedvéért, úgy 50 dolcsis adagolásban.
-
vicze
félisten
Nem, én most a hangnyomásra gondoltam kifejezetten.
Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy maga a BA tű fel tudja venni a versenyt egy 10 vagy akár 13mm-es DD-vel ilyen szempontból, valahogy fizikailag lehetetlennek érzem.Példának a most pont a XBA-300 vs. AX35-öt tudom felhozni. Az XBA-300 most már elég biztos, hogy mélykiemelt "erősebb" a mély mint az AX35-ben (ami amúgy nagyon ref közeli), de amikor az üt konkrétan érzem, ahogy a levegő mozog és nekiütközik a dobhártyámnak, maga a hang nyomás jóval erősebb, mondom úgy hogy összességében a basszus egyértelműen gyengébb.
@xemelon: "And is's gone!"
-
assemble
addikt
Alapbol ezt mondtam en is, amikor voltak vele gondjaim, egy ido utan viszont ezek a gondok eltuntek es egyelore nem is akartak ujra elojonni (bar eleg sokat a fiokban pihent, most vettem csak ujra elo amig az AN16 cserelodik), es a kabel pont a csatlakozonal kezdett el szetjonni (nem L-alaku..), igy mar nem vagyok benne olyan biztos, igy legalabb ki lehetne cserelni majd a teljes kabelt ha tulsagosan szetjonne...
-
fericske
addikt
A Heaven 7 és 8 az csak amire "full range BA driver"-t ír.
500 és 600 euro az áruk ha igaz, vagyis olcsóbb a w60-nál, de nem hinném, hogy jobbak azok alapján amit hirtelenjében találtam a neten róluk, bár vegyesek voltak a kritikák, az ár/érték általában 7/10 volt, mondjuk a csak hang az 9-9,5/10-eket kapott.Én az AKR02-őt hallottam, az szuperül szólt. Az elég drága, de jobban tetszett a shure846-nál, annyi idő alatt ameddig meghallgattam őket.
A QPR1-ről hallgattam mindet, szóval a szinergia az most mindegy.....habár a QPR1 egyik nagy erősségének azt tartják, hogy nem válogatós, jól szólnak vele a különböző karakterű fülesek, fejesek** A fejesekkel ő sem bír. A HD800-zal majdhogynem csak cincogott, ugyanakkor a K550-mel meg libabőrt csinált a karomon a gyönyörűségtől ahogy azt megszólaltatta.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Házimozi haladó szinten
- Xbox Series X|S
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ZIDOO médialejátszók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Battlefield 6
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest