Keresés

Aktív témák

• csabicsepp

aktív tag

A nagy programozási filozófia könyv...avagy mi a szent sz@rt keresünk a világon :)
    1.kötet

Igaz, az egyik dolog az optimalizáltság. Ma ez már inkább csak nosztalgia. De ez nem is lesz gond, ha nem ilyen csigatempóval ''gyorsulnak'' a gépek. Elvileg akkor majd előtérbe kerülhet teljesen az alkotás, mert nem szívja le az ember energiáját annyira programozás mint ma mondjuk a C. Mert szerintem ami ma megy az csak tötymölgés, de ez másik téma.

Az meg hogy aki ma tud klattyingatni, az vagy megtanul jót csinálni, vagy megúnja az egészet, vagy elmegy marketingesnek :)
    Ha belegondolok, ugyanaz van mint régen, csak akkor a klattyingatósok voltak a basic-esek, nem? Végülis volt amelyik továbbfejlődött...és volt aki basic-ben jó proggit írt...

2.oldal

• csabicsepp

aktív tag

válasz rudi #188 üzenetére

Én már sokat gondolkoztam :)
    És ezért nem szidom már egy ideje a windowst.
    Néha morgolódok egy-két gagyin megírt proggin, néha szétverem a gépet, de ez minden ...
    Néha bosszankodok, hogy néha miért nem elég ma már 512mb ram és 2ghz proci, de ez minden....
    Néha megunom az egészet és kikapcsolom a gépet, de ez minden... :)

Bugos az uccsó mondatod :)

• csabicsepp

aktív tag

Nincs ma már ösztönzőerő a programozáshoz.
    Szerintem ez nemsokára gond lesz, elfogynak a programozók, vagy befásulnak és csak a marketingesek maradnak.
    Régen ugye kijött egy jó game, 2 ből egy ember tudta miben írták, tudta milyen ügyesség kellett hogy abból a (pl. c64) gépből kihozza mindezt. És ezek közül párban felmerült a kérdés, hogy ne-e tudna ilyet ő is írni....
    Ma meg? Az itteni informatika suliban a diákoknak eszükbe se jut hogy programozzanak...valahol igazuk van, mit látnak? Doom3? A büdös életben nem tud ilyet írni....nem is akar....pedig Carmack is 2d-vel kezdte....
    A könyvelőproggik meg valahogy nem ösztönöznek....
    Vagy lehet borúlátó vagyok?
    Becsüljük meg az ilyen embereket, akikben egyáltalán felmerül a gondolat a programozáshoz, vagy kussolva tűrjük el a szarabbnál szarabb programokat, amiket pár év múlva visszasírunk.....

[Szerkesztve]

• csabicsepp

aktív tag

válasz lao ce #174 üzenetére

Nem mindegy hogy ebből akar valaki megélni, vagy csak hobbiszinten akar programozni.
    Ha ebből akar megélni, akkor egészségére. Ma már telített a piac zseniálisabbnál zseniálisabb tehetséges programozókkal, akiknek a c nyelv megtanulása max. 1órát vett igénybe (persze csak a tehetségtelenebbeknek).

Ha viszont hobbiból, az megint más téma.

A pascal nem olyan szar szerintem. Én (bár tudom hogy a nagy profi programozó istenek előtt szégyellenem kell magam amiért egyáltalán kiejtettem a számon hogy pascal - és ez komolyan így van :((( ) bár nem nagyon szeressem a pascalt, de pl. a klubban egy pascalban írt proggi figyelte az internetes gépeken eltelt időt, könyvelt és számlázott, tagságikat kezelt, mindezt egy kidobott mono vga 386-oson, tökéletes sebességgel.
    Ugyanígy hobbi szinten érdekes lehet az assembly. Vagy a c, delphi, basic és sorolhatnám.....

• csabicsepp

aktív tag

Dark Basic. Van belőle letölthető ingyenes próbaváltozat. 3D-t is könnyen lehet vele, persze nem a leggyorsabb, de könnyen érthető.
    Delphiből is a personal az ingyenes. Van hozzá külön DirecX-es csomag. 3D-ben nehezebb benne alkotni.
    Szerintem e kettő közül amelyik szimpibb.
    Aztán jöhet a többi, és a végén ami tetszik :)

Aktív témák

Hirdetés