- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz #41133696 #29955 üzenetére
No az extra írásra két extra videó:
SanDisk SD8SN8U 128G 1006 - SanDisk SSD Dashboard - Youtube
Feladatkezelőben I/O írt bájtok száma - Youtube
félóra - óra alatt terabyteos írás! Ti mit láttok a videó alapján?
-
Frawly
veterán
válasz Kowi84 #29993 üzenetére
Azokat az adatokat buktad, a Kürt sem valószínű, hogy vissza tudná hozni. Ebbe bele is nyugodhatsz. Mindig legyen mindenről biztonsági mentés, külső HDD-n, NAS-on, felhőben, mindegy, csak legyen. Amiről nincs mentés, az nem fontos adat valójában, és tekinthető úgy, hogy már elveszett, akkor is, ha még megvan. Nem csak az SSD specialitása, HDD-vel is megtörténhet akármikor, meg szoftverek bugjai, titkosító ransomware-ek is tudnak adatvesztést okozni, mindig fel kell rá készülni. Vedd a mostani esetet tanulópénznek.
Valószínű, hogy az SSD-nek is reszeltek, a Vertex híresen rossz széria volt. Megpróbálhatod particionálni, formázni, a partícióknak betűjelet adni a Lemezkezelőben, de sokat ettől sem lehet várni, csak egy esélyt adsz neki, mielőtt kidobod a kukába. Esetleg a gyári szoftverrel egy security erase-t meg lehet próbálni (végig TRIM-eli az egész meghajtót), de kuka SSD-nél az sem tesz csodákat.
-
Kowi84
aktív tag
Délután akkor futok még egy kört ezzel az adatmentéses dologgal, bár túl sok esélyt nem látok rá.
Az előfordulhat esetleg, hogy újrapartícionálás után működőképes lesz újra az eszköz? És ha igen akkor az mennyire lesz "tiszavirág" életű?
-
King Unique
titán
Mármint az adatmentő szoftverével, ahol ez esetben a megfelelő lemezt / elveszett partíciót kell kiválasztani. Illetve legjobb az olyan program, amivel magát a fizikai lemezt lehet szkennelni (példa). Ha előbbinél a
deep scan
tényleg nem talált semmit, akkor otthoni környezetben más adatmentő szoftverek sem nagyon fognak. Vagyis marad az adatmentő szaki, már ha lehet egyáltalán menteni és nem ment tönkre. Ha utóbbi nem opció, akkor eleve pápá a rajta lévő adatoknak...[ Szerkesztve ]
-
Adatmentéshez az adatmentés topikot javasolnám..
Ha meg adattárolásra akarod használni: "partíció készítés, formázás, betűjel hozzárendelés."
Ha pedig wint telepítenél rá: a végleges helyén a telepítőről bootolva az üres (particionálatlan) helyet add meg telepítési célnak..[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz storm4 #29985 üzenetére
Köszi!
Jó ötlet, meglátjuk(#29991) Emperor_
Igen, rendeltem egy kártyát amibe lehet mindkét fajtát rakni, csak az nem volt tiszta, hogy a csatlakozás, illetve az 1 és 2 bevégéstól függetlenül egyforma-e.Az a baj, hogy pl egy indítás erejéig is hiába raknám át az SSD-t mivel látszik a partíciókból, hogy a winchester elejére is tett valami partíciót, így a winchester nélkül nem fog indulni.
[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
Emperor_
addikt
válasz Anonymus23 #29979 üzenetére
A lapod támogatja azt az SSD-t, amennyiben, amit linkeltél az igaz és egy SATA csatolós, M.2-es SSD-vel állunk szemben. Ha a kiegészítő kártya felé mész, akkor olyan kell ami a SATA-s, M.2-es SSD-ket kezeli .
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Emperor_
addikt
válasz Kowi84 #29989 üzenetére
A nem lefoglalt az azt jelenti, hogy még partíció sincsen rajta. Ez a sorrend ugye: partíció készítés, formázás, betűjel hozzárendelés. Akkor jelenik meg az intézőben egy meghajtó.
Hogy ebben az esetben mit tudsz tenni, arra nincsen tippem. Ez már adatmentés, minden rossz lépéssel csak tovább lehet rontani a helyzetet.[ Szerkesztve ]
-
storm4
aktív tag
válasz Anonymus23 #29979 üzenetére
Üdv!
Szerintem egy Live Linux-al bebootol a lapos és Linux alatt le lehet menteni az ssd tartalmát.
Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
-
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék:
Adott egy laptop, ami egy win10 frissítés közben végtelen ciklusba került, nem tudjuk javítani, gyakorlatilag a bootnál kiírja, hogy rendszerfrissítés, majd leáll a monitor és újraindul.
Van benne egy Toshiba SSD + 1TB winchester.A win 10 telepítő pewndrive-al látom mindkét drive-t, a BIOS-ban is látszik mindkettő, 2 lehetőség van, vagy újratelepítem rajta a wint, de akkor is az SSD-ről le kellene menteni az adatokat (minden kérésem, könyörgésem és felszólításom ellenére persze, hogy nincs adat mentve, illetve persze, hogy vannak fontos adatok csak az SSD-n), vagy visszaküldjük garanciában, de ki tudja hogyan kerül vissza, ergo mindenképpen menteni kellene. Na itt jön a kérdés a hogyan...
Az én alaplapomon (Asus z170 Pro Gaming) egy m.2 SSD hely van (socket 3), ami nekem benne van 512-es SSD annak a csatlakozó végén csak egy kis benyesés van, a laptopban lévőben pedig elvileg 2. Ami nekem van foglalat abba bele tudom rakni az SSD-t? Mondjuk ezzel még nem lett megoldva a dolog, mivel csak 1 ilyen foglalat van benne, és nekem is azon van a rendszer.
Vagy milyen PCIe olcsóbb bővítőkártyát érdemes venni, amivel be tudnám rakni az én gépembe az SSD-t egy mentés erejéig?Előre is köszönöm a segítséget?
;) - The Power of the Light Side
-
Kowi84
aktív tag
Sziasztok!
Érthetetlenül állok a következő probléma előtt, és ehhez kérnék egy kis segítséget.
Adott egy Acer laptop. Az egyetlen háttértár benne egy OCZ Vertex3 120GB SSD (legfrissebb firmware).
Egyik pillanatban még megy, a következő bekapcsolásnál már nem bootol be. ("No bootable device")
BIOS látja az eszközt. Boot sorrendben az első. Laptop szétszed. SSD asztali gépbe beköt, és innentől nem tudok mit kezdeni vele.BIOS itt is látja. Eszközkezelőben megjelenik a háttértárak között. HDD Sentinel szintén felismeri 100/99 ("szuper zöld" ). OCZ SSD Utility szintén látja, minden ok. Viszont! Se az intézőben se semmilyen, fájlkezelőben nem látszik a meghajtó, így a tartalma elérhetetlen.
Valami ötlet?
-
Frawly
veterán
válasz Doky586 #29970 üzenetére
Ha 3 év alatt esett a kondíció 11%-ot, akkor a maradék 89% kb. 24 év alatt fogy el, és még akkor sem történik semmi, ha elfogyott, működni fog tovább. Gondolom nem fogja 27 évig használni azt az SSD-t, előbb lesz lecserélve, 27 évvel ezelőtt 386-486-osokat voltak max. ATA33-as, 20-80 MB-os HDD-kkel meg 14 colos vagy kisebb CRT monitorral, kb. ennyire fog elavulni ez az SSD is 27 év alatt, azért nem kéne egyiket sem kímélgetni. A furcsa ebben az esetben az, hogy 1,35 TB-os írás az lóf4× tejszínhabbal, max. 0-2%-os kondícióesést indokolna. Lehet volt a drive-on firmwarecsere, ami után átszámolódott a kondíció. Csak erre tudok gondolni, mert amúgy hibátlan meghajtónak tűnik.
Ami engem illet, 181 nap alatt (nem üzemidő, hanem az SSD tényleges kora a gépbe való beszereléstől számítva) a SMART adatok szerint 788 GiB-ot írtam az MX300-ra, ami napi 4,3 GiB mindössze (ennek is nagy része torrent), és ez alapján a 160 TBW-s garilimitet még 102,4 évig (!) tart elérni ilyen ütemben. Igaz azért is ilyen kevés, mert Linux sok RAM-nál nagyon keveset írogat átlag felhasználás során.
[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
válasz Doky586 #29970 üzenetére
Jó csak nem tudom hova tenni, hogy ez az állapota természetes vagy nem, mert van egy már több mint 8 éves Corsair F80-am is amin a HD sentinelben az SSD Life Left még mindig 100-at ad vissza és 100/100 az SSD még ilyen öregen is, 14 TB-ot írt összes-adattal.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
titán
-
-
Livius
őstag
Egy olyan gépben volt, ami nagyon nem volt használva az utóbbi években, sőt most újraszámolgatva, lehet csak 2, max 3 éves az SSD. A Samsung Magician-al pár napja megkapta a legújabb firmwaret, ami most a DXT0AB0Q szerinte, viszont valóban, csak SATA2-es vezérlőn van használva jelenleg.
A legújabb HD sentinelt majd persze kipróbálom, de nem tudom mennyire higgyek ennek a wear leveling countnak.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Livius
őstag
Hello!
Egy kb 3-4 éves Samsung 840 120GB-os SSD-nél mennyire normális még a HD sentinelben kapható 89%-os kondíció? (Wear leveling count 89 értékű jelenleg a SAMRT-ban)Sebességekben még ezt hozza:
-
Frod
addikt
Sziasztok!
Adott egy Kingston v300, de még a régi típusú ami ajánlott volt. (2012-es vétel)
Ami egy sima op.rendszer újratelepítésnek indult, annak az lett a vége, hogy a gép lassabban kapcsol be és ki is mint eddig. Kezdetnek a Win telepítő saját maga által felkínált formázásával éltem, majd rendszer telepítés.
Elsőnek a sebesség tűnt fel, aztán az, hogy a Windows Update-ek rendszeresen hibát írtak ki, és csak másodjára települtek. Az alaplap saját chipset-je fel sem ment valamilyen hibával... (Azóta azt pótoltam az Intel honlapról) Ötletem sincs mi lehet a gond vele, bár tuti nálam van a user error.
Most ezeket az infókat kaptam, elvileg a partíció eltolás rendben van.
HDSentinel-ben 97% a lemez, de ott már régóta ennyi.Valami tanács? Fussak neki újra a teljes Win telepítésnek? Nem lett volna szabad formázni?
Do you see the white shadow?
-
MrSealRD
veterán
Vettem nemrég egy Intel Pro 2500 SSD-t(használtan). Akkor 40,38 GB írott adat volt rajta. Telepítettem rá egy Win10-et, drivereket, pár apró programot. Jelenleg 18,5 GB a használt terület. Ennek ellenére az írott adat 41,8 GB növekedett mindössze. Ezt normálisnak mondható jelenség?
A másik a Total NAND Writes értéke, ami több mint 12 TB. Visszakerestem a topikban, és másnál is volt hasonló jelenség. Sajnos csak a jelenlegi értéket tudom, a telepítések előttit nem figyeltem. Így most kifejezetten figyelni fogom, hogy van-e radikális növekedés.
Screenshot az állapotokról.Van okom aggódni a kép alapján?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
mzso
veterán
Úgy néz ki, hogy a fagyási problémáimnak nem volt semmi köze az SSD-hez vagy bármilyen hardverhez, és a windows idióta...
Eltávolítottam a hálózati meghajtókat és a hálózati helyeket a listából és így már nem tapasztaltam napok óta a fagyásokat. (Még egy "remek" a bugok miatt értéktelen funkció a microsoft-tól)
-
-
Frawly
veterán
válasz #41133696 #29944 üzenetére
Na, akkor meg is lett mi ír sokat. Eleve gyanúsan hangzott ez az Adguard. Legalább most már tudjuk, hogy ilyenek is okozhatnak túlzott írást. Bár még futtassad a Feladatkezelőt, mert ez a 66 giga írás egy folyamathoz sok, de arra nem elég, hogy 4-5 nap alatt 2,5 terát felírjon, fog ott még valami szutyok folyamat sokat írogatni.
Még az az svchost gyanús a maga 21 gigájával, meg kéne nézni, hogy pontosan mit futtat, ezt más füleken tudod ellenőrizni, mert több is szokott belőle futni. Bár még ez a kettő folyamat a maga 87 gigájával még mindig nem indokol 2,5 tera írást.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Soma01 #29951 üzenetére
Valaha mért, azaz HD Sentinel mérte a gépeden. De akár meg is kérdezheted a topikjában, ha pontos választ szeretnél.
⭐ Stella
-
bul07
nagyúr
Samsung 250GB 850 EVO esetén mennyi a maximum hőmérséklet?
Most hogy megjött másoltam rá és elég szépen felcsúszott
Remélem a 850 EVO bírni fogja olyan jól mint a V300, 2013.11.03 vásároltam és azóta gond nélkül teszi a dolgát és ahogy a képen is látszik 95% áll
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
zseko
veterán
válasz Frawly #29945 üzenetére
Persze, az nem meglepő, ha böngészek. De úgy értettem, hogy semmit nem csinálok, azaz valóban semmit, csak meg van nyitva a böngésző, hozzá sem nyúlok, nem tölt semmit, nem megy videó, semmi, csak meg van nyitva. Igaz, hogy 31 fül van most éppen, de az is be van állítva, hogy csak akkor töltse be a fül tartalmát, ha átlépek rá, tehát alapból be se tölti. Plusz reklámblokkoló is van, meg Ghostery, és most uMatrix, szóval nem értem miért, vagy egyáltalán mit ír folyamatosan, ha épp nem töltődik semmi, és amúgy is még a fülek sincsenek betöltődve.
HR24.hu
-
Frawly
veterán
Egyáltalán nem meglepő. Egy mai átlag weboldal kb. 1 MB, de sok ettől több (vagy mert sok szir-szar van az oldalon, vagy videók vannak beágyazva, pl. a YouTube meg hasonló videómegosztó oldalak temérdek sok forgalmat generálnak, egy HD videó lazán lehet többszáz mega egymagában, akkor is ha csak pár perces). Igaz, hogy a sokadik látogatásra, a nem dinamikus, változatlan tartalmakat cache-ből húzza be (feltéve, hogy megtalálja benne), de azért még egy óvatos böngészgetés is a nap végére fel tud emészteni egy csomó gigát, nézd meg a böngészőcache-t a nap végén úgy, hogy minden nap üríted. Egyébként napi 20-30 giga meg sem kottyan egy TLC-s SSD-nek sem, ebbe lazán belefér napi 2-10 giga böngészés, meg kb. majdnem ugyanennyi letöltés (pl. torrent, vagy stream). Talán még a napi 50 giga sem necces annyira, csak akkor nem fog 10+ évig tartani az íráslimit elérése, vagy a cellák kifáradása. Esetleg ha zavar, és annyira kímélni akarod az SSD-t (mert mondjuk sok írást adsz neki egyébként is), és van elég RAM-od, akkor tedd a böngészőcache-t a RAM-ba. Ne a HDD-re, mert az lassú, lassítja a renderelést. Egyébként maradjon SSD-n, hadd gyorsuljon tőle az oldalak összerakása. Gondolom nem kímélni, meg dísznek vetted, hanem azért, hogy gyorsítson.
Valamennyit tudsz spórolni még írásban, ha reklámblokkolót használsz, úgy a reklámokat nem tölti le és nem írja ki cache-be, de a böngészés nagyját a streamek teszik ki.
-
-
félisten
válasz MasterDeeJay #29936 üzenetére
"...biztos volt Trim.."
A HDS képen sem volt TRIM...UI: Elnézést minden érdeklődőtől, de olyan dolgok foglaltak le, az elmúlt "fél" évben, amit nem lehet(ett) upgrade-ni.... Igyekszem visszatérni, mert szeretem a PH-t...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
zseko
veterán
válasz Doky586 #29923 üzenetére
Ezt beállítottam én is, meglepő, hogy az Opera csupán attól, hogy meg van nyitva, mennyit ír, gyakorlatilag folyamatosan Fel nem foghatom, mit kell ennyit írni, ha nem változik semmi.
Mellette nézek egy sorozatot a Netflixen most, a win10 áruházból letöltött programmal, nem tudom eldönteni az melyik, annyira keveset ír.HR24.hu
-
-
Frawly
veterán
válasz MasterDeeJay #29936 üzenetére
Ja, az más, ha USB-s rackben van. Akkor csoda, ha egyáltalán a SMART adatokat ki tudja olvasni. Egyébként a SMART szerint rendben van, raw error rate, retired block count, reallocation event mind maximálisan jó értéken van, akárcsak a kondíció. Ez így patyolat, új állapotban lévő SSD. Nem is értem, hogy a HD Sentinel miért 72-es kondíciót ad meg rá, mikor a SMART Life left még mindig 100-as.
Nagyon gyanús, hogy az olvasás, írás is nagyon kevés rajta. Ezek alapján alig volt még használva ez az SSD. Ha szarakodik a Windows, főleg ilyen nagy évfordulós update-nél, akkor telepítsétek újra egy olyan telepítővel, ami alapból tartalmazza már az update-et. Sanszos, hogy akkor probléma nélkül fog menni.
-
válasz Frawly #29935 üzenetére
Ez egy Dell Vostro pár éves gépben volt, biztos volt Trim. Win 8.1 gyárilag és azt frissítették 10-esre, de a legutóbbi talán creators update-nél jött ki ez a hiba. Nem tudtam róla adatot visszamenteni.
Most csak egy USB3-as rackbe van berakva aban valóban nincs trim.
Elvileg garis, gyakorlatilag meg nincs meg semmilyen papírja így nem lehet érvényesíteni.
Most próbaképpen teleírom teljesen filmekkel, majd secure wipeolom.[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz MasterDeeJay #29932 üzenetére
Először is be kéne kapcsolni a TRIM-et, milyen driver van fent? Szabványos AHCI vezérlőnek kéne lennie. A másik, hogy a SMART-ról is tegyél be képet, hogy az error-okról az értéket lehessen látni.
Harmadrészt, ha az SSD-n egy szektor hibás, te azt már nem regenerálod sehová sem. Vagy visszadobod gariba, vagy mehet a kukába. Egyelőre ezen a drive-on elvileg nincs hibás szektor, azt írja, de azért nézzük meg a SMART-tot. Ez a regenerációs csoda az esetek 99,9%-ban már a HDD-ken sem segített, pedig azokra lett kitalálva, az SSD-nek más a működési elve. Elméletben az SSD-n tud segíteni, ha security wipe-olod (ez egyben TRIM-eli is), vagy Linuxon a sudo blkdiscard /dev/sda parancsot végigküldöd rajta. Ezek mindent törölnek, TRIM-eléssel alapállapotba is hozzák a cellákat, elvileg segíthetnek, nagy csodát persze ettől sem lehet várni, szarból elég ritkán lehet várat építeni.
-
Frawly
veterán
válasz #41133696 #29929 üzenetére
Ezek közül csak az svchost-nak van több írása, 7 giga, de még ez sem abnormális kategória, ez még egy nap alatt benne lenne az átlag felhasználás erős átlagában (20-30 giga/nap). Lehetőleg ne kapcsold ki a gépet 2-3 napig, fussanak a szokásos dolgok, ne zárd be a programokat. Ezt leszámítva használd a gépet úgy, ahogy szoktad.
Ha valami írási loopba kerül, azt gyorsan észre fogod venni, mert több száz gigát, vagy akár 1-2 terát is felír naponta.
-
válasz MasterDeeJay #29932 üzenetére
"Kuka?"
Neeee! Biztos van itt olyan aki ingyen elfogadja tőled..
-
HDD sentinel az alábbit dobta ki, de közben a teszt meg hibátlan:
Előzmény a Windows összecsapta magát frissítés alatt lekapcsolta az illető és nem indult el utána. Adatot meg nem tudtam lementeni mindent. Volt egy 22gb-os outlook pst file aminél megakadt. Így hdd sentinelt indítottam akkor láttam hogy gyengék az értékek. Leformáztam majd hdd regenerátor végifutott rajta ami talált is hibás szektorokat amiket elvileg javított. Most olvasás teszt hibátlan de a sentinelen nem javult meg.
Kuka?
-
törölt tag
-
-
Frawly
veterán
válasz Vakegérke #29899 üzenetére
Az SSD nem adattárolásra való. Ha tényleg fontosak azok az adatok, akkor legyen meg HDD-n, felhőben, stb. is. Az SSD inkább amolyan állandó cache-nek tekinthető.
(#29900) Emperor_: erről az egy éves szabványról valami link? Nem mintha nem hinnék neked, de szeretnék utánaolvasni.
-
Emperor_
addikt
válasz Czimby #29903 üzenetére
Nem látok problémát. A firmware frissítést akartam javasolni. A SSDOK valamiért nem jól jelzi a ki kondícióját(ez eléggé ritka eset, ugyanis most látok ilyet először.).
Fogadjuk el a 89-et, mert 2 program is azt írja.
Az látszik az SSD-n, hogy rengeteget ment szinte nem is kapcsolták ki a gépet, amiben volt. Az írások száma aránytalanul nagy az olvasáshoz képest, nincs tippem mire használhatták.
Egy HDS olvasási tesztet ajánlok még.
Ez az SSD elég strapabíró darab .[ Szerkesztve ]
-
-
-
törölt tag
válasz #41133696 #29918 üzenetére
A másik dolog pedig, hogy a 2,5 TB extra írást nálam gyűjtötte be. Csak éppen úgy, hogy a Hard Disk Sentinel-t szerint, mióta nálam van 52 GB írás volt rajta... Az összesítőben pedig látható, hogy TB- os eltérés van.
A harmadik dolog, hogy a Plextor PX-256M8PeG NVMe SSD is érdekes írás mennyiségeket produkál, de ott legalább 8 hónap alatt jött össze. A Samsung 500 GB SSD Series 850 EVO az tényleg 0 byte írással jött, de az ADATA XPG SX930 480GB SSD-nél szép kerek 1,75 TB írás volt, és más is megjegyezte akkor, hogy Ő is így kapta, pontosan ennyi írt adattal, mert természetes, az is, hogy a gyártók tesztelés után adják ki.
A negyedik, hogy a SATA-s SSD-imnél nem tapasztaltam túlzott írást, csak az M. 2 NVMe meghajtóknál. Ráadásul a kettő két külön gépben van.
-
Frawly
veterán
válasz Czimby #29913 üzenetére
Nem tudni miért. Igazából ez a HDD-knél is így van, előbb döglik meg a vezérlő, minthogy az adattároló felületen megjelenjenek vagy szaporodjanak a bad sectorok. Azt pedig elég gyorsan észreveszed SSD-nél, ha döglött vagy dögledezik a vezérlő, nem látja az UEFI/BIOS, vagy látja, de nem bootol, vagy bootol, de nem mindig, vagy bootol, de részben vagy egészben elfelejti a ráírt adatokat, néha lefagyhat tőle a rendszer.
A túlmelegedést kizárnám, mivel nem melegszenek ezek olyan hőfokra (legalábbis SATA-nál), hogy kinyírjon bármilyen alkatrészt is.
-
válasz #41133696 #29911 üzenetére
Ugye a törvény szerint 2hétig bárki ingyen tesztelgetheti, használja, aztán visszaviszi a boltba hogy mégse kell adják vissza a pénzt. Lehet hogy nem te vagy az első tulajdonosa, de lehet nem is a második, esetleg nemis a harmadik..
Van aki direkt tesztelni veszi az eszkozöket, hogy mennyit bírnak rá írni napi 24/7-ben, aztán 2 héten belül visszakérik a pénzt és megírják a tesztelt eszközökről a cikket..
-
Frawly
veterán
válasz #41133696 #29911 üzenetére
Az én új SSD-im gyárilag 0 írással érkeztek. Csak az az írás van rajtuk, amit ért írtam rá. De még a használtan érkezett külső SSD-n sem volt 1,7 TB-nál több írás, pedig az több éves SSD.
Mindenképp nézegessétek Feladatkezelővel, kapcsoljátok be az IO írás oszlopot, menjen folyamatosan, progikat se zárjátok be. Ha nem csináltál rajta semmi különlegeset, akkor 1000%, hogy valami feleslegesen írogat vadul. Az ilyenre figyelni kell, mert így lehet pár hónap alatt szétnyírni egy MLC-s SSD is.
-
törölt tag
válasz Frawly #29910 üzenetére
Az a durva, hogy már eleve úgy érkezett, hogy 9 TB 8 óra alatt. Ennyi teszt írás az ADATA 480 GB-.os SSD.mnél sem volt gyárilag, 1,75 TB-tal adták ki.
Néztem HDS-ben, hogy aktívan kerregteti e valami, de nem. No és nem láttam a hőmérsékletet sem megemelkedni. Lassan beéri a Plextort... és nem vágok rajta videót, nincs is nálam a laptop leszállítottam anyumnak, TeamVieweren keresztül majd meg tudom nézni.
-
Frawly
veterán
válasz Czimby #29897 üzenetére
Nem aggódnék miatta. Az új firmware valószínűleg máshogy számolja ugyanazt a kondíciót. Nincs azon az SSD-n túl sok írás, az idők végezetéig kitartanak a cellák rajta, a vezérlő sokkal hamarabb adja be a kulcsot.
(#29895) GoodSpeed: atyagatya! 4 nap alatt 2,5 TiB-ot nyomattál rá? Nem szarozol, az biztos. Videóvágás, vagy sok Steam-játékot húztál le rá? Mert ha nem, akkor lehet valamelyik folyamat írási kergekórt kapott, és ki kéne deríteni melyik. Általában gamer billentyűzetek, gamer kontrollerek szoftverei szoktak írási kergekórt kapni, ritkábban Windows Update vagy valamelyik böngésző. Feladatkezelőben monitorozd mi ír ennyit.
-
Azt meg csak nem éri el...
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
dugo_
veterán
válasz MaxxDamage #29906 üzenetére
70°C
-
Értem, köszi!
Mi a max.amit még mehet temperature szempontjából?MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
dugo_
veterán
válasz MaxxDamage #29904 üzenetére
Mivel a lapodon a slot közvetlenül a vga mellett van, ezért nincs abban semmi meglepő, hogy egy kicsit langyosabb. 50 fok nem probléma, nem kell rá hűtés.
-
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy egy Crucial MX300 525GB M.2 2280 CT525MX300SSD4 -nek 50c fok(+) az normális hőmérséklet? (engem zavar)
Amint használva van, egyből melegedni kezd, normál esetben 40c fok körüli.
Kell rá valami hűtés?MD
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Politika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- WD Red és Red Plus NAS 2TB hdd-k 100/100% hibátlanok!
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest