- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
taltos
senior tag
Nálad is olvashatatlan???
Azt mondtad, hogy megoldódott a probléma...
Mellesleg bocs hogy nem küldtem mail-t, de nem jutottam a neptun és az egyetem miatt gépközelbe, így nem tudtam levelezni sem... Pont emiatt az ügy sem haladt előre, ezért nem írtam később sem.
De ha lesz valami írok...
És 1024x768 -ban teszteltem: Opera, Firefox, IE alól, és Ugyanezekkel Win és Linux alól is. Nálam nem jelentkeztek ezek a hibák!!! Kinek a készülékében van a???
[Szerkesztve] -
lao ce
aktív tag
megjegyzem, hogy a magas szintu nyelven valo optimalizacio erosen tul van lihegve szerintem - foleg manapsag, de regebben sem volt valami jajjdehuha dolog (a nyolcvanas evek vegetol ertem).
az, hogy a joember leul es 'optimalizalja' 3 sorra a 20 soros funkciot, fenet se segit, sot. persze lehet 'jatszani' a szabadsagi fokkal, de az nem a mai ertelemben vett programozas hanem 'bitvadaszat'.
jo, voltak a forditoknak gyenge pontjai, de manapsag van mondjuk 5 tanacs es 3 gyenge pont egy nyelvben amit erdemes fejben tartani aztan kesz is a magas szintu optimalizacio. ez is jo ha ket evben egyszer elojon hogy erdemes foglalkozni vele, persze meloja valogatja, de azert nem ez a jellemzo talan (vagy a delphi elkenyeztetett?).
es persze direkt meg sem emlitettem a gepek nagy sebesseget. -
taltos
senior tag
Egyetértünk.
Mellesleg ez egyik korábbi programozástanárom hajtogatta mindíg, hogy egy programozó tudja, hogy mit csinál. Végülis a magyar is csak egy nyelv, amit lehet szépen is művelni, meg csúnyán is. Ilyesmiért viszont soha nem a magyar nyelvet szóljuk le, hanem azt aki bénán beszél... SZVSZ ezt kell észrevenni a nyelveknél is. Van aki tud programozni és megtalálja az egyensúlyt (pl. megtervez egy programot, szépen kódolja le...), és van az, aki ismer egy programnyelvet, és csak tódozza foltozza...
Vizuális típusoknak:
el kell képzelni egy szobrászt, aki csinál egy szobrot, meg egy 7 évest, amint a tenyerében egy maroknyi agyagot tapicskol a betonon... Az alapanyag ugyanaz, csak a kéz más...
Szerintetek nem? -
lao ce
aktív tag
en meg sosem lattam igy elbarmolt v. elbonyolitott pascalt se basicet, viszont en is lattam mar olvashatatlan kodot c-ben c++-ban, es scriptekben eloszeretettel.
nomost nem azt mondom persze hogy marpedig nem lehet megerteni valamit, hanem amit te is, hogy nem eri meg vele foglalkozni mert olyan toketlen baromsag.
amugy a mellett hogy a nyelv lehetoseget ad a tul nagy szabadsagi fokkal a programozonak, valoszinuleg a kovetkezo okok jatszanak kozre: hozza nem ertes, unalom, munkapozicio-vedelem. -
granpa_matis
aktív tag
A szomszed gepes peldajarol meg annyit, hogy valoszinuleg az o midrange gepen jobban megy a 98 mint a te high-end eden az XP, miert nem hasznalsz akkor te is 98-at??
Ez a vita amit most folytatunk szerintem minden uj Ms oprendszer megjelenesevel lejatszodik a felhasznalok kozott:
mostani bevalt gyors oprendszer versus uj lassu oprendszer, aztan valohogy 2-3 ev alatt mindig az uj gyoz. -
-
rog
addikt
ugyanebben a témakörben, egypár érdekes gondolat:
Bővebben: link
(érdemes elolvasni a többi cikket is. jó sokat lehet kacagni, meg persze akár tanulni is közben) -
granpa_matis
aktív tag
Microsoft nem kedvessegbol dolgozta ki a .Net platformot, (ami annyiba kerult nekik, mint egy Mars projekt), hanem azert hogy a J-t visszaszoritsa.
.Net-et a Microsoft sajat J-ja. Ha keresztul tudjak vinni a .Net-et(a longhorn mar erre epul) J-nek nem lesz tobb letjogosultsaga win32 platformon.
Abban viszont egyetertek, hogy mas platformon J kb. meg ot evig. -
űáélkM
tag
Honnan tudjam, hogy mihez képest tudok sok mindent csinálni( a Programozás Turbo Pascal nyelven könyvből programoztam). Nem tudsz egy linket, ahol van egy nehéz feladat, amit ha megcsinálok, mehetek tovább?
Egyébként Delphihez milyen kezdő könyvet ajánlanál?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest