Hirdetés
- Neked tükröt, az iPhone Airnek emléket állít a Realme
- Yettel topik
- Apple iPhone 6s - Nyomás utána!
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Szélesebb belső kijelzőt és újragondolt külsőt kaphat a Huawei Pura X2
Aktív témák
-
válasz
maximuss
üzenetére
Ilyen gépet, ahol 48 vagy 49-et ad vissza, azt élből újratelepítem. Ahhoz, hogy ezen 2 érték valamelyikét adja vissza, ahhoz a user hathatós "segítsége" is kelleni szokott, ami lehet bisz-basz SSD Tweaker/optimizer-nek nevezett stb alkalmazások használata, hozzáértés nélküli registry turka, avagy AHCI és egyéb drivercsomagok egymás utáni telepítgetése stb.
A disabledeletenotify ugye 2 értéket adhatna vissza (és ad is normál esetben) 0 vagy 1.
Na most a "titok" annyi, hogy a 0, mint karakter, annak az ASCII karakterkódja decimálisan 48, míg az 1, mint karakter, annak az ASCII karakterkódja decimálisan meg 49.A disabledeletenotify egész számként jeleníti meg az értéket, amit olyan registry bejegyzésből szed ki, amelynek a típusa normál esetben integer. Na most a fennemlített user beavatkozást követően ennek a registry bejegyzésnek megváltozik a típusa karakterlánc típusúra.
Ilyet a W7 az alap driverével, meg úgy konkrétan a különböző AHCI driverek telepítésével nem produkál. Ha már 1 ilyen registry bejegyzést képes volt pl egy progi így elxarni, akkor semmi garancia, hogy esetleg még más kulcsok/bejegyzések is áldozatul ne estek volna a tevékenységének, ezért szoktam "jobb a béke" alapon újrahúzni a rendszereket.
Természetesen az első bekezdésben írt dolgokkal nem konkrétan Rád értem(ezért ne is vedd magadra), csak mivel -többek közt- gépeket pakolok össze így néha (szerencsére elég ritkán) találkoztam már ezzel a jelenséggel, viszont ilyenkor mindig van valami olyan cucc a gépre pakolva, aminek az SSD-hez van köze, de nem kellene. Olyannal még nem találkoztam, ahol a W7 alap drivere, vagy a deszkához adott AHCI driver lenne telepítve és ilyen gond merült volna fel.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- OnePlus Nord CE3 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest