Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link] 
⭐️ Fujifilm GFX / X Cashback promóció fut jelenleg.⭐️
Részletekért nyisd le az összefoglalót. 👇
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
madgie
üzenetére
Madgie, azt látom, hogy egy ideje már tulajdonképpen minden fontosabb tudás és obi meg van. Már az APS-C szenzorok is sokat nyújtanak, utólag is meg lehet cibálni a csúszkákat rendesen, a fókuszrendszerek szintén nagyot léptek előre és az 1.4-es fixek is eleget tudnak, nem kell már annyira FF után sóvárogni, mint amikor még a Canon ócska 50-ese jelentette A portréobit. Mikrofon, vakuk? Szintén pipa, van normális HSS is évek óta, ráadásul olcsón. Hogy a 4K/60fps ritka még, az azért túlélhető.

Tudod, minek örülnék? Ha rátehetném a vázra a laptopon kikísérletezett preseteket és olyan képeket köpne ki a gép, amin még a clarity is pont úgy nézne ki, mintha a nyers fájlokat megcibáltam volna. Van persze most is mindenféle picture profile és rommá lehet tuningolni a jpg-ket, de az mégsem ugyanaz, mint amikor asztali gépen dolgozol és szinte lemászik a végeredmény a monitorról...
-
madgie
titán
válasz
üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy rossz, hanem arra utaltam, hogy sok-sok éve nincs érdemi előrelépés ott sem, akkor meg az APS-C (és MFT) oldalról mit várunk? Eleve elhanyagoltabb fejlesztés szempontjából és mág ráadásul már elég kis pixelekkel operálnak, BSI ide, vagy oda, max Quad Bayeres bohóckodással lehet majd itt is szórakozni, az említett 43 megás APS-C szenzor is szerintem az lesz.
Egyébként most az APS-C/FF (és MF) pont elérte azt a pixelméretet, ahol a low ISO kedvelők már húzzák a szájukat. Az X-T3/A7R IV/GFX 100 technológiailag ugyanaz a cucc, csak természetesen más méretben kihasítva a waferből (meg más elektronikával, stb) és a T3 és A7R IV userek is szívják néha a fogukat, hogy magas ISO-n azért nem igazán jobb, mint az előd, sőt. -
törölt tag
válasz
total90
üzenetére
"Egy verzióváltásnál én igen is elvárom, hogy jobb legyen."
Nincs új szenzor, illetve remélhetjük, hogy igazak az IMX671AQR lapkáról szóló hírek, mert akkor valószínűleg érdemi előrelépés lesz. De a Fuji X-T2 - Sony A6300 vonalról (4 éve) képminőségben nincs érdemi előrelépés. Nálunk leginkább a vázstabi léte vagy nemléte, az új fókuszrendszer és a van-e picture profile jelenti a pozicionálás alapját, de ezek variálására több új APS-C modellt is fel lehetett húzni.
A madgie által emlegetett D750 szenzora pedig akárhány éves, még ma is nagyon jó. Én nem is a magas ISO-n mutatott teljesítményét irigylem (bár az is penge), hanem a +1EV-t a dinamikatartományban és a nagyobb mosodát.
-
-
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam beköszönök, mert a héten szert tettem egy X-E3-ra a XF 18-55mm F2.8-4 R LM OIS kitobival. Még korábban sosem volt cserélhető objektíves gépem, főleg Fujifilm gép nem volt a családban sem, így ha bármilyen kezdő hasznos tanáccsal elláttok, hogy mivel kell kezdenem (természetesen a használati utasítás elolvasása mellett, azon már rajta vagyok), azt nagyon megköszönöm.
-
válasz
DonRazzino
üzenetére
Kihűtlenkedted magad, és visszatértél, vagy mi a szitu?
-
madgie
titán
válasz
DonRazzino
üzenetére
Szólj a Sony-nak, csináljanak új csúcsszenyát APS-C-re, úgyis jóban vagy velük, mióta az A9-cel hűtlenkedtél
-
Clemi
veterán
válasz
DonRazzino
üzenetére
-
madgie
titán
válasz
total90
üzenetére
Mire is váltottál? Nikonra? Akik a Z szériánál három, illetve hat (!!!) éves szenzorokra építették a komplett sorozatukat? De bezzeg a Fuji minimum ugorjon hardvert a másfél éves "belű", prosumer, 1500-1700 dolláros gépénél.
Ilyenkor irigylem kicsit FEDman-t, hogy ritkán jár ide olvasni... -
válasz
madgie
üzenetére
Egy verzióváltásnál én igen is elvárom, hogy jobb legyen. Az X-T széria még is inkább a fotós gép és az X-H a videós. Annak ellenére, hogy most az X-T4-be videó terén sok mindent beleraktak, az nem jelenti azt, hogy a fotós részhez hozzá sem kell nyúlni.
Én épp a képminőség miatt váltottam, vagy is az volt a fő ok, illetve a rossz szoftveres támogatás.
Ha csak fotózni akar, akkor az X-T2 is bőven jó Fuji belül.
-
madgie
titán
válasz
total90
üzenetére
Mármint hogy javult volna, ha ugyanaz az érzékelő, ugyanaz a processzor, minden, cserében még amúgy egy IBIS is fűt körülötte?
Képminőséggel nagy gond szerintem nincs, van Sony-s ismerős, aki A9 + GM fixek mellé vett T3-at, nem panaszkodik, azt mondta, rosszabbra számított az APS-C méret miatt.
-
Ma volt szerencsém pár órára az X-T4-et használni, mivel, aki az X-T3-am megvette, az ezt vette elsődleges gépnek.
Hm... érdekes volt a pár hónap Z6 után megint egy Fujit venni a kézbe, de felemás az érzésem.
Szerintem, hogy a váz egy picit nagyobb lett, jót tett a fogásnak és a haver elmondása alapján, az akksi is jobban bírja.
Videó terén minőségben nem nagyon veszek észre különbséget az X-T3-hoz képest, viszont a stabi az nagyon brutálisan jó lett. Nagyon, nagyon jó.
Az Af is javult, vagy is az is nagyon jó.A fotós rész meg... aki csak fotózik, annak az X-T2 is bőven elég, mert számomra érthetetlen módon, ezen semmit nem javítottak. Az ISO érzékenység, ami számomra egy gyenge pont volt, ugyanolyan maradt. Why Fuji?
A szoftveres támogatás sem lett semmivel sem jobb, sajnos...Összességében jól nyúlt bele a Fuji, de nem ártana a fotós képességeket is javítani.
-
-FreaK-
veterán
válasz
khron78
üzenetére
Milyen garanciára? Amit ő ad? Azt megint csak szóban adja, tehát abban meg kellene bízni.
Bolti gari? Ha átver és nem küld semmit, akkor azzal sem sokra megyek

Oké, videóra veszem a kibontást, kinyitom és egy tégla van a dobozban. Na akkor mit csinálok? Rendőrség, feljelentés? Fussak a pénzem után hónapokig, de nagy valószínűség szerint, még ha el is kapják, akkor sem fogja megtéríteni a káromat. Ez így túl nagy lutri.
Ha legalább itt a PH!-n, megbízható eladóként hirdetné, akkor oké, belemennék.
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Szeretnék venni egy T20-at kitobival, találtam egy jónak tűnő hirdetést Jófogáson, 185-ért, felhívtam, de a személyes találkozó nem megoldható a vevő által. Utánvéttel meg neccesnek tartom a dolgot. Mit gondoltok, meg merjem próbálni ? Nem ismeri valaki esetleg az eladót?
[link] -
Matska
senior tag
válasz
MrChris
üzenetére
A T4 nem vonz, ami engem illet, maximum az új filmszimulációk, de azokért meg nem adom ki a T20 árát négyszer. Vagy többször.
A magam részéről annak örülnék, ha kétfelé válna a rendszer: egyik vonalon a magas iso teljesítményre gyúrnának rá, másikon mehet a megapixel háború. -
válasz
MrChris
üzenetére
Szerintem is túl van ez gondolva. Nekem annyi jött át a hozzászólásából, hogy lehet jobb ha most vesz valaki külföldről vázat, mert vagy még ennél is drágább lesz később deviza váltásból eredendően vagy ugyan annyi lesz mint most, tehát kár várni, ha már eldöntötte venni akar. A politikai részt szerintem azért érzed, mert most neked (mint mindenkinek) a **** tele van a helyzettel és emiatt nem a deviza átváltás vélemény ment át.
Amúgy az árfolyam sokmindentől függ, megjósolni nehéz, hogy mikor éri meg külföldi vázat megvenni. Az XT4 persze amiatt is lesz sokáig drága, mert még csak most jön ki.
-
MrChris
nagyúr
válasz
mikrofon
üzenetére
Azért járok a PH fotós fórumaira, hogy kissé szabaduljak az internet szerte ránk ömlesztett politika, propaganda és vírushírek alól, lévén ez egy ettől mentes fórum. Lenne. Amit linkeltél egy IT hír az IT café-n, nem járok oda, aki akarja olvassa, oda tartozik. De az általad emlegetett politikai irány, kormányzati aktivitás, politikai fordulat, meg forint mögül kivonuló befektetők... nemtom mit keres itt. De ha ez szerinted helyén való akkor legyen.
Matska: Eddig az XT4 az ibis miatt az első ami komolyabban felkeltette az érdeklődésem, csak nekem még nagyon drága.
De majd ha megjön a politikai fordulat, kormányzati aktivitás megfelelő lesz, a forint mögé visszajönnek a befektetők és a politikai irány irányt vált akkor majd jobb áron meg tudom venni, mert biztosan többet fog érni a pénzem.
-
mikrofon
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Pedig ez nem az, mert ez egyszerűen hozzá tartozik a Fuji váz vásárláshoz. Ezzel most éppen ugyanúgy kell számolni mint egy szükséges kiegészítővel... Ez igen is egy nagyon fontos tényező szerintem és fontos vásárlási tanács fuji cuccok külföldi vásárlásához. Semmilyen más tartalma nem volt még bújtatottan sem...
Ráadásul amíg ilyet lehet itt hivatalosan is (Nagyszerű éve van a 4iG-nek Írta: Dajkó Pál) addig az én HSz-em általad említett tartalma elhanyagolható ehhez képest. Ráadásul ez egy azóta többször is ismétlődő cikksorozat itt saját prohardveres topikkal...
Szóval szerintem kár volt a hsz-ed ért... Mert point te adsz neki egy olyan tartalmat ami már túl nyúlik a tényeken mert én csak a tényekre koncentráltam...
Ha már @Stauffenberg-et és a milc-es fórumot említetted, szerintem azt is nagyon helyesen megírta hogy önjelölt rendfentartónak se kell lenni... -
MrChris
nagyúr
-
Matska
senior tag
-
-
mikrofon
veterán
válasz
laskr99
üzenetére
" De mire veszem addigra visszább fog menni elvileg"
Ha itt arra gondoltál, hogy erősödik a forint, akkor az úgy tűnik hiú ábránd. Sajnos a jelenlegi kormányzati aktivitás és irány miatt ez nem nagyon várható, sőt lassan de folyamatosan romlani fog a forint. Még a vírusnak nyomasem volt mikor 340-et prognosztizáltak év elejére és évvégére meg 350 fölötti várakozás volt.
A mostani hegyzet meg nagyon ront és szép lassan vonulnak ki a befektetők a forintból...
Nagyon nagy gazdasági és politikai fordulat kéne hogy ha elmúlik a válság akkor visszaerősődjön.... -
-
Mercutio_
félisten
válasz
laskr99
üzenetére
Ezt most a vírus idején senki nem tudja biztosra mondani. Attól is függ, hogy amerre jár épp a csomag milyen szabályok vannak, mekkora a postai/szállítmányozási kapacitás, stb.
Egyébként mintha az infy az eglobal-nál annyiból megbízhatóbb lenne, hogy küldés előtt lefotózzák a becsomagolt cuccot.
-
-
-
válasz
vihartigris
üzenetére
Kb átlag mennyi idő alatt jönnek meg a cuccok?
-
Infinity mennyire megbízható? Eglobalnál most olcsóbb az X-T30, 909 euró, elég jó ár
-
MC Pite
veterán
Hm, értem. Nekem csak X100 volt (az már az E1-től is eltért a motor), de legtöbb esetben a kész képen a bayer és xtrans között nem igazán láttam különbséget(az újabb modelleknél), inkább a nyersfájlok feldolgozásában, régebben
. De jöhet majd ide amit találsz.
Nálam eleve kizáró tényező (volt) az evf hiánya/kezelőszervek a bayer szenzorosoknál hogy ki is próbáljam. -
Mathiask
senior tag
Eglobalon 1330€ az X100V.
-
-
Bubukain
senior tag
Sziasztok
Fuji vázhoz létezik olyan adapter amivel régi fix 50mm OM bajonettes (olympus) optikát rá tudok tekerni? Ha igen akkor milyen néven keressem?
köszönöm
-
soldier2
őstag
Március 9-én redeltem az e-globalról, ma hozta a DPD a 7 Artisans macro-t, a körülményeket figyelembe véve egész jó időt futott. Ma du sikerült pár fotót készíteni, de a szeles, borús idő nem volt barát virágfotózásban. Rovarok meg persze sehol. Azért nem lesz ez rossz, bár közel sem annyira éles mint a két Fuji obim (persze nem is vártam el, nem is annyiba került) azért hobbifotósnak bőven vállalható.
-
*RLaci*
addikt
03.06. megrendelésem tegnap jött meg az Eglobalról. 18 nap, nem is rossz a jelenlegi állapotot tekintve.
-
Néztem az xt200-at még nincs boltban, csak preorder... Közben drága forintunk beszakadt a picsaba :(
-
FLx
addikt
Nekem tegnap megjott a Laowa makro obi, eleg komoly a cucc.
-
soldier2
őstag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Az jó. Én most tartok 2 hétnél, már le is írtam, hogy megjön április előtt.
Mercutio_: "nyilván ha a durci koronára esélyes lennék" mind esélyesek vagyunk, csak ki kell várni. Nem kell több 2 hétnél és csak teleobjektívvel meg macro-val tudunk fotózni
. -
Mercutio_
félisten
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Szinte mindenkinek volt Fuji S5xxx korszaka

-
Mercutio_
félisten
válasz
madgie
üzenetére
A mellékhatások lehetnek még kérdésesek, de nyilván ha a durci koronára esélyes lennék nem azon aggódnék én se, ismerve a hazai EÜ-t

-
-
soldier2
őstag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Honnan ért ide 20 nap alatt?
-
Matska
senior tag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Gratula, meg ahhoz is, hogy ideért.
Tegnap felraktak ebay-re egy Laowa 9-et 300 fontért. A rosszullét kerülgetett, nem mertem megrendelni, mert talán csak augusztusra ér ide. 10p múlva elvitték.
-
-
Matska
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére

Új hozzászólás Aktív témák
⭐Cashback promóció.⭐
Részletekért nyisd le az összefoglalót.
A promóció időtartama:
2025. Nov. 13. - 2026. Jan. 14.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 96%
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el: 

PH szellemében simán moderálnám, mint ahogy Stauffenberg is nagyon helyesen kigyomlálta a milc-es fórumból.

De mire veszem addigra visszább fog menni elvileg.

hemaka