Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link] 
⭐️ Fujifilm GFX / X Cashback promóció fut jelenleg.⭐️
Részletekért nyisd le az összefoglalót. 👇
Új hozzászólás Aktív témák
-
betmen#
újonc
Sziasztok!
X-T30-hoz elérhető valahol magyar használati útmutató? Használtan vettem és a csomagban nincs benne. T20 is jó lenne, de azt sem találok, csak egy régi linket ami már nem él. Nem volt még korábban Fujim és próbálnék kiigazodni a beállításokon és funkciókon
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Gondoltam írok pár szót így egy kis használati tapasztalattal a hátam mögött. Ugye egy Pana GX80 -> Fuji X-T30 váltás volt nálam, utóbbit a 18-55-össel vettem, amiről kis túlzással merem mondani, hogy szinte hihetetlen hogy kitobinak adnak ilyet.
Ami naggggyon tuti a Fujiban (és temérdek YT videotesztben is mondták) hogy mennyire jó használni; intuitív, élvezetes, öröm nyomkodni és fotózni vele. Talán a DSLR építési jelleg miatt jóval többet használom az EVF-et mint a rangefinderes Panasonicnál. De számomra a legjobban lenyűgöző a Fujiban a képminőség. A tűéles, remek színű fotók. Az első bevetés rögtön egy izgalmas alkalom volt, nevezetese a Defender teszt, és azt kell mondjam, azóta még nagyobb örömmel veszem elő (mármint a fényképezőgépet
). És mindeközben a film imitáció is nagyon bejövős. -
Matska
senior tag
válasz
Gercsa
üzenetére
Szerintem ilyen H1 lite/ T30+ lesz, kis mérettel, új akksival, 1 kártyahellyel, WR nélkül. Nem hiszem, hogy kapna más szenzort, mint ami az összes többiben van, de egy kisebb felbontású, jobb iso tűrésű gépnek tudnék örülni astronál (is).
A mostani 26mpx-eles szenzort skippelném, ha lehet. -
törölt tag
válasz
Matska
üzenetére
Mondjuk szerintem a T20-on nagyon rossz volt a hátlap ergonómiája a sok gomb miatt, alig lehetett úgy megfogni a vázat, hogy ne nyomjál meg valamit, szóval a kis méret ellenére nem igazán volt egykezes váz nekem
Az E3-at sokkal jobban szerettem, bár a joy sajna nem olyan kellemesen tactile, mint a d-pad gombok. -
Gercsa
senior tag
X-S10
Szerintetek valami g100 szerű olcsósított de szolgáltatásokkal megtömött vloggerkamera lesz vagy valami izgalmasabb van készülőben? -
-miura
csendes tag
köszönöm.
X-E3 megrendelve. -
-miura
csendes tag
Sziasztok.
Nejemnek (ill. nekem másodgépnek
) melyiket javasolnátok és miért. A három kiszemeltem:
X-E3 +15-45 500€
X-T200+15-45 550€
esetleg X-A7 szintén 15-45-el
Kukukcska jó ha van, de nélkülözhető. Fontos hogy az automatán vázból kieső jpg tetsszen neki.Köszönöm.
-
betmen#
újonc
Sziasztok!
Fuji objektívet szeretnék Eglobal-ról venni. Viszont a kinézett objektív alatt felajánlotta az oldal ugyanazt a terméket, csak olcsóbban. Ennek a megnevezése mellett zárójelben van még, hogy “white box”.
Mivel ez egy kit objektív, én arra gondolok, hogy kitben volt, csak külön értékesítik. Tudja esetleg valaki az igazságot?
-
mikrofon
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Xc23-at és 50-et venném is azonnal....
-
mikrofon
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
És ilyenkor az jut elsőre eszembe hogy az objektívért valójában csak éppen kicsit több mint 50e-t fizetsz....
Kár hogy nincs másik ilyen ár-érték arányú Fujifilm lencse.Egyébként kicsike 18mm-es és 27mm-es objektívek milyenek? Itt most arra gondolok hogy pl a Sony 28mm-es lencsénél lehetett tudni hogy aki embereket is fotózna annak nem ajánlott mert nagyobb a torzítása mint ami a látószöghöz indokolt lenne.
A 10-24 mm mellé és a 15-45mm helyett keresek egy kisméretű objektívet, hogy amikor a gyerekekkel elugrok valahova akkor könnyű és kicsi kombo legyen az xe3 vázzal. -
mikrofon
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
De hát most meg 64e alatt van....
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Heti 1-2 napot vagyok csak bent, de most még táppénzen is vagyok (nem, nem covid
) szóval ez 1 darabig OFF
os -
s4tch
veterán
https://www.digitcam.hu/akciok/332/FUJI-AKCIO.html
Hátha valaki a hazai beszerzés híve. XC 35mm nem rossz még az eglobalhoz képest sem.
-
madgie
titán
válasz
sasNAXO
üzenetére
Üzletileg teljesen érthető, "emberileg" nem, mert pont az X-T3 tulajok húzták ki a gödörből a céget, amibe az X-H1-gyel (illetve a mellé árazott A7 III-mal) ásták magukat.
Ami érdekes, az az, hogy az 50S/50R-re kis túlzással a kutya nem kérte a Classic Negative-ot (de tényleg nem, ellenben az X-T3 tulajok nagyon rég pitiznek érte), ők mégis megkapták.
Ja és a Fujifilm által ajánlott Capture One szintén "tudja" X-T3-nál gyárilag a CN-t, sok-sok hónapja... szóval nekem nagyon úgy tűnik, az elején még talán ide akarták adni, most már viszont azt gondolják, lóf@szt, vegyetek T4-et, majd egyszer talán csendben odacsorgatjuk.
Végül is CN nélkül is nagyon jó gép a T3, mind a mai napig. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
üzenetére
Nyilván amikor elkezdték a T4 fejlesztését és a gyártását nem tudták, hogy nem lesz olimpia.
Én értem mi a gond, de a gyártó csinálja a firmware-t és amíg meg tud különböztetni tudással egy vázat hogy megvegyék, vs. meglévő (=profitot nem termelő) ügyfeleknek fejlesszen "ingyen" szoftvert...elég könnyű döntés a gyártó részéről. (Ok, mivel régen nagyon nyomták a kaizent, így romlik a hírnevük, de én feltételezem várni fognak amíg tudnak/mernek és utána adnak valamit.) -
törölt tag
válasz
flyer12
üzenetére
Mert csak egy bugfix release T3-ra, semmi több.
sasNAXO: Persze, de hát kellett a fenének egy ilyen T4-et kiadni. Sürgették az Olimpia miatt, aztán nem is lett Olimpia idén
Majd jövőre meg sürgethetik a H2-t a tényleges Olimpiára (ha egyáltalán akkor már megrendezik).
T4-nél az a gond, hogy megvette az a pár vlogger, akik a forgatós kijelzőért sírtak yt-on, és nagyjából ennyi. Fotósoknak hátrány, más meg alig javult, még az akksi, ami számottevő, de csak azért nem éri meg a plusz pénzt. -
flyer12
tag
Az X szériához kijött egy csomó firmware! [link]
-
DAMM
csendes tag
Visszautalta eglobal az összeget
Újrarendelem, de most PayPal.
Esetleg valaki rendelt eglobl-ról Fuji X-T3-at, ha igen, mennyi idő alatt érkezett meg? -
mikrofon
veterán
Amazon DE-n most épp 50€ van amikor még olcsóbb...
Érdemes időnként az összes Amazon DE-s ajánlatra ránézni, mert Amazon Warehouse-ban is szokott jó ajánlat lenni, meg ugye ha mást német üzlettől veszed Amazonon keresztül, akkor még az ÁFA különbözetet se kell kifizetned mint Amazon esetén.... -
evo87
őstag
válasz
vihartigris
üzenetére
Nekem szimpi, bár tény, hogy a Jupio Orange széria 15ezer/db, a Patona Platinum meg 13ezer/2db... A Jupio kicsit kraftosabb amúgy, 1260mAh, míg a Patona 1140... ezt nem gondolnám lényegi különbségnek. A Wasabinak van 1400-as akkuja, de azt itthon nem nagyon találtam sehol.
-
evo87
őstag
Vennék hozzá 1-2 plusz pótakkut. Láttam, hogy többen a Patonát választották, esetleg a Jupioval is van akár poz akár neg tapasztalat? Vagy egyértelműen a Patonát érdemes? Illetve a JJC kiegészítők (kijelzővédő, exponáló gomb, markolat...stb) milyen minőséget képviselnek? Vállallható márka?
-
DAMM
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Köszi, megnézem.
-
törölt tag
A 18/2 fókuszmotorja hangos, ha ez számít, hogy belekerreg a videóba (ha utólag teszel rá külön hangot, akkor mindegy). A Samyang meg ugye manuál fókusz, azt neked kell tekergetni videózás közben, plusz eléggé más látószög is, és kicsit a színei is eltérnek a "megszokott" Fujitól.
-
DAMM
csendes tag
Milyen obit ajánlotok videózásra?
Ezekre gondoltam:
XF 18 mm F2 R
XF 16mm F/2,8 R WR
Samyang 12mmFuji X-T3 és Zhiyun Crane M2 használnám.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
X-T30 tulaj lettem, és utólag azt érzem, hogy ez egy piszkosul jó döntés volt. MFT-ről jöttem, nem meglepő módon a Sony a6400 volt a másik jelölt. Tegnap kezdtem fotózni az új cuccal és már értem miért mondják, hogy ezzel a géppel élmény fotózni. És egyszerűen nem akarom letenni. Ja és a kitobi tényleg ahogy a videó teszteken mondják, nem is kitobi szintű...
Előd és utód.
-
mikrofon
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Kíváncsi leszek erre vitrox 56-ra. A tömege jóval kisebb a fujifilm párjánál. Érdekes lesz látni hogy ez minek a kárán valósul meg...
-
mikrofon
veterán
válasz
randras_83
üzenetére
Ez jól hangzik kezdésnek.
10-24 mostani változata is elég jó. Szerintem nem érdemes várni inkább használni kell. Az új is feltehetően wr és af szinten hoz majd jelentősen többet. Képalkotás terén olyan nagy változás szerintem nem lesz mert nincs is rá szükség. Persze midig lehet jobb. De nekem érzetre a Fujifilm XF 10-24 a Sony 16-35 GM szintjén van. -
törölt tag
válasz
randras_83
üzenetére
10-24-ből most jön majd mk2 valamikor az ősszel-télen kb, szóval lehet azzal érdemes várni kicsit.
Viltrox amúgy használható, olcsóbb, de például a színei nem olyanok, mint a Fuji üvegeknek. Most volt fujirumors-on egy összehasonlítás az 56/1.2-vel, és látszik, hogy más színeket produkál ugyanott a Viltrox obi.
-
randras_83
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
En viltroxban még nem agyalok, aztan ki tudja. Btw van valakinek 50-140-n a polcon?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
randras_83
üzenetére
35 mellé gondolkozok egy viltrox 56-on, és lefelé valami 23 féle kéne, de inkább 18-20...

-
Matska
senior tag
válasz
randras_83
üzenetére
Nem tudom, a 135 2.8 mit tud, de a Fuji 90/2 az egyik leggyorsabb legélesebb a rendszerben.
-
Gercsa
senior tag
Szerintetek a brexit után mi lesz ezekkel az olcsó boltokkal?
Lassan 3 hónap és jön dec 31. lehet vége a dalnak?
(Ráadásul már decemberben amúgy is postahalál lesz szokás szerint) -
randras_83
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Na majd írok hogy nálam milyen gyors. Októberben kéne dolgozni a vázzal

-
Matska
senior tag
válasz
randras_83
üzenetére
Teljes váltás Nikonról?
(Btw. az első sorban még nagyon reggel volt, úgy látom
)
Új hozzászólás Aktív témák
⭐Cashback promóció.⭐
Részletekért nyisd le az összefoglalót.
A promóció időtartama:
2025. Nov. 13. - 2026. Jan. 14.
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Iqos cigaretta
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OnePlus 15 - van plusz energia
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- LEGO klub
- E-roller topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el: 
). És mindeközben a film imitáció is nagyon bejövős.
Az E3-at sokkal jobban szerettem, bár a joy sajna nem olyan kellemesen tactile, mint a d-pad gombok. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
hemaka