- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
kovsol #40640 üzenetére
Nemtom, engem egyáltalán nem zavar, ha ilyen lesz. Egyrészt tényleg a social media nagyon erős, másrészt ha az a szenzor lesz benne, ami pl a DJI 1" szenzoros cuccokban, az 48 MP, abból azért bőszen lehet croppolgatni (főleg, hogy 3:4 a képarány, nem is 2:3, tehát nem annyira "hosszúkás" az álló formátum sem).
-
válasz
kovsol #40640 üzenetére
Nem is hallottam még róla, gyorsan utánakerestem. Ha kijönnek ezzel, akkor komolyan mondom az a véleményem, mintha a Fujinál direkt utaznának arra, hogy minél jobban szétaprózzák a palettájukat olyan termékekkel, amiket még az átlagosnál is vékonyabb közönség vesz meg, hogy aztán azokat a termékeket, amiket az emberek amúgy megvennének, kapacitáshiányra hivatkozva ne tudják legyártani. Én ezt tényleg nem értem.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kovsol #40640 üzenetére
Dehogy, két GFX szenzor lesz egymás felett tandemben és csak álló 9:16 videókra lesz alkalmas open gate 16K felbontásban a legexkluzívabb TikTokos vevőközönségnek, akik Leica és Hasselblad kamerákról, Patek Philippe karórákról és szupersportkocsikról vlogolnak, hogy végre beemeljék a márka presztízsét az őt megillető helyre.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kovsol #40630 üzenetére
Én meg egyre többször látok X100 hirdetéseket, amikre már nem harapnak az emberek, pedig 1-2 éve nem tudtál olyan árat mondani, amiért nem vitték el azonnal. Szerintem itthon kipukkadt a Fuji hype. Többször visszateszik, egy fillért nem engednek, a vásárló meg eközben már nem hajlandó kifizetni a hype-adót. Azt játsszák ki rántja el előbb a kormányt.
De az alacsonyabb ligákban is láttam érdekeseket. Felrakja az X-E2-est 230-ért és hetekig hirdeti sikertelenül aztán jön valaki egy eladó X-T30-al 180-ért, azt már egyből vitték (pedig még ez is szájhúzós ár, de ma már örülni kell 200 alatt minden olyan ajánlatnak, ami nem muzeális darab).
De a verseny "merjünk nagyot álmodni" különdíjasa egyértelműen a delikvens, aki az X-A1-et próbálja eladni 150-ért. Újonnan nem került ennyibe 12 évvel ezelőtt (tudom, mert 143.900 Ft-ot fizettem érte anno, most kerestem elő a számlát a levelezésből). Hetek óta fent van a hirdetés, frissítgeti, újra feltölti, de semmi. Én meg anno azért nem adtam el, mert 30-40 ezer forintért a fene fog ezzel szórakozni. Mindjárt felrakom én is az enyémet 145-ért és örülök majd, hogy még nyertem is egy kis profitot.
-
-
turbulencia8
őstag
válasz
kovsol #40473 üzenetére
Nekem nem kell gimbal, szerintem teljesen jó az X-M5 digitális stabilizálása, sőt a gyári kit lencse meg eleve OIS-es. Ha vízszintesen változatok forgásirányt felvétel közben, akkor látni némi hullámzást a videón (egyébként IBIS-nél is van hasonló hatás), különben szuper a kép. Az OIS beltéri videóknál hangos kicsit, ott a manuális lencse az igazi, pl. f2-n már nem nehéz kézzel fókuszálni.
-
Ébri
senior tag
válasz
kovsol #40420 üzenetére
Egyik oldalt se fogom sose megérteni. Mindig lecsapni az új technológiára és sose kikapcsolni, akkor is ha már zavaró / sose bekapcsolni, mert az az igazi. Szerintem itt is valahol középen van a helyes. Én elég rosszul látok (szemüveggel is), tehát AF-et nem nagyon kapcsolom ki,, de ha jobban látnék, megtenném időnként, de pl. arcfelismerés ki-be kapcsolás gyorsmenüben van.
Egyébként azt begyakorolni, hogy mi történik a gépben, s úgy általában tanuláshoz szerintem nem rossz dolog full manuálisan alkotni, bár pont MILCeknél elég jól látszik mi történik, ha bármit elállítok.
-
gorgo
őstag
válasz
kovsol #40282 üzenetére
APSC-n pedig, ezek szerint 18.4 mm fókuszhossz. Hmm, hát érdekes választás kétségtelenül. Mondjuk ha optikailag kis torzítással összehozzák (már hogy raw-ban is kicsivel) akkor tájképezni fasza lenne, ahová még nagyobb látószög kell, 2-3 összefűzésével giga felbontású képeket lehet készíteni.
Azért még egészalakos portré esetén se lenne mindegy hová állítod az embert...
OFF: Nézegettem a Hassi X2D-t (mert mért ne nézegessem) 100 mpix, 16bit, 15FÉ dinamika, abból azért lehet dolgozni. Felteszem iso3200-on kissé más képe lehet mint egy x-trans fujinak -
Alabástrom
senior tag
válasz
kovsol #33038 üzenetére
...mindíg megbánom, ha nagy ritkán ide jövök...
Elnézést a zavarásért, illetve elnézést, hogy megadtam a lehetőséget a szavaim kiforgatására és a fröcsögésre.Azért ezt még lezárnám:
1. nem a szenzoron a pötty volt a műszaki hiba, hanem az SD slot.
2. írtam, hogy nem volt nálam körtepumpa, (amiért szintén lefikáztatok már egyszer) így nem tudtam meggyőződni, hogy az por vagy sérülés.
De szerintem te is tudod, csak jól szórakozol.Ne fáradjatok válasszal, szerintem mindenki jobban jár és visszaáll a világ harmóniája, ha nem lépek be többet.
-
mikrofon
veterán
válasz
kovsol #32981 üzenetére
Igen, a Sonynál tényleg volt ilyen. Meg ugye a Zeiss Batis 40 CF nél volt az probléma, hogy valami rossz volt a firmware-ben aztán nem állt rendesen élesre. Ráadásul a megjelenés után hónapokat kellett várni, hogy megjelenjen az új firmware és frissíteni lehessen a Sony vázakon keresztül... Itt ugye pont az volt, hogy szemfókusz és közeli fókuszálás esetén valójában a téma elé vagy mögé ( mar nem emlékszem) fókuszált de következetesen.
De ahogy írod a DSLR és a MiLc esetén ez nagyon különböző. DSLR esetén váz hiba. alapvetően az AF érzékelő, a képérzékelő eltérő síkban van a gyártási tolerancia miatt.
Míg MiLC esetén, ez inkább obi váz közti kommunikációs probléma és az objektív hibája... -
mikrofon
veterán
válasz
kovsol #32918 üzenetére
Pont ezért gondoltam.
Bár ha már aps-c Akkor legalább egy méterben hozzá illő obi sem ártana a sok ff mellé.Ha meg a kíváncsiságod hajt, akkor egy rendes vázzal próbálkozz különben csalódni fogsz. Azért te a jóhoz vagy szokva.
Az a baj hogy nem tudom melyik Fujifilm váz van ellátva kihajtható LCD - vel hogy szelfizős gépnek el tud adni otthon.
-
Gercsa
senior tag
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kovsol #28833 üzenetére
Mármint így?
Ha csak megfogom az obit, mint egy darab csövet, akkor kényelmes.
De ha használni is szeretném a gyűrűket, akkor már karmolnom kell, ami nem jó.Ezt a videót pont néztem. Gondolom látható, hogy az a Canon 60D és az X-T3 között van némi méretbeli és így komfortbéli különbség.
(#28832) kpbendeguz
Egy komplett rig-et alátámasztás nélkül fél kézből? Hmmm... Akkor asszem befejezem a rinyálást.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Trollok komolyan
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Lexus, Toyota topik
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest