Keresés

Aktív témák

• rudi

nagyúr

válasz csabicsepp #191 üzenetére

Bugfixeltem a modnatot :)

Suliban egy félévet ''programoztunk'' (inkább tevékenykedtünk) Macromedia Directorral és abban látszott meg, hogy mennyire egészen szépeket lehet csinálni nulla programozói háttérrel a beépített hatásokkal és persze ALAPOS művészi érzékkel. Láttam olyan multimédiás bemutatókat, amik csak clickérzékelést meg pár átmosást tartalmaztak, de annyira szépek és igényes kivitelűek voltak hogy csak na... Már az akkori 8.5-ös Director is támogatott valamiféle 3D-t, de amit ez jobban kifejlődik és jön a Windows3D, akkor már clickeléssel fog lehetni Doom6-ot csinálni.
    Persze erre jön az érem másik oldala, az optimalizáltség, hogy a Directoros dolgok megfektették a 800MHz-s Notebookot és az 1700as Celeronokat :D
    Lényeg a lényeg: MA bárki tud csinálni valamit, de MA jót csak az tud csinálni aki TEGNAP tudott valamit csináli, ergo ahhoz hogy MA tudj jót csinálni tényleg kell tapasztalat.

A kérdés a továbbiakban az hogy aki MA bármit tud csinálni (automatákkal), annak honnan lesz tapasztalata ahhoz, hogy HOLNAP JÓT tudjon csinálni...?

• Fisha

őstag

válasz csabicsepp #186 üzenetére

Hat azert szerintem a programzok nagy resze sose a game irasbol elt. Lehet, hogy perverz vagyok de nekem oromot jelent az absztraktabb dolgok megvalositasa is.
    Persze abban van igazsag, hogy kicsit mas most belekezdeni a dolgokba, mert mig regen, eleg volt egy jo agy es algoritmizalo kepesseg az effektiv kezdeshez, ma mar rengeteg tanulas, tapasztalat szukseges mindehhez.

• lao ce

aktív tag

válasz csabicsepp #175 üzenetére

''Ha ebből akar megélni, akkor egészségére''
    ez is igaz, ma managernek kell tanulni es a dzsimbe jarni mingelingezni :)

''A pascal nem olyan szar szerintem''
    semmi baja a pascalnak mint nyelvnek, kicsit terjengos, dehat az meg jol is jon sokszor. sokkal nehezebb szar programot irni pascalban mint c-ben, ez egy szemelyes velemeny. dehat... azert erdemes winfos alatt nyomulni mert konnyen hoz eredmenyeket.
    egy service szeru, a hatterben futo programmal kicsit nehezebb atesni a tanulasi fazis nehezsegein mint egy 'fuh, irc klienst irtam es azzal csetelek' stilusu programmal.

Aktív témák