Hirdetés

Aktív témák

• attila9988

őstag

válasz Guszti #37606 üzenetére

Azt nem értem minek a ramdrive. Szerintem ilyesmire nem nagyon jó, hacsak nincs vagy 30gb ramod.
    Ellenben az os sebességével kapcsolatban nincs igazad. Ki is próbáltam ezzel a meghajtóval is, és egyáltalán nem vagyok elájulva tőle. Ennek oka az lehet, hogy a jól bejáratott rendszerem a prefetch miatt eddig is behúzta a ramba amit be kellett neki, és utána alig nyúlt a rendszerlemezhez. Ezzel szemben a programokra meg várni kell valamivel többet, pedig ott jönne ki igazán a lények, hiszen azok használat után jórészt törlődnek a ramból, mert kell a hely a másik programnak amit épp be akarok tölteni.
    Azzal hogy a 60gb csupa hasznos programmal van tele, sokkal többet nyerek, mint az os -el. Persze ez nem azt jelenti hogy egy pl 200 gb -os lemez esetében azt nem lehet rátenni, hanem csak azt, hogy ha választani kell, akkor nem biztos hogy az os -el jársz a legjobban, főleg hogy az ssd megbízhatósága fasorba sincs egy hdd -hez képest. Ez a dolog meg addig nem is fog változni, amíg vacak NAND MLC -t használnak hozzá. Majd ha jön valami ettől sokkal ütősebb, akkor lehet majd megéri a hdd -t nyugdíjazni, de addig biztosan nem. Elvileg van 3 - 4 jelentkező a normális ssd -k megalkotásához, de egyik sem érett meg a piaci bevezetésre.
    Én meg addig is naponta akár 40gb -ot is megmozgathatok a lemezeken akár apró kis pár kb méretűekből is... ;]
    A browser cache is azért van mert kell, nem viccből.

Aktív témák