Hirdetés
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link]
💸Cashback objektívekre : 2026.04.01 - 2026.05.31.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz
sasa134
üzenetére
16-80? Királyság
Nálam egy alapszabály van. Ha mászkálás szórakozás, kirándulás, akkor csakis a 16-80!!! (Ha beeshet a képbe, hogy kellhet a tele, akkor mellé az 55-200) Ha meló, vagyis fogalmazzak úgy, hogy tudatos téma fotózás, (modell, család, gyerek, tehát ráérős nem kapkodós, alkotós) akkor a 23/1,4 35/1,4 56/1,2 90/2 a táskában.
A 16-80 nekem nyitva is pöpec, de mondjuk úgy mindegy, hogy f5,6 vagy f4 és a stabija nagyon jó, a WR nagy királyság a H1 mellett, a súlya meg megkönnyebbülés a 16-50 után. -
-
Gercsa
senior tag
A Leitz-Hungáriánál leakciózták a samyang obikat, ha valaki szeretne impulzusvásárolni.
-
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ez mondjuk találó.

De majd örül neki, hogy a srácnak ilyen hobbija van, sokkal jobb mintha valami haszontalan dologgal töltené az idejét.
Viszont a kissrác arca komoly, vizsgálódó, olyan hozzáértő típus, nem a gyerekes rajongás látszik rajta, hanem a komoly figyelem. -
Matska
senior tag
válasz
sasa134
üzenetére
Mélységében nem vizsgáltam, de nem sokkal marad el a 16-55-től, de azért sarkokban nem olyan mint középen. A fixektől elmarad. Összességében a fényerő és átfogásbeli különbség ellenére szerintem vetélytársa a 16-55-nek. Igazán egyik sem mossa a hátteret, képminőség mindkettőn oké, viszont a méret és a súly ég és föld a kettő között és nagyon jó az OIS.
A zoomokkal nem barátkoztam meg, igazán egyik sem fogott meg annyira, hogy pénzt adjak érte. Egyikkel sincs baj egyébként, de 5 éve csak fényerős fixeim vannak, azokhoz szoktam(volt egy futó kaland 50-230-al, de meg is bántam). A 8-16-tal és 100-400-al el tudnék játszani, de játéknak drágák.
-
TayRol
nagyúr
válasz
vihartigris
üzenetére
végül is erről az oldalról is meg lehet közelíteni a dolgokat.
-
Matska
senior tag
Mostanában vannak a Pro3 kapcsán bemutató napok, ahol a teljes portékát ki lehet próbálni. Semmiképp sem javaslom, hogy egy ilyenre elmenj. Szörnyű.

Ott van minden kipakolva, először félve kérdezősködsz, hogy az új 16-80-at kézbe lehet-e venni, fél óra múlva meg habzó szájjal rohangálsz, hogy mi az, amit még nem próbáltál ki. Amikor meg túl vagy a fixeken meg a 8-16, 16-55, 50-140, 100-400 soron, akkor jönnek a vázak. Borzasztó. Amikor minden megvolt és teljesen kiégtél, akkor jön az aranylövés, a Gfx, amit mindenki szendén kerülget, te meg az 50S-re felpattintod a 110/2-t és mész egy kört
Majd gyorsan kiszámolod, hogy meg is van az ára, ha eladod az autót. Kétszer.Amit próbáltam: 16-80, 8-16, 16-55, 50-140, 100-400, 10-24, 90/2, 35/2, laowa 9mm f2.8, T3, T30, Pro3, E3, H1, X100F, Gfx50S a 110/2-vel.
Sokminden letisztult, hogy merre tovább
(Aláírásomban Flickr album.)
-
grigo
őstag
válasz
mikrofon
üzenetére
Tönkreteszel

Valahonnan bérelni fogok szerintem egy gépet, de azt olyan ellenfényes napnyugtás teszttel küldöm, meg hogy tutira elvérezzen, semmi multi expo meg ilyenek. Az a baj, hogy ha úgyis jó lesz akkor viszont megszívtam.
Kifejezetten utálom, ahogy a technikáról beszélsz. Ez veszélyes!!!
De amúgy köszi az infókat, valahogy be kell puhítanom az asszonyt tavaszra, hogy ha marad keret a felújításból....
Első lépésnek kerestem egy fuji adok veszek csoportot és felnézek az eglobalra, bár elég rossz most is a forint. -
TayRol
nagyúr
Nah, jó lesz ez a 23/1.4 a H1-esen. Rosszabbra emlékeztem, mondjuk utoljára XE2n használtam.
-
-
mikrofon
veterán
"gyorsan nem őrölnek ezek a malmok"
Ez addig igaz amíg itt elméletben beszélünk róla.
Próbáld ki és egyből gyors lesz az az
örlés főleg ha nincs időd.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Próbáld ki.
Szerz egy pénztárcádnak megfelelő szettet próbára.
Válassz egy filmszimulációs módot.
Ízlésednek megfelelően finomhangold.
Lőd a képeket.
WiFi hálózatodon lődd be a Fuji autosave alkalmazást.
Amíg töltöd a vázat usb c csatlakozzon addig fel is mentődnek a fényképek a gépedre és már használatra kész.
Szelektálod, kicsit korrigálod a vágást és az expot ha kell.
A felszabadult idődet meg a családoddal töltöd.Ha X-T3-at választasz f2-es fix-ekkel vagy 16-55/2.8vel akkor a mozgó gyerek fókuszálásával se lesz nagy problémád....
Szerintem az ISO is elfogadható még az FF-hez képest is....
-
grigo
őstag
válasz
mikrofon
üzenetére
Azért olyan gyorsan nem őrölnek ezek a malmok. Elég nagy pszichés gát eldobni egy rendszert. Nehezen jöttünk össze a sonyval. De egyre macerásabb dolgozgatni a családi képeken amióta kisbaba is van. Már pedig képek termelődnek. És tényleg mindig volt bennem egy fuji iránti rajongás 🙈
-
grigo
őstag
Halihó. Mikrofon megpiszkálta bennem a már ezerszer elnyomott wanabe fujistát. Akinek van nyilvános flickr vagy bármilyen profilja nem osztaná meg velem? Pixelkukkolnék egy kicsit, lesnék magas iso-kat, dinamikát ilyesmik. Elkezdtem a használt piacot is végig kutatni. Remélem elhal ismét bennem a vágy, de ha nem akkor jó lenne tisztában lenni az árakkal.

Remélem nem offoltam sokat
-
madgie
titán
válasz
szenesember
üzenetére
X-T3-ban van olyan mód, hogy körberajzol egy 1.25x vágott részt a kijelzőben és csak az azon belüli részt fogja rögzíteni a képen.
Nagyon jó amúgy, az X-H1-en is kerestem, de hát ott nincs ilyen
-
madgie
titán
válasz
MC Pite
üzenetére
89-ért van most a FB Fuji adok/veszekben egy 23/2, alkudd le picit

-
MC Pite
veterán
válasz
szenesember
üzenetére
Volt korábban 18-55-öm; az oké hogy nem 8-10000-es isoval lesz a kép, hanem csak 4-5000, viszont bukom a 16mm nagylátót, amit külön nem akarok már venni mellé (15-45-ön is gondolkoztam, de csak a nagylátó miatt megvenni 18-55 mellé; ehh, az sem az igazi).
Emlékeim szerint beltéren szinte ugyanúgy fókuszál a két kitobi, csak egy fé-t nyerek, meg ha ezzel beérném, akkor a zoomot cserélném, nem lenne több obim (fullon a fotóstáskám).
De gyorsabb/szemnek kellemesebb lenne az f/2-es 23mm, gyors, kicsi; sport keresővel (gyorsgombra) 43mm ekv képet kapok egyből... csak bő 100 guriga, és nem fér be a tatyóba.
Ja, meg ott van a 35 1.4-esem, ami viszont nem annyira gyors (mikor felém kezd mászni, kapkodja a fejét, stb) és picit talán szűk (ágyon, vagy a szőnyegen ahol játszunk).Tudom, minden abba az irányba mutat hogy 16-55-öt vegyek
.szerk: Igen, közel vannak egymáshoz, de szerintem rápróbálok. Most valahogy semelyik kombó nem tűnik az igazinak.
-
szenesember
aktív tag
-
MC Pite
veterán
válasz
szenesember
üzenetére
Beltéren a mozgó gyerekre elmegy, kültéren már jó. T30al gyorsabb valamivel.
Én most gondolkozok hogy a 16-50 illetve 35 1.4 mellé hogy mi lenne jó beltérre, picúrhoz... Papíron 23 f/2 lenne a jó, de idáig sose vonzott...
Az is felmerült hogy a T20at a kitobival együtt adom el és 18-55öt veszek mellé, de nem hiszem hogy sokat nyerek vele (isoban, kevés fénynél af sebességben). Passz... -
simes
csendes tag
most neztem meg...november 7 en rendeltem...17 e ota ez jon minden nap:
"We apologise for the delay, we are following up your order to get it delivered to you as soon as possible."
irtam nekik, ez a valasz:
"Dear Customer,
Thank you for your message.
With regard to your inquiry. Please be kindly informed, that our logistic department will contact the courier company for your order delivery issue.
We will inform you once we got any updates from the courier.
Should you have any further inquiries, please feel free to contact us." -
voriae
tag
válasz
szenesember
üzenetére
Ilyen hátrányát én nem tapasztaltam, de nem is hallottam, hogy kéne. Oké, a dinamika talán papíron kicsit kisebb e-shutterrel, de én nem látom a difit, úgyhogy nekem mindegy
. Én csak akkor fotózom mechanikus zárral, ha rolling shutter vagy csíkos műfény miatt már csak azzal lehet. -
taranis
addikt
-
Gercsa
senior tag
Valamelyik Youtubernek volt összehasonlító videója, és emlékszem meg is lepett hogy az újabb F2 objektívek közül a 23 és az 50/56 esetében is valami 80% volt a fókuszsebesség javulás az újabb verziók javára, míg az új 35-ös csak valami 30%-kal volt gyorsabb a régi 1.4-nél.
-
madgie
titán
A 35/1.4 szerintem annyira azért nem lassú objektív. Hangosnak hangos, de elég rendesen szedi a fogaskerekeit

-
voriae
tag
válasz
szenesember
üzenetére
Nekem mindkét említett obi van, és XT20 is. Nagyságrendi a különbség az AF sebességében az 50-es javára...
Sötétben a teljesítmény obifüggő, az f2-es fixek elég gyorsak, ahogy pl. az 50-140 és a 18-55 is. Félre nem nagyon megy, inkább csak belassul
-
FLx
addikt
Akinek mar van 16-80, mennyire gaz 16mm-en a kepminoseg es az AF? Eleg sok a panasz ahogy olvasgatok.
-
Ébri
senior tag
válasz
szenesember
üzenetére
X-T20. Még hozzáteszem, hogy én a 60/2,4-et is szeretem, ami sokak szerint a használhatatlanul lassú kategória, szóval ebben igénytelen vagyok
. -
szenesember
aktív tag
-
Ébri
senior tag
válasz
szenesember
üzenetére
35/1,4-el fényképeztem gyereket, számomra egész vállalható volt (vázon is, obin is legújabb fw-vel). Kettes obim nem volt, de egyértelműen gyorsabbnak tűnnek a 35/1,4-nél. Viszont a képeket nézve nem cserélném le az 1,4-em
. (Hozzáteszem, hogy ha rohangálás volt, akkor a csináljunk sok képet gyorsan, egy csak jó lesz stratégiát követtem. S nekem a 35 is szűkös volt látószögben néha, beltérben egyszerűen nem tudsz néha elég messzire menni. De azt hiszem, én általában is szeretem a nagyobb látószöget, szóval nem biztos, hogy másnak is mérvadó.)
-
érdekel valakit egy (ezüst) 16-50 II vagy egy 15-45?
-
TayRol
nagyúr
No, úgy néz ki jön egy 23/1.4 a házhoz (ismét), az alapzoom meg megy. Bármennyire is szeretem ez utóbbit, beltérben nekem kell az 1.4.
Csak nem tudok meglenni nélküle. -
szenesember
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, végre szintet lépek, és csatlakozom egy X-t20+18-55/2.8-4 -el, és myugdíjba küldöm a jó öreg X30-ast :D
Lenne pár kérdés (ami az összefoglaló átnyálazása után nem derült ki):
1. Vajon a legújabb firmware lesz a gépen, vagy frissíteni kellesz?
2. Tennék rá egy üveget is nemsokára (egyelőre beérem a 18-55-el) A két befutó a 35/1.4, és az 50/2 WR (tudom, más látószög). Az a kérdésem, h a 35/1.4 a mostani vázakkal (leginkább T20) milyen az AF sebessége? Összemérhető az 50/2-vel, vagy sokkal lassabb? (Elsősorban a gyereket fotóznám vele)
3. Kb milyen a gép AF sebessége/pontossága gyöngébb fényben?Köszönöm előre is!
-
simes
csendes tag
Az eglobalrol ne rendeljetek csak jovore...tavaly is megjartam meg most is. Szeptemberben még lehet rendelni, utana kaosz...azt sem tudjak hol a csomag...de visszautaljak a penzt ha nem er ide.
-
MC Pite
veterán
Basszus, a T20 menüje se piskóta, de a T30, pfff. Plusz extra fejtörők is vannak, hiába állítom be a visszanézés idejét, gyárilag a keresők sensor beállítására hasonlító szenzor+LCD kép kijelzőn van, és ilyenkor nem történt meg.
Az első tárcsa három funkciója sem tiszta még (mikor melyik), awb zár is új, s videós résznek meg ma neki se állok
-
El Joe
tag
válasz
soldier2
üzenetére
1x. Mondjuk azt pont a T2 vázzal. De nagyon korrektek voltak. A legnagyobb gondom az volt, hogy érékbiztosítással ki tudjam küldeni (akárkiakármitmond balkán). Írtak, amikor megérkezett, bevizsgálták, szóltak, hogy alkatrészt cserélnek, jelezték amikor feladták, és újra indult a garancia, (sokan meghalnak fojtogatós szex közben. Amíg nem vagyok köztük, nem érdekel a dolog.
) -
MC Pite
veterán
Eglobal central 2 évet ír, és ha minden igaz pickup and return gari (a nem vízálló cuccokra)?
Edigitálos 10%-os otps-s kedvezményemmel lenne az igazi, ha lenne náluk T30
. -
MC Pite
veterán
Skacok, jól rémlik, hogy 1 év globál gari van Fujira, számla sem kell hozzá? (itthon van rá kettő hivatalos importőri forrásból, nyilván ahhoz gondolom kelll számla).
-
arn
félisten
-
arn
félisten
Angliai fuji cashback mukodik mas orszagba? Eleg nevetseges aron mennek a t30ak, es duplakedvezmenyt adnak ra.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Úgy látom már ajánlották az illetőnek az obit.
-
FLx
addikt
Ugy dontottem kicsit ismerkedem a makro fotozassal, melyik most a legjobb obi ar/ertek aranyban? Majd minden Fuji objektivet probaltam mar amugy, de a makrokat soha.
-
faki_
senior tag
Bemutatónapok: ma Fotoplus, december 3-án Tripont.
-
madgie
titán
válasz
TayRol
üzenetére
Mondom, ha csak simán rakosgatod az AF pontot, nagyjából középen, akkor nem, de ha trackingelsz, követőzöl, használod az arcfelismerőt (követőre is), akkor érezhetően jobb. A T3-nál el lehet azt játszani, hogy AF-C, Tracking (tehát minden pontot figyel), rárakod az AF pontot, amire akarod, félig lenyomod és átkomponálhatsz, ő is mozoghat, pöröghet, a gép rajta fog maradni, majdnem mindig, majdnem mindig nagyon jól. Ezt azért könnyű megszokni, megszeretni. A H1 hagyományosabb módon működik, ez annyira nem megy fényesen neki (bár az f2-es fixekkel nagyjából képes ő is megoldani, ha van elég fény).
-
madgie
titán
Délután azért végigzongoráztam az objektívjeimmel, az tuti, hogy messze (és tényleg messze) nem az X-T3 szintje autofókuszban ez a váz. Nem csak sima sebességre gondolok, hanem követő, tracking, stb, ami a világ legtermészetesebb, csúnyábban mondva szonisabb módján megy a T3-on. Na itt nem.
Viszont a stabi beszarás és nekem végső soron főleg emiatt és főleg videóra kellett (legalábbis hirtelen most lányos zavaromban ezt találtam ki az impulzusvásárlás bevallása helyett), eszméletlen, hogy akár az 56/1.2-vel finoman dőlöngélve kézből "sliderezek"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- További aktív témák...
- Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM
- Canon EOS 1300D gépek objektívekkel ( 2800 / 9400 / 9600 / 13700 expo )
- Viltrox 50mm F2 (Sony E bajonett) csak kibontott, fotoplus vásárlás. Gépen nem volt.
- Tilta FX6 Camera Cage Rig Sony FX6-hoz, profi videós felszerelés
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 + álcázó + UV szűrő ( Canon )
- Bomba ár! Getac RX10 - Intel Core m5 I 8GB I 256SSD I 10,1" WUXGA Touch I Cam I W10 I Garancia!
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5290, 2 az 1 ben,12.5",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el:
Nálam egy alapszabály van. Ha mászkálás szórakozás, kirándulás, akkor csakis a 16-80!!! (Ha beeshet a képbe, hogy kellhet a tele, akkor mellé az 55-200) Ha meló, vagyis fogalmazzak úgy, hogy tudatos téma fotózás, (modell, család, gyerek, tehát ráérős nem kapkodós, alkotós) akkor a 23/1,4 35/1,4 56/1,2 90/2 a táskában.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.

hemaka