- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mégsem kap tükröződésmentes kijelzőt az iPhone 17 Pro
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorgo
őstag
válasz
Stauffenberg #40632 üzenetére
na csak óvatosan, mert kapsz egy extraprofitadót! De ja én is emlékszem arra az X-A2-re (nem A1 volt, de tök mindegy). Nonszensz. Tényleg sok az idióta. Reális áron semmi nem megy, csak az extrém túlárazottak (hype), meg az extrém diszkont áron adottak.
Hülyékből jól állunk... -
gorgo
őstag
Az MPB-t biztos jobban ismeritek nálam. Az csak egy hirdetői oldal, vagy egy olyan cég, aki megveszi a cuccot az embertől (esetleg átnézi, megtisztítja, stb. mittomén) és úgy árulja tovább? Merthogy 12 hónap garit látok a használt vázakra...
-
gorgo
őstag
Az azért necces, ha rekeszelni kell nyitott (f4) rekeszen!
Az f2 azért az messze szép álom, már egy 2.8 nagy dobás lett volna.Más: ki mit tapasztal X obi használt piacon? Nekem totál döglöttnek tűnik. Eladnék és vennék, de konkrétan f*s. Az, hogy eladnék és totál semmi reakció, de hogy vennék, ráírok és arra sincs reakció?!?!? WTF?!?
-
gorgo
őstag
válasz
juliensorel #40616 üzenetére
Baromira érdekes ezeknek az RF stílusú obiknak a felépítése. Mint egy masszív tömör nehéz kő. A frontlencse átmérője olyan kicsi, hogy fene nem mondaná rá hogy 1.2-es max rekesszel rendelkezik. Aztán némelyik legendás, de sajnos némelyik csak átlagos...
Szemben a modern obikkal, amik méretesek, jó nagy frontlencsével, aztán könnyebbek mint egy ilyen old school üveg.
De szívesen birtokolnék egyet!Vagy az az ezüst Simera, hát maga a gyönyör, olyan szép, hogy húúúú. Igazi férfiékszer!!!
-
gorgo
őstag
válasz
Mr.Csizmás #40620 üzenetére
Csak poénból rákerestem, élő ember is birtokolhat ilyet, ha kicsenget érte 1 millát!
Illetve ott vannak még Hispán által bemutatott vintage üvegek, felteszem azok sem gonbokért vannak, de vannak. Mondjuk ő inkább portrés cuccokat mutogat inkább. -
gorgo
őstag
válasz
juliensorel #40616 üzenetére
Köszi szépen!
Én is néztem a Voigtlander-t de ezek meg csilliárdba vannak. Aztán lehet hogy jó, de lehet hogy annyira mégsem, ekkor pedig eladni lehetetlen és csak óriási bukóval. Szó se róla, hozzám vágnának egy modern Meyer-Görlitzet v. Voigtlandert hát örülnék mint majom a farkának!
Amire gondoltam az egy ezen gyártók valami 'vintage' üvege, ami meg persze a hype miatt nem reális árakon mehetnek. Vagy akár orosz gyártótól!
Aztán legvégül lehet megnézném a kincsi 20-30k-s üvegeket már ha van ilyen kategória (full manuál távolság skálával).
Streetelni kéne végre jókat!Hiába natív üveg, hiába teszem MF-be ki bekapcs és lófaszt nem tartja meg hogy hová lőttem be az élesség tartományt...
-
gorgo
őstag
Tud valaki mondani 23mm-es optikát, ami:
- full manuális rekesz és élességállítás
- távolság skálával
- kompakt, jó rajzú
- min rekesz nem lényeg lehet f4 is.
Lehet natív X végű, vagy adapterezhető, viszont a 20khuf kincsi szarok nem érdekelnek. -
gorgo
őstag
válasz
LeadZeppelin #40605 üzenetére
Nomeg az örök igazság: jó üvegek is kellenek, a maradék lóvéból azt is lehet.
-
gorgo
őstag
válasz
Mr.Csizmás #40573 üzenetére
Nem ismerem Zeppelint, ismeretlennek nem ajánlanék azért egy T1-et. Engem is az E1 húzott be a rendszerbe, ami még a T1-től is elmarad, és még megvan az E2, pont a napokban nyomkodtam, lőttem vele, és telesen fasza, egészen nagyon tetsző képeket köpött az is ki.
A gfx50 se egy sebesség bajnok és csak azért nem csengettem ki ma, mert nincs rá meg a lóvém. Lehet megbántam volna, de lesz@arom. -
gorgo
őstag
válasz
LeadZeppelin #40569 üzenetére
Az X-T1-et nem ajánlanám én sem, garantáltan nem hozza meg a kedved a fotózáshoz. T3 vagy S10 vagy valami ami 5 évnél semmiképp nem régebbi váz.
Ellenben kezdő szettnek annyira nem rossz az a 18-55 kit, annak pont kiváló!
Én holnap döntök a Tamron 17-70/f.2.8 sorsáról, lehet megválok tőle, de még nincs holnap, szal kétesélyes.
35 f2 abszolút ajánlott.
A Sigma egyetlen előnye, hogy kicsi, de mindenki döntse el maga. A Tamronom sztem jobb, mégis azon gondolkodom, hogy lecserélem... -
gorgo
őstag
Húha, volt most dolgom egy gfx50s-sel, hát nagyon rendben van a kép ami kihullik belőle. Fuji színek, megvan az összes pixell és sarokban olyan éles nyitva (63-as), hogy befosok tőle. Kicsit tank a cucc, de bizisten lesz olyanom egyszer!
-
gorgo
őstag
válasz
LeadZeppelin #40560 üzenetére
ok, az x-t5 azzal a zoommal fasza lesz.
-
gorgo
őstag
válasz
LeadZeppelin #40549 üzenetére
Jó helyen jársz akkor!
Ha neked belefér a 16-55/f2.8 akkor bátran bármit, az már nem kicsi. Akarsz mellé fixeket, vagy a cserélgetés nem annyira opció? -
gorgo
őstag
válasz
juliensorel #40514 üzenetére
Köszi szépen, valóban nagyon jó képek!
De kár hogy mostanában nem látom hogy hol, mikor tudnék egy jót streetelni...
Nade itt a tavasz indul a szezon, majdcsak lesz valami! -
gorgo
őstag
válasz
Stauffenberg #40505 üzenetére
OK, ez érthető.
Napokban Miskolcon voltam, belváros, délelőtt. Volt egy olyan gondolatom, hogy streetelek kicsit, de annyira durva arcok voltak, meg úgy megnéztek (pedig elő sem vettem a gépet! - csak filóztam rajta) hogy mondom ez esélytelen. Eleve csak azt lehetett volna, hogy valahol frekventált helyre leülök, ott elvagyok 1-2 órát és kvázi feltűnésmentesen kattintok néha. Ehhez nem volt elég időm, nem volt elég meleg és elvette a kedvem ahogyan rám néztek.
Viszont az utca emberei mintha másik országban jártam volna. Sokkoló volt. -
gorgo
őstag
válasz
madgie #40480 üzenetére
Most láttam céges videot, amit iphone-nal vettek fel végig. Nem tudnék olyat letenni az asztalra X-S10-zel.
(Ez nem mazsinak válasz): Ez a kijelző dolog végképp érthetetlen számomra, hogy embereknél vízválasztó. Nekem is hajtogatós van és 99% befelé néz, azaz kb. mintha anaglóg gépem lenne. Meg is kérdezték már többször emiatt, hogy ez analóg (filmes)?
MOst komolyan, minden szart is látsz egy T-vázon, de még egy S vagy E-vázon sem kell. Komponálni meg ott a kereső. Oké, szinte sose videózom... -
gorgo
őstag
válasz
juliensorel #40440 üzenetére
Nice!
-
gorgo
őstag
Egész kis pezsgés alakult itt ki kérem!
Ha posztolsz képet, ne tedd off-ra a bejegyzést, nem lesz jó. Meg sztem ebben a topikban ez belefér ON tartalomnak is, legalábbis részemről.
-
gorgo
őstag
válasz
kerobi #40407 üzenetére
akkor natív Fuji, 8mm az már elég ultra, de az nem jön ki 200k-ból.
A viltroxok között van két minőségi kategória, ez egyértelműen a Fujik minőségével van partiban, építési minőség, rekeszgyűrű, ha esetleg valami másikkal lett volna rossz tapasztalatod.
Egyéb 3rd party gyártók is vannak, ott lehet jó az élesség, de vinyetta 3-4 FÉ dettó van, nem tudom mi a kizáró nálad. -
gorgo
őstag
Kicsit spammelem magam, megjártam Izlandot, kár, hogy csak 4 napos volt. Kipróbáltam volna az RF-fel ezt az utat
-
gorgo
őstag
Amúgy ekkora látószöghöz valóban elmegy az f4, mivel nem dof buzulni veszik meg. Ha kimaxolod a dof-ot, nagyon közel kell legyen a téma, következésképp torzítani fog mint állat és még úgy se lesz valami nagy a mosoda. Kár is erőlködni.
Ha egy normál látószögű kamerában hozták volna ki, az tuti f2 lenne, mert oda már kötelező, azzal már masszív igény, hogy mosson mint állat. -
gorgo
őstag
Azért hatalmas dobás ez a váz, már csak abból hogy felpezsdült tőle a fórum!
Amúgy jó megfogalmazás ez a "miss", valóban egy 2.8 rekeszt elbírt volna még úgy, hogy kiló alatt marad kicsit nagyobb kitüremkedéssel. Stabi hiányát én sem érzem.
Ami érdekes, hogy míg a kisszenzor esetén az elmebeteg pixellszámot összevonásra használják, itt nem használják ki erre a célra egyáltalán.
GFX: 102mpx/3,76um
APS-C: 26mpx/3,76um
Egy pixre jutó fény u.annyi. És ritkán cél az, hogy A0 v. nagyobb posztert nyomtass tűélesre, meg hogy átalg 56mb jpg filemérettel szopasd magad. A negyedeléssel elérhető minőségjavulás is egy nagy "miss", amit utómunkában macerásan megcsinálsz, de ez a kamera pont nem erről szól, lásd aspect ratio dedikát tárcsa, amit hogy megvédett a tesztelő. Ennek nyilván csak akkor van értelme, ha nem kotlasz otthon a monitor előt...
De ja, sokat süketelek itt, mert orbánisztánban ez közel 3 misibe fog fájni, hát kösz, mindegy mit süketelek. -
gorgo
őstag
válasz
Stauffenberg #40300 üzenetére
X-E2 vázamat cserélném X-T3-ra "hány sört fizetsz még rá" jeligével keressetek!
-
gorgo
őstag
Milyen stádiumban van ez a gép, kint van tesztelésen béta/mérnöki minta? Várható ára? Tisztára olyan kérdéseket teszek fel, mint aki venni akar egyet.
-
gorgo
őstag
válasz
kovsol #40282 üzenetére
APSC-n pedig, ezek szerint 18.4 mm fókuszhossz. Hmm, hát érdekes választás kétségtelenül. Mondjuk ha optikailag kis torzítással összehozzák (már hogy raw-ban is kicsivel) akkor tájképezni fasza lenne, ahová még nagyobb látószög kell, 2-3 összefűzésével giga felbontású képeket lehet készíteni.
Azért még egészalakos portré esetén se lenne mindegy hová állítod az embert...
OFF: Nézegettem a Hassi X2D-t (mert mért ne nézegessem) 100 mpix, 16bit, 15FÉ dinamika, abból azért lehet dolgozni. Felteszem iso3200-on kissé más képe lehet mint egy x-trans fujinak -
gorgo
őstag
Még nincs meg elég rég ahhoz, hogy megalapozott véleményt mondjak róla, de valóban többet vártam. Elsősorban képélesség tekintetében keveslem, nyitva elég halovány teljesítményt nyújt. Méretre ~akkora (1-2 mm-rel nagyobb, vastagabb) mint az 55-200, súlyra könnyebb szal eleve határeset, de ha jobban karcolna, meghagynám, egyelőre tesztelem még.
Kamera zajszűréssel is szórakozok, mert ott is érhető el javulás, csak találjak elfogadhatót...
Lehet veszek egy 16-55-öt, aztán valamelyiket majd eladom.
Az a legnagyobb méretű APSC 2.8 zoom a piacon, remélem rászolgál. Ja az 1st gen, arra van lóvé csak. -
gorgo
őstag
válasz
Stauffenberg #40247 üzenetére
Igen, ez lesz kb. a 30. vagy 40. vagy valahanyadik obim és kb. hármat vettem boltból. Ha az állapota jó, valóban vehető, mint írtam, vadi újjal is vígan meg lehet szívni.
Amúgy a három boltból vettel egyikkel sem voltam elégedett, sőt! Kettő tragikus volt, egy meg nem valami jó (ez volt az utóbb vett 17-70). Szal innen nézve a statisztika a használt mellett szól erősen! -
gorgo
őstag
válasz
makosp #40245 üzenetére
...meg hogy mennyit állt a polcon kihasználatlanul. Ez mind szép, de nem kideríthető.
Azért nem biztos hogy 10 éves cuccot rohanok megvenni, vagy legalábbis lesz alapom az alkura.
De persze egy vadiúj bolti vétel sem garancia arra, hogy majd jót kapsz. Vettem már boltban hulladék szar obit (valszeg alapból is gyenge optikai teljesítmény mellé esélyes hogy decenteres volt, f10-en volt használható). Ki volt nyalva a hátsóm, kávéztattak, stb. a Leitz-nél anno én meg persze hogy örültem... Csak amikor a képeket megláttam, akkor nem örültem. -
gorgo
őstag
válasz
Mr.Csizmás #40240 üzenetére
Én is ezeket találtam, de tuti ami fix megkérdeztem a Fujifim Magyarországot. Kíváncsi vagyok. A hirdetett cucc S/N alapján 10 éves, a kommunikációban pedig "~kb 3 éves, de az első tulaj alig használta és az eladó se sokat".
Kiderül, hogy ez-e a nyugdíjas orvos garázsban tartott fényezgetett mercije amivel évente 2000 km-t megy, vagy bontószökevény. -
gorgo
őstag
S/N alapján ki lehet deríteni egy ojjektív kb.gyártási évét? Lehet vennék egyet használtan, de nincs meg a számla, csak bemondásra 3 éves. Vissza lehet ezt valahol keresni?
-
gorgo
őstag
válasz
Stauffenberg #40227 üzenetére
Életemben sem használtam még AF-C-t (oké, kipróbáltam), csak -S-t, szóval valahol máshol van a kutya elásva.
-
gorgo
őstag
Egész konkrétan a relatív új 17-70-nel kéne lődözni vele, pont azzal amit nemrég vettem. El akarom dönteni, hogy maradhat-e vagy váltok 16-55-re.
2 választ is keresek: eladtam a 23/f1.4-et, mert néha teljes képes életlenséget produkált az X-S10-en. Na most hasonlóan jártam a 17-70-nel is, amivel kapcsolatban további kérdéseim is lennének.
Feltevéseim: a váz bassza el, konkrétan a stabival van adott esetben valami gebasz. Ezt kéne megerősíteni/cáfolni. Illetve azért nem vagyok hanyatt esve a 17-70 élességétől, lehet, hogy menni fog (?). És persze emiatt lehet, hogy nem is az üveget hanem a vázat kell leváltanom. Remélem nem mindkettőt... -
gorgo
őstag
Kéne valami mini topik tali. Vagy ha valaki akinek van 40 mpix gépe pár tesztkép erejéig kisegíthetne.
-
gorgo
őstag
válasz
Stauffenberg #40211 üzenetére
OK, akkor 10 sec fixre belövöm aztán kicsi játék belefér vagy zárok rekeszen vagy iso1600. 4 éjszaka lesz lehetőség, persze nem biztos hogy mindegyiken ki is megyünk. Remélem csillagfényes lesz felhő nélkül.
-
gorgo
őstag
Na, most leleplezem magam. Mivel kb. 10 éve csináltam ilyet utoljára, nem mondhatnám, hogy gyakorlott vagyok, ezért kérek tanácsot.
Éjszakai égbolt fotózás a téma.
X-S10 / viltrox 13/f1.4 állványon. Nem fűzök össze képeket, stb. sarki fényre lövök, azaz kicsi startrail még beleférhet.
Tippek:
A-mód, f1.4 expo korrekció 0, azt hadd szóljon?
S-mód, rekesz nyitva és próbálkozok hogy milyen záridő adja ki? Bulb nincs, de 15 percig be lehet állítani záridőt.
ISO-t max. 3200. Manuálfókusz előtte belövöm.
Van jobb tipp? -
gorgo
őstag
válasz
benedekco #40200 üzenetére
OOC-t sok esetben nem tudom úgy hangolni hogy tessen. Téma és alkalomfüggő, de ha nincs jó fény és iso1000 fölé megy, kezd nagyon nem tetszeni. Valszeg user error is lehet még benne, pedig már 10 éve van Fujim.
Ahhoz már lusta vagyok, hogy egyesével szórakozzak camera raw-ban, de sokszor megteszem mert rákényszerülök. Csak ugye a CR-ben raw-ból indulva meg nem hozom azokat a tónusokat/színeket meg úgy összességében ami az ooc jpeg-ben tud. -
gorgo
őstag
ezt a feature-t melyik váz tudja? Mostanában kifejezetten tele van a hócipőm a 26 mpix szenzorral, ami videóra lehet király, de fotóra nagyon nem jön be xtrans mellett.
Halál komolyan elgondolkodom néha a KF vonalon az 50s-nek van bayer szűrős szenzora, de hát kukáznom kéne mindent is és azért csak hagynék valami kicsi szaladgálós gépet, ami meg ha meglenne, nem cipelném a nagy dög KF-et, szal sehogy se jó.
Kár hogy a bayer csak a low end meg az overkill kategóriában létezik Fujinál. -
gorgo
őstag
válasz
Stauffenberg #40161 üzenetére
Ja-ja ez a használt cucc adásvétel borzalom mostanság. A kommunikáció módja (v. annak hiánya) félelmetes! Többnyire mostanság leépítek és eladok, inkább kiteszem reális ársáv alján, nem is szoktak alkudni, meg el is viszik, de ha nem így teszek, akkor rám se írnak! Ami érdekes, még csak az sincs, hogy mennyit engedek a feléből...
Vettem volna Viltrox 17-70-et, használtan hirdettek 250k-ért. Egyszerű, tisztelettudó kérdésre nem válaszolt a barma... Újonnan vettem 233k-ért...
Abszolút érezni, hogy kettészakadt a társadalom, kis részének semmi se drága, az nem szarakodik használttal, a nagy többség meg csóró. De a hozzáállás jobban zavar. -
gorgo
őstag
válasz
Mr.Csizmás #40019 üzenetére
Mennyit szánsz rá? Az is eléggé behatárol.
-
gorgo
őstag
válasz
Carlos Padre #39985 üzenetére
A Fuji gyári szimek azok "lefordíthatók" erre a LUT-ra? Mert ha nem, akkor sokra nem megy vele az átlag amatőr (az amúgy semmire) vagy a lelkesebb userek. Mert ha nulláról kell kisakkozni egy Nostalgic Negát v. x-trans 1-es velviát akkor good luck!
De igaz, a lehetőség ezek szerint megvan. -
gorgo
őstag
Én is csak max. 15W töltővel próbáltam, amiből valszeg csak 5V - 2A-t vett fel, illetve autóban szivargyújtóról, ami szintén 10W. A 10W az 'biztonsági' stabil, azzal kellene menjen! Felette már a telefonok is válogatósak, a Samu nem vesz fel a kincsi Redmi töltőjéből magasabb teljesítményen, és viszont. Ettől még persze felvesznek oda vissza 5V- 2A-t, azaz elvben a Fuji váznak is illenék azt felvenni minden töltőből. Úgy látszik mégse...
-
gorgo
őstag
Lőttem egy Tampon 17-70-et az E-végtelenről, kíváncsi vagyok milyen lesz. A fixeket meg kiritkítom, kezdve az 56-tal, aztán esetleg a 35-tel,ezen még gondolkodom.
-
gorgo
őstag
válasz
Stauffenberg #39674 üzenetére
Kapott egy kis aprót a Sonytól...
-
gorgo
őstag
Urak, milyen palacsinta obik vannak nagylátók? 18mm-en kívül. Kezdő f-érték nem szempont, akár lehet MF is, lényeg lapos és kicsi legyen. Toy lens szarok nem játszanak, azaz a képe legyen fasza!
-
gorgo
őstag
válasz
pethob #39625 üzenetére
..autofókusz, mint valami újdonság, amihez még AI is kéne..
1990-es évek vége, még nem volt (értelmezhető) digitális fotózás, és filmes gépen már volt szemkövető autofókusz. Filmre/diára készült kép. Lóf*sz zajszűrés, satöbbi.
Oda fókuszált ahová néztél. Van most ilyen 2024-ben AI-al vagy anélkül? Lehet, de nem hallottam róla...
Van létjogosultsága az AI-nak senki nem állítja, hogy nincs, de olyan az mint az atomenergia és még pár más dolog. Lehet jóra is használni, de ha ránézek a ma társadalmára (nem az egyénekre) akkor az TÖK HÜLYE és egyre hülyébb. Az elhülyülés útján az egyik nagy tényező hogy nem kell már gondolkodni, mert az AI gondolkodik helyettünk. Se gondolkodni, se fényképezni, se egyebeket, majd az AI megcsinálja.
De akkor hol az ember, minek az ember?
Az ELHÜLYÜLT tömeg, naná, hogy kajálná az AI képelést. Ott van nekik a telefon, nyomathatják. Egyenlőre az AI - ahogy az előttem kiválóan megmondták - csak azt a célt szolgálja, hogy az egybiteseket gyönyörködtesse, de még inkább az adott médiába terelje (Face, Insta) és görgessék szépen a szart. Azt amit a másik szürke pont (helyett az AI) elkészített és legalább 1.023 sec figyelmet szentelt neki. Nem többet. -
gorgo
őstag
válasz
pethob #39606 üzenetére
Azt kívánni hogy minden, "szart-sem-tuda-a-fotózásról, tehetségtelen, kókler, béna embernek a kamera az csinálja már meg neki a képet és legyen olyan, mintha egy profi fotózta volna" kívánni. Amúgy gondolkodsz, amikor ilyeneket leírsz?
Azt is el tudom fogadni, hogy magadból indulsz ki és te szeretnél ilyen fícsöröket, nincs ezzel baj, de remélem nem élem meg azt a világot!Ha offos céges eseményeken (csapatépítő, stb.) fotózok és közreadom a képeket, valahogy mindig dícsérnek, hogy de faszák lettek, így-úgy-amúgy. Egyesek meg a 500k+ telójukkal hasonlót sem lőnek (amúgy azért még egész tűrhetőket!). Vajon miért...?
Az tenné be az ólajtó, ha a Fuji elb*szná a rendszerét egy ilyen cirkuszt a népnek AI fossal és "telefont" csinálnának a kamerából amivel csak telefonálni nem lehet.Sztem te magad sem gondoltad át amit leírtál, de nem baj, sosem késő az emberben benne van a változás mi meg majd segítünk ebben!
-
gorgo
őstag
válasz
vakablak93 #39466 üzenetére
mégennyi Brünhilát egy képen!!
Amúgy rekeszgyűrűs obis Fuji renszer igazi királyság. Szeressük (meg néha fikázzuk, mint mindent is). Nyakpánt vagy csuklópánt, tök mindegy. Én vagyok a gyenge láncszem a rendszerben, ennyi!
Ma befizettem volna egy izlandi túrára, hát b+ várólistás lett.
Még szerencse hogy másik (gagyi) szervezőnél még nem telt be! -
gorgo
őstag
kikúrt ph! időtúllépés miatt kidobott, hosszú hsz-em elveszett!
FCK!
Szal, röviden: pixelbuzulás Fujin nem fasza, ha ezt nem tudja elengedni az ember, azt elfogadom, nekem se könnyű, egyes elcseszett témák esetén az elb*szott demosaic eredménye tényleg nem szemet gyönyörködtető. Emiatt obik teljesítményét is nehezebb megítélni. Ezt csak a pixel peep miatt írom... -
gorgo
őstag
Köszi szépen a beszámolót!!
Anno Madgie osztott egy képet a 16-80-nal 40mpix vázon, asszem egy platánfa koronája volt a téma alulról. Azon konkrétan beszartam, annyira jó volt, szinte saroktól sarokig éles minden. Lehet persze gyártási szórás ezeknél, sőt, nem lehet, hanem van, de hogy ekkora!
Amit nem értek, hogy a 17-70 létezik három rendszerre, csak a Fuji X kerül 350-be, a többi valahol 230 körül volt amikor néztem. WTF?! Itt minden buzinak elgurul a gyógyszere ebben a hülye országban???E-infinen még olcsóbb is a Fuji mint pl. a Sony végű.
FB-n láttam egy eladót valami 250k áron, feltett kérdésre nem válaszol az eladó...
E-infinről 548€, Hardverapróról meg sosem vettem obit, nem most kezdem el.
Ha nekem sz@arér kellett eladnom a használt obijaimat, nem fogok drágábbért venni használtat mástól, he-he, az nem most lesz!
Mindegy, tavasszal fogok csak venni, hiszen fény csak hétvégén van, de télen meg lefagy a kezem, szal ráér márciusban. -
gorgo
őstag
válasz
mikrofon #39348 üzenetére
Ki kellett váltsa. Volt egy elcseszett jelenség vele, bármilyen fókusztávon életlen képeket dobott néha, random. Nyilván pont egy jó kép ment miatta a levesbe. Ezért adtam el a 23-ast is. Lehet, hogy csak ezzel a vázzal csinálta (X-E2-vel korábban sose tapasztaltam), de csinálta és gyűlöltem, nem lehetett kivédeni. Amúgy szerettem azokat az obikat is. A 10-24-et kevésbé sajnálom, a 24 fele képminőségben nem volt elég nekem. f4 helyett f1.4 kárpótol a szűkebb látószögért, amúgy meg lazán összefűzöm panorámába mindig, ha úgy adja ki, hogy nagyon tág a téma. Bármilyen obi van fennt, reflexből összefűzésre komponálok, ha tudom hogy kell. Megtettem már többször csoportkép esetén is
.
-
gorgo
őstag
válasz
vakablak93 #39327 üzenetére
Igaz, nem kis gép, de a méret összehasonlítás miatt inkább a T5 kéne mellé...
Amúgy nekem is bőven "elég" az X-S10, ha zoomokat csavarok fel vagy 13/1.4-et, még épp tolerálom.
A Tx sorozat már nekem is kicsit nagy, hibába nagyon fasza gépek, nekem már overkill is, tekintve hogy annyira már nem tolom a fotózást... -
gorgo
őstag
válasz
pethob #39323 üzenetére
megnéztem a másodikat, kíváncsiságból, ha már mindenki ennyit offol itt.
Kellemes kis masina a zf, ha semmim nem lenne, most vakarhatnám a fejem.
Most épp azon vakarom, hogy vegyek egy "mindenes" Tamron 17-70-et. Két dolog miatt húzom a szám: nincs rekeszgyűrűmeg azért nem kicsi.
Anno m43-on is így végezte a rendszer, maradt a 12-40 + palacsinta.
Most nem ez a helyzet, mellé még van több üveg, csak a régieket szórtam ki, amik fókuszban zsengék voltak. -
gorgo
őstag
válasz
Stauffenberg #39311 üzenetére
Micsoda árulás!
-
gorgo
őstag
A mostani mobilok OKÁDÉK szarokat dobnak magukból. Emberre még csak csak, de táj, akármi más az ízléstelentől a gusztustalanig változik. Középre behúzva, szaturáció az égbe nyomva. Ez konkrétan az A54 samura igaz, meg persze még néhány száz másikra. 12mpixen is takony ha nincs szuper fény (50mpix-ről leméretezve!!).
A csúcs mobilok fél milláért tudnak jobbat, néha látok ájfónról egészen tűrhető képeket, ami csak mobilon de ott tényleg faszául néz ki. 24" méretben az se annyira faja... -
gorgo
őstag
válasz
Stauffenberg #39055 üzenetére
Jók lettek és bakker, ezeken valahogy megúszták a bőrök
. Jöhet a többi is.
-
gorgo
őstag
válasz
Stauffenberg #38994 üzenetére
Pedig én mindig arra emlékszem hogy a PanAF az igencsak fasza volt (8-10 éve). Mondjuk sosem videóztam...
-
gorgo
őstag
Ide lőjjetek, én vagyok a barom. Csekkoltam, bár sosem állítok be graint ha valami filmszim receptet adoptálok, hát most nem tudom hova figyeltem. Graint bent hagytam. Büntetésböl holnap nem kapok sört (legfeljebb fröccsöt, vagy gin-tonicot).
-
gorgo
őstag
válasz
Stauffenberg #38886 üzenetére
Eterna amúgy jó color+4 mellett néha nagyon fasza eredményt ad, mindenképp próbáld ki.
Bakker, utóbbi időben annyira leraktam a gépet, hogy fontolgatom, hogy leépítem a rendszert. Ami megakadályoz benne, hogy a kutyának sem kell most semmi, nemcsak a gazdaság nem pörög valóban nem fogyaszt a nép. Akinek van pénze lóvéra, nem vesz használtat, akinek nincs, nem Fuji fixet vesz, hanem 3rd party-t. Szóval marad egyenlőre.
Ami mostanában bassza a csőröm, de nagyon, a zaj. Most vagy az van, hogy változik amit kidob a gép (tudom, tudom, ez igen kevéssé valószínű) és egyre zajosabb, vagy a toleranciám ment lejjebb. iso 400-on már olyan rettenet zajmassza az egész, hogy rühellem. Most azt tervezem, hogy 2-3 tesztképen raw-ból vázon belül végigmegyek a zaj/élesítés paraméterek összes kombinációján és kiválasztom azt amit még el bírok viselni. Csak legyen olyan...
De az egyértelmű, hogy LR-ban behívva ugyanazt a zajmasszát, hát baromira szép, zajmentes, cserében kezdhetem a színeket helyre tenni, ami ugye sosem lesz olyan mint amit a váz dob. Cserébe telebassza zajjal. Legalább választható lenne, könyörgöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Motoros topic
- Külpolitika
- Videós, mozgóképes topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Hobby rádiós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest