Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- E-számmal készül egy ismeretlen Honor
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link]
💸Cashback objektívekre : 2026.04.01 - 2026.05.31.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novics
senior tag
válasz
gyorgyi84
üzenetére
Erre így még nem gondoltam, igaz annyira nem is hoz lázba ez a kombó. A 27-es inkább csak a palacsinta volta miatt érdekes számomra, a 35-ös sokkal jobban bizergálja a fantáziámat. Reggel éppen azon agyaltam induláskor, hogy a 18-55, a B+W polár meg a Biotar árából kb megvan egy 35-ös. De akkor meg csak az az obim van, ahhoz meg előtte azért csak össze kéne ismerkednünk, hogy megéri-e a sok macerát, ami az eladással járna.
-
madgie
titán
válasz
DonRazzino
üzenetére
Lesz egy extrém bringás ugrabugra pár hét múlva a kisfalumban, ott majd elválik, hogy kooperál az X-T1-gyel Zone AF-ben

-
DonRazzino
senior tag
válasz
silmatauki
üzenetére
(A 27-es jegelve.)
A Konica jó állapotú, puhán járnak a mechanikus alkatrészek, jó tág a tekergetési lehetőség, nyitva is szépen lehet állítgatni, finomhangolni. A képi világa nekem nagyon tetszik, de ne legyünk igazságtalanok, hogy egy ilyen régi darab karcosságát egy mai Fujinon-hoz hasonlítjuk. Az a "baj", hogy még a 27-es is, ami az XF18 után a második leggyengébb fix, nyitva is elég jól teljesít. Ha meg van fénye az embernek f5.6-on hagyja egész napra és saroktól-sarokig minden éles lesz a képen (ha épp erre van szükség).
A Konicánál a megszokott +1sharpness-t azért van, hogy +2-re tekerem és 2.8 környékére mondom azt, hogy számomra elfogadható képközépen az élessége (ami ugye egy portréobinál lényeges). 5-8 méternél nagyobb tárgytávolságon még nem is próbáltam.madgie: ha a régi tele nem sokban tér el az új verziótól, ami nekem van (már pedig nem), akkor elégedett leszel vele.
Mr.Csizmás: Én pénteken késő este érek Budapestre, ha addig nem találsz más megoldást, egy 50-230 II-t tudok adni.
-
Mr.Csizmás
titán
hej urak!

hétvégére szükségem lenne egy 55-200-ra, ha valakitől kölcsön tudnék kérni.
cserébe 35/1,4-et tudok adni addig. -
gyorgyi84
tag
válasz
Novics
üzenetére
lenan: köszi
En màr nagyon megbàntam,hogy annak idején eladtam a 18-55-t, kiràndulàsokra, turistàskodni nagyon jo volt!
35-tel nem talàltam a helyem, jobban mondva valahogy zavart az ide-oda szaladgàlo fokusza, erre még valahogy ràntott is egyet az obi (mikor megvettem azt hittem valami baja van, most azért az uj fw4-l kiprobàlnàm )
27-s nagyon pöpec és kompakt lesz vele a gép,persze a rekesz àllitàst meg kell szokni.16-50+27 variácion nem gondolkodtàl ?
-
Fandango
veterán
madgie a.k.a Jean Mareaux kis iromanyat a 4.0 fw-rol megosztotta a Fujifilm Magyaroszag a facebook-on!

-
Novics
senior tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Hja... én mondjuk csak csorgatom a nyálamat, meg agyalok, hogy mit kéne, mit lehetne venni, mivel járnék jobban. Egy 12-es Samyang is jó lenne, de túrához nem lenne rossz egy 18-as, 27 mindennapos szaladgálósnak, a 35-ösről mindenki ódákat zeng. Ettől felfelé nem vonzanak, de már ez a 4 üveg is egy vagyon lenne az én mértékemmel. Egyelőre marad a 18-55 meg a manuális 58-as. Mondjuk egy 18-55 -> 27 cserén már régen pörgök, nagyjából egy árban vannak, de akkor bukom a nagylátót és még csak fényerős sem lesz. Egy 35 1,4 kéne, de az meg 1,5 annyiba fáj, mint egy 18-55. Kijöhetne már az f2-es verzió, hátha csökkennek az árak.

-
rbalint88
veterán
Voltam ma X-T10 tapinapon, megvan a következő vázam, amire gyűjthetek. Kipróbáltam rajta a 18/2-t, hát, nehéz lesz a döntés, hogy az legyen vagy a 27/2,8... Az a "rossz", hogy a Fuji nagyon jó obikat kínál, így bármit választani is mindig az a dilemma, hogy melyik kezembe harapjak.

-
madgie
titán
válasz
DonRazzino
üzenetére
Tegnap szólsz, nem veszek 50-230-at

-
silmatauki
őstag
válasz
DonRazzino
üzenetére
"Karöltve egy Konica Hexanon AR 57mm 1.4-el, adapterrel szettben topictársaknak 85 e a kettő."
Milyen állapotban van a cuccos? Tényleg olyan kontrasztos és “karcos”, amilyennek mondják? Hogyan arányul a kontrasztja és a karcossága a 27mm-hez? (Ez utóbbi verhetetlen a felbontásban.)
-
DonRazzino
senior tag
Azt hiszem, a manuál objektívekkel való játék nálam hamar a Lightroom sorsára jutott. Egy pár alkalom poén volt, tetszik is, de sajna nincs időm vele b@szakodni. A szekrénybe nézve a 27-esem is igen kihasználatlan, csak azért teszem fel néha, mert van. Szóval hamarosan meghirdetem szerintem: októberben vettem, hibátlan, első tulaj vagyok, 4-500 expo lehet "benne". Karöltve egy Konica Hexanon AR 57mm 1.4-el, adapterrel szettben topictársaknak 85 e a kettő. (Egyébként 72 + 21 ért fogom felrakni. Nekem nem sürgős..)
-
-
arn
félisten
A lassu fokuszmotort, nincs semmi, ami felgyorsitsa
csak ugy tudtak rajta optimalizalni, hogy kevesebbet jar. egyertelmuen gyorsabb, es hatarozottabb a fokusz, bar csak egy gyengen megvilagitott szobaban teszteltem. Majd a gyerekkel kiderul minden. -
Dolphin
tag
válasz
Mr.Zazi
üzenetére
Nekem még csak 35-ös van, tény hogy határozottabb lett a fókusza, de még mindig találgatózik a legújabb FW-kkel, csak már kevesebbet. :/
Ellenben a 18-55-nek úgy emlékszem volt fókuszáláskor hangja, és nem is volt egy Pana szint, de most teljesen néma, és villámgyors lett.
-
mouser1
csendes tag
sziasztok!
segítség kellene.
volna valakinek pesten egy 50-230-as zoom objektívje kipróbálásra? ma próbáltam egyet az x-e1 gépemre, és érintkezési hibás volt (amint megmozdítottam a zoomgyűrűt, vagy úgy egyáltalán bármihez hozzányúltam, elveszítette a kapcsolatot a géppel, vagy kiírta, hogy lencsehiba. és most meg kellene nézni, hogy vajon a vázzal vagy az objektívvel lehet-e a gond.vagy csak nem szerették egymást. :-(
na, ehhez kellene nekem egy 10 percre az 50-230. cserébe egy sört v csokit tudok esetleg felajánlani, ha megfelel. :-)
-
madgie
titán
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Nekem középérintkezős rádiós kioldó volt az X-T1-en, működött.
-
Elektrosokk
veterán
Próbáltatok már sima középérintkezős kioldóval vakut kioldani? nekem lefagy tőle a fuji, pedig 2 kioldóval is próbálkoztam.
-
madgie
titán
válasz
Elektrosokk
üzenetére
A Trioplan egy dologban rekorder: a MILC éra óta annak ment fel talán a legjobban a használtára

-
GOD_GOD
tag
Jön az új Trioplan 100mm f/2.8 Fuji X-re is
más: valakinek nincs fölösleges leica m39 - fuji x adaptere?
-
madgie
titán
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Kéne árengedmény a 23-asra, mi?

-
madgie
titán
Kint van a négyesfőnver.
szerk: és bedobtam egy SHA-256 generátorba mindkettőt, más lett a chacksum, tehát szerintem a kiszivárgott beta nem a végleges volt.
-
El Joe
tag
Na, ha valaki meg akarja tapicskolni az x-t10 et:
http://www.digitcam.hu/hirek/96/Nyari-bemutato-napok.html
-
DonRazzino
senior tag
A héten tenger közelében leszek, főleg a kitobi lesz fenn. Szerintetek érdemes felrakni az itthon porosodó polár szűrőt? Eddig azt vettem észre, hogy kapcsolok egy Velviát és magától olyan kék lesz ég, hogy lemászik a monitorról. Kell ez nekem pluszban?
szerk: Ami a szűrő dobozán illusztráció, az a "probléma" nálam egyébként sem szokott jelentkezni. A Fuji fénymérésével nem szoktak ilyen gondjaim lenni, max egy DR200% és megvan mindig, minden felhőm... ezért nem látom értelmét. A Pana LX7-emen lenne értelme, ott folyamatosan a highlightokkal küzdök...
-
Fandango
veterán
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Ohh!!!

-
konyi79
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
konyi79
üzenetére
Ha akarsz még sajàt gyereket, ne olvasd tovàbb, de nàlam az X100t vagy spot-on vagy picit vörösebb, mint amit én szeretnék, de amit a Canikon csinàl pl. pasztellciàn képrészletekkor, na, az itt nincs. Fuji wb-algoritmusban több if-then-else van, mint egy sakkprogramban.
-
madgie
titán
válasz
konyi79
üzenetére
De, AWB
Fény az nem nagyon volt amúgy, balról nyomtak egy refit oszt csók.Itt egy OOC, csak leméreteztem. Classic Chrome ofkorsz, eszméletlen, mennyire szeretem koncertre.
-
arn
félisten
válasz
madgie
üzenetére
Altalaban veve mondtam... Mftnel a pana szenzoros gepeknel inkabb jpget hasznaltam, annyival tobb munkat kellett volna belefektetni a rawba. Azota mindig az az elso, hogy megnezem a rawokat, mit lehet kihozni beloluk, mennyire munkas. Xt1re valtasnal donto volt, hogy c1nal pikkpakk lehet olyan eredmenyt kapni, ami onmagaban is jo alap, ha annyira nem nyukal bele az ember. Igy rajtam mulik, hogy jobban szeretnek belemelyedni, vagy csak gyorsan jo a nagyjabol "stock" kep is.
-
MC Pite
veterán
válasz
gyorgyi84
üzenetére
Persze, hogy sokkal több tartalék van egy rawban. De egy evf-el lőtt kép jellemzően nem szokott túl rossz lenni,(ami annyira, szar még ott helyben törlöm/újralövöm) és attól még hogy jpg a kép kiterjesztése attól még lehet korrekciózni azt is, nem readonly változtathatalan képek; vagy lehet csak én értem úgy az emebreket időnként.
Én extra nagy dinamika vagy utólagos incamera feldolgozás miatt szoktam rányomni általában a 'következő képnél raw+f kerüljön mentésre' gyorsgombomra.
-
madgie
titán
Ezt elég érdekes így kijelenteni a mai világ Sony szenzor "árnyéktűrő képessége" és az ezzel párosult erőteljesebb Fuji feketítő színmódjai mellett.
Persze az X-T10 jpg-je már jobban bírja majd az árnyékhúzgálást is, de jelen pillanatban (X-T1, X-E2, stb) nem az igazi néha a gyári gamma, ha meg a shadows-t piszkálod gépen belül, az időnként összemossa a lenti tónusokat.
-
arn
félisten
-
-
silmatauki
őstag
válasz
GOD_GOD
üzenetére
én ezt vettem az X-E1-hez: http://www.amazon.com/gp/product/B00GY4N0MG
Mondjuk csak az alsó részét használom Arca-Swiss állványhoz, immár kb. fél éve. Abszolút jó. A teleptartó teljesen jól nyitható; teljesen kompatibilis az Arca-Swiss állványommal stb.
Valszeg semmi baj nem lenne az L-idom portrait befogójával, ill. A marokrészével sem. Ezeket leszedtem, mert erősen megnövelték a cuccos súlyát.
-
GOD_GOD
tag
@MC Pite: köszi, de egy fórumtárs már megkeresett egy ezüsttel!
Használtok felcsavarozható markolatot a vázaitokhoz? Vélemény? Én ilyet rendeltem:

Találtam korábban egy blogot, ahol egy arc vett egy ilyen gagyi markolatot és valami gumi/műanyag borítást varázsolt rá, amitől olyan bőrhatású lett mint a váz. Van 5letetek hogy lehetne ezt kivitelezni? Ha jól emlékszem ebayről vette és valami folyadékba márva vált alakíthatóvá a "huzat".
-
MC Pite
veterán
válasz
GOD_GOD
üzenetére
Fekete műanyag van, ha ki akarod próbálni hogy mennyire válik be. Asszem 2 db is van, nekem nem jött be X30/X100hoz.
DonRazzino: Picit rágyúrhatsz a képekre, így sem rosszak, de a fine jpgben bőven van tartalék. Nem szoktam érteni, az emberek úgy csinálnak mintha utómunkázni csak rawval lehetne, jpg-vel nem, mintha azt nem nyitná meg a ps... Nem csak itt, más márkatopikokban is. Én 99%ban a fine jpgknek tolom a csúszkákat, és elég is.
Amúgy tokkal, plusz akár adapterrel együtt van Pentacon 135/2,8am, már legalább kétszer volt fenn a gépen az utóbbi két évben, úgyhogy ha valakinek kéne, megdumálhatjuk. -
DonRazzino
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Azért így elsőre MF-be kapcsolni a fókuszmódot, nem annyira egyszerű dolog. Gyakorlással és még több gyakorlással, talán megtalálom a szépségét a dolognak. Még eldöntöm kell -e ez nekem, utána meglátom a 135-öt. :-)
Mindenesetre, ahogy arra számítottam is, olyan 2.8-on már elég jó. Nyitva nagyon lágy. De ennyi pénzért...
GOD_GOD: Köszi.
Meglátjuk mennyire vetem bele magam a píkingbe. Ha annyira nem jön be, te leszel az első akinek szólok. 
Ha vacak is, berakom ide, az első MF shotomat., 2.8-on mozgó macskára 1/90 sec. STD +1sharpness soocjpg
-
madgie
titán
válasz
DonRazzino
üzenetére
Nem kell egy Konica 135/3.2 mellé, ha már úgyis ugyanaz a bajonett?

-
GOD_GOD
tag
válasz
DonRazzino
üzenetére
Jáááj nekem is köllött vóna...
Szép fényeket hozzá! -
Hogy vagy képes ilyennel égetni magad?

A képek tényleg jók.
Az új X-T1 firmware nagyon kemény, csorgatom a nyálam arra az AF-re. Kíváncsi leszek tényleg lesz-e valami az X-E2-vel.
Madgie: Csudajók a kutyás képek, tényleg.
DonRazzino: Jól muzsikál a hegymászó szetted, szépek a csillagok. -
lenan
aktív tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
megtiszteltetés szegény öreg masinának, 69 pontos DXO-val
-
lenan
aktív tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
simán, állítólag a fuji az új leica, így rokonok:-)
-
arn
félisten
Multkor csinaltam tesztet a kapott 27essel keszult rawokkal. Az egyik obi kepe nemileg eltert a masiketol - az elsoe kifejezetten tetszett, a masodike hasonlo volt a zoomehoz. Lrban en sose tudtam a zoombol normalis kepet kicsiholni, viszont c1ban tagabban lehet a tonusokkal es perpixel felbontassal csalni, mankozni a hianyossagokat. Igy inkabb maradtam a zoomnal, az utobbi ket turan elegedett voltam vele, mashol meg ugyse hasznalom.
Ami uj tapasztalat volt... 35os hooddal, eshutterrel, tag rekesz, erosen kontrasztos helyeken - olyen kepek potyogtak ki, mintha vmi 100 eves nagyfilmes kamera kepe lenne

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Trollok komolyan
- Parkside szerszám kibeszélő
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Robotporszívók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 17 Ultra 512GB Starlit Green Karcmentes állapot 16GB RAM 2029.03.05 Media Markt Garancia!
- 237 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- 27% - ASUS Hyper M. 2 X16 V2 4X M. 2 PCI-e SSD Beépítõ Kártya!
- GAMER PC! Ryzen 7600X / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 500GB NVMe / 850w Gold / BeszámítOK !
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el:
Kell majd a stabil balkéz is a fw4.0 mellé ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

hemaka