- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
turbulencia8 #40046 üzenetére
szerintem csapj bele bátran! mi azért nem írunk róluk, mert sok munka és nem hoz érdemi eredményt: kevés digicam cég van, minimális marketing büdzsével, cserébe túl sokan a cikkeket sem olvassák. szóval kipontozódott, mint téma.
-
válasz
benedekco #38213 üzenetére
maradt egy fuji x20 kompaktom - nem használom
maradt egy nikon d7000 + 16-85 vr, meg régi ai-s fixek - nem használomamúgy jó lenne használni ezeket, de a két gyerek mellett nehezebb elmélyülni, meg sajnos sokkal kevesebbet utazunk már, mint anno. ha hasonlóan izgalmas helyekre mennénk, vinném azért.
gombászáskor jól jönne amúgy valami normális cucc, viszont ott a meredek, nehezen járható k7a mészkerülő bükkösök lettek a vesszőparipáim/kedvenceim, ott meg csak útban lenne (inkább hágóvas kéne helyette
).
no de mindegy, majd biztos valamikor újra megjön az ihlet.
-
válasz
szenesember #32746 üzenetére
nahát, azt hittem, minden fuji obi (de az xf-ek tutira) japánban készül
-
válasz
DonRazzino #32702 üzenetére
emlékeim szerint a d3s szenzora tök hasonló 12 mp-en (hatalmas ugrás volt a d3-hoz képest)
-
válasz
szenesember #32698 üzenetére
mindegy, hogy miért, csak legyen valami, amire kenhetem
-
válasz
szenesember #32694 üzenetére
na, szuper, akkor már teljesen lelkiismeret-furdalás nélkül ugrok majd át egy d3s-re
-
válasz
lugosi #32165 üzenetére
nem ér meg szerintem, ha egy telefonnal nem ég ki, egy komoly fuji géppel meg igen, akkor az nem raw-jpg kérdés. ott csak - ilyen mértékhez képest - apró nüanszok vannak. ráadásul, ha ennyire nincs képben, a raw garantáltan a maradék életkedvét is örökre elveszi, sőt, még az unokáiét is.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
érdekel valakit egy (ezüst) 16-50 II vagy egy 15-45?
-
van itt 15-45 használó, aki rutinos is már? meg lehet szokni a powerzoomságon felül, hogy fogalmam sincs, hogy épp milyen fókusztávolságon van az obi?
-
-
válasz
excalibur36 #31187 üzenetére
ha a 90-es af-je nem elég jó, akkor... nikon dslr
-
válasz
madgie #31146 üzenetére
pedig úgy vagyok vele, mint te: jó-jó, de összességében a fene tudja. mondjuk megvettem volna, de 4 tizedmásodperccel hamarabb küldted neki az msg-t
amúgy ez a 15-45-öt ki fogom hajítani, ha nincs olyan, hogy mutatja nekem a váz, hogy épp hány mm-en van zoomolás közben
[ Szerkesztve ]
-
válasz
t72killer #31076 üzenetére
így van, el szokták rejteni egyéb üzletágak közé, hogy ne lehessen pontosan tudni, pont azért, mert veszteséges. csak hát japánban ez bonyolult ügy, mert ezek sokszor "családi" cégek, akár 50-100 évesek, és hát olyan nincs, hogy a patinás családi név csődbe megy stb. nagyon más világ, nem az európai üzleti logika érvényesül.
-
-
válasz
Elektrosokk #30840 üzenetére
amikor annyi víz van, hogy megfingana a cucc, már úgy sem lehet képelni, mert tiszta csepp az obi -- én magamban erre jutottam anno.
-
-
ha nagyon árérzékeny vagy, akkor nem. azért az eredeti x100-zal is lehet fotózni, jól. ha viszont nem vág földhöz a különbség, akkor pont a régi 12 mp-es és az azt váltó 16 mp-es sony lapka között elég nagy különbség volt az újabb javára. dinamikában, mindenben. plusz a többi apróság.
amúgy az S és a T között sincs nagy árkülönbség (amikor valaki nem hülye áron akarja elsózni a T-jét), szóval szerintem akkor már T. az F az horror...
-
válasz
Mr.Csizmás #30748 üzenetére
Ha nem akar obit cserelni, akkor egy Fuji 18-135-tel, vagy semmivel.
-
bocs a láma kérdésért, de hogy az isten haragjában kell kiíratni a vázzal (x-h1), hogy a powerzoom (15-45) éppen milyen gyutávon van? ha sehogy, akkor kivágom az obit az ablakon.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Mercutio_ #30583 üzenetére
hova könnyítsék még és hány verziót lehet csinálni ugyanabból? őszintén szólva már az x-tn és az x-en mellett sincs értelme igazán semminek szvsz, de oké, ha olyan rohadt drága az az evf, legyen egy olcsó váz nélküle.
de hogy x-tn, x-tnn, x-tnnn ÉS a többi, háááát. nagyon kajzen!
-
15-45 van valakinek? lőttem egyet, jókat hallottam róla, 15/3,5-nek kell
-
jó topikban kérdezem, de nincs valakinek elfekvőben canon-nikon átalakítója? lőttem egy lens turbo 2-t, de kánonos a lelkem
-
sosem hittem volna, hogy egy nap lesz 90/2-m, de lett. most pár évig a gyerekeimre vadászom majd vele
-
urak, fujisként itt sok jpg-huszár van, hátha tudjátok: létezik ma olyan telefon, ami normális jpg-ket csinál? normális = kikapcsolható zajszűrés (nyilván a szenzor- és obiméret korlátokat nem tudják átlépni csak úgy)
egy huawei p10-et használok, dupla leica obi, kutyafüle, a hardver nem is rossz, de a jpg motor rajzfilmre szűri a képeket, aztán jól beleélesít. a raw sokkal jobb, tehát az infó ott van, viszont egy telefonnal fotózzon raw-ban, akinek hét anyja van.
-
válasz
DonRazzino #29547 üzenetére
gyerekek, ne ríjatok már a ph-s tömörítés miatt, értem én, hogy van másfél hardcore fotós topik, ahol jól jönne egy tömörítetlen megoldás, de a maradék kétmillió topikból egy hét alatt megtelne a szerver, ha fosná fel a nép a tizenmegás fájlokat.
ez van.
-
válasz
Rusher4587 #29436 üzenetére
hmmm... van linket egy ilyen csodapatonára, ahol érdemes venni? eléggé idegesít ez az automata merülés dolog, meg ha használom a vázat (kikapcsolgatva shotok között, jó egy órát), már majdnem a feléig merül ez a józsifej.
-
válasz
DonRazzino #29416 üzenetére
azért sem értem, mert ha olcsón dofmeister kell, akkor ott vannak a régi, de már bizonyított nikkor/canon üvegek, az a pár, af azokon sincs, tehát kész is vagy.
fogalmam sincs, hogy mennyiért mérnek most egy 105/2,5 ai-s-t, de az azért mai szemmel nézve is zsivány. mindjárt rá is tekerem az x-h1-re, úgy rákívántam, ahogy itt írok róla
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen házat vegyek?
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Anime filmek és sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...