-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Essejó #10138 üzenetére
Gázt használok a kezdetektől, de eddig soha nem volt ilyen problémám a sima gázégőn, bármilyen edényt is használtam (persze nem a 3 pálcás edényekre gondolok). Most egy ideje van egy wokhoz való gázégő középen. Arra tényleg nem szabad mindent rátenni, mert nagyon nagy a teljesítménye.
Van a teraszon egy indukciós lapom, az viszont már tette tönkre edényem, mert az elején még nem tudtam, hogy nagyon erős is tud lenni.
Szóval ezért nem értettem a felvetést, meg azt, hogy az általa linkelt miben különbözik a többitől, mert nem írják hogy nagy hőt bírna. -
koko52
nagyúr
Ettél már sült gesztenyét? Vagy kóstoltál már natúrban mielőtt megsütötted? Vásárban vettünk kétszer az illata miatt. Az íze mindig csalódás, várja az ember azt amit a cukros gesztenyepürénél kap, de itt az eredmény ahogy írod, fűrészpor némi halovány gesztenye ízzel. Szerintem a boltit (nem a natúrt) még aromásítják is.
-
kr:sz
tag
Illetve most próbáltam utána olvasgatni, de egyértelmű jól definiciót én nem találtam. Ezt nyitottam meg utoljára a mindmegette oldalán [link] :
"A puccosnak rémlő konfitálás szót a francia nyelvből vettük át, ők igen sok mindent neveznek confit-nek (ejtsd konfi), kezdve a zsírban eltett kacsától a hagymalekvárig. Franciául a lekvár confiture (ejtsd konfitűr), ami a gyümölcsök lassú, gyenge tűzön főzését jelenti ugyebár. A folyamat hasonló a húsoknál is: lassan főzzük, lehetőleg zsírban, mi inkább abálásnak hívjuk, ami még nagyanyáink számára élő és hétköznapi konyhai tevékenység volt."
-
kr:sz
tag
Köszönöm, nekem az abálás fogalma azt jelentette, hogy alacsony hőfokon (nálunk 75-80 fokon) lassú főzés.
@krizmo_: kb 7-8 órán át készül, a végére ha hozzáérsz darabjaira hullik/omlik a hús. Így késsel már nagyon könnyen szinte húspép lesz belőle. A nagy öregek így régen hosszú időre el tudták tartósítani a húst, mintha olvastam volna félévet is. Hűtőben szerintem nagyon-nagyon sokáig eláll, de ezt nem is fogjuk most megtapasztalni, mert már el is fogyott
-
Beni2360
félisten
Na kutattam egy kicsit az összetételek után és alapjába véve a szokásos 1kg/10 tojás : Ha nagyon kezdő és tanácstalan vagy, szánj rá néhány percet és nézd meg a következő videót, amelyben az 1 kg liszthez 10 egész tojást adnak. Ez a fent említett és a szabványban is szereplő száraztészta kilogrammra visszaszámolva, nagyjából 7-8 tojásos tésztának számít.
Van ott még 13 tojásos recept is.
Heston Blumenthal 13 tojásból készülő tésztája. -
Beni2360
félisten
Koszi de a mostani 25dk-s adagot is alig birtam a fajos jezeimmel bedagasztani. De lehet, hogy túl keményre sikeredett. Milyen állaga kell, hogy legyen? Mihez viszonyitsam?
Na meg 1 kg-bol el se tudnám tenni szárítani. Felezni fogom az adagot. Több videot lattam de ezt a 7 sarga+1 egész sehol nem volt. Mindenhol egesz tojás ment a lisztbe.
Most latom vagy egy videó ahhol 6 sárga es 3 egész tojást mond. -
Beni2360
félisten
Na egy 30x35 cm-s sütő zacskóból hogyan készítesz 30x70 cm-s darabot? Két oldalt felvágod és máris tekerheted feszesre és a két végét meg rögzítő szalaggal vagy spárgával lezárod. Sokkal erősebb mint a folpack. Aldiba vettem kb 50 Ft/db volt. 25 és 20 db-s csomagban vannak.
-
j.bravo
addikt
Jogos, anno sátras biciklitúrára is vittünk zsírban légmentesen zárt edényben lesütött húst, és bírta. (Mondjuk akkor tiszta (hagymától, fűszerektől mentes), csak felolvasztott zsírral öntöttük tele az edényt.)
Valamiért ugyanakkor bevillant hogy nemrég (utóbbi pár évben) előfordult hogy párom kapott anyukájától hasonlóan, zsírban eltett májat, és ha nem ette meg 2-3 hét alatt, akkor azért már nem volt jó, maga a zsír sem. Persze lehet hogy ott a hagyma vagy a máj volt a ludas. -
Beni2360
félisten
Köszi de mar a 95 posztban mutattam a vegeredmenyt, aprora vágtam de igy is 1,5 kg szalonnaból 44 dk töpörtyű lett. Aranylag keves veszteség lett a végén es volt otthon csomagolt 25 dk zsír bele raktam a végén, gondolom javitott a csomsgolt minősegen. Lett 2 db 500 gr befőttes üveggel a zsírból. Töpörtyűt meg nem eszünk pogihoz lesz félre téve. A tejet meg kihagytam a tartósság végett.
a tanácsokat, bújtam a netet kevergetés kozben.
-
krizmo_
Topikgazda
-
#82860288
törölt tag
Annyit tudok, hogy a nyílt napok már nincsenek, ezt teljesen kiváltja a Gourmet kártya, mert mehetsz bármikor.
Szállításra rákérdezek majd, bár a honlap szerint csak vállalkozásoknak szállítanak 100e Ft felett.
Már csak valahogy meg kellene nézni az árakat, mert a honlapon nem írják, én meg nem tudok csak úgy kiugrani oda, bár van egy a "közelben". -
#82860288
törölt tag
Köszi neked is.
Az első verzióhoz hasonlóan csinálom én is, de én egybe rakom bele a zöldséget és a rizst, vagy a zöldséget az után, hogy előtte lepirítottam picit a rizst.
Régebben próbálkoztam, hogy nagyon pici olajon apróra kockázott hagymát tettem alá, de fura lett az íze.
Azóta csak só, bors, rizs és a zöldségek mennek bele. -
krizmo_
Topikgazda
Csirkemell felvágott
Hozzávalók:
~ 500 g csirkemell
- 1 db vegeta natur leveskocka
- 1 dl tej
- Só, bors
- Sajt ízlés szerint, ki is hagyhatóElkészítés:
A csirkemellet felkockázom, a leveskockát feloldom meleg tejben, majd a fűszerekkel együtt hozzáadom. Ezt követően botmixerrel, vagy aprítóval rámegyek, és végül hozzákeverem az apró kockákra vágott sajtot. Majd szorosan betekerem sütőzacskóba úgy, mint egy szaloncukrot, és vízben kifőzöm kb. 1 óra alatt elkészül.Most este készítettem, és reggelig a vízben hagytam kihűlni, így nem lesz annyira száraz.
Miután kicsomagoltam meghempergetem borsban.Frissen sült kenyérrel és zöldségekkel vacsoráztunk belőle:
Frissentartó fóliába szoktam betekerni, és így tárolom a hűtőben, majdnem 1 hétig eláll.
Költségek:
- Csirkemell: 500 g ~ 730 ft
- Fűszerek, tej: ~ 100 ft- Sajt: 100 ft
- Energia költség: ~40 ft
Összesen: ~970 ft~ 650 grammos felvágott lett ebből a mennyiségből.
-
MrSealRD
veterán
-
inf3rno
nagyúr
Állítólag most ez az év szaloncukra: [link] Majd tesztelem, mert valahogy az ilyen kommersz Milka és társai már határeset. Egy darabig vettem Callebaut pasztillát, de nincsenek meg az eszközeim, hogy saját bonbont vagy pralinét csináljak, és sose lett az igazi, amit házilag próbáltam összetákolni.
-
MrSealRD
veterán
Én komolyan kíváncsi lennék, hogy a 1979(!!!) utáni pár évben tartott túrád mennyiben releváns egy 30 évvel később gyártott márka termékéhez?!
Továbbá a szakma csúcsa állítás <-> nem szereted csinálni mennyiben minősíti a Shümert?Szóval én csak azt szeretném kérdezni, hogy mit is akartál mondani ezzel a hozzászólással?
#5586Digitalpimp : Random példa ami eszembe jutott. Jelen hozzászólás írásakor a Tescoban a Milka drágább... /kg áron mint a Sthümer. Aztán a fasorban sincs a lilatehén... Akkor most mi itt a sznobizmus?
Felmerül a kérdés, hogy te ettél-e már belőle? Illetve szerinted mit érdemes választani helyette?
-
krizmo_
Topikgazda
Igyekszem minőségi termékeket venni, egy szóval sem írtam, hogy a név számít, a Stühmernél van jobb is, pl. a Lindt, de még lehetne sorolni... Szeretek a maklári Stühmerbe menni, mert gyönyörű a bolt, a sütemények, és minden finom, minőségi termék. Ajándékot is szívesen veszek onnan, mert annyira igényes a csomagolás, azt tükrözi számomra, hogy szeretettel készült, és szívesen adom...
Egyébként, nem értem, hogy mit számít az, hogy te valamikor dolgoztál egy csokigyárba, számomra ez nem jelent semmit, sokat változott a minőség az évek alatt... Mi a minőségi szaloncukor számodra, amit minden évben veszel -
krizmo_
Topikgazda
Nem mindenki tud szerezni "olcsóbban". Nekem megéri ezekért fizetni, mert még így is bőven visszahozzák, amennyibe kerültek, de jobb ha hallgatok, mert még mindig nincs flexem se, és tudjuk ez mit jelent...
Ma sikerült beszerezni a szaloncukrot karácsonyra.
Ha valakit érdekel a maklári Stühmerbe 6200 ft/kg áron van, (tavaly 6700 volt kilója).
-
kmarci25
veterán
Kanálmérleget használok erre otthon.
-
Digitalpimp
senior tag
Ízesíteni, pl. tavaszi tekercsbe. A halszósz is olyan, hogy kevés kell belőle, lehet vele kísérletezni, hogy mibe jó, meg nem mindegy milyet veszel. Régebben olvastam róla egy elég jó cikket, ott azt írta a csávó, hogy neki már hiányzik, ha nincs benne a megszokott ételeibe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Formula-1
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest