- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android szakmai topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #41439 üzenetére
A Conrad-é valószínűleg biztosan (ez oximoron) eredeti, így a megbízhatóságért én letenném azt a 1,5k-t, az az egészhez képest már nem sok. Ebay-es rizikósabb hogy eredeti-e, nem?
Mindenesetre bizotsan tisztább hangja van, mint egy Behringer rohamkeverőnek, de még a kis zöld ALPS-nak is. -
kuntics
aktív tag
válasz
bkercso #41260 üzenetére
én árulom,a hirdetés a hardverapron is megtalálható egyébként.Eladni szeretném,nem hirdetgetni,ezért is alacsony az ár.Pedig bőven megérte az árát,sőt!Idővel biztos bánni fogom,hogy eladtam,de azt sem szeretném,hogy csak "porosodjon" szinte kihasználatlanul.Talán pár év múlva,amikor már egy komolyabb fejest is birtokolok megpróbálok beszerezni egyet.
-
tilla311
tag
válasz
bkercso #41096 üzenetére
Ezt annyival egészíteném ki, hogy az USB 2.0 csak az alap specifikációja szerint 500 mA, és az, hogy mennyit ad le ténylegesen, az a mai alaplapoknál már nem csak olyan tessék-lássék alapon működik. Ha egy jobb alaplapod van, akkor megfelelhet szigorúbb szabványoknak is, amiből ma már szinte minden alaplap által támogatott a USB Battery Charging Specification, ezek sok esetben piros színűek, és akkor ez akár dedikáltan 1,5 A terhelhetőségűek, tehát magasabb, mint egy USB 3. Sőt, ilyen is van, de ezek a kommersz gépekben egyáltalán nem elterjedtek.
-
tilla311
tag
válasz
bkercso #41091 üzenetére
Nekem van ehhez több féle műszerem, egy-két napon belül kell még több mást is mérnem, és akkor lemérhetem az Xmost és a Kiskínait, ha érdekes még a dolog.
(#41096) bkercso ezt úgy lehet egzaktul megmondani, hogy van ehhez virtuális fogyasztó, aminek pontos az ellenállása (állítható is), és akkor terheléses vizsgálattal pontosan megmondható, hogy egy konkrét USB port vagy táp vagy akku pontosan mekkora terhelést bír. Én autós szivargyújtó-usb adaptert mértem be így, hogy bírja-e a ráírt paramétereket, mert ott ugye az autó akku nem lehet korlátozó tényező, de hát persze kiderült, hogy az adapter a gyenge láncszem, szinte az 1 ampert se bírta, nem hogy a 2-t, ami rá volt írva...
Ha szükséged van esetleg a fönt említett dolgokból valamelyikre valamit bemérni, szívesen állok a rendelkezésedre. Nyilván van mindenféle komoly műszered, meg ellenállásod, de azért hasznosak ezek az erre való kütyük, mert nem kell hozzájuk mindenféle usb kábeleket meg csatikat megbontani, műszereket sorbakötni stb... Laborműszerrel végeztem ellenörző mérést, és egész korrekt eredményeket adott.
-
tilla311
tag
válasz
bkercso #41063 üzenetére
Nagyon köszönöm a tanácsot!
Persze, értem, hogy csak konkrét készülékeket lehet konkrétan összehasonlítani egymással, de azért Ti is szoktatok, még ajánlás szinten is chipsetekről és termékkategóriáról beszélni.
Én igyekeztem jó sokat visszaolvasni a fórumból, és többször előfordult Tőled is, hogy vegyen mondjuk egy Xmost, vagy ajánlottad, mint kedvelt eszközt a kiskínait, amik mind nem egy konkrét készülék, hanem egy chipset.Szóval igen, értem én, hogy tud különbség lenni konkrét készülékek között sok alkatrészben, kondenzátorokban, meg sok minden másban, de én nem ennyire konkrét összehasonlítást szerettem volna, csak úgy nagy vonalakban.
Ti is számtalanszor kijelentettétek, hogy pl. a kiskínai DAC-je jobb, mint az Xmos-ok DAC része. Ez akkor gondolom konkretizálva azt jelenti, hogy a WM8740 általánosságban sokkal jobb, mint a PCM5102, mivel sem az Xmos, sem a kiskínai nem egy konkrét készülék. Erről sokat beszéltetek, és emiatt sokszor írtátok, hogy az Xmos nem ajánlott DAC-nek, csak transzportnak. Holott az Xmos nem is DAC, tehát ilyenkor általánosságban a PCM5102-re gondoltatok. Ennek nyomán indult meg bennem az az érdeklődés, amiről föntebb kérdeztem, és persze annak nyomán, hogy .DLL figyelmembe ajánlotta, hogy van az Xmos U8 a Wolfson DAC-kel.
Tehát inkább csak általánosságban érdekeltek ezek az összehasonlítások, és gondolom, hogy azért így lehet ilyet megfogalmazni, ahogy eddig is volt ilyen.
-
norvik
aktív tag
válasz
bkercso #41179 üzenetére
Általánosságban, de csak abban, igaz. Vannak sajnos ellenpéldák is. Amikor jó nevű cégek kiadnak egy hulladékot, magas árcédulával. Jól emlékszem, ott volt a Quadral cég Wotan hangfala. A Hifi Magazin tesztelte. Egy az egyben leírtak róla, hogy rosszul szól, szétszedték, és gyatra, igénytelen mérnöki "munkát" emlegettek. A forgalmazó többet nem hirdetett náluk. A a független szaksajtó így nem tud megélni. Előfizetésekből meg nem tudnak megélni. Amúgy is fenn lenne a megjelenés napján az interneten, letölthetően. Marad a szolgalelkű szaksajtó, akik a cikkeikkel csak bujtatott, fizetett hirdetéseket közölnék. Rohadtul megkönnyítik a döntést... Minden szép, minden jó. A sorok között elvétve le mernek írni kritikát is, de az semmiképpen nem egyértelmű. Nagyon jól jönne ma is egy igazi Hifi Magazin, de ne merjünk nagyot álmodni. Tájékozódási pontnak csak a fülünkre hallgathatunk, és az ilyen fórumokra. És meg itt is felbukkan egy-egy kereskedő, aki el akarja sütni a portékáját. És ma is előfordulhat, hogy fele áron azonos, vagy esetleg jobb minőséget lehet venni. Csak nehéz megtalálni. Jó példa volt a szintén Hifi Magazinos aiwa sony kazettás deck teszt. A kis, és szinte névtelen valakik kevesebb mint féláron, jobb decket tettek le az asztalra, mint a csilivili, híres sony. Nem mondom, hogy nem tudnak jót gyártani. Nagyon is tudnak. Ha akarnak, és persze nagyon magas áron. Volt egy horror áru fejesük, a fülpárna görög birka bőr, a ház a fuji hegyről származó fenyő, a membránok valami tenyésztett algából készült. Állítólag nagyon jól szólt. Limitált darabszám, stb. Presztízs termék. Rossz például, meg ott egy másik cég DacMagic nevű csodája. Jó név, auduofil cég, és egy filléres DAC chipet rak be a cuccba. Extra profit. Széles mosoly a gyártón, savanyú az átvert vevőn.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
bkercso #41152 üzenetére
A GrahamSlee Solot én próbáltam, elég gyenge cucc
Főleg olyan áron, ahogy adják. Igaz, hogy Hifiman HE500 és HE6 volt rádugva, de még a HM901-ről is jobban szóltak, pedig az egy hordozható lejátszó 16V-os akkumulátorral. Ha ez arra az erősítőre épül, akkor én nem várnék tőle sokat. Bár mondjuk 18 ezer forintért akár el is mehet mondjuk, azt a mezőnyt nem ismerem. De szerintem te jobbat építesz ennél.
-
Krissz80
senior tag
válasz
bkercso #41131 üzenetére
A dinamikát nem tudom mennyire tükrözi, inkább az látszik rajta, hogy hangilag mennyire összetett az anyag.
Minél kékebb annál kevesebb amplitúdóval van jelen a frekvencia amit reprezentál.
A vízszintes fehér csíkok egy konstans frekvencia megszólalását, pl. húros gitáros hangszerek, mutatják.
A függőleges kiugrások általában dobok.
Amúgy tök jól látszik az ének frekvenciája a felharmónikusokkal amikor kevés a hangszer. -
-
krichd1
addikt
válasz
bkercso #41096 üzenetére
USB 3.0 portra volt kötve, max. hangerőn és arról sem szedett többet. Amúgy csak azért próbáltam, mert gyári ajánlása szerint 500mA feletti adaptert ajánlanak hozzá, aztán kipróbáltam tényleg kell-e neki annyi hogy szóljon, de nem. Ezért mértem USB-ről és külön adapterről is.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bkercso #41013 üzenetére
Természetesen a Presenterhez képest csak visszalépés lehetséges, ezt nem is vitatom.
Csak néhány zenéhez egyszerűen jobban passzol a hangkártya kicsit elmosottabb, lágyabb hangzása.Tehát, komolyra fordítva, mivel a hangkártya kisebbet torzít így, akkor így is pontosabb, részletesebb lesz a hangzás, mint a Presenter nélkül, ugye?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bkercso #40963 üzenetére
Így néz ki a 24V-os táppal ellátott és megerősített Presenter2, ami két "orrlyukat" is kapott.
A táp valóban nem egy apróság. Így már a hangerővel sincs gond, kb. 1/4-ig kell felterekni a potit, de nekem így is bőven jól szabályozható.
A hangzása valóban kicsit életszerűbb és folyékonyabb, mint az "előző verziós" P2-nek, de persze, még hallgatni kell egy darabig. Pár nap alatt visszaszokott a Xonar DGX-re a fülem, de az elmossa a hangokat ehhez képest.
-
tilla311
tag
válasz
bkercso #40997 üzenetére
Oké, akkor abból indulok ki, hogy amire nincs ráírva, hogy stabilizált, az nem az. Egyébként komolyabbak hátulján még egy kis diagram is van, hogy az áram függvényében mennyire mászik el a fesz.
Viszont nem gond, mert 2 ezer forint nem sok pénz egy ilyenre, tehát ha azt mondod, hogy ami stabilizált, ott kevesebb lesz a tápzaj, akkor inkább nem erőltetem az elfekvő router-tápokat. Menjünk, és vegyünk sokat, amíg tart a készlet!
-
tilla311
tag
válasz
bkercso #40992 üzenetére
Rendben! A linkelt típusoknál mindkettőhöz írja a forgalmazó, hogy stabilizált, erre figyeltem is a kereséskor.
Még azon gondolkodtam, hogy van itthon kismillió darab régi és nem olyan régi ilyen adapterem, routerekből meg hasonlókból megmaradva, szép nagy öklömnyi darabok, nem spórolták ki belőlük az anyagot, még van nagyobb is, mint amit ez a bolt árul, egyik sem kapcsolóüzemű, és jó nehéz. Viszont ha nincs külön nagy betűkkel ráírva (angolul), hogy stabilizált, akkor vegyem úgy, hogy nem az? Hogy tudom én ezt egyszerű halandó polgár megállapítani, hogy stabilizált-e vagy sem?
-
tilla311
tag
válasz
bkercso #40987 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igen, azért volt eltérő a feszültségük az adaptereknek, mert az Xmos-hoz mellékelt USB-Jack tápkábellel 5V-ot venne fel az Xmos, de nekem rémlett, hogy nagyobb kell, 7-9-re emlékeztem, ezért eleve néztem nagyobbakat is (6 és 9 közt nem volt más). Ezt közben krichd1 meg is erősítette (7-9V), de igazából ez is a kérdés része volt, hogy vajon milyen a jó feszültség neki. Nos, igazából 5 és 12 V között jól működik, de 7-9V a javasolt, úgyhogy akkor úgy fogok tenni, ahogy ajánlottad, és megveszem a nagyobbikat, a 9-est.
Közben szétszedtem, és a panelra is 7-9V van írva.Nagyon szép minőség ez a Leaf Audio! Gyönyörű a panel, és igazán minőségi alkatrészeknek tűnnek. Minden csati aranyozott, és elég minőséginek tűnnek a kondenzátorok is.
(#40971) krichd1 Köszönöm szépen!
(#40988) .DLL Azért bízom benne, hogy a 9V-nál még nem lesz ilyenre túlzott szükség. Nem ezzel tervezem megoldani a szoba fűtését, különösen ezekben a kellemes napokban.
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #40958 üzenetére
Hifidiy.net-es kit volt, bár nem tudom, hogy az alkatrészek is onnan voltak-e vagy külön beszerzés. Az összeszerelés tényleg európai volt.
-
Ferink
aktív tag
-
törölt tag
válasz
bkercso #40726 üzenetére
Akkor legalább nem vagyok egyedül
.DLL: Hát, pedig annak is elég kemény volt a magasa. Szeretem én a magas hangokat is, de mondjuk az olyanokat, amit a Q701 vagy AD1000X csinál, nem annyira az olyat, amit a T70-90. Amúgy nekem a HD600 is nagyon éles volt felül, a mélyei meg tompák és fátyolosak.
A T40rp csinálja azt a HF dögös állásában (illetve 120 Ohm kimenőről), hogy amikor felteszem, akkor kevésnek tűnik az alja, aztán 5 perc hallgatás után meg nem akarom levenni, olyan jól szól, megszokja a fülem. -
válasz
bkercso #40653 üzenetére
Erről valami bővebb infó van? Találtam honlapot, de elég szűkszavú.
Egyelőre tényleg csak hobbiszintre kéne, semmi komolyság.
A forrasztást kb 2 hónapja kezdtem, az már simán megy (tssop is), s tovább kéne lépni nyák ügyében, mert audio áramkört dugaszolós panelba DIP adapterekkel összerakni még viccnek is rossz.
-
krichd1
addikt
-
Ribi
nagyúr
válasz
bkercso #40560 üzenetére
Ja meg írtad is, hogy jelentős eccerűsítés.
Esetleg egy bd139 több áramot is elbír. Annyira nem sokkal, de akár darlington v komplementer darlingtonba is lehet kötni és akkor marad a 0,6V esés. Akár valami combos power tranzisztorral is össze lehet kötni.
Ahh, látom nem találtam ki semmi újat -
goamantra
tag
válasz
bkercso #40548 üzenetére
Mester
: A műszaki részét - pl a feszültségcsökkentés hogyan hat a hangminőségre - nem értem, (de jó is lenne úgy átlátni a dolgokat, ahogy Te
már rég megépítettem volna magamnak az ideális DAC/Amp ot...
)
Szal ezért nem tudok válaszolni. (majd más kommentálja)Viszont, abba biztos vagyok, hogy a "javulást" meghallva nagyon sokan meglepődnétek, ahogy én is... Emberi énekhang (amit kb a legnehezebb hitelesen megszólaltatni) olyan természes és tiszta lett, ahogy még nem hallottam USB-s DACról... Szal valamit nagyon tud ez a kombó, viszont az ára is nagyon magas.. (~140ezer)
A lánc valahogy így nézett ki -> pc > iFi iPurifier > iFi iUSB táp > Gemini dual-head USB kábel > külső DAC
-
guppy
őstag
válasz
bkercso #40168 üzenetére
Grat !
Jól néz ki, eddig egy O2 + ODAC + aksit terveztem munkahelyi rendszernek használni, de gyanítom h ez porba veri az ODACot
Lesz majd róla előre elkészített BOM amit elég feltölteni csak valamelyik nagyobb kereskedőnek, h ne nekem kelljen összeválogatni az alkatrészeket ? Vagy esetleg egy group buy
?
Mekkora a fesz erősítése ? kapcsolható ?
-
matyi94
senior tag
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #40170 üzenetére
Gratula, ez nagyon komolyan néz ki!
Érdekes, hogy ez a jobb, itt még Pulse trafó sincs. Viszont a Moment DAC-ban van -> ergó lehet hogy két trafó ront a helyzeten?
A DACtron-nál viszont I2S megy közvetlenül igaz? (mondjuk nem is lenne ezen hely külön ASRC-nek)
(#40164) Golota: Leírom a problémát, mivel mi már értekeztünk priviben, hátha valakinek van valamiötlete. Szóval elkezdett torzítani az erősítő, és a potmétert feljebb csavarva bekapcsolt a hangszóróvédelem, a relé leoldott. (DC a kimeneten?)
Egyik végtranyó elhalálozott? Az a furcsa nekem, hogy mindkét oldal egyszerre ment tönkre. Sajna nem ismerem a Panda kapcsolástechnikáját.
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #40083 üzenetére
Node a DA-300-nak elég rendesen kivitelezett USB része van, állítólag az X-mos kártya koax-ról nem tudta legyőzni. Kérdés, hogy akkor egy PCI-os kártya le tudja-e (amin csak 1db kvarc van) szerintem nem, de a különbség elég minimális lehet.
Krichd1: Nem merem ON-ba tenni, annyi a feltételezés ebben a hozzászólásban. Inkább csak elmélkedés. -
törölt tag
válasz
bkercso #39852 üzenetére
A doboz tetejétől 0,5mm-re? Mármint lebegni fog a levegőben, vagy milyen irányban lesz tőle ennyire?
Ja, amúgy akkor már lehetne teljesen szimmetriksura is csinálni a 9018-as projektet, bár lehet, hogy felesleges, ha addig nem szerzek egy olyan fejest is még.
.DLL: Hát, DIY-nál nem elsődleges a kinézet. Bár nagyon böki már az oldalam egy olyan cucc, aminél szépen meg van tervezve a külső is. Annyi ilyen DIY művészt lehet látni a neten, akik játékos pécé házat meg hasonlókat csinálnak mindenféle extravagáns külsővel, biztos nem lehetetlen megoldani.
-
-
Generalhu
tag
válasz
bkercso #39821 üzenetére
Hát akkor lehet az én Ismereteim hiányosak,de Az IFI-ben lévő DSD1793 Dac chip az nem a legrosszabb és több híres külföldi fórum és újság köztük magyar is dicsérte Gyári adatok és RMAA-s mérések plussz benyomások pozitívak nagy testvérei micro széria,pedig már magasabb szegmensben sem rosszak.
NUprime pedig a NUforce high-end részének kiszervezett egysége,valami X-mos alapu USB receiver és Sabre alapú DAC dolgozik benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Elektromos autók - motorok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 / 3GB RAM 32GB / Wi-fi / 12 Hó Garancia
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3134, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest