Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link] 
⭐️ Fujifilm GFX / X Cashback promóció fut jelenleg.⭐️
Részletekért nyisd le az összefoglalót. 👇
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aldaris
csendes tag
A Canon EOS 350D aztán egy elképesztően felsőkategóriás gép. Ehhez igazítottam az elvárásaim. Ehhez képest a Sonynak reklámozottan "legjobb" és "leggyorsabb" APSC váza alaposan leszerepelt nálam. Engem nem érdekel a gyors sorozatlövés vagy a 24 megapixel. A méret érdekelt, azért próbáltam váltani. Igen tesztekben olvastam, próbáltam is, de a boltban nem tűnt vészesnek. Az elmúlt 6 hónap alatt viszont az agyamra ment az egész.
A személyeskedő bunkóság sehol sem korrekt. Ne gyere azzal, hogy mert én így. Egy gépet szidtam, max írd azt, hogy túlreagáltam.
-
80hun
addikt
válasz
Aldaris
üzenetére
Csak azért nem szokás hulladéknak nevezni egy vázat. Vagy nagyon szélsőségesek az elvárásaid egy középkategóriás géptől.
Nem bántani akartalak de ha így kezdesz vmit hogy egy hulladék akkor ne csodálkozz.
Én se hulladékozok le semmit mert egyik se az, egyik váz se komprumisszummentes.A bekacsolási idő igaz. Kicsit élassú de ezért lóg a nyakamba bekapcsolva.
A nikonunk pl pilanatok alatt rajtrakész.
De ezeket az adatokat megtalálod egy tesztben is, vásárlás előtt. -
Aldaris
csendes tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
AF: nekem nem a lassúsággal van bajom. Talán nem fogalmaztam precízen. Inkább a bizonytalankodása zavar. Ha nem túl hipergyorsan, de határozottan befókuszálja, az tökéletes.
EVF lag: az erős fény amúgy nem zavar. Mindenképpen megnézem élőben, hogy mennyire zavar vagy nem zavaró a lag.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Aldaris
üzenetére
Csak a tisztánlátás miatt: arn akkoriban többször is megkapta a fórumtársaktól, hogy frissítse mán' a Lightroomot, mert van frissebb, jobb RAW process. Persze lehet most is nagyon szerencsétlenül hívni a RAW-ot és akkor ronda lesz a zöld csatorna, de ez ma már nem igazán para.
A legjobb konverziót még mindig a fényképezőgép maga csinálja, de azért a Lightroom, Capture One meg a többiek is tudnak szép kimenetet gyártani (leginkább ízlésbeli különbségek vannak az egyes kimenetek között).
Amúgy mitől szar az A6000? Nehogy éppen olyan legyen, amiben a Fujifilm sem különb.
Szerk: Látom már írtad. AF a Fuji vázakon még lassabb, mint a Sony esetében. EVF-ben meg az X-T1 az etalon, de nézd meg személyesen. Nekem az egész EVF műfaj nem érett még meg arra a szintre, hogy csak azt használjam, napfényben komponálni jó, de egyébként nekem még mindig inkább az LCD, mint akár csak a mai legjobb EVF.
-
Aldaris
csendes tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nem véletlen van ott a smiley
. Szerintem egyébként mintha arn mutogatott volna olyan képeket, ahol valami elképesztően vízfestékez. -
Aldaris
csendes tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Ugyanolyan lassan bootol illetve EVF ugyanúgy lagol?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Aldaris
üzenetére
"Némi kitérőt tettem a Sony a6000 irányába még októberben, amikor meggyőztetek róla, hogy vízfestékezik a Fuji"
Ki volt, aki sikerrel meggyőzött erről a marhaságról? Ebben a topikban történt? Ezt egy-két ember állította, vagy egybehangzó vélemény volt?
Bocs a sok kérdésért, kihallgatásnak vége.
-
Aldaris
csendes tag
Lehetséges, hogy a MILC-ek limitációjával találkoztam, de 3 dolog elképesztően zavart:
1. EVF lag. Ha gyorsan mozgatom a gépet jobbra-balra akkor bizony lag figyelhető meg. Lehet, hogy kategóriájában ez a legjobb, ez esetben nem nekem való a MILC. Ez idegesítő és kész.
2. Bekapcsolási idő. Bakker, ez talán ez a legidegesítőbb. Miért kell várnom 2-3 másodpercet a bekapcsolásra? Canon gépet bekapcsoltam és már nyomtam is az elsütés gombot. Türelmetlen vagyok? oké elfogadom, igen.
3. Fókusz kevesebb fényben. Igen, tudom, mindenki odavan, hogy mekkora királyság és milyen gyors meg szuper. Persze, fényes nappal minden tökéletes esetén. Gyengébb világítású szobában vagy szürkületben ugyanúgy keresi a fókuszt, mint a 10 éves Canonom. Igen biztos én állítottam be rosszul az elmúlt 6 hónapban.Egy olyan gépet kerestem, ami kisebb, mint a Canon vázam, DE ugyanazt a szintet tudja. Vagyis le tudom cserélni a Canon vázat. Lehetséges, hogy maga a MILC műfaj nem érett még, ez a Sony semmiképpen nem váltja le a Canont. Sok speckó, meg minden hiperszuper számok a sok oldalon, de ha gyakorlati használatban a videózáson és a számomra érdektelen 24 megapixelen és sorozatfelvételen kívül azt látom, hogy rosszabb, mint egy 10 éves váz, hát akkor nem tudom pozitívan értékelni. A lassúságának a frusztrációja miatt jött ki belőlem a hulladék kifejezés.
Ja és kíméljetek az ilyen intelligens megjegyzésektől, hogy "aki nem tud fotózni" meg egyéb. Szubjektív értékítélet. Engem zavart, eladom, aki szereti, és akit nem zavar, az vegye vigye, írjon privit.
-
jmakk
őstag
válasz
Aldaris
üzenetére
Gyakorlatilag a mai csúcskompaktok és cserélhető obis rendszerek mindegyike alkalmas értelmes képelésre. Pl. én ezért lennék kíváncsi, hogy mégis mi váltotta ki belőled ezt az erősen negatív "hulladék" jelzőt az a6000-re. Amely mellesleg, szerintem az eddigi legjobb apsc-s sony váz.
-
Aldaris
csendes tag
"Ha nem tudsz fényképezni , fujival se fog menni."
Canonnal ment az elmúlt 10 évben, köszi a pozitív hozzászólást. Ha nem tudsz értelmeset hozzászólni, akkor inkább maradtál volna csöndben. Ha neked/nektek bejött a Sony a6000, használjátok egészséggel, nem a Sony topikba mentem trollkodni. Valamint nyomd meg az offtopic gombot, ezekre a helyzetekre találták ki.
Senki nem állította, hogy vízálló a váz. Vízállóság tekintetében kérdezősködtem. Az, hogy annyira mint bármelyik más váz, ez aztán rohadtul semmitmondó. A Canon vázam egész komoly esőt kibírt, pedig nem volt vízálló. Igaz ez a Fujira is?
-
Aldaris
csendes tag
Némi kitérőt tettem a Sony a6000 irányába még októberben, amikor meggyőztetek róla, hogy vízfestékezik a Fuji
. Sajnos oda jutottam, hogy egye fene a vízfestékezést, a Sony a6000 akkora hulladék, hogy elviselem. El is adom az egész Sony kitet.Viszont helyette Fuji irányban mozognék. Ugye triviális dilemma az X-T1 vs X-T10, átböngésztem a speckókat, és majd élőben megnézem valamikor az X-T10 EVF-jét.
Hosszú bevezetés után az érdekelne, hogy vízhatlanság területén korábbi Fuji modellekkel kapcsolatban (X-E1,E2, stb) milyen tapasztalataitok vannak?
Volt már valaki akinek ilyen okból tönkrement gépe? Akinek meg nem, mit bírt még ki a hivatalosan nem víz és porálló ház? -
atok666
őstag
Atok
-
rbalint88
veterán
Meg mert az X-M1-be különösebb anyagi áldozat nélkül át tudok költözni, míg az X-E1 jelentős befektetéssel járna. EVF most nem annyira szempont, hajtogatós kijelző inkább. 16-50 főleg a szélesebb kezdő miatt merült fel. Fixek mellett ezek szerint úgysincs különösebb létjogosultsága a kitobinak, akkor meg álljon benne kevesebb pénz. Azt sem fogom bánni, ha megmarad az X-M1 váz, tartalék gépnek vagy asszonynak odaadni, hogy kattogtasson kiváló. Oké, drága obisapka, de annak eléggé funkciógazdag

-
jmakk
őstag
válasz
rbalint88
üzenetére
Szerintem egetverő különbség nincs képminőségben a két obi között, a 18-55 inkább építésben sokkal jobb. Viszont ha ez nem szempont, akkor alul -2mm többet ér mint a +5mm felül.
Az X-E1-nél kifelejtettem viszont az EVF-t. Az is fontos szempont lehet, bár GX1 után lehet nem hiányzik annyira. -
rbalint88
veterán
A hosszú távú terv egy X-T10+18-55+27/2,8 lenne, de most talán előrébb lennék egy zoommal. A kérdés csak az, hogy turistáskodni érdemes-e a 18-55-re feszülni vagy elég a 16-50? Mivel se az X-E1-et, se az X-M1-et nem végleges váznak szánom, ezért ott -azonos képminőség mellett- nem annyira izgatnak a plusz funkciók. Viszont kis túlzással a 18-55 árában jönne az X-M1 a 16-0-es zoommal.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
rbalint88
üzenetére
Ha van rá mód, hogy X-E1-et vegyél az X-M1 helyett, akkor inkább az előbbit (a váz is okosabb, van EVF és a JPEG kimenet is sokkal jobb), de egyébként a másik elhangzott opció sem rossz: X-M1 + 27mm f/2.8 és akkor megvan az első fixed is, ami a Pana 20mm miatt látószögben és valamennyire DOF-ban is ismerős lesz. Ha még belefér mellé a 16-50mm, akkor az is mehet, lesz egy fényerőben gyenge, de minőségileg teljesen vállalható zoomod (az OIS benne meg nagyon frankón működik).
-
rbalint88
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ha már témánál vagyunk:
Opció 1: elmegy a m4/3 szettem és hamargyorsan veszek egy x-m1-et 16-50-nel és majd később upgradelem a vázat. X-T1-re vagy 10-re és veszek fixeket.
Opció 2: elmegy a m4/3, picit hozzárakok és X-E1+18-55 és majd később upgradelem a vázat és veszek fixeket.
Jelen pillanatban csak az egyes opcióra lesz meg a teljes keret, ha elmegy a Pana. Mindenképpen X-Transos gépet szeretnék, szeretem a vízfestményeket
A lényegi kérdés, hogy van-e az M1 és E1 között a keresőn kívül lényegi különbség, illetve pusztán turistáskodásnál van-e érdemi különbség a két zoom között?
x-m1+16-50 kit kb 90e Ft, x-e1+18-55 kit kb 170e Ft, ami jelentős különbség, de ha érdemes a nagyobb kitet venni, akkor gyűjtök rá. Most Pana GX1 van 20/1,7 obival, ha ezt hozza kezdetben képminőségben a kitobival (nyilván nem DOF-buzulásra, hanem "dokumentáláshoz"), akkor már boldog vagyok, aztán a jövőben ahogy a pénz engedi lehet cserélgetni a cuccokat.
Köszi! -
El Joe
tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Én is arra gondoltam, hogy a túrákon főleg a 18-50 lenne a vázon, azután ahogy a keret engedi, begyűjtögetném a fixeket, ill. kipróbálnám a manual üvegeket is.
-
Fandango
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Én se azt akartam mondani, hogy elégedetlen lennék a 18-55-el. Hiszen még megvan, és meg is marad, mert arra amire való tökéletesen megfelel.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Fandango
üzenetére
Én abszolút elégedett vagyok a 16-50mm zoommal, nem mondom, hogy minőségileg lenyomja a 18-55mm-t, de ha csak alkalmanként kell egy zoom, szerintem simán helytáll. Nem az a DSLR-nél megszokott otromba kitobjektív minőség.
Ha meg eleve az X-T10 a kiszemelt, abból lesz ilyen kit olcsóbban. A különböztet hozzá lehet csapni egy fixnek a megvásárlásához.
-
Fandango
veterán
válasz
silmatauki
üzenetére
Hasonlóan vagyok én is, amióta meg van a 35mm azóta 1x használtam a 18-55-t.
-
igen, amit rumos mondott úgy van: az X-trans raw feldolgozása megy, lehet, de hamár ilyen fasza a jpeg, a fene akar vele szenvedni. A fuji üvegek meg nagyon pengék, csak épp megkérik az árát. Nekem csak egy régi fényerős manuál (porté) üvegem van, ami épp nem rossz, de sehol nincs a natív portréhoz (56). Ami pedig elég húzós szintén.
-
El Joe
tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Igen
a zoom tényleg egy kompromisszum, bár láttam vele jó képeket. Egy 16,35,55,90 sorral én is ellennék! -
silmatauki
őstag
Hát igen, ez dilemma… a 14-es 750$, az új 16-os 1000, viszont persze mindkettő lényegesen jobb, mint a 18-55. én, amióta megvan a 27-es, egyszer se raktam fel a 18-55-öt, és valszeg a többi prime-mal is így lennék – így az esetemben effektíve kidobott pénz volt a 18-55.
-
El Joe
tag
A zoomot általános, rohangálós célra gondoltam, a 27 alá rögtön kellene még valami elérhető árú fix.
-
El Joe
tag
A "C" rendszerben (10-22; 70-200/4IS; 35/2; 50/1,4; 85/1,8; 200/2,8) objektívek voltak. Ha X-T1/10, akkor a 18-50es zoomon és egy fix soron gondolkodom. Természetesen apránként

-
El Joe
tag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor a kérdést a RAW el is döntötte. Az utómunka nekem olyan, mint amikor régen a fürdőszobában hívogattam elő a képeket. Persze nem utolsó sorban ez a retro/konzervatív külcsín is megfogott. Szerintem megvárom a T10 megjelenését, az első tapasztalatokat, utána döntésre viszem a dolgot. -
Részben tudok csak választ adni, mivel az olcsóbb vázakat nem ismerem illetve nem cserélhető obisakat sem. Nekem az XE1 (és az XPro) adja a legjobb jpegeket - sajnos. Az utánuk következő generációk már az agresszív lecsapott árnyékos számomra igen fájók.

Persze ezekkel is lehet kezdeni valamit, pro.neg.std. +2 color állítólag hasonlót ad mint a régebbiken a Provia...
Illetve talán lesz pozitív változás a majdani XT10 esetében, erre én is kíváncsi vagyok én is. -
szerintem is inkább erről van szó. Jóval többet számít (számomra) az hogy milyen veszett jó jpegek jönnek ki a gépből, és kicsit sem érdekel, hogy mennyi tartalék van a csúcsfény/árnyékban, leginkább azért mert kezdek teljesen leszokni a raw-val való szopásról.
Hétvégi rendezvényen lőttem 320 képet. Ebből 300 számomra teljesen kiváló jpeg. Kb. 15-ön kellett minimálisan pofozgatni és 5-ön kicsit jobban. De ha azt a 20-at nem piszkálom akkor is kb. 5 kerül kukába emiatt, szóval több, mint elégedett vagyok!
-
Fandango
veterán
Ha mar vizi turak es termeszet, akkor a Fuji X-T1 mellett szol az idojaras allosag, termeszetesen olyan objektivvel. Egyebkent Fuji topikban mi lesz az ajanlott valasztas szerinted?

-
80hun
addikt
Én pl elégedett vagyok az A6000-el is. Nemsok gyári obit tartok inkább manuált.
De most lecserélném mert hiányzik az 1/8000-es zárídő.Persze maradok sony vonalon.
Egy A7-et akarok helyette.
Bár én inább JPEG fotókat csinálok , mert nincs kedvem szöszmötölni a RAW fájlokkal így nekem marad a sony.
De amit a fiuk már töbször tárgyaltak , ha RAW-ban fotózól ne vegyél sonyt akkor inkább FUJI.Nézd meg a képeim nekem eddig így megy, bár én hobbifotós vagyok csak :-)
Egyébként jól gondolod a fiuk ott vannak a témán.
-
arn
félisten
válasz
Dolphin
üzenetére
Szerintem teljesen mashogy hasznalja ki a fuji a dinamikat, mint az oly. Em5om volt amugy. A fujiban kevesebb a tartalek, de finomabbak az atmenetek, es plasztikusabbak a kepek, kevesebb marad a bebuko es kiego reszekre. Maga a szenzor nem hiszem, hogy kevesebbet tudna.
-
El Joe
tag
Sziasztok!
Végig olvastam a fórumot, és mivel látom elég heterogén a tisztelt társaság gépügyileg, remélem nem ördögtől való a kérdésem.
Februárban "megtértem" és eladtam Canon DSLR felszerelésemet, és a MILC-re váltás rögös útjára léptem.
Az általam kinézett rendszerek: Fuji X-T1 (ill. most más az X-T10 is) vagy Sony A6000 lenne. Felhasználási terület jellemzően gyalog, kerékpár ill. vízitúrák során képelt természetfotók, portrék, stb. Fontos lenne a magas ISO kihasználhatósága, valamint, hogy egy pár fiók mélyén levő régi üveggel is el tudja szórakozni.
Mi a véleményetek, merre induljak? Nem akarom elkapkodni, és annyira nem is sürgős, mert van nálam (baráti) kölcsön váz objektívekkel.
Előre is köszönöm! -
Melyik Fuji milc ad most a legjobb képminőséget, ha csak és kizárólag JPG-ben gondolkodik az user, és a raw-nak a használatát teljesen kizárja? Általános nyaralós képekről lévén szó.
-
madgie
titán
válasz
silmatauki
üzenetére
Akár. Vagy van még millió rawkonverter

-
Dolphin
tag
"Dinamikatartalek szvsz hasonlo, mint a mftnel."
Ezt azért nagyon nem merném kijelenteni. Bár nemtudom hogy te melyik gépeket használtad, én E-M1-ről váltottam X-T1-re, és padlót fogtam, mikor megtapasztaltam a Fuji dinamikatartományát. Előtte teszteket persze olvastam, nem tűnt vészesnek, de a valóságban...
szánalmasnak tartom, hogy ennyit tud egy zászlóshajó APSC-n. Fekete visszahúzhatatlanul bebukva, fehérek azonnal kiégve. Mai napig gyanakodom, hogy a gépemmel lehet valami, mivel néha-néha itt is mondjátok hogy jó a dinamikatartománya... -
arn
félisten
En ugyanugy kerulom a magas isot fujin is, mint ahogy mftn tettem. Ha zajban jobb is, nagyon laposodik a kep, pedig a plasztikussag a fuji erossege. Dinamikatartalek szvsz hasonlo, mint a mftnel.
-
madgie
titán
válasz
silmatauki
üzenetére
Én ISO 1600-on néztem az A7II-t az X-T1 ellenében, nem estem hasra a különbségtől. Jó-jó, kevesebb a lumi zaj, de olyan szépen konfettizi a finom átmeneteket a Sony, hogy hinnye.
-
silmatauki
őstag
válasz
Dolphin
üzenetére
Igazad lehet – jó hír, mert megijedtem, hogy a Fuji tényleg ennyit cheatel… amúgy tényleg furák a hi-ISO Fuji eredmények, azt gondolná az ember, hogy nincs ilyen durva különbség a Fuji és az FF 24 Mpixel között, még úgy se, hogy (szemben a csapnivaló dinamikával) a Canon magas ISO-ja soha nem volt rossz.
-
törölt tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Igy is hozza lehet allni, de ha a nagy valtozasok elott mindenki meghatral, mitol valtozik a vilag ? Kerulni meg nem kerult semmibe.

-
törölt tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Van egy change.org -os oldal, azon vmi csoka inditott peticiot h a Sony a meglevo A7 szeriaban es jovobeli modellekben tegye elerhetove a vesztesegmentes(en tomoritett) raw-t. Alairtam en is

-
Dolphin
tag
válasz
silmatauki
üzenetére
És világosabbak az m4/3 képei? Naah... Akkora különbség nincs ISO cheating-nél. Azért sötétebb, mert az expot nem húzta fel annyira, vagy a többi csúszkát, kitudja.
-
silmatauki
őstag
válasz
Dolphin
üzenetére
"Ráadásul magasabb ISO-n jóval sötétebb képet hasonlítgat a másik kettőhöz, így a hasonlítás sem az igazi."
Teljesen fix (és ugyanolyan) apertúrával és zársebességgel fotóztak a gépeken; ezért sötétebbek a Fuji különösen high-ISO képei, mint a 6D-é. (Ld. “ISO cheating”).
-
Elektrosokk
veterán
válasz
silmatauki
üzenetére
Mondjuk ez nem volt titok. Nekem is volt 6D, iso rendben, de szerintem inkább riport jelleggű dolgokra alkalmas. nagyon laposak a vele készült fotók.
-
Dolphin
tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Azért a színekben eléggé alulmarad a Fuji... Ráadásul magasabb ISO-n jóval sötétebb képet hasonlítgat a másik kettőhöz, így a hasonlítás sem az igazi.
-
silmatauki
őstag
A traumflieger.de oldalon egész érdekes (és az olyan kevésbé ismert márkák, mint pl. a Samu, esetében egyenesen hiánypótló) teszteket találtam, pl. EZ a dinamikateszt, kőkemény árnyékhúzással. Kiderül belőle, hogy pl. a Canon 6D full-frame szenzor is sokkal rosszabbul húzható alap ISO-n, mint pl. a Fuji RAW-ok; kb. az újabb Oly m43-kkal van egy szinten. (Persze a high ISO teljesen más téma, ott a Canon sz@rrá verte a Fujit is. Kb. ISO800 környékén fordult meg az azalatt a Fujinak kedvező helyzet.)
-
silmatauki
őstag
válasz
üzenetére
"Elvileg a 36MP-s Sony szenzort kapja es lesz benne szenzor shiftes high-res mod is, a szenzorstabival."
Na ha ez is Pentax-árszinten (értsd: jóval a CaNikon-árszinten alatt ugyanaz a fícsörszet) lesz, és nem rontják úgy el, mint pl. a Sony a saját A7r-ét (compressed RAW), akkor must buy...
-
törölt tag
Elvileg a 36MP-s Sony szenzort kapja es lesz benne szenzor shiftes high-res mod is, a szenzorstabival. De tukor van benne, ugyhogy funnak jo olvasgatni, hogy ismet egy uj CD lejatszot gyarto ceg lep a piacra (azaz ter vissza oda), de en mar evek ota fajlt jatszok le kulso DAC-al, sorry Pentax..

Ricoh ennyi erovel egybol indithatott volna fullframe milccel is. Ott sincs a fejekben minden rendben, ugy latom. Eleg reteg cuccnak indul mar most is nekem..
@ madgie: ez az uveg gyonyoruen ken, hozhatod majd..
Amugy foleg a Fuji vaz erdekel, a CDAF, arcfelismerovel, illetve az elkeszult raw-k minosege sajat szoftverrel es Adobe alatt. Kb ezekre gyurnek. -
MC Pite
veterán
56os sokáig izlelegettem, és eleinte nem 'értettem meg', mondom oké hogy kisebb a dof, de a makró picit jobban/kellemesebben mos. A 60as háttérelmosását megszoktam, szerettem. Majd mikor már árultam az 56ost egy ideje, egy sorozatban a szokásostól eltérő módon is próbálgattam, és nézem hogy jé, hát ennek van szerethető formája is. (35ösben nem tudnám megfogalmazni miért jön be, van egy karaktere, a hatvanasnak a vazelines volt, az 56os meg tök máshogy viselkedik általában.)
De nem hiszem hogy van jó meg rossz (elmosás), van ilyen, meg olyan (unalmas lenne ha mindenkinek ugyanaz, ugyanúgy tetszene). És szeretem a fujiban hogy ráfeküdnek a dxo által nem mérhető dolgokra is, pl a 16-55 képei alapján kellemes csalódást okozott (sőt, a kitobi produkciója se zavaró számomra).
-
madgie
titán
Íziii, fiúk.
Imádom, mikor random netes képek alapján mondják meg egy-egy objektívről a tutit

-
b.vr
őstag
Látom csak nem sikerül leállnod...
Olvass vissza miért írtam akkor is privátot: hát hogy próbálj már meg végre leállni.
És ha ennyire nem emlékszem azt is olvasd vissza mi volt az ami miatt hirtelen besokalltál a fórumtól mert az biza nem én voltam (tehát nem meglepő módon semmi értelme nem volt most felhoznod)
Na én úgyis megyek koncertre, javaslom Te is keress magadnak ideiglenesen valami egyéb elfoglaltságot.
Új hozzászólás Aktív témák
⭐Cashback promóció.⭐
Részletekért nyisd le az összefoglalót.
A promóció időtartama:
2025. Nov. 13. - 2026. Jan. 14.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lexus, Toyota topik
- Játékmenet bemutatót kapott az ExeKiller
- Tőzsde és gazdaság
- World of Tanks - MMO
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Iqos cigaretta
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Bomba ár! HP Elitebook 8560P - i5-2540M I 8GB I 320GB HDD I Radeon I Cam I 15,6" HD+ I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el: 

. Szerintem egyébként mintha arn mutogatott volna olyan képeket, ahol valami elképesztően vízfestékez.

a zoom tényleg egy kompromisszum, bár láttam vele jó képeket. Egy 16,35,55,90 sorral én is ellennék!

szánalmasnak tartom, hogy ennyit tud egy zászlóshajó APSC-n. Fekete visszahúzhatatlanul bebukva, fehérek azonnal kiégve. Mai napig gyanakodom, hogy a gépemmel lehet valami, mivel néha-néha itt is mondjátok hogy jó a dinamikatartománya...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

hemaka