- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
válasz
donnie.d #108949 üzenetére
szabad szemmel nem vettem észre semmiféle levágást, vagy minőségbeli romlást, esetleg "hiányzó elemeket".
Telefonon azt nem is fogod látni. Csinálj ugyanarról 2 képet, egyiket 16:9 másikat 4:3 verzióban és told át gépre. Akkor lesz az, amit nem szeretsz. az utóbbi esetén, cserében több is van a képen alul és felül és necsak széltében.
Utoljára a 16:9 arányban a G4 és S6 telefonok fotóztak, kb 2015-ben. Onnantól a 4:3 a megszokott szabvány, függetlenül a monitorok és TV-k képernyőjétől. Még a fényképezőgépek is 4:3 arányban készítik a képeket (hogy a legújabb modellek is, azt nem tudom)
Semmi gond nincs vele, csak szokatlan inkább. Neked kell tetszedjenek a képek, nem másnak -
donnie.d
aktív tag
válasz
#96241664 #108948 üzenetére
Hatalmas fotós soha nem voltam. A leírtak alapján amikor elmentem ma vásárolni átböngésztem a beállításokat (amiket át szoktam nézni, ha mondjuk jön egy frissítés). Felbontástól annyira nem esek hanyatt, s tény, hogy ajánlottként van feltűntetve a 4:3-as arány, ami elég gáz abból a szempontból, hogy monitor, TV és egyéb kivetítő eszközök már 16:9-es arányúak. Míg sokakat annak idején zavart a két "fekete csík" alul és felül, ha filmet néztek, addig engem ugyanez zavar jobb és bal oldalon. Ekkor szoktam rá a teljes kijelzős fotózásra, hogy az általam készített képeket be tudjam állítani háttérképnek, és ha valakinek mutatom a telefonon a fotókat, akkor az kitöltse a kijelzőt.
Most lőttem két képet 4:3-ban és teljes kijelzős beállítással is. Bevallom szabad szemmel nem vettem észre semmiféle levágást, vagy minőségbeli romlást, esetleg "hiányzó elemeket". Nem mondom, hogy amit írtok nem létezik, de véleményem szerint szabad szemmel elég nehezen lehet kiszúrni az ilyet. -
törölt tag
válasz
Aryon87 #108946 üzenetére
"felbontas is csokken ebben az esetben, legalabbis regebbi telefonoknal ez biztos igy volt, a mostaniaknal nem tudom"
Sohasem csökkentették olyan értelemben a felbontást.
Csak nyilván ha van egy 4:3 olalarányú képed ami tartalmaz 12 millió pixelt és alul-felül levágsz belőle annyit, hogy kiférjen egy 2:1 arányú kijelzőre, akkor nem marad továbbra is 12 millió pixeled, csak 6.
-
-
-
ShadowLac
addikt
válasz
Elit3Zotya #108934 üzenetére
A pixel húzza túl a fényt,hdrt vagy a 12 s ultra sötétebb a valóstól?
Részletesebb a 12s meg talán kevesebb az utófeldolgozás? -
törölt tag
válasz
Aryon87 #108940 üzenetére
Mondom, nem széleslátósak. Második az csak, az első és harmadik főkamera. De egyik sem pano.
Persze hogy hiányzik alul-felül. Amikor teljes kijelzős módban fotózol, akkor levágja ezeket a részeket a képről.
Mondtam már, panoráma módban nem a szenzor horizontális pixelszámával egyezne meg a képek felbontása meg random lenne minden fotón a képarány, nem mindig pontosan a kijelzővel egyezne meg.
De látszik a látószögön is, nem olyan szélesek ezek. A képarány zavar csak meg.
-
Aryon87
félisten
-
Thom!
veterán
válasz
Xiaomi a nyertes, de 23mm main lencse számomra
-
-
Aryon87
félisten
válasz
Xiaomi jobb, főleg részletességben.
-
Aryon87
félisten
válasz
donnie.d #108933 üzenetére
Egy ismerősömmel próbáltam tesztelni a Gcamot, de sajnos nem indult el a telefonján. Most vagy nincs optimalizálva vagy fene se tudja, neki nem indult se a Wichaya, se a Bigkaka verzió.. Ha neked sikerülne működésre bírni valamelyik verziót, az csoda lenne.
Ugyanakkor mint kiderítettem, Honor Magic 4 Pro-n megy a BigKakás app.Amúgy ezek a képek panoráma, vagy széleslátó?
-
Francia91
veterán
A különféle lencsék beállításánál megtaláltam (korábban is azt gondoltam, hogy azt kell piszkálni), RAW10-re, RAW12-re és JPG-re állítva is ugyanúgy 1920x1080-as az ultraszélessel lőtt jpg képek felbontása, míg a DNG fotóé 3280x1846. Sebaj, mivel a RAW mentés úgyis be van kapcsolva állandó jelleggel, ha FHD-nál picit nagyobb felbontású ultraszéles képet szeretnék, majd RAW-ból kinyerem
-
-
-
Wuk07
tag
Valaki tett már Xiaomi 12S Ultra-ra gcam-t? Megnézném mit hozz ki belőle, főleg egy natë setuppal. Vagy volt már és lemaradtam róla?
-
gretzky77
veterán
válasz
Valaki87 #108917 üzenetére
Kamera jobb a pixelben, bár sztem a Nothing sem panaszkodhat! Akku kb egál lehet, sztem mindkét telefon megállja a helyét, formára minőségre is korrekt mindkettő, Nothing kicsit jobban kézre állt nekem, a szögletesebb szélesebb formája miatt! A rendszer nagyon hasonló, egy két helyen belepiszkáltak a Nothing Os-be de nagyon közel áll a szűz droidhoz! Sztem nem rossz vétel a Nothing, főleg amennyiért látom, hogy hirdetik használtan! Nekem nem volt vele gondom, egyszerűen régóta agyaltam a Pixel kipróbálásán csak a Volte hiánya visszatartott, de Telekom esetén ugye már van, így ezért váltottam!
-
natë
nagyúr
válasz
Plazmacucci #108907 üzenetére
Amúgy mindenki felrakja és a topik zárható
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest