- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
Miracle
senior tag
a perl nyelvet inkább a játék logikájának írásához ajánlom, meg lehet oldani PHPvel is, de az nem lenne szép megoldás, a perl megjó magas szintű, magas kifejezőértékű nyelv, ami épp erre van kitalálva. de szerintem a perl megtanulásába fektetett energia pár nap alatt megtérül, amikor nem PHP nyelven írod a játék logikáját.
mysq: persze. -
Miracle
senior tag
a teach yourself nagyon király könyv, én annak a 2. kötetébpl tanultam meg c++ul.
aq bajrne féle viszont komolyabb. ha van Cs előismereted(ami túlmutat a heééó világ programon) akkor mindenképpem a bjarne könyvet vedd meg, ha nincs, akkor gondolkodj el a teach yourself...en, mert az jól emagyaráz mindent, és még egy két alapvető algoritmussal, szoftverfejlesztésnél használatos technikával is megisertet, könnyen befogadható módon, és eleinte lassan halad, de igen tisztességes szintre juthatsz el vele. -
Miracle
senior tag
IE alól néha olvashatatlan, néha nem, változó, opera és firefox alól pöpec. ez szerintem betudható a m$ IE ''technológiájáának''.
amúgy példa, hogy mennyire változó IE alól: az egyetemi IBM gépekről, amik 1 hete lettek teljesen újratelepítve szabványos ELTE install CDről, elvileg csak a gép neve különbözik, kb 30%ban nem jó, 70%ban jó. szóval ezt betudom annak, hogy a gépnek nincs lelke, de a windowsnak van -
Miracle
senior tag
a nagy szabadsági foknak történeti okai vannak: amikor a C nyelvet tervezték(a ''kevésbé'' sikeres, és igen kötött szintaxisú B után) egy olyan nyelvet terveztek, ami belepasszol a unix filozófiába, és komoly optimalizációkra ad lehetőséget, illetve feltétel volt, hogy legyen alkalmas alacsonyszintű programozásra. akkoriban a programozók igen HC módon nyomták, ezért nem figyel például a C fordító, hogy ha több argumentummal hívod meg a függvényt, mint amennyivel definiáltad azt. amikor a Ct 1960ban terveztés, eszébe sem jutott senkinek, hogy olyan alacsonyan képzett emberek fognak gép elé ülni, és programozni, mint azt ma sokan teszik. persze nem baj, hogy nem rendszerprogramozó mindenki, csak vigyázni kell. az 1960as években, a C születésekor nem dúskáltak a processzoridőben a programozók, és a memóriában sem, akkor csontig optimalizált kódok jöttek ki általában, akkor fontos volt a nagy szabadsági fok.
mondjuk az újabb C fordítók alapbeállítással már figyelnek az argumentumszámra. -
Miracle
senior tag
az az ember Bjarne Sroustrup, vagy valami hasonló kimondhatatlan, megjegyezhetetlen, leírhatatlan nevű skandináv fickó.
a riport fake
az tény, hogy a C++ eszközeit, ha ész nélkül használja az ember, akkor hihetetlenül elbonyolítja a programot, de _ésszel_ használva jó programnyelv. egyszer egy ismerősöm adott ekem egy kódot, amit egy c++ guru írt, és tovább kellett volna fejléeszteni egy kis ZSért, nem lett volna sok a munka alapjában, de olyan szinten tele volt marhaságokkal, mint ha az a guru valamilyen belső késztetés hatására minden osztályához előbb írt interfészt, tele volt teljesen rohadtul fölösleges templatekkel(egy konfig. osztály létrehozásához opéldául !!!17!!! olyan típust kellett neki megadni, mint például int, string, double, char, meg hasolók, hogy hátha valaki egyszer optimálisabbra akarja majd cserélni őket. persze amiket tárolni kellett ezt nem indokolták, például az eddigi futtatások számát nem tette bele alapból egy longba, az is az egyik template-ként kapott típus volt...) na mimdegy, szóval hamar visszavittem a csávónak a CDt a kóddal, hogy kiröhögjem, mekkora marha programozót is talált magának, meg hogy keresse meg, ha annyi esze sincs, hogy keressen egy értelmes embert. szóval azóta tudom, hogy lehet nagyon nagyon gány és undorító c++ kódot csinálni, de ilyet szinte minden nyelvvel lehet. csak a c++ valamiért különösen ingerli a hülyéket, hogy ilyet alkossanak. -
Miracle
senior tag
vegysél egy könyvet, és nézd meg abban. VS6hoz épp van egy egészen jó magyar, szép fosbarna színű kétkötetes. amúgy meg a Cben nincsenek függvények, függvény könyvtárak vannak, és ezt neked kell megnézned, hogy azok a függvények, amiket te használtál turboCben megvannak-e a VSban alapból, illetve ha nem, akkor stand-alone könyvtárak, vagy függnek más könyvtáraktól is.
ja, és ne keverd a C-t a C++al. -
Miracle
senior tag
1. vazze. van minden. és mindent lehet, attól függ, neked mi a fontos.
opject-pascal jó a delphihez. de én nem erőltetném.
a pascal hangprogramozásnak nincs sok értelme
1.1: ha lusta vagy, akkor borland builder IDEt(lopva, vagy ingyen letöltve a personal editiont) vagy csak a borland fordítót, ami szintén teljesen ingyenes, vagy ha felsőoktatási intézményben tanulsz, akkor visual studio is lehet ingyen, vagy g++ ami GNUGPL szerinti szabad szoftver, teljesen ingyenes. vagy van a devc++(IDE szinteén teljesen ingyenes, és g++ fordítót használ. és akkor a linux platformot még nem említettem.
2: assembly: figy. mindennek van értelme, aminke semmi köze a politikához, így az ASMnek is van értelme, ha akarsz rendszerprogramozó lenni, vagy alacsony szinten alkotni valamit. de azt nem tudom, hogy temit akarsz, mert abból kiindulva kellene dönteni. -
Miracle
senior tag
1: a moore törvény inkább afféle megfigyelés, és előbb utóbb valószínűleg csődot fog mondani. persze nem két év alatt, de ne hivatkozz rá, mint mindent eldöntő törvényre, mert csak érdekes megfigyelés.
2. a moore törvény nem órajelre, és nem teljesítményre, hanem tranzisztorszámra vonatkozik.
3: nem készült még natív C++ nyelven írt programot végrehajtó masina. egy bazinagy mikrokóddal meg lehetne oldani, de ez akkora bazinagy lenne, hogy a VAXok CPUiban található mikroprogramok(egyébként legendás darabok) emennek a címterébe is beleférnének(kis túlzással persze).
[Szerkesztve] -
Miracle
senior tag
válasz
granpa_matis #340 üzenetére
az intel már vagy fél éve nem emelt órajelet, így nem hiszem, hogy a következő félévben majd hirtelen rádob 1.5 GHz-et(az alőző 1.5 Ghz-hez 2 év kellett)
azon kívül a csúcsgépet vásárlók csak kis hányadát teszik ki az összes eladott gépnek. a nagyrésze a középmezőny, és a low-end. ide meg még 1 év múlva is lassabb gépek mennek majd, mint a mostani csúcsgépek, amiken már alapból csigalassú.
azon kívül szémoljunk rá legalább egy 400 USDbe kóstáló ATI vagy nVidia csúcsmodellt(ami lehetőleg gyorsabb, mint az x800 meg a 6800, mert még ezek sem tökéletesek), és tegyél a gépre egy olyan oprendszert, ami (bár te csúcsgépet vettél) ugyan nagyon szép, de géped mégis lassab, mint a szomszéd XP-s majdnem-csúcsgépe.
erre alapozni egy szoftver-technológia elterjesztését...
ram: 2 GHz... ugyan már. egy év alatt? elterjedt? a high-enden, megintcsak mondom, azaz a felső 5%ban. -
Miracle
senior tag
faster : Sorry, i didn't meant to insult you.
granpa_matis : _most_ a net-tel elég kevés helyen foglalkoznak. a javahoz képest mindenképpen. elvileg a windows server 2K3 is .NETre épül,és az sem hozott áttörést. jó, persze, az szerver oprendszer, de a hálózati kommunikáció szempontjából jóval fontosabb, mint a longhorn, ami X800on és 6800on kívül mindenen szaggat, és az adatbázis-alapú filerendszere hihetetlenül lassú, ezeken felül csúcs proci és bazisok memória kell hozzá, így nyugodtan mondhatjuk, hogy az elterjedése minden eddigi windowst alul fog múlni, hiszen a W95öt kivéve már minndegyik windows megelégedett egy alsó-közép kategóriás PC sebességével megjelnésekor, hogy pöpecül fusson, és még így is sokan használnak w98at(persze nem nálunk, ahol a legális szofvereknek a szomszéd is csodájára jár)
tehát csak azt akartam mondani, hogy a .NET sikerére még nem lehet mérget venni, de a java már most jól bejáratott, gyerekbetegségeit kinőtt, _platformfüggetlen_ , nyílt forráskóddal ismerkedő világszerte elterjedt, és szerintem 10 éven belül kiírthatatlan nylev, míg a c#.NETnek nincs múltja, nem nagyon keresett, és a jövője sem biztos, nem hiszem, hogy kezdőket ilyen iránya kellene terelgetni.(az más, ha már ismersz 6 nyelvet úgy ahogy, de ha beleölst egy csomó energiát, hogy megtanuld az elsőt, ami mindíg a legnehezebb, és az esetleg nem jó semmire, az bukta)
[Szerkesztve] -
Miracle
senior tag
válasz
granpa_matis #331 üzenetére
hát ha már C#Builder, akkor inkább JBuilderX...
-
Miracle
senior tag
a: ne uppolj, menyj el a boltba, és vedd meg.
b1: ne uppolj, olvasd el angolul.
b2: ne uppolj, és olvasd el németül.
b3: ne uppolj, és olvasd el franciául.
c(1-2-3): ne uppolj, és fordítsd le.
d: ne uppolj, és juss el a 8. fejezetig, és csak azt olvasd el angolul(...).
e: ne uppolj, és juss el a 8. fejezetig, és ugord át.
f: ne uppolj, és juss el a 8. fejezetig, és találd ki.
g: ne uppolj feleslegesen
mert az up a bolhán ok, máshol ha nem feltétlenül szükséges... na?
[Szerkesztve] -
Miracle
senior tag
válasz
kisfurko #266 üzenetére
de gyakran teljesen felesleges VBnél alacsonyabb szintű nyelvet használni, mert csak lelassítja a fejlesztést, a mi gépek mellet meg kevés olyan komplikált alkalmazás van, aminek a nagy része teljesítményigényes lenne.
és megvannak azok az esetek is, amikor az alacsony szint követelmény(beépített rendszerek, driverek, oprendszerek, valóban teljesítménykritikus libek...) tehát nem kell elfelejteni a végleteket sem. -
Miracle
senior tag
a pascal ''windowsos változata'' a delphi, valószínű ugyan aról beszélünk, mert a borland fejlesztette ki, és ma is ők nyomják.
a kérdéses szint: a delphinek lényegében nem előfeltétele hogy jól pascalozz, csak azért mondtam, mert teljesen kezdőknek nem érdemes elkezdeni bonyolítani a dolgot.
mondjuk ha már tudsz írni egy működő sokobant, akkor bőven túl vagy a kérdéses szinten.
könyv: van valami delphi könyv, aminek az elejére rá van vésve nagy betűkkel, hogy delphi, az bizalomgerjesztőnek tűnt nekem vagy 1 éve, azóta nem néztem delphis könyvet, akkor is csak nézelődtem egy könyvesboltban. Ha nem ijedszt meg az angol nyelvtől, meg az e-booktól akkor a ''SAM's teach yourself delphi in 24 hours'' címűt javaslom, a SAM's könyvek(amik eddig a kezembe kerültek így - úgy) eddig kivétel nélkül királyak voltak. -
Miracle
senior tag
ja. c# suxx. olyan mint a java, csak binárist fordítva sem nagyon tudja megelőzni egy újab fajta JVM-el a byte-kódot. meg nincsenek benne pointerek. hihi. eég nevetséges volt már a doksi eleje is, gyorsan el is felejtettem, mi hogy, miért van, hogy megőrizzem elmém viszonylagos épségét.
Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Trollok komolyan
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- iPhone topik
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung DDR5 SODIMM ram kit 16 GB (2X8GB) 5600 MT/s
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest