- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- iPhone topik
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
novinyul
veterán
Näte nem genyózik (amúgy meg Gcam-l tényleg jó) Nálam a Note 10Pro volt a kedvenc, de jó a MI10 Pro(ugyan az a kamera rendszer mint a Note10 Pro) csak drága és nem nagyon kapni. Az Ultra meg B20 nélkül itthon nem jó választás és drága, viszont állat a kamera.
Xiaomi 14 - Xiaomi 12 - Retro telefonok
-
novinyul
veterán
válasz Doki42 #97094 üzenetére
Nem főállásban csinálom Volt hogy abban dolgoztam, de jobban szeretem a háttérben maradva csinálni.
Ferrari: MI10 kamerát kapta ahogy nézem, nem is voltam vele megelégedve, pláne a Note 10Pro után. Ezek után a sima 10T nem is rossz.[ Szerkesztve ]
-
ferrari1
őstag
Első képek: [link]
Gyári kamera app, csak úgy automata módban... GCam-ért kiált szerintem.MI 10T Pro
[ Szerkesztve ]
-
novinyul
veterán
Elvileg szétválasztották a MI és Redmi szériát, MI lett a prémium a Redmi meg az elérhető árú nép telefon. Csak hogy a Poco vonalat is bent hagyták és hogy jobb legyen még keverik is őket Na meg egyre gyorsabban jönnek az új szériák(köszönhetően a Realme belépésének a piacra) Szóval ha így haladnak akkor megint lesz egy nagy pofára esés, mint ami volt pár éve, akkor helyre rakták magukat.
-
xhege
veterán
válasz novinyul #97090 üzenetére
Érdemi, vagy markáns megkülönböztető tulajdonságok vannak ezek között a telefonok között? Míg a Pixel 4a, 4a 5G, 5 között megvannak a különbségek és érthető a felépítés, a Xiaomik estén kicsit kaotikusnak érzem ezt (bár lehet csak nem mélyedtem el igazán a specifikációkba). Nekem néha úgy tűnik, hogy random szerűen dobálnak össze telefonokat.
-
novinyul
veterán
Na igen, most sikerült egy jó kis káoszt csinálniuk a telefonoknál. A MI 8 jól sikerült telefon volt, azóta a MI széria viszonylag tartja a színvonalat(méret sajnos nagyot nőtt) A miui meg bár elég jól rendbe szedték, de mindig sikerül valami bogarat benne hagyni. Igazán nagy pofára esést a MI10 széria árazása miatt kapott a Xiaomi, azt hitték hogy a Huawei helyére simán beléphetnek azon az áron. A piac viszont másképp gondolta, utána meg kiadták az Ultrát jobb áron mint a 10 Pro-t. Na ez is egy nagy ökörség volt a részükről, most meg próbálják kicsit visszahozni a régi árazást a 10T meg T Pro telefonokkal.
-
leslien
nagyúr
Sony Xperia 5 II vs Pixel 4 XL ... előre szólok Google fotósba lehet nézni nincs külön szedve akit érdekel megnézi...
Sony nak még várok frissítést!!!
[link][ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
xhege
veterán
válasz novinyul #97087 üzenetére
Az utolsó Xiaomi amit valóban használtam az MI8 volt. Nem tudom azóta hová fejlődtek az újabb modellek, illetve egy kicsit követhetetlen a termékvonal is (MI Note 10, Mi10, MI 10 Pro, MI10 Ultra, Mi10T, Mi10T Pro és a Lite verziók ). Illetve nem tudom hova fejlődött a MIUI, mert azzal nem tudtam megbarátkozni igazán.
-
T0rnad0
addikt
Ugyanakkor készült egy esti kép i11-el is : [link]
-
T0rnad0
addikt
iPhone 12 pár mai kép, HEIC és MOV: [link]
-
xhege
veterán
válasz Drakmusz #97072 üzenetére
Jó lenne valami tökös ambíciózus vezető a mobilos részleg élére, aki nagyon akar bizonyítani. Nem vagyok képbe, aztán lehet most is ilyen van ott, de nem kap nagyobb mozgásteret. Mindenestre tényleg szépen felzárkóztak a többiek, ékes példa az S20 FE. Mondjuk én még a OnePlustól várnék valami nagy kamera villantást, mert bár a 8 Pro már alakul, de nekem valahogy mégsem az igazi a tesztek és videók alapján.
-
-
xhege
veterán
Hát a 6-os szériával valóban nagyot kellene dobbantani, de ilyenkor szokott jönni a bénázás. Miután a Google-nek nem kenyérre kell a telefonok eladása, így simán el tudom képzelni, hogy inkább a 7-es szériánál lesz előrelépés. Azt azért remélem, hogy nem engedik el a dolgot.
-
*RLaci*
addikt
Mindenkinek köszi a véleményt, azért megtartom.
Abban én is reménykedem, hogy a 6-al feljebb lépnek hardveresen.
-
Thom!
veterán
Iphone 12 Vs Pixel Camera Test
[link] -
sphe
senior tag
válasz tesz-vesz123 #97051 üzenetére
esti fotózáshoz (nem éjjeli csillag fotózásról szólt az), ellenfényekhez és általános piros szín eltalálásához képest. nappal is mostmár jobb a Huawei új 40es (bár félkarú óriás) és a xiaomi mi10 pro is dinamika, expozíció és színhelyesség terén. Aztán idővel kapni fog ez a xiaomi is gcamot, akkor pedig főleg.
[ Szerkesztve ]
-
sphe
senior tag
-
-
sphe
senior tag
válasz #16514048 #97045 üzenetére
Ennek megértem hogy nem látod értelmét, de van: a kicsi f érték nagyon jó abból a szempontból, hogy sok fényt enged be és széles látószögű a lencse, de - főleg a nagyobb szenzoroknál - bejön az a pont, amikor a túl kicsi mélységélesség kellemetlen is lehet, és nem tudsz mindent élesre fotózni (pl. Családi, társasági fotó asztalnál, ahol egymástól nem ugyanolyan fókusz pontban ülnek az emberek, pedig mindenki éles kellene hogy legyen). Ilyenkor egy erre készült - akár leggyengébbb - fényképezőgépen az ember csak szűkíti a rekeszt és éles lesz minden, ám ez egy mobilon nincs meg, és van amikor már hiányzik. Na mármost ezt nem írhatják az élesség kárára, mert a lencse élesen rajzol, viszont valahol fel kell tüntetniük, hogy itt a szűk dof már csomó életszerű esetben kellemetlen jelenséget produkál. ((Ehhez hozzájön az is, hogy bár van touch focus, de nem biztos hogy oda bökik - egy képi sok megapixeles információhoz mérten még mindig apró kijelzőn - ahová szeretné a user, hogy a telefon fókuszáljon és a kicsi dof miatt azt látja hogy fókuszt tévesztett. )) Hangsúlyozom, egy normál fényképezőgép esetében ez nem gond, mert ott a rekesz állítás, mobiloknál nincsen.
Ráadásként hozzáteszem erősen szubjektív véleményem, hogy valószínűleg ezért nincsenek annyira erős előre lépések mobilfotózás terén (bár ez az új Huawei lépett egy nagyobbat szerintem), mert a nagyobb szenzoroknál - amikkel jobb képet lehet lőni - egy csomó probléma merül fel (akkumulátor használat, nagy kamera sziget, kicsi mélységélesség és még ki tudja)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Drakmusz #97028 üzenetére
The Mate 40 Pro still did not achieve one of the best scores for autofocus because of its limited depth of field.
Jól sikerült ez az átdolgozott pontrendszerük. Lehúzzák az autofókuszt valami olyan miatt, aminek semmi köze hozzá, de még csak nem is kifejezetten hiba.
[ Szerkesztve ]
-
novinyul
veterán
Köszi srácok Exynos verziós és meglepő hogy ennyire jó.
-
Quqesz
nagyúr
Már a mate30 is szép ugrás volt kamerában, főleg videó terén.
Drakmusz
Na ennyiért már egész vállalható lenne. azért odacsapott az árnak a korlátozás hosszú távon. AusztRiában is 597euro, olcsóbb a P40-nél.....[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
csaba1203
addikt
válasz Drakmusz #97028 üzenetére
Igen és a felső kategóriában sem tudnak mit kitalálni, hogy vevőket szerezzenek.
Egy 2 évvel ezelőtti csúcs hw-es készülék is bőven megállja a helyét a mindennapokban ha csak valaki nem antutu huszár.....
Ennek a szegmensnek estek vissza legjobban az eladásai a statisztikák alapján és ebben benne van az árazás is vastagon. -
Drakmusz
addikt
válasz csaba1203 #97027 üzenetére
Szerintem az egyes márkák között házon belül nehezen találunk olyan szintlépést, ami megindokolná a váltást.
Most persze szigorúan a fotós képességekről beszélek.
Az utolsó ilyen szerintem a Xiaomi volt a Mi Note 10 kapcsán.
Manapság már nagyon hangsúlyos lett az esti teljesítmény, de soha nem fogjuk ezt igazán kihasználni.
Arról már nem is beszélve hogy az árak totálisan elszálltak.
[link]
Elolvastam ezt a tesztet, eléggé komoly készülék lett minden tekintetben.
De b@sszus, 1200 euró.....
Mennyi lesz ha esetleg ideér hozzánk?
480-500?https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Bossi
őstag
Sziasztok !
i12 képek csak erre volt időm...
A közeli, kislányom hajáról elvileg portré. -
sphe
senior tag
válasz Ricardo #97019 üzenetére
500% zoom nagyításnál FHD -ban mi nem látszik?
Videóban és bőr tónusban iPhone nyert, dinamika tartományban és tárgyak színében az s20. Selfie videóban és fura ezt leírni, de éjjel árnyékokban a Pixel 5 (bokrok a többi telefonnal durvábban bebuknak ahol a p5nèl még képi információ van). Bárki bármelyiket választja jól jár
[ Szerkesztve ]
-
csaba1203
addikt
válasz Plazmacucci #97015 üzenetére
Valahogy mindig el kell adni az új modelleket is.....
-
w333
félisten
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
sphe
senior tag
válasz #26097408 #97014 üzenetére
Lenne egy kisebb osszegem rá hogy a fényviszonyok ilyen kontrasztosak és egy iPhone dinamikája sem lenne jobb abban a pillanatban (Pixelé talán igen, de ott meg ugye az árnyékok nem tutik)
a kutyás kép éles csomó helyen, csak a user szerintem állatot fotózott portré módban. A pixel 5 és az iphone-ok is tévesztenek portré módban user jelentések szerint, ráadásul itt állat volt fotózva. Na majd a DxoMark teszten kiderül egy csomó minden idővel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nagyon zajos es digitalis az osszes kep.
Az erodonel (ez nem egyszeru tema) kiegett az eg rendesen es ott latszik nagyon mennyire digitalis a kep. Foleg a kep teteje. Pixeles. A Londonos kepnel meg nagyon zajos. Hiaba a sok teszt ahol dicserik ezt a kamerat nekem nem jon be. -
natë
nagyúr
válasz Plazmacucci #97012 üzenetére
Nemtom, nem én fotóztam
-
félisten
-
psajti
aktív tag
Ahhoz képest, hogy a bemutató után mennyire rá voltam pörögve a Pixel 5-re most, hogy Turbadon láttam 245 ezerért már teljesen hidegen hagy, mert tudom, hogy ugyanott van S20 FE 5G 240-ért... Picit még várok a vásárlással de ez a Samsung most valahogy nagyon megfogott. Addig is jöhet minél több fotó vele, hogy csorgassam picit a nyálam még
-
natë
nagyúr
válasz csaba1203 #97005 üzenetére
Nem jól látod szerintem. Középkategóriás hw mellé elsőként most a Google rakott jó kamerát/sw-t, egyébként ezt a gyártók - logikusan - a flagshipekbe pakolják. Ha nem így lenne, minek venné meg bárki, amikor a középpel is jól elvan (már ha egyáltalán érdekli a fotózás mobillal). Szóval nem feltétlenül úgy függ össze a dolog, ahogy gondolod/játok.
Amúgy meg kb. teljesen mindegy. -
nozs23
addikt
Laikusként utána olvasva azért lehet némi fogalmunk. Pont ezért van, hogy ezek a kamerás funkciók a gyengébb telefonokon több időt vesznek igénybe (vagy egyáltalán nem is érhetők el) és az eredmény sem mindig az igazi. És itt nem feltétlenül a Pixelre gondoltam, hanem
úgy általánosan.[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz csaba1203 #96993 üzenetére
Igen. Ezért is szoktam mosolyogni, amikor az okostojások megmondják a fórumon, hogy senki nem használja ki a mai csúcs hardvereket, minek ez, minek az. Az nem jut el az agyukig, hogy milyen teljesítményre van szükség egy mai csúcs mobilos kamera meghajtásához (Smart HDR, Nightmode, Portré, HDR videók, 60 fps, 10 bit és a többi). Tehát, mikor okoska rányom a kamera ikonra máris kihasználta a csúcshardvert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal