Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
bodnar123
őstag
válasz
Gabeszfoci89
üzenetére
Amúgy az most esett le, hogy csak két hétig lehet upgradelni...tekintettel,hogy az alap lapok elég gyengék (kivéve a két nagyot, de az se irreális) így amit nem nyitsz ki,az már nem lesz később elérhető. Elég genyóság...
-
Gabeszfoci89
senior tag
Nekem egy Vlahovic érkezett eladhatatlan sajnos így majd feluppolom dupla foddernak jó lesz.
-
stilo18
addikt
válasz
Kristof_94
üzenetére
Szoboszlaira van egy nem voksom sajnos....
szerintem tuti nem kap lapot...de legyen Nektek igazatok..
-
Kristof_94
nagyúr
Elkezdtem Sterlinget, már csak 23 meccs kellene.
De wlt most nem játszok, csak a ma estém lenne rá, nem hülyültem meg.
Amugy jött 2 promo lap. Mindkétszer Foyt, másodjára legalább eladhatóban. Egy KDB azért jobban esett volna.
Remelem Szoboszlai is érkezik, bár nem tudom a frissen átigazolt játékosok, kapnak-e új lapot. -
Gabeszfoci89
senior tag
Ez a promo az eddigi legrosszabb ...értelme nem sok van.Ss ben legalább voltak vicces lapok
-
bodnar123
őstag
válasz
Kristof_94
üzenetére
Szerintem nem kell aggódniuk. Senki nem fog 30 meccset eltölteni szívességből. Az kb 7 és fél óra... És mire lemegy az áruk addigra már bárki kirakhat 99es lapokat augusztusban.
-
stilo18
addikt
Hát ez nem lett nagy puki....
-
bodnar123
őstag
Amúgy azt nézem, hogy a drága kártyákhoz 25-30 meccs kell... Hát amilyen objectivesek vannak, kevés esélyt látok, hogy valaki szívességből lejátszik a másik kedvéért 30 meccset... Az rengeteg...

-
Mrguba
őstag
MOst kajak meg kell venni vagy kinyitni
KDB-t
Enzot hogy tudjam csinalni a feladatokat?
-
toxicjew
addikt
válasz
Kristof_94
üzenetére
How to get FREE level up cards
1. Find a friend that packed one
2. Do Co-op together
3. You both unlock the objectiveDe ha vkit mégis érdekel, akkor elvileg ez a módszer működhet.
-
toxicjew
addikt
Hát ez jó gyenge promo lett, nem is nyitom el a foddereket.
-
sz_abika
addikt
válasz
Kristof_94
üzenetére
Detto. Most remélem jön menetből valami SBC ahova rakható..
-
bodnar123
őstag
Kb másfél hónap kihagyás után p(ersze hiányzott ez a játék) poénból kezdtem egy újat. (a transfer ban miatt is). Két hét alatt ezt tudtam elérni.

Nekem valahol inkább ez az időszak tetszik jobban a játékban. Jó nagy ratinges lapok, egyre kisebb különbség a mákos vagy paypal csapatokkal szemben. Ezt a csapatot úgy hoztam össze, hogy csak Manét nyitottam a 93+-ból, meg ma Modricot. A többi semmi. Kb 10 tots packból minden értéktelen Moments, a garantált packok is a minimumot adták. Viszont így is simán össze lehet hozni egy olyan csapatot, ami könnyed 11 winre elég. (ma leadtam az első 4et majd 13ból 11 győzelem után újabb 3 leadva). Most a cél, hogy ne jussak feljebb 3. Osztályból. Ott még aránylag minden könnyű és nyugis. Az új promora kíváncsi leszek. Jöhetnének drágább faxa CB sbc-k. Mondjuk az vicces, hogy 2 hét alatt meglett a level 40. XD
-
Kristof_94
nagyúr
Holnaptól nem leszek egy ideig, szóval lehet lemaradok a promoról. Szóval remélem nem most jön az a Szoboszlai.
-
EA's hit
addikt
SS pack dupla Walker lett nekem is, 85x5 packban egy Verratti és 4 85-ös
A 86+ pickben legalább volt 2 spec lap is, Dembelé és Campbell, két qs áras fodder, utóbbi jött. -
|AP|
veterán
ez a legvalószínűbb, plusz szerintem lesznek SBC-ből is kiszedhető lapok.
Bár azt még mindig nem tudom, hogy a belengetett 98-as De Bruyne, meg a fullos Renato is SBC vagy objective lenne? Azt azért nem hiszem.
Sőt, a 98-as De Bruyne-t hová lehetne még fejleszteni? 102-re?
-
stilo18
addikt
Sziasztok Srácok,
Nézegetem ezeket a Level Up lapokat...
Illetve olvastam olyan kérdéseket fórumon, hogy "ehhez az upgrade-hez mennyi SB meccset kell játszani?"
Ugye nem kell meglennie az adott lapnak? Mármint...nem a saját lapod kap upgradet?
-
Mrguba
őstag
EZEK A SS lapok csak estig nyithatoak ??
-
gjoe
addikt
Ide a garantált SS adeyemi dupla persze.
Ez a soher cég kivette a 82plusz pikket?
Eddig ezek mindig péntek estig voltak. -
Woodslave
félisten
válasz
TrueGooner
üzenetére
Szerintem meg amíg dől a lóvé addig semmit nem fognak változtatni. Hülyék lennének. Nem érdekli őket a foci meg hogy foci élmény legyen ahogy a két focis játékból látszik a játékosokat se.
Itt akkor lesz radikális változás ha mondjuk tényleg betiltják az euban a loot boxot. De ez lehet még xarabb lesz
lesz két pes csak az egyiket le se fogja xarni a készítő -
TrueGooner
senior tag
válasz
Gabeszfoci89
üzenetére
Mert az eFootball még mindig egy fejlesztés alatt álló játék. Tényleg kevés a tartalom, de legalább minden befejezhető. Múlt hétvégén volt egyébként az első “Weekend Showdown”, ami egy ilyen 3 napos hétvégi liga volt. Ha unjátok a FIFA-t, érdemes ránéznetek az efootballra 2-3 havonta, mert bár irtózatosan lassan, de fejlődik. 😀
A külsős gólok meg valszeg azért mennek idén ennyire, mert idén többek között ezzel is promózták a játékot ha jól emlékszem. “Ez egy új feature, amit ha használsz jutalmat kapsz”. Ami számomra egyáltalán nem szimpatikus, és ugyan úgy csak az árkádos jelleget erősíti. Mennyivel többet érne, mennyivel elismerésre méltóbbak lennének ezek a hatalmas gólok, ha csak 1-2 meccsenként akadna be egy távoli bomba.
Én azért bízom benne, hogy egy újragondolt játékmenettel fog érkezni az EAFC, de a FIFA mindig is arra épített, hogy minél több ingert váltson ki a játékosból, és ezt a meccsenkénti 4-5-6, vagy akár több góllal igyekszik elérni.
-
Gabeszfoci89
senior tag
válasz
TrueGooner
üzenetére
Én ezen gondolkoztam de nemértem hogy miért hagynak minden évben ilyen bug(script) gólokat engem zavar hogy pl idén a külsős gól mennyire megy hogy egy meccsen 5ször megcsinálják ugyanazt akár...tavaly a belsős tekerés volt ilyen.Nemtudom miért hagyják biztos van oka mert igazából egy patchel bármikor ki lehetne venni de mégis hagyják a szöglet olló gólt is..lehetne sorolni.énis efootballoztam top 100ba bent is voltam de ott meg a tartalom nekem kevés volt..pl nincs ilyen wl jó rewardokkal sbck stb.Pesben ingyen kapod kb a jó játékosokat mondjuk a fejlesztés az nagyon tetszett.
-
Gabeszfoci89
senior tag
válasz
TrueGooner
üzenetére
Valahogy pest meg a fifát kéne egybegyúrni mind2 játékban vannak jó és rossz elemek.De a fifa csak a pénzre megy..Régebben pl csak pénteken jött promo packok most naponta többször is hogy vegyél fifa pontot.Annyi sbct hoznak ki naponta hogy elitből sem lehet kirakni mindet úgy hogy wlben is 14 felett nyerek mindig.Aki meg kevésbé tud játszani és kevesebb a rewardja annak meg megnehezebb.Undorito az egész már de a community is mindenki a bug gólokat keresi semmi mást.
-
bubuska10
senior tag
válasz
TrueGooner
üzenetére
Amikor elkezdtem Fifa UT-zni, hamar rá kellett jöjjek h ilyen taktikázásnak, "igazi focinak" helye nincs. Itt az megy, h arcade módjára minél gyorsabban ledarálsz egy meccset 3-0-ra, kilép az ellen, jön a következő.. mindezt azért, h nyiss packokat (amikben általában nincs semmi
), fejleszd és fejleszd a csapatodat. Pedig állítom egy full gold Milannal tudnám hozni a 9 wint.
Reméljük jobb lesz az EAFC, de az infók alapján polarizált: vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz lesz majd.Egyedül a gép ellen lehet egész valósághű meccseket játszani, ha belövöd a slidereket... de az online után ki akarná gép ellen tolni?

-
TrueGooner
senior tag
válasz
Aguinaga
üzenetére
De meddig húzható ez? Én már vagy 3 éve minden évben úgy gondolom, hogy “mostmár tényleg mutatniuk kell valamit”. És azontúl, hogy az apró részletek a végletekig kivannak csiszolva, még is összességében bugyuta a játékmenet.
Szerintem egy teljesen új meccsmotor kellene a szériának. Ez mikor valósulhat meg vajon?

-
Aguinaga
őstag
válasz
TrueGooner
üzenetére
Nem fog a néven kívül semmi se változni, csak rosszabb lesz maximum (még nagyobb pénzszivattyú)
16 óta UTzem, de mostanra csak fásultságot érzek.
Nem akarom megvenni a 24-et, de meg fogom, biztos vagyok benne
-
TrueGooner
senior tag
Lehet, hogy még kicsit korai a kérdés. De Ti mit vártok az EAFC24-től? Nagyjából követem a topicot (de egyébként eFootball játékos vagyok), és számomra megdöbbenető, hogy minden csak a Packokról szól a játékban is, és itt is. Hogy ki-, kit nyitott, de úgy igazából a fociról alig esik szó. Gondolom pont azért, mert ez a része a legkevésbé izgalmas a FIFA-nak.
Ti, mint elkötelezett FIFA játékosok mit vártok az új résztől? Lassabb, taktikusabb, megfontoltabb meccseket, vagy éppenséggel szeretitek ezt a tempót és az adok-kapok meccseket, csak jó lenne tisztességes -script mentes- játékmenet mellett folytatni a következő részben?
Vagy milyen irányba változtatnátok a FUT felépítésén?
Célja lehet az EA-nek egyáltalán közelebb hozni az EAFC-t a valódi focihoz? Elvileg ebben a hónapban már kapunk hivatalos anyagot is a játékról.
-
|AP|
veterán
válasz
Kristof_94
üzenetére
nekem egy jó kis Alvarez
-
Kristof_94
nagyúr
Garantáltból dupla Walker...
-
-
mcwolf79
veterán
Ez a Cech egy két lábon járó cheat . És persze minden 2. csapatban ott figyel .
-
|AP|
veterán
na, nálam most megtörtént az, ami mindig a másik oldalon szokott:
Munka után gondoltam gyorsan letolom a tegnapi kupa meccseket. És láss csodát, valami csodaszerverre kerültem, megtáltosodtak a játékosaim, mindenhol ott voltak, akkor is szereltek ha nem akartam, minden passz jó helyre ment, és szinte bárhonnan lőttem kapura gól lett.
Minden meccs RQ-val ért véget, egy srác rám is akart írni, de sajnos ez nálam le van tiltva
5-ből hoztam is villámgyorsan 4-et, aztán az utolsónál még a lobbyban kilépett az ellenfél, a játék pedig megfagyott.
Kénytelen voltam kilépni és vissza... na, itt már helyreállt a világ rendje, az utolsó meccsen 10 perc alatt kaptam hármat és én léptem ki.Most kicsit beleszagoltam milyen a másik oldalon lenni. Hát, ha mindig így lenne, akkor azt hinném én vagyok a világon a legjobb játékos
-
Kristof_94
nagyúr
Renato Sanches érkezni fog a promoban. Micsoda meglepetés, minden évben kap egyet.
-
Kristof_94
nagyúr
válasz
EA's hit
üzenetére
Minden napra jut valami baki, szerintem már direkt csinálják, mert annál többet beszélnek róluk.

Valahogy megpróbálom majd beépíteni, mert jó kis lapnak tűnik. De van egy pár játékos, akit nem tudok.
Cech, Figo st...
De legalább a Newcastle csapat teljesen kész, tegnap előtt még egy Campbell is jött a 86+ pickből. Amit sajnálok, hogy Pope csak a sima van meg, az showdown lap idején még nem játszottam. Egy jó Shay Given hero lap kellene, simán top 5 kapus a PL történetben.
Ha lesz rá időm nyomok velük egy WL-t. 442 egyelőre a kezdő. A védelemben Milner, Mbemba, Mitrovic, Trippier. Középpályán Maxi, Big Joe, Bruno, Gordon. Elől meg Shearer és Isak. De lehet, hogy Joe helyett Sissoko lesz, mert utóbbi Mbembanak is adna chemet. Ha nem is egy atom csapat, de legalább egy kis szórakozást nyújt.
Azert remélem, hogy a maradék pár promoban lesz még a csapatból valaki. -
EA's hit
addikt
válasz
Kristof_94
üzenetére
Nekem is ő jött a 86+ pickből, funból biztos kipróbálom a Walker+Maguire duót a kezdőben
Úgyis tökmindegy már, július van, ha Cech lehet a játék egyik legjobb csatára (mondjuk szerintem attól nagyon messze van), akkor teljesen felesleges már komolyan venni ezt a szart. Kit érdekel, ha Walker rossz lap a kapuban, miközben lehet vele elasticozni meg rainbow-zni poénból? 
-
Kristof_94
nagyúr
A 86+ pickből meg jött egy Walker, de ahogy olvasom eléggé rossz lap. Ez a Tapsoba jó lenne, de hiába prémium, ha másnak nem ad linket...
-
Kristof_94
nagyúr
Nekem tots Diaby, Nuno illetve SS Becker és Rousillon. Utóbbi jött. Kemény 80k.
-
bodnar123
őstag
Az elmúlt két hétben kb 8-10 Moments or TOTS packot nyitottam. Egyetlen TOTS nem jött... Nekem lesz kompenzáció?
-
Woodslave
félisten
Na a 40 lvl packban Walker és dupli Dembele
-
Woodslave
félisten
Na gyerek megcsinálta ezt a 93+ scam picket. Balde Pepe Brandt Medina
-
toxicjew
addikt
EAFC 24 release dates
• September 22nd (Early Access)
• September 29th (Full Release)Akkor ennyit arról, hogy idén hamarabb jelenhet meg
-
toxicjew
addikt
Én meg unatkoztam melóban és megcsinaltam Camavingat
Fel óra alatt megvolt. Menet közben jött pár fodder is belőle, többek között Götze is. A garantált packok is csak fodderek lettek. -
-
thebigK
addikt
nemtudom amúgy miért csodálkoztok annyira, hogy júliusban a legtöbb frissen kiadott lap már kvázi hozza a top tier ikonok szintjét. Így játék vége fele az ikonok sem azért kerülnek még mindig sokkal többe mert jobbak (max talán bodytype, traitek ha úgyvan, valamint az idei explosive controlled lengthy faszság amiben különbözhetnek), hanem mert egyedibbek, ritkábbak, több "eszmei" értékkel bírnak, mint ezek a SS lapok amiből már 12 egy tucat. Ezek a lapok 90+ alap statokkal rendelkenek, mellé 4-5* WF, skill, persze hogy nem igazán lesz jobb már egy prime Pelé, mint egy jobbfajta SS kártya. Persze lehet hogy ez valaki szerint nem oké, valaki szerint meg normális, hát, ez ilyen, ez minden évben így műküdik. És ennél még gondolom a futties (?) lapokkal lesz feljebb is
kollega egy hsz-el feljebb röviden tömören igazából leírta a mondandóm lényegét
-
stilo18
addikt
válasz
Aguinaga
üzenetére
Már csak olyan lapba érdemes tenni pénzt, akit a való életben is szeretsz... (nyilván ha már megvan az embernek a teamje és nincs fejleszteni való terület)
A játék lőj 2 gólt és kapsz egy 94-es lapot szintjén szerintem már nincs olyan , hogy OP lap. (Nyilván némi túlzással)
-
|AP|
veterán
válasz
Jakesz
üzenetére
én inkább félek tőle, mint hogy örülnék neki.
Már a jelenlegi hypermotion is sokkal érzékenyebb a kapcsolati gyengeségekre, mint az oldgen verzió.
Oldgenen sokkal fluidabbnak érződik minden. Nextgenen hiába a hyper-ultra-giga motion, ha ebből a gyakorlatban az jelenik meg, hogy ha kapcsolati hátrányban vagy, akkor lassan, darabosan mozognak a játékosok, fél óra míg megfordul egy embered, míg az ellenfél vígan rángatja a left sticket és egyszerűen képtelenség lekövetni a védőkkel.Amúgy ilyenkor júliusban nem tudom már kit mi motivál. Tavaly még sokkal lelkesebb voltam ilyenkor, de most már sokszor kedvem sincs leülni játszani. Rivalst játszogattam, feljutottam DIV1-be, amivel persze elértem azt, hogy a kupában pofozógép vagyok. Ez sem tesz hozzá sokat a pozitív élményhez

Csapat szinten nagyjából megvagyok, azt a minimális célt találtam még, hogy egy Barca fun/fan csapatot rakjak össze, ez is szinte kész.
Nyilván egy Dinho még jó lenne, de nem vagyok hajlandó annyiért kirakni azt az SBC-t (talán majd augusztusban, amikor már mindegy lesz...) -
Jakesz
addikt
Ha igaz lesz ez a 80x több animáció az EAFC-ben, akkor az már igencsak nextgen színvonal lesz megjelenítés terén.
-
Woodslave
félisten
válasz
Aguinaga
üzenetére
szerintem nem tudsz olyat venni aki mélyebb benyomást tenne rád, legalábbis magamból kiindulva tavaly ugyanígy voltam. Mondjuk akkor Puskás talán de őt elég frissen tudtam megvenni, nyáron amikor az sbc-t kiraktam már nem ugyanaz volt.
Petit megvan a nagy accon és nagyon tetszik a fazonja, bár nem tudom milyen nem nagyon játszom már azzal a csapattal.
-
Aguinaga
őstag
Tegnap megvettem prime Pelét, kb. 5-6 rivals meccsen próbáltam ki, hát, nem tett mély benyomást, jó, volt egy meccse, ahol 4 gólt rúgott, de volt olyan is (nem is egy), ahol semmit.
Így ma reggel ment is piacra, egy kis (30k) hasznot is hozott... kicsit csalódott vagyok, ezt SS Vitinha is lehozza.Gondolkoztam Gulliton is, de Kroos, Busquets és Vanja lapok mellett már nem hiszem, hogy előrelépés lenne...
Ezt a CB Petitt viszont sok embernél látom (persze csak div4-ben). nem szeretem, sokszor olyan labda is nála köt ki, amire nem sok esély. Érdekes, hogy Schweinsteiger mennyivel drágább, pedig nem sokban jobb Petit-től.
-
Woodslave
félisten
válasz
Kristof_94
üzenetére
miután ezt láttam tuti elnyitom a nagy packot
-
Woodslave
félisten
Na még két kompenzáció pack. Joao Mario meg egy 88-as angol negyedosztályú
-
toxicjew
addikt
Most nézem, hogy vmi Level Up promo jön, mégsem Futties? Hát az meg mi a szar lehet...
-
Kristof_94
nagyúr
Olyan rossz ez, hogy egy csomó játékos az ST/CF pozíción kívül nem tud mást. Kipróbálnám ezt a Cech lapot, de nem tudom megoldani. Még akkor sem, ha a kezdő felállás szélsők nélkül történik...
-
Madn!ght
addikt
válasz
Kristof_94
üzenetére
-
miro.
senior tag
Jol van sracok,europai megjelenest se varja meg itt senki,hanem valt majd at ausztral idozinara,hogy tudjon 3 oraval elobb jatszani.
Jo lesz az. En megrendelem,aztan ha szar,akkor kaszablanka. -
bodnar123
őstag
válasz
Kristof_94
üzenetére
ez zseniális

-
Kristof_94
nagyúr
[link] ezt a videót nézzétek meg, óriási!
-
Woodslave
félisten
Kaptam még egy tots kompenzáció packot. Megint Lacroix. Sztem ezekben meg csak moments van
-
toxicjew
addikt
Közben már szivárognak az infók sz új részről.
𝗙𝗿𝗮𝗺𝗲𝘀 𝗖𝗮𝗽𝘁𝘂𝗿𝗲𝗱
• FIFA 22 - 8.7M
• FIFA 23 - 9.2M
• EAFC 24 - 590MAsszem ennyit bőven elég tudni róla
Gigantikus rng fesztivál és animációs káosz várható. -
gjoe
addikt
válasz
Kristof_94
üzenetére
Akkor most nem tudom mi legyen, probaljak rá a mostanira? Hátha jön egy henry, vagy egy pogba? Csomagok majd lesznek még.
-
|AP|
veterán
válasz
Kristof_94
üzenetére
Cech gusztustalanul túlhúzott, top csatár

Nálam bent ragadt (amíg nem nyitok valami endgame csatárt
), bármennyire is gyűlöltem kapusokat mezőnyben használni.
A másik az meg Vanja... az valami brutális. Elvertem a coint SS De Jongra, és ingame megcserélem Vanjaval, aki így a játék egyik (ha nem a) legbrutálisabb CB-je. Iszonyat durva, óriási termetű, de ennek ellenére gyors, és úgy szerel, mint egy gép -
stilo18
addikt
válasz
Kristof_94
üzenetére
...pedig inkább ST a fizikai ereje miatt.
De amúgy kb nevetségesen dribblingel is, szóval cam-ba is simán használható....
Isak-nál erősebb lap, mondom úgy, hogy a nc játékost csípem, a Cech-től meg valahogy rosszul vagyok...nem is játszatom már... -
Woodslave
félisten
válasz
Kristof_94
üzenetére
ja valszeg az lesz. "best" (meg pár xar hogy legyen kit nyitni) of egy két csapattal vagy akár 3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Suzuki topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- Audio technica ath adx5000 hifi fejhallgató extra kábelekkel
- SZINTE ÚJ Corsair Virtuoso RGB Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- REVELAL K2Y-PRO16 16BIT ISA HANGKÁRTYA
- HP Elitebook 850 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- LG SMART 32SR50F-W IPS Monitor! 1920x1080 / 8ms / 60hz
- ASUS Zenbook 14 - 14" 2.8K OLED 90Hz - i5-1240P - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- GAMER PC! Ryzen 3900X / RX 7600XT 16GB / B550 / 32GB DDR4 / 500GB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
szerintem tuti nem kap lapot...de legyen Nektek igazatok..