Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Mobil flották
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kicsinálja az S26 Ultra a fóliagyártókat
Aktív témák
-
Jason
tag
Közben most esett le a jegyzeteimet nézegetve reggel, hogy mi lassíthat még a boot-omon (épp az általad képernyőre vetett írást nézegettem), hogy azt írtad "Windows alatt ne installálj fel semmilyen IDE-drivert (Matrix Storage Managert sem)" --> nekem van egy IDE-s DVD íróm, ami miatt be van kapcsolva az IDE vezérlő, gondolom a Windows feltelepített hozzá drivert stb.stb.
Gyanúsan ott áll meg gondolkozni a Boot-om a RAM infóknál ami után közvetlenül az IDE eszközök felismerése következik. Az AHCI eszközök felismerése ezután jön, ami egy kicsit időigényes, de aközben nem áll a boot folyamata és így az nem zavar. Akkor lehet, hogy ha kikapcsolom az IDE vezérlőt, akkor gyorsul a boot-om, nem!?
Sajnos így napközben csak elméleteket tudok gyártani, mert be kellett jönnöm a munkahelyemre ( a gonosz munka elszakít a gépemtől
)
A jövő héten igyekszem megcsinálni a kért teszteket, de ma sem lesz rá időm, aztán már csak jövő héten leszek a gépem közelében a mai este után.
Egyébként megcsináltam már a tesztek egy részét csak nem hoztam el a screenshotokat, majd ha nem felejtem el holnap megosztom a meglévő eredményeket. A következő dolgokkal vagyok kész:
Csináltam tesztet az alap Microsoft driverrel (msahci), majd felraktam az ATI ahci driverét. Utána egyébként mintha lassabb lenne, pedig az eszköz illesztőprogramja nem változott.
Leszedtem az alaplapomhoz járó amd ahci és raid vezérlő illesztőprogramját, de egyszerűen nem sikerül lecserélni vele az alap microsoftos drivert. Nem értem miért!? Eszközkezelő SSD megnyit, illesztőprogram frissítés, megadom a helyét és valami olyasmit ír, hogy disk driver, meg hogy nem talált újabbat a gép, pedig megadtam neki a következő filok elérési útját:
Mi lehet a gond
Összefoglalva a kérdéseim a következők:
- az IDE vezérlő okozhatja a boot belassulását?
- ha az előző kérdésemre a válasz igen, akkor a következő kérdés: miután kikapcsolom az IDE vezérlőt újra kell telepíteni a Win7-et? (ez mondjuk nehéz lesz, mert a DVD-ről tudom telepíteni, persze kell szerezni egy sata-s DVD-t)
- hogy tudnám kicserélni az SSD driverét így, hogy ennyire ragaszkodik a Win a Microsoftoshoz?
-ja és a végén: azt írtam, hogy 2007-es Microsoft driver van fent alapból, na ez nem igaz --> ez van fent:
2006.06.21.
6.1.7600.16385
Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Megkezdte az idei cicaharcot az AMD és az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrotik routerek
- Nintendo Switch 2
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED monitor topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hatalmas mérföldkőhöz ért az Xbox applikáció
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- Lexar NM710 M.2 2280 PCIe Gen4x4 NVMe SSD
- Western Digital Purple Surveillance 3.5 2TB 5400rpm 64MB SATA (WD23PURZ) új
- Western Digital Purple Pro 10TB (WD102PURP) új, bontatlan
- Western Digital Red Plus 3.5 2TB SATA3 (WD20EFPX) új, bontatlan
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 32GB 1000GB GTX1650 500nit 4K UHD 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
)