- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Elég volt régen a 386 (DOS) gép időből a parancs soros gépezés, már akkor is utáltam
Azzal, hogy ezt az okos mondatot leírtad, meg is győztél. Mi köze a Linuxnak a parancssoros gépezéshez? Egyszerűen sok dolog végrehajtása egyszerűbb, átláthatóbb, követhetőbb terminalból, mint GUI-ból, de a linekben is volt GUI-s teszt módszer, kb itt is látsz olyat a hsz végén, ha azt tudod mással tesztelni, szólj léci. cache disabled
Azt hittem, komolyan gondolod, hogy teszteled az SSD-det.
Linuxból elég annyi hogy hoznak egy laptopot hogy takarítsam már le azt a valamit és tegyek rá egy wint
És ebből Te tudod is, mi az a Linux? Meg kell hajolnom a zsenialitásod és experimentális látóasszonyságod előtt!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Lewzke
őstag
Részletes ön teszt és felület teszt (Lemez felületének újrainicializálása) is legyen , ha már van jó Sentineled. Az újrainicializálásos dolog után már nem kell formázás, mert az már elvileg ír is.Kezd a felületessel, majd a részletes önteszt. Vagy mehet előtte és utána is önteszt.
HD sentinel szerint a felület teszt: A lemez felületét meghatározott inicializáló mintázattal tölti fel, majd törlést hajt végre. A teszt így felülírja a tárolt adatokat, majd a szektorokat visszaolvasva ellenőrzi azok olvashatóságát és épségét. Az esetleges gyenge szektorokat és rejtett problémákat felülvizsgálja és a hibás szektorokat áthelyezi a tartalék területre (ez a művelet a regeneráció).[ Szerkesztve ]
-
Lewzke
őstag
Hát ha még meg akarod próbálni játéknak, akkor ments róla mindent el: megnézni van e újabb firmware rá. Ha nincs, akkor kellene egy sima TRIM és ellenőrizni, hogy mikor volt utoljára TRIM-elve és egy hosszú önteszt Sentinelben csak a fizetősben lehet, de pl az Adata SSD toolboxja ingyenesen tudja. Nem tudom, ha a Kingstonban van hosszú, talán a 64 bites újabb tooljukban vannak tesztek. De az Adata programja működik más SSD-vel is. Ha az lefutott s úgy sincs hiba, és nem emelkedik az újra allokált szektorok száma, akkor esetleg egy nem gyors formázást, de ugye ezzel írsz rá (viszont így kihullhatnak a rossz szektorok, amiket leselejtez a vezérlő). Ezzel gyilkolod, de legalább megmarad az, ami még életképes benne.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Így jó lenne tudni hogy milyen programmal ellenőrzik garanciális ügyintézés során
Az imént linkelték is, de a garanciális feltételekben is benne van, csak tudni kell használni az internet adta lehetőségeket, a keresőt.
-
xuldar
addikt
Hát igen. Elég gáz, hogy a jelenlegihasználattal már csak kicsit több mint 32 évig bírja...
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
xuldar
addikt
Nem a legújabb SSDOK-t használod, pedig az SSD-d típusa elég új. Nem lehet elvárni egy régebbi verziótól, hogy támogassa a legújabb darabokat is.
Az eredményeid tipikus SATA2 eredmények. Nem néztem utána, az Intel ICH8 milyen sávszélességet kínál, de egyáltalán nem magától értetődő, hogy SATA3-nak kellene lenni benne. A gyártók a legkülönbözőbb helyeken spórolnak.Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
bul07
nagyúr
Laptopom most jött vissza garanciából(alaplap csere) Lenovo Z510 visszaraktam bele a SSD-t (Intel 530) de valami megváltozott mert böngészőbe hibát kaptam az óra rossz szinkronizációja miatt, így újratelepítés lett a vége
Előző telepítés adatai sebességgel
Csakhogy valami nem jó mert sebességben nem hozza azt amit a múltkor
Ugyan azok a driverek lettek feltéveÉs ezt a sebességet mértem most , a régihez képest furcsa
Létezne hogy hogy a 8 hónap használat és az új alaplap ezt okozhatja?
Vagy láttok valamit a képeken ami a sebesség csökkenés okára utalna?( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Kernel
nagyúr
Van olyan eljárás is, amit XP használata esetére olvastam, hogy az SSD gyártójának programjával időnként le kell futtatni az optimalizálást.
Samsung esetében a Samsung Magician tud ilyet állítólag, Intelnél a Toolboxban látok ilyen gombot, ütemezni is lehet. Hogy USB-n keresztül is elvégzi-e, azt nem tudom.
A partícióeltolást is ellenőrizni kell.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
t72killer
titán
-
Plasticbomb
addikt
Az eszközök, beállítástól függően ki is kapcsolhatnak, ha egy x beállított időt épp nem használod a gépet. Például kikapcsol a képernyő, s olyankor a gép egyéb részei is lekapcsolhatnak, mert nincsenek használva.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
félisten
Az AMD nem rossz vezérlő, csak nem lehet kihajtani a gyártók által megadott sebességeket, mert azokat bivalyerős és Intel SATA vezérlőkkel felvértezett masinákon mérik. Az viszont teljesen lényegtelen az OS szempontjából, hogy az AMD-n 10-15% kisebb sebességet mérsz, érezni semmit nem fogsz belőle.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
törölt tag
Köszönöm, de már több éve használok SSD-t, tisztában vagyok nagyjából mindennel, ami vele kapcsolatos, a kérdés nem az, hogy melyiket vegyem, mert ezt szeretném amit linkeltem, csak kíváncsi voltam, nincs-e vele valami bibi/széria hiba, stb.
Amúgy a 60-as bőven elég nekem, jelen pillanatban 55GB-os Vertex2 van a gépben, 20 GB-nál kevesebb hely még sosem volt rajta
Az árajánlást is köszönöm, de van egy kis ismeretség az általam linkelt boltban, és úgy nem a drágább árat kell néznem -
worxland
addikt
Nem sok, mert az első napokban ugye vagy telepítesz oprendszert vagy klónozol és persze futtatsz pár tesztprogramot, ami mind sok írással jár (Crystal Disk Mark egyszeri futása pölö 20 gigát ír). Majd nézd meg 1 hónap múlva.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
-
bul07
nagyúr
Még egy dolog
Hard Disk Sentinel-be láttok egy ilyet , sima HDD esetén tudom hogy nem jó jel, de SSD esetén nem tudom hogy mit gondoljak
Szerintetek?Na elég volt mára , holnap és belakom a win7-et és megnézem hogy fut majd a bf4 SSD-vel megtámogatva
Kíváncsian várom hogy a képek alapján mi a véleményetek[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
LógaGéza
veterán
Elvileg a S.M.A.R.T alapból engedélyezve van. Ha mégsem, és a első portba dugtad, akkor a SATAII_1 mellett kírja az SSD-d nevét.
roli1979
AS SSD más mérési technikát használ, és az eredményei nem relevánsak - ezt több helyen is így láttam. Ha a CDM jó értékeket ad, akkor fogadd el, és örülj neki[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Kicsit mellé, a képen ACPI van, és ezek inkább energiagazdálkodáshoz kapcsolódnak. Neked nem ez kell, hanem ez: link - SATA Operation mód AHCI-re."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest