- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
Gambit
őstag
Jah, csak hát én IE-t használok. Egyszerűen azért, mert az oldalak többsége úgyis erre van optimalizálva.
Brian16: Csak nem valami netes pénzkeresős témát nyomatsz? Mert kb. 5 évvel ezelőtt még mi is nyomultunk így! Talán még meg is van az a 20 dolcsis csekk, amit akkor kaptam.
[Szerkesztve] -
Miracle
senior tag
IE alól néha olvashatatlan, néha nem, változó, opera és firefox alól pöpec. ez szerintem betudható a m$ IE ''technológiájáának''.
amúgy példa, hogy mennyire változó IE alól: az egyetemi IBM gépekről, amik 1 hete lettek teljesen újratelepítve szabványos ELTE install CDről, elvileg csak a gép neve különbözik, kb 30%ban nem jó, 70%ban jó. szóval ezt betudom annak, hogy a gépnek nincs lelke, de a windowsnak van -
lao ce
aktív tag
pelda: ahogy elotte fogalmaztal (nem lehet feltortni, nincs kiskapu meg ilyesmi) szamomra teljesen mast jelent mint amit most peldanak irtal. de mostmar ertem mire gondolsz.
''Azzal kapcsolatosan pedig, hogy ez egy újkeletü dolog lenne...''
pontosan azt irtam hogy gyerekcipo es ugy is ertettem, nem ugy hogy ujkeletu, ami egyertelmuen idore utal. ugy latszik nem talaltam meg a jo kifejezest, pedig tobbszor nekifutottam es atfogalmaztam. en is hallottam mar a lisp-rol, de kb ennyi, nem vagyok tajekozott ebben a temaban -nem tul vonzo szamomra -
lao ce
aktív tag
igazad van hogy aki grafikus rendszert vagy adatbaziskezelo szoftvert fejleszt (nem siman adatbazist hasznalorol beszelek) ott van szerepe az optimalizacionak, de ez elenyeszo kisebbseg, es nekik a hardver sokkal rugalmatlanabb mint altalaban nekunk, a 'koznepnek'.
hogy hozza is tegyek valamit a sebesseg optimalizaciorol:
az, hogy optimalizaljuk az egesz programot, csak ugy, a levegobe bele, olyan nincs (vagyis akkor az egesz program inkabb kuka). van egy vagy ket resz ami a szuk keresztmetszet es azt meg lehet probalni felgyorsitani. ha nem eleve atomhulyen van megoldva a dolog, tehat nem tervezesi hiba v. hiany kijavitasarol van szo, akkor szereny ismereteim szerint 5-6 dolognal tobb altalanos modszer nincs amit meg lehet vizsgalni.
ha ezek nem hoznak eredmenyt, akkor annyira el kell szeparalni a lassu reszt amennyire csak lehet, es nincs mas hatra, kell irni egy alacsonyszintu rutint ha lehetseges. ez altalaban segit, de mindig szem elott kell tartani hogy nem olcsobb-e venni egy gyorsabb hardvert.
a funkcionalis nyelvekhez nem sokat tudok hozzatenni, nem tudom elkepzelni hogy hasznalhatoak lennenek, persze ettol meg lehet hogy azok v. azok lesznek. a biztonsagrol csak annyit: az, hogy egy tobbe-kevesbe gyerekcipoben jaro fejlesztesi modszer eredmenyet elmeletben nem lehet visszafejteni, nem sokat jelent. -
rudi
nagyúr
Hát most éppen megtaláltál két dolgot, amit C-ben el szokás magyarázni. Az első faktoros példa általában a legfalapabb rekurziót bemutató példa szokott lennei a közepes vagy annál jobb könyvekben.
Az osztás esete pedig megint egy tipikus eset amit egyrész le szokás írni az int típus tárgyalásakor, aztán meg alap példa szokott lenni típuskonverzióra.
Pár éve kellett nekünk quick- és bubblesort algoritmust elemezni sebesség tekintetében annak föggvényében, hogy milyen típusú adatokat hasonlít össze. Borlandos C fordítóval csináltam és a float és double típusok rendezési sebesége között nem volt eltérés (nagymennyiségű adatnál sem), az int-re már nem meléxem pontosan, majd megnézem. Lényeg, hogy kasztolni márpedig kell.
Jó a C az alapokhoz, de kell mellé használati utasítás vagy egy jó tanácsadó.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- DELL T40 EMC Szerver
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged