- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- iPhone topik
Aktív témák
-
p87
senior tag
válasz
jozsi252 #20099 üzenetére
Szerintem megveheted az M4-et, pláne ha sata3-ad van, jól sikerült kis SSD-bár még ez is elég friss.
De az is igaz, hogy hétköznapi használat során nem igazán van különbség SSD és SSD között, csak ha valami régebbit cserélesz le. Én pl azért érzem az Intel és a régi Indilinx vezérlős SSD-m között a különbséget, de egy Intel 320 és M4 között már nemhiszem, hogy éreznénk, csak benchek hozzák ki a különbségeket.Intel 320as hibákról: Én nem tartok tőle, nagyon kevés embernek van ez a 8MB-os hiba, ezek lehetnek szimplán hardveres hibák is, nem biztos, hogy firmware eredetű és vonatkozik az összes 320-asra amíg be nem jelentik. Az Intel se mindenható, meghalhat bármelyik SSD bármikor.
-
St3venson
tag
válasz
jozsi252 #19875 üzenetére
Nem értem mit kell itt majrézni, ha már valakinek lett volna M.o-on ilyen gondja, már biztos feltünt volna ebben a topicban. Nekem is az van, mégsem gondolom, hogy tartanom kellene ettől. Ugy is javítják rövidesen a hibát, nem hinném hogy megengedhetik maguknak, hogy pont a legdrágább ssdjük romoljon el.
-
franc0
őstag
válasz
jozsi252 #19837 üzenetére
Na látom, kapaszkodni próbáltok a szalmaszálba...
Először is, azt írta, hogy nem használja ki. Amint átlépi AKÁR az olvasási, AKÁR az írási sebesség azt az értéket, máris kihasználja.
Másrészt, ki a tökömet érdekli az SSD szekvenciális írási sebessége?
Ha sokat akarsz írni gyorsan, építesz olcsón egy RAID0-t és slussz. Vagy nagy SSD-t veszel. -
Matyó83
tag
válasz
jozsi252 #19678 üzenetére
Szeva ismét.
Nagyon nem értek én ehhez... Segitenél még egy picit?
A ramdisk-el megcsináltam a 4GB helyet. A böngészős cuccot kéne beállitani,de nem rókám van, hanem ie9 és chrome. Ezeknél hol van az ami a rókánál az about:config? Illetve azt, hogy mentsen mindent a gép kikapcsolásánál azt hol lehet belőni? sosem csináltam még ilyeneket, szóvl nagyon nyomorék vagyok még benne! Előre is köszi helpet!
-
-
Matyó83
tag
-
-
Gorneck
legenda
válasz
jozsi252 #19512 üzenetére
Mert akkoriban ez volt a csucs...nekem lassan 2 eves a cuccom 14k munkaoraval.
Nem kene eszrevenned semmit, csak tesztekben, de azok csak szamok, amik SSD eseten sokat nem ernek altalnos gephasznalat mellett.Nekem kis szerencsevel penteken meglesz a 128as M4. Kiprobalom, ha tetszik megtartom, ha nem akkor megy vissza gazdinak. Kezdem kinoni a 32 gigat, bar win8 ezen sokat fog segiteni.
-
Gorneck
legenda
válasz
jozsi252 #19502 üzenetére
Az eleresi ido miatt buntet egy ssd es OS eseten tobbnyire olvas (magas irassal sokra nem mesz)...ha nem nonstop tomoritesz az ssdn nem fogod erezni kulonbseget...hacsak nem vmi csapnivalo vezerloset veszel\vettel.
Szal ezt vagy elfogadod vagy kenytelen leszek kolcsonbe adni az SSDm...hogy lasd amit en... -
G.I.JOE
senior tag
válasz
jozsi252 #19491 üzenetére
Akkor csináljam szépen vissza az üzletet, mi? Ugyan garis, de nem hibásnak volt árulva, úgyhogy vissza kellene adnia az eladónak a pénzt! Nekem se kedvem, se időm ezzel szórakozni.
Gorneck23: Na most akkor ez mit jelent? Hogy ennyit tudnak, vagy hogy a lényeg ennyi, hogy ezek rossz értékek? Teljes mondatokban beszéljetek, mert gondolatolvasó nem vagyok!
Holnap meg akkor hívnám az embert, vagy még ma.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
jozsi252 #19158 üzenetére
Egy ideig csesztettem magam, hogy csak nem kene Kingston 96-os, ha mar egyszer veszunk akkor markara is fizessunk felárat, de igy utolag orulok hogy nem ezt tettem.
Extrem irasmennyiseg helyzetjelentes: tovabbra sem jelentkezett kikapcsolt Windows Search-cal , csak a normál van. Lassan megnezem hogy bekapcsolom az egyik felét.
-
törölt tag
válasz
jozsi252 #19114 üzenetére
olvastam is, de ez a chipek belso felepitesere vonatkozik asszem. ha haza erek megnezem a win 7 milyen-re formazta. Ugy emlekszem hogy 4096 bajtos egy egyseg.
Bizd a win7-re a 8 kb egysegekkel tobb helyet foglalsz kis faljok irsakor. De ez mar igy is tobb mint a fat 32 512 bajtja.
vegulis. a lenyeg a 4 kb is nagy meretu isok aviknak jo a nagy meretu HDD-en. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
jozsi252 #19069 üzenetére
WipeDrive Professional-nál jobbat nem találsz.
Egyszerűbb programok vannak beépítve ilyen mindenes programokba is, mint pl Windows 7 Manager. -
törölt tag
-
p87
senior tag
válasz
jozsi252 #19026 üzenetére
Nagyon jó az Intel 320-as ssd.
Fw: Tudtommal még nem jött ki rá új, egyféle verzió van, nem szoktak sűrűn jönni rá, frissítése nem nehéz.
ST ultradrive összehasonlításom van, ez még Indilinx vezérlős, boot és a leállítás is gyorsabb lett 3-4s-el. Programok is érezhetően gyorsabban indulnak.
Nagyjából ennyi, ill. bencheket már linkeltem. -
p87
senior tag
válasz
jozsi252 #19015 üzenetére
De jó hogy anno utánnanéztem, mit tudnak a mostanság megjelent új ssd-k.
Agility 3-at akartam de nagyon sok problémáról olvastam és benchekben is sok alulmaradt, nem akartam köckáztatni, ezért maradtam az Intelnél, milyen okosan.Azért az szép lesz ha kiderül az összes Sf vezérlő hibás.
-
Szabesz
őstag
válasz
jozsi252 #18898 üzenetére
Úgy emlékszem, pont azzal voltak problémák, hogy amit akartak sem tudtak letörölni teljesen a meghajtóról. Tehát ez nem feltétlen igaz. Tippre minél régebben törölted, és minél többet használtad, annál nagyobb rá a sansz, hogy már felülíródott. Legújabb adatvisszaállító programokat kellene megnézni, hátha (pl GetDataBack)
-
tetrix
tag
válasz
jozsi252 #18762 üzenetére
Kifagyást én is tapasztaltam már az Agility 3-on. A jelenség amúgy nem gyakori, de ha a biost átkapcsolom AHCI-re és az ssd-n lévő rendszert indítom el ott van mikor hibaképernyővel eldobja, de újraindulás után betölt szépen. A pontos okra még nem jöttem rá, de megnézem a kék épernyős lista mit mond.
Szóval nem tudom hogy az infóid mennyire pontosak, remélem nem lesz baj velük?. Ocz-n kívül jó néhány gyártó ugyanezt a vezérlőt használja; .. akkor sok helyen lenne bukta; februári megjelenése óta meg azért csak kiderült volna hanem oké ennyire.. -
AtHoS
nagyúr
válasz
jozsi252 #18705 üzenetére
1. Ha unformattedre teszed, akkor majd neked kell utána megformázni, ugyanis unformatted = formázatlan Ha esetleg magad szeretnéd a blokkméretet megadni, akkor úgyis kézzel kell formáznod. Szerintem érdemes minél kisebb blokkmérettel kialakítani. Én pl. 512byte-ra formáztam FAT32-es rendszerben és windows boot sector-t választottam
2. Igen, a Load and Save fülön lehet megadni, honnan töltse be az elmentett tartalmat ill. hová mentse a win leállításakor. Azt is beállíthatod, hogy automatikusan megadott időközönként mentse el a tartalmat (Autosave)
Én nem állítottam be TEMP könyvtárat és 128MB méretnél szerintem neked sem ajánlott. Túl kicsi lenne hozzá.
3. Itt lehet várakoztatni a Ramdisk létrehozását win indításnál. Gondolom így nem terheli le a winyót és nem lassítja a rendszerindulást. Ezt nemigazán használtam, ill. nem a rendszerwinyót használja nálam a program tárolásra..
-
tetrix
tag
válasz
jozsi252 #18688 üzenetére
Szerintem az Atto-s eredményekkel semmi gond azok jók; a gyártó is ezzel teszteli + iometer ,a dobozon is rajta van.
szóval nem mérvadóak annyira, ahány programmal nézi az ember mindig más eredmény lesz; amiben közrejátszik a program épp hogy támogatja az adott hardvert, mire van kiélezve stb.. a fő szempont úgyis a használhatósága.A másik hogy akisebb ssd a kevesebb nand lapka miatt kevesebb szálon mennek,ezért valahol lassabbak.
Beállítások rendben vannak? -
-
válasz
jozsi252 #18588 üzenetére
a blogomban el tudod olvasni, hogy épp hogy állok, plusz volt egy rövid eszmecserém az AIDA64 fejlesztőjével is
-
zsoltyyy
senior tag
válasz
jozsi252 #18554 üzenetére
Ha a gyártónak van itt boltja, és oda elviszed, akkor elvileg megvan a garancia.
Lásd samsung vinyó 3év gari, bolt (ahol vette haverom) megszűnt, írt a samsung mo.-i boltjának, hogy mi a helyzet, a samsung visszaírt, hogy ha elviszi akkor kicserélik.
Kb ennyi. Ettől függetlenül tényleg f@szság ez a hercehurca. Főleg akkor, ha nem vagy pesti, ne adj Isten nincs mo.-i bolt... -
franc0
őstag
válasz
jozsi252 #18554 üzenetére
Hát ez tökre nem így van (sajnos). Nézd meg például az Arctic Cooling termékeket, arra elvileg 6 évet ad a gyártó, a legtöbb boltban mégis kevesebbet adnak rá.
Szal hiába vinnéd vissza a kiskerbe. Ha a gyártónak elpostázod szerintem kicserélik, de azért vicc az egész. -
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
jozsi252 #18469 üzenetére
Ez igy mar szepen hangzik csak epp az elso megfogalmazasbol nem ez olvashato ki... effektive elastad a kingstont no meg desktop felhasznalasnal - ahogy irtad - szinte nincs kulonbseg s2/3 kozott.
mampa: nagyobb e-penis az en ssdmmel szemben. (31volt) egyebkent ami nekem 5mp-ig tolt, neked 4,9-ig.
+3e-ert +32G szvsz jo....
-
zsoltyyy
senior tag
válasz
jozsi252 #18463 üzenetére
Aha. Hát igen addigra sok minden változhat, de lehetséges, hogy hamarabb veszem. Még nem tudom.
Az alaplapomon nincs sata3.
(erre nem gondoltam mikor vettem fél éve az újat
)
Van-e esetleg hozzá valamilyen bővítőkártya? És ha van, akkor tudja-e hozni az integrált teljesítményét?
És sata3 hoz-e olyan nagy különbséget, ami normál használat mellett észrevehető lenne?
És árban megérné-e akkor már azt választani? -
Findzs
addikt
-
OnSeT
őstag
válasz
jozsi252 #18381 üzenetére
a vertex2 /Agility2 esetében az a megtévesztő hogy mindkettőnél ugyanazokat a sebesség értékeket tüntetik fel. árban viszont eltérő a két termék
- olvasási sebesség: 285 MB/s
- írási sebesség: 275 MB/staláltam egy cikket, ezek szerint így alakul az erősorrend a belépőszinttől a csúcsig adott szérián belül.
OCZ Solid 3 / Agility 3 / Vertex 3
[link]Viszont az árak még elég random mód mennek.
60gb-osból Solid 3 / Agility 3 van
Solid 3 ~37k
Agility 3 ~27ks mindezt úgy hogy az Agility 3 a gyorsabb.
úgy érzem még érdemes várni míg rendeződik a kínálat.mindenesetre thx infót .
-
válasz
jozsi252 #18318 üzenetére
hogyan okozná? a partíciók létrehozásakor és telepítéskor figyelembe vettem a Windows igényeit, a partíciós táblát 512-es szektorokkal és 2048 szektornyi eltolással hoztam létre, a Windows rendszerpartíciót a Windows már magának kreálta, de az is megfelelően van alignálva, mást nem tudok, ami problémás lehetne...
(#18320) Ist vannak mellette vinyók, holnap megpróbálom amit javasoltál, de nem fűzök hozzá nagy reményeket
(#18324) csimpok én simán felcsavaroztam a floppymeghajtó helyére két csavarral. igaz, csak egyik oldalról ugye, mert a másikig nem ért el, de nem olyan nehéz ez, hogy gond lenne belőle
-
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest