- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lordus
senior tag
hat ez az!! en nem csinaltam semmilyen backupot. es nincs is semmi! ha megnezem a dropbox mappamat, akkor 2gb, ennek ellenere a dropbox app 3.8at mutat es minden inditasnal irja, hogy fejlesszek, mert tele van.
nincs sehol semmi. a weboldalon az latszik, hogy van 2gb foglalt helyem, es van 1.8gb 'backup' - ami nincs. nincs backup, nem lehet megnezni, hogy mi az, nincs egy fajl se, de nincs backup mappa sem. se gepen, se sehol, nincs tartalom. csak jelzi, hogy backup - 1.8gb... ennyit foglal egy szellem backup mappa. ami nem letezik!
mar eldurran a fejem miatta! mindent 5x vegignyalaztam... -
Lordus
senior tag
Dropbox - Backup probléma
Van egy dropbox fiókom, kb. 20 éve használom gond nélkül. Kb. január-februárban valami "aktiválódhatott", mert kaptam több értesítést, meg ajánlatot, hogy ilyen-olyan csomagokat vegyek, persze nincs rá szükségem. van 4gb tárhelyem, ami bőven elegendő.
DE!
februárban egyszer csak kiírta alul, hogy megtelt a dropboxom.Na, ezt egyáltalán nem értettem, mert még 3gb-ot sem használtam.
Mindenhol (kliens, weboldal) körbenéztem, és találtam egy "backup" nevű valamit, ami 1,8GB helyet foglal a dropboxomon.
DE NINCS ILYEN BACKUPOM!!! Nincs sem a gépemen, sem a weben, sem sehol nincs!
Ennek ellenére nem tudok, csak 2 gb-ot használni, mert a backup szellemként foglal 1,8 gb tárhelyet.
Találtam valami bakcup funkciót, de kikapcsoltam, ennek ellenére nincs változás.
Próbáltam velük kapcsolaatba lépni, de lehetetlen (ingyenes fiókhoz nincs support), emailen válaszra sem méltatnak sokadik megkeresés után sem.
Aki találkozott ezzel a problémával és sikerült megoldani (eltávolítani a nem létező backupot) azt nagyon kérem, segítsen!! köszönöm! -
Jabby
őstag
Sziasztok!
Dropboxban hogyan lehet jelszót változtatni? Sehol nem találok ilyen lehetőséget. -
RockFonok
tag
Sziasztok!
Hol tároljak ritka filmeket amiket nem lehet már beszerezni?
Uloz 50GB ingyenes tárhelyet add.
Mega 20 GB ingyenes tárhelyet add.
Mediafire 10 GB ingyenes tárhelyet add, de lehet még ingyen szerezni 40 GB ingyenes tárhelyet.
Terabox 1TB ingyenes tárhelyet add.
Google Fotók meg korlátlan ingyenes tárhelyet add ha telefonodon Google rendszer van.
Microsoft OneDrive 5GB ingyenes tárhelyet add.
Vagy ott vannak még a Videa, Indavideo, Dailymotion, YouTube.Ezek közül szeretnék választani egy párat, itthon is több helyen is tárolom de olyan ritka filmek hogy nincs fent neten mert anno én digitalizáltam.
Persze privátként tárolnám őket.Ezeket a felhőket használom jelenleg:
Google Drive, Google Fotók, Xiaomi Cloud. -
cigam
titán
válasz
MaCS_70 #6284 üzenetére
Egy 8 éve működő csapat/program szerintem nem a "semmiből jött". Ha én holnap kiadom a mountcloud 1.0-át, akkor sem feltétlen ártó szándékkal, hátsó kapuk tömkelegével.
Tudom, jobb félni mint megijedni, de mindenki volt kezdő. Az MS-nek évtizedes rutinja van, és mégis gyomorgörcsel teszed fel a havi frissítést, hogy vajon most mit b...tak el.
De ott van pl. a Google. Nem tegnap kezdte, azt mégis rengeteg adatot törölt a programjuk. -
IT user
tag
-
cigam
titán
A raidrive ingyenes verziója hova teszi a reklámokat?
Tudtok ajánlani olyan ingyenes progit, ami ftp meghajtónak ad egy betűjelet?
Amit használok program az nem tud mit kezdeni (nem látja) az Intézővel "felhappolt" ftp-t, mert az nem ad betűjelet, csak ami fura mappaként jelenik. meg a listában. -
-
jbl
senior tag
válasz
MaCS_70 #6266 üzenetére
Mert szerinted nem történt semmi. "Véletlenül bugos lett" ahol több 100000 IT szakember dolgozik. Itt nemcsak cicás kutyás fényképek tűntek el. Több millió cég dolgozik Google drive ba. Google úgyis takarítani fogja szemetét mindenhonnan le lesz törölve a bakit nyoma nem fog maradni.
-
tonyrulez
őstag
Ha jól olvasom akkor a Drive asztali kliens okozta a gondot, a fájlok lokálisan megmaradtak, csak a felhőben törölte. Ilyen szempontból nincs olyan nagy probléma, hiszen:
- aki csak felhőbe dolgozik, nem használ asztali alkalmazást, így nem is tűnt el semmi
- aki használ asztali alkalmazást, annak a felhőből törlődtek fájlok, de lokálisan megvannakPersze a fontos fájlokat több helyen is tartom (adatvesztés ellen NAS sem véd). Illetve Google Drive-al több gép között szinkronizálok, így a fájlok nem csak felhőben vannak meg, hanem 3 másik gépen fizikailag is.
-
jbl
senior tag
[link] Most már biztos hogy feltörték. csak ezt ne fogja kijelenteni senki.
"eltűnnek róla az adatok"
-
SpiderOakOne-t használ itt valaki?
MaCS
-
Noigen, ez tényleg durva.
Nálam viszont éppen az ellenkezője történt: hirtelen megugrott a Gdrive-om foglaltsága, 24 GB-ról egyszer csak felugrott 32 GB-ra. A Google diagramja szerint a Google fotók foglalják a helyet -- én viszont sosem használtam ezt a funkciót, még korlátlan időszakában sem, és eddig nem is jelentkezett a tárfoglalás.
MaCS
-
jbl
senior tag
[link] Na ezért jó egy NAS.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
--Ham-- #6252 üzenetére
Hát olvastad a véleményeket? Elég elrettentő.
"Ez egy nagyon rossz termék, az egyik legrosszabb szoftvertermék, amit valaha vásároltam. A felület alapvető, amatőr és gyerekes. Ráadásul a feltöltések ritkán működnek úgy, hogy a feltöltéseknél nincs fájlkezelési folyamat…. Igaz rossz!
Amit fizetsz, azt kapod. Ha bármilyen más felhőmeghajtót használ, mint például a Google, Onedrive, Dropbox stb., nagyot fog csalódni. A feltöltési sebesség szuper lassú. Nem csak a sebesség rendkívül lassú, de a legtöbb esetben a fájlok nem töltődnek fel. Az egyetlen jó dolog az ár. Tehát, ha szeretné jól érezni magát, hogy van 20 TB vagy 40 TB felhőtárhely, de ami használhatatlan, akkor vegye meg. Ha erre akarsz számítani, maradj távol!!! "
-
válasz
--Ham-- #6252 üzenetére
Ahogy a véleményeket olvasom, már öt éve is sokan tartották gyanúsan olcsónak, de a félelmek nem igazolódtak be. Az életfogytos előfizetések is működni látszanak.
Ugyanakkor nagyon sok az egy csillagos értékelés a nehézkes és nagyon lassú, fájlonkénti feltöltés miatt.
MaCS
-
--Ham--
csendes tag
Erről mi a véleményetek? Ismeri valaki?
-
Tudtok valamit a NordVPN által nyújtott 1 TB tárterületről?
Köszönettel: MaCS
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Tudom valószínű sokszor előjött már a téma, redditen is van bőven ilyen poszt, de jelenleg, 2023-ban, itthon, ár/érték arányban melyik nagy szolgáltató adja a legtöbbet, legjobbat otthoni / sulis felhasználásra?
Gondolok itt MS 365 VS Google Workspace esetére.
Jelenleg Google 35k/év, 2TB tárhellyel. MS 365 pedig megvehető kóddal 25k körül, családi, 6 fő 1TB/fő + teljes office.
Nektek milyen tapasztalataitok vannak egyikkel másikkal, mit használtok, miért? Kiknek/Milyen felhasználásra melyik érheti meg jobban? Miért?
Előre is köszönöm ha megosztjátok eme tapasztalataitokat!
ui.: Saját felhasználás alapján kb 200GB adatom van a felhőben, Google Drive-on és a fotókat is használom általában elég sokszor. Viszont jegyzetelni OneNote, és minden gépemen ami nem telefon windows fut. Így teljes mértékben döntésképtelen vagyok, mindkét szolgáltatáscsomagért pedig egyáltalán nem szeretnék fizetni.
-
válasz
WhiteWalker #6246 üzenetére
Van backupom
Írtam scriptet arra, hogyha lokálisan valamelyik backup mappában (Apps, Music, Games, etc.) van változás, akkor azt titkosítva betömöríti, szétdarabolja 100MB-os darabokra, és feltölti az ingyenes cloud tárhelyekre. Mindezt automatizálva.
Így mindig van mentésem ingyen, ha a HDD tönkremenne (de ezt is monitorozom folyamatosan), akkor max 1 nap kiesés van, semmi több.
Persze ehhez az kellett, hogy átnézzem tüzetesen mi az, amit feltétlen mentenem kell így, és az mindössze 11GB
Az meg elfér kb. bárhol. A hosszabb videókat feltöltöttem YT-ra privátban, a képeket pedig a Google Photos-ban tárolom.
Nem azt mondom, hogy mindenkinek így kell tennie, csak nálam ez így bevált.
-
válasz
Fecogame #6242 üzenetére
Hogy megéri-e, nem tudom, de én megvettem az örökös 500 GB-ot. (Igaz, azt hittem, hogy a titkosítás is jár hozzá.)
Így már két szolgáltatónál van szolgáltatáshosszig tartó előfizetésem (az IceDrive jobb üzlet volt early birdként), valamint anagyon sokszoros külső HDD és NAS mentés, tárolás három földrajzi helyre tükrözve.
Ez nyilvánvaló túlbiztosítás, de úgy fogom fel, hogy ez a nyugalmam ára, illetve a felhők jó szolgálatot tesznek a családon belüli megosztásoknál. (Egy kisgyerek csak úgy falja a gigabájtokat.
)
MaCS
-
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
Onedrive-n a képek szinkronizálásánál hogyan tudom megoldani, hogy amennyiben a PC-n a szikronizált mappából áthelyezem a képeket, úgy a telefonon se jelenjenek már meg?
-
+1
Most a PCloud-nál van Black Friday 500 GB-ot adnak örökre 139 euróért (~53e Ft). Annyiért veszek kettő 2TB-os HDD-t, és üzemeltetem hosszú évekig a fennmaradó összegből (villanyszámla). De el lehet ezt játszani bármilyen kombinációban, sehogy se jön ki (számomra), hogy ez megérné.
-
hermit
tag
Sziasztok,
az idrive-nal 50%-os akcio van: 1TB $15 first year, 2TB $30first year...
-
WhiteWalker
nagyúr
Nem volt bajom vele eddig , igaz hogy fájlkezelőben volt hozzá adva a Dropbox tárhelyem , így az appot szinte alig láttam és használtam. Valamelyik nap felé kellett rakjam mert kerestem volna valamit a szemetesben , és akkor szembesültem ezekkel.
A Google Drive és a PCloud sokkal korrektebb ennél. Nagyon elszaladt a ló a Dropbox-szal.... -
jbl
senior tag
válasz
WhiteWalker #6236 üzenetére
Többek között ilyenek miatt váltok most NAS-ra.
Elegem lett a felhőzésből. -
WhiteWalker
nagyúr
Srácok , ez a Dropbox mennyire el lett k@rvulva. Minden sz@rért pénzt kérnek.
Pl a szemetesből való visszaállítás is pénzbe kerül , agyrém.Ezer éve használtam az appjukat , de most nagyon megváltozott és átalakult és állandóan tolja az ember képébe , hogy upgradeljem....
-
zolee-coul
csendes tag
Helló mindenkinek !
szeretnék segítséget kérni .
Gondolom köztetek már valaki hasonló gondolatmeneten már átment és tud segíteni nekem . Amit nagyon megköszönnék.
Amire gondolok felhő tárhely vagy NAS.
Olvasgattam előny , hátrányról.
Ami felmerült kérdés :
Felhő tárhelynél IceDrive-ra gondoltam, kb 2TB vagy más szolgáltatónál 3 TB tárhely ( kb ennyi most jelenleg elég is lenne )
A leirás alapján az IceDrive elég jó bíztonságot ír le.
Amire használnám: videókat, fotókat, zenéket , filmet , e-könyveket , dokumentumokat, PDF állmonyát, szkenelt dolgoakt tárolnák ( arhiválnák rajt ) más gépen , mobilon is elérjem öket.
Valóban olyan bíztonságos amit írnak ??
olyan értelemben , hogy feltöltöm a saját személyes dolgaimat akkor azt valóban nem fér hozzá más ??
ha mondjuk olyan dolgot töltök fel ami nem teljesen jogtiszta ( pl torrentről való a könyvek , filmek, zene.. )
Esetleg privát fotó felhőben való tárolás ?? ( ha így reklámozzák hogy bíztonságos , más nem láthatja más )
Ezekből nem lehet gond ?
NAS-nál milyen márkát javasolnátok ? ( 2 HDD lenne benne )
Kb milyen hangra kell gondolni a NAS használatában ?
filyelembe vennék mindent , akár a NAS üzemeltetést, villany számla stb stb
melyik érné meg jobban ?
miben gondolkozzak ??
várom segítő válaszotokat
Zoli -
borges7
aktív tag
Get 2TB cloud storage from pCloud + 2TB of download link traffic for just $29.99 per year. No file size limit - 30 days of trash history. [link]
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Keresek tárhelyet az alábbi megoldásra, már majdnem vettem OneDrive családi-t alza-n/Aquan, stb amikor melóhelyemen ezt az ötletet kaptam.
Igaz fontos megjegyezni, adatfeltöltéskor nem titkosít, viszont mi a vélemény erről?
Hetzner 1TB => ~4 euro / hónap
Amire kellene:
- Telefonok képeinek/videoinak feltöltésére
- Synology NAs-on lévő fontos adatok (doksi/családi képek/videok tárolása)
- Egyes eszközökről snapshot, ha már megoldható pl: Synology, Docker konténerjeim , stb
iPhone-om van 1290-et fizetek csak iCloudra (200GB) ami picit idegesít és csak Alma adatokat ment.
iPhone esetében minden képet/videot a Syno NAS-ra mentek a Photo-s alkalmazással, tehát igazából minden eszközöm a NAS-ra ment, ahonnan egyszerűen fel tudom tölteni a dolgokat erre a felhő tárhelyre elég sokfaja módón pl: webdav,ftp,Rclone, rync vagy akár a felhőt a NAS-ra SMB-n felcsatolva.
Aki nagyon ért az ilyenekhez véleményezi?Syno feltöltéskor minimálisan jelszóval biztos tudom titksoítani, de lehet tudok jobbfajta titkosítást is csinálni, mikor feltölteném a tárhelyre.
És ami jó, hogy nem Amerika/India/Vietnam ahol az adataim lennének hanem Németorzság vagy Finnország.Segítséget előre is köszönöm.
-
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Ajánlást szeretnék tőletek kérni.
Az alábbi a helyzet: Feleségemnek 64 GB tárhellyel rendelkező telefonkészüléke van. Ebből adódóan megtelt a tárhely a képeivel.
Tudtok esetleg mondani nekem olyan felhő szolgáltatást ami megbízható és olcsón tudunk bérelni néhány 100 gigát, ahová fel tudná rakni a képeket? -
borges7
aktív tag
Ha valaki lát egy jó lifetime deal-t, az dobja már be ide, nekem elég lenne 1 TB
egy megbízható szolgáltatótól. -
vegyszer
addikt
-
Dnalorr
tag
Köszi, végül nagy nehezen sikerült felküszködnöm.
Más: Tudja esetleg valaki, hogy Samsung Galériában el lehet-e érni valahogy, hogy ne csak felfele, de "lefele" is szinkronizáljon? Úgy értem, hogy egy helyen lássam a listában a OneDrivera feltöltött és a telefonon lévő képeket, videókat?
-
Dnalorr
tag
Sziasztok,
a napokban fizettem elő egy basic 100GB-os OneDrive csomagra, hogy azokat a videókat amik sok helyet foglalnak a telefonomon feldobjam. ... 30 GB méretű videócsomagot akarok feltölteni, de már többszöri próbálkozásra is sikertelen a feltöltés, vagy annyira lassú, hogy 3 óra után, amikor kb. 5%-ot haladt mindösszesen, én szakítottam meg. Próbáltam több részletben, telefonról (android), notebookról, de nem tudok vele mit kezdeni...
Ennyire suta ez a OneDrive, vagy nálam lehet a probléma? -
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem:
A Gdrive-om elkezdett sikoltozni, hgy megtelt a tárhelyem 92%-a.
Ok, Ok, lehet törölni, lehet tisztogatni, lehet előfizetni.
Ellenben olyen eszköz van, amivel egy új felhő (akár másik google fiók alá tartozó gdrive fiók, akár meás felhős eszköz között) közvetlenül, mint a NortonCommander idejében lehet fájokat, teljes mappa struktúrákat dobálni?
Esetleg létezik legalább valami eszköz, ami egy WinDirStat-szerű nézettben (a drive, fotók, és levelek oldlán is) meg tudja jeleníteni, hogy milyen szemetet gyűjtögettem össze a majd 20 éves googe karrierem során?Vagy a milyen egyéb trükkök, esetleg kényelmes eszközök vannak A fiók teljes tartalmának B fiókba töltésére?
Kösözönöm!
-
bigdady
nagyúr
Hali
Degoo free felhőt levettèk 20gigára így váltanom kell.
Van ajánlott nagyobb ingyenes aminek appja is van?
Biztonsági mentésnek kéne vagyis csak tárolnék, ha baj van meg legyen, kifizetetten 1-3 gb fájlokat tudjon az a lényeg -
smallmer
őstag
Mindenképpen szükségem lesz a felhőre.
1-2 ezer forintos havidíjjal lehet valami ?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kés topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Game Pass előfizetés
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3346, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3163, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest