- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonyrulez
őstag
Ha jól olvasom akkor a Drive asztali kliens okozta a gondot, a fájlok lokálisan megmaradtak, csak a felhőben törölte. Ilyen szempontból nincs olyan nagy probléma, hiszen:
- aki csak felhőbe dolgozik, nem használ asztali alkalmazást, így nem is tűnt el semmi
- aki használ asztali alkalmazást, annak a felhőből törlődtek fájlok, de lokálisan megvannakPersze a fontos fájlokat több helyen is tartom (adatvesztés ellen NAS sem véd). Illetve Google Drive-al több gép között szinkronizálok, így a fájlok nem csak felhőben vannak meg, hanem 3 másik gépen fizikailag is.
-
tonyrulez
őstag
-
tonyrulez
őstag
válasz
Snoop-y #5726 üzenetére
Ha a cél felhasználónak nincs 300GB szabad helye a saját Drive-ján, akkor ezel nem tud mit kezdeni. Illetve ekkora fájlok duplikálása hamar megtelítené még a 2TB-os tárhelyet is.
instantwater: YT mindenféleképpen ront a minőségen, nem hiszem hogy production környezetbe ez megfelelne. Persze ha FaluTV-nek kell az anyag akkor még elmegy. De tartok tőle hogy a fájlméret miatt nem is olyan formátumban vannak a videók amit a YT fel tudna dolgozni.
-
tonyrulez
őstag
Úgy tudom 24 órás a tiltás, a letöltési limit pedig "fluid", és a Google szervereinek terheltségétől függ.
Na erre például jó a DIGI nagyon olcsó nagyon gyors netje, ahol van 200+Mbps feltöltés. Így éri csak meg a NAS, saját nettel, mert szerverterem bérleti díjjal ugyanott vagy mint üzleti felhővel.
Kíváncsiságból megnéztem, 115k-ból összedobható egy FreeNAS gép, 4db WD RED 4TB HDD +125k, így 240k-ból megvan 12TB szerver (RAID Z ahol 1db HDD meghibásodhat adatvesztés nélkül).
sztikac
Google-nál a Business Standard csomagban nincs minimum user kikötve, mindenképpen 2 TB a tárhely.
Akkor engem átvertek.: "With Business Standard, you get 2 TB of pooled storage for each user in your organization to store Gmail messages, Google Photos, and files in Google Drive. Or if you have 4 or fewer users, you get 1 TB pooled storage per user." -
tonyrulez
őstag
Megjegyzem ilyen speciális igényre (viszonylag kis adat sokfelé küldése) már lehet érdemesebb egy otthoni NAS-t építeni, ha van olyan internetszolgáltatás aminél gyors a feltöltés. Az ilyen Pro/Plus/Business csomagok nem olcsóak, és 1-2 évnyi előfizetési díjból már kijön a NAS ára.
Havidíjak:
Mega ProIII €30
Mega Business €10EUR/user és min. 3 user = €30
Google Workspace 2TB-ot adó csomag €10/user és min. 5 user = €50 (habár itt lehet kevesebb user, és akkor csak 1TB).2 év alatt ez 250.000HUF, amiből már bőven lehet TB-os tárhellyel rendelkező szerver PC-t építeni.
-
tonyrulez
őstag
És valóban létezik lifetime licensz? Mert azt írják "Currently only yearly subscriptions are possible." Nehogy vegyél egy lifetime licenszt ami pár hónapig működik.
Személyes véleményem: nem tudom hogy megbíznék-e ilyen n+1 felhőszolgáltatóban. Csak úgy hirtelen amiről tudok hogy megszűnt: Copy.com, Cloudsafe, Surdoc. A lifetime licensz meg addig szól, amíg a szolgáltató be nem zár. Szvsz a négyes, ami szerintem tuti nem fog megszűnni egyhamar, és hosszú távon csak ezt használnám: Amazon, OneDrive, Google Drive, Dropbox.
-
tonyrulez
őstag
Kérdés hogy mobil vagy vezetékes netről van-e szó. Mivel UPC is már Vodafone. Ott pedig nincs nullás szabály.
-
tonyrulez
őstag
Megszűnni nem fog, csak beleszámítódik tárhelybe. Ha fizetősön gondolkodsz akkor ennyi erővel maradhatsz is Google Fotóknál és előfizetsz 100/200GB tárhelyre. Bár nem tudom mennyit fotózol, és milyen hamar fogyma el a tárhelyed. Ott van még a bolti Office365 előfizetés 1 évre, amiért kapsz 1TB OneDrive tárhelyet. Mobilos app tölti fel a fotókat, de messze nincs annyi feature mint Google Fotóknál. Konkrétan csak feldobja egy mappába a fotókat, és vége.
-
tonyrulez
őstag
Igazad van, rosszul fogalmaztam. A tömörített, csak "jó" minőségű kép eddig nem számolódott hozzá a tárhelyhez, viszont június 1-től már fog. Ettől még ingyenes, de aki 15GB-os ingyenes csomagban van, annak ez hamar el tud fogyni (főleg ha emellett használja a Drive-ot is). Én azért nem vagyok egy nagy fotós, 30GB szabad helyemre 4 évet mondott. Vagyis az ingyeneseknek jó 2 év alatt el fog így fogyni a hely. Ha utána akarják még használni a Google Fotókat, akkor kell vegyenek tárhelyet.
vacs: Ez az alap, ami ráadásul nem is csak a Drive-é, hanem mindené. Pl. Gmail levelek is ezt használják fel. Nekem a levelezésre majd 2GB ment el, és alig használom. https://one.google.com/storage
-
tonyrulez
őstag
Google Fotók ingyenességének fél év múlva vége
"2021. június 1-jétől kezdve minden új, jó minőségben mentett fotó és videó bele fog számítani a Google-fiókoknak járó díjmentes 15 GB tárhelybe, illetve minden esetleg megvásárolt további tárhelybe, ugyanúgy, ahogyan más Google-szolgáltatásokban, például a Google Drive-ban vagy a Gmailben már jelenleg is.
A 2021. június 1. előtt mentett fotók és videók mentesülnek ez alól a változás alól, és nem fognak beleszámítani a Google-fiókoknak járó tárhelybe. Ez minden jó minőségben feltöltött meglévő tartalomra érvényes."
A kapott egyéni becslés szerint 4 év mire megtelik a tárhelyem (104GB, amiből most 30GB szabad).
Mondjuk várható volt, nincsen ingyen ebéd, kb. minden Android felhasználó tolta fel a fotókat, ami még tömörítve is rengeteg adat. Öt év alatt mindenki megszokta, váltani nagyon kevesen fognak. Szerintem én sem, jó alternatívát nem ismerek, max. növelem az előfizetésem 100-ról 2000GB-ra.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
OneDrive-ban lehetséges hogy csak a megadott mappából töltsön fel fotókat?
A helyzet a következő: a mobilom egyaránt használom magán és céges telefonnak. A magán képeim automatikusan mennek fel Google Photosra. Eddig a céges fotók is ide mentek, de meguntam gyomlálni. Feltettem az Open Camera-t mint dedikált céges fényképező appot, amivel a DCIM-en kívüli mappába mentek, így a Photos-ra már nem kerülnek fel a képek. Ezt szeretném a OneDrive-al feltöltetni, de csak ezt. Miután bekapcsoltam a OneDrive fotófeltöltést, akkor volt opció mappát választani. Minden mappát kilőttem, csak a cégeset kapcsoltam be, újraindítottam az appot, de így is szeretne minden fotót feltenni ami a DCIM mappában van
-
tonyrulez
őstag
válasz
#20584850 #5247 üzenetére
Na igen, Win10 Pro Retail licenszre még hajlandó vagyok kiadni kétezret itt Hardveraprón, esetleg olcóbban külföldi oldalon, ami lehet működik 2 évig, miközben a legit Home OEM licensz 30ezertől kezdődik (ÁK). Ha letiltják, akkor na bumm, veszek még egyet. De ha 5TB adatom veszne el, akkor azért más lenne a leányzó fekvése...
-
tonyrulez
őstag
válasz
MaCS_70 #5228 üzenetére
Ráadásul RAID0 esetén ha bedöglik az egyik meghajtó, akkor a többi adat is elvész, mert szét van darabolva a meghajtókon az adat. RAID0-t kerülném, inkább legyen annyi meghajtó amennyi HDD, és kelljen nekem beosztani hogy mit hova tegyek. Persze ez NAS-on nem feltétlenül megoldható.
-
tonyrulez
őstag
válasz
dragon1993 #5208 üzenetére
Érdekes hogy megtűrik HA-n a kétes eredetű kulcsok árusítását.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
vélemény a Hardveraprón elérhető Office 365, 5TB, ÖRÖK, 2990Ft-os mókáról? Esetleg használ ilyet valaki? Mennyire megbízható, vagy ugyanúgy kezelendő mint eBay-es Google Suite "örök", végtelen tárhelyek? -
tonyrulez
őstag
válasz
#20584850 #5177 üzenetére
Ha már céges felhő, második multinál dolgozok. Előző cég Google Suite-ot használt, mindent, de tényleg mindent amit csak lehetett a felhőbe mentettünk és ott dolgoztunk (Office se volt, hanem Drive Sheet, Slides és Docs). Nem volt egy plusz réteg titkosítás, mindent ugyanúgy toltunk fel mint én otthon. Mostani cég pedig Microsoft párti, itt OneDrive-ba töltögetünk elég sok mindent, Office365-ön osztjuk meg a doksikat (szerencsére ez megy asztali alkalmazás alól is) megintcsak bónusz titkosítás nélkül. És itt azért saját technológiákat használunk ami konkurenseknek biztos jól tudna jönni.
Vagy ezek a cégek leszerződnek a szolgáltatóval hogy további titkosítást végezzenek a mi fájlainkon? Vagy a cégeket ez nem zavarja, csak az otthoni Jóskákat és Pistákat? -
tonyrulez
őstag
válasz
KovyZoly #4900 üzenetére
Ez alapján max. 5TB-os fájlokat lehet feltölteni.
-
tonyrulez
őstag
válasz
instantwater #4813 üzenetére
Úgy tudom még mindig működik az 1 user végtelen tárhely mód.
Ezért sem bízok én az ilyen csodaoldalakban, ahol terabájt tárhelyet adnak ingyen, máshol meg többezer forintot kell fizetni érte havonta. Nekem marad továbbra is a Google Fotók, az csak nem fog meglépni ilyet. Azzal meg együtt tudok élni hogy minden méretben tömörít (és 16MPx felett kicsinyít), fotókon nem látom kárát nagyon belenagyítva sem. Videókon annál inkább.
-
tonyrulez
őstag
Rossz hír annak aki a Flickr 1TB ingyenes módot választotta:
Komoly – és sokaknak fájdalmas – változások jönnek a Flickrben
2019.01.08-tól max 1000 képet lehet ingyen feltölteni. Akinek ennél több van, az 2019.02.05-ig lementheti őket, vagy előfizet az évi 50 dolláros Flickr Pro-ra.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Windows 10-en szeretném a Google Drive-ot valamilyen formában hálózati meghajtóként (vagy hasonlóként) elérni. Eddig mindent szinkronizáltam a gépre, de a hely szűkös, és laptopon méginkább. Viszont a Drive weboldalon nem akarok navigálgatni, hanem megszokott módon Fájlkezelőben, Total Commanderben. Pl. TCMD plugin nem érdekel, ahonnan át kell másolnom saját gépre hogy megnyithassak valamit. Legyen ott a Drive tartalma, és ha valamit meg akarok nyitni, azonnal nyissa meg (úgy hogy háttérben cache-eli). Hirtelen nem találtam javasolt, megbízható alkalmazást/módszert, a net meg televan nem épp szimpatikus WebDAV programokkal. -
tonyrulez
őstag
válasz
hitchins #4736 üzenetére
Ajánlom a Google Fotókat, mert 16Mp-ig és 1080p-ig korlátlan tárhelyet ad képeknek és videóknak. Köszönhetően a mai kiváló minőségű mobil kameráknak, már csak mobillal fotózok, és a Photos app azonnal lövi fel a képeket a felhőbe telefonról (lövök egy képet, mondom szar, azonnal törlöm, erre ott van már az appban
), úgyhogy még a mentéssel sem kell törődnöm, megteszi magától. Régi családi képeket meg feltettem manuálisan, albumokba rendezve. És mivel mindenkinek van már gmail-ja, könnyen megoszthatóak a családi képek/albumok a többiekkel, amik aztán megjelennek az ő fiókjukban is a megosztott képek alatt, szóval remek rendszer állítható fel belőle. Meg szép letisztult is a felülete.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Krystal_s #4659 üzenetére
Mint Google Drive felhasználó:
Természetesen titkosít, mégpedig: "files in motion are protected using 256-bit SSL/TLS encryption, while those at rest are encrypted with 128-bit AES keys"
Fotókat lebutítja 16 megapixelre, HA ezt az opciót választod és HA Google Fotókra töltöd fel. Drivera töltött fotó marad az ami, lehet 1000Mp is.
Van fent 1000 zeném, eddig nem szóltak egy szót sem. Szerintem amíg nem osztod meg nyilvánosan, nem lesz baj.
-
tonyrulez
őstag
-
tonyrulez
őstag
Használ valaki odrive-ot? Komolyan elgondolkodtam az Amazon Cloud Drive korlátlan opcióban, de ahogy olvastam egyáltalán nem ajánlják a saját szoftverét, mert alap dolgokat sem tud. Nekem selective sync-re lenne szükségem, vagyis azokat a fájlokat/mappákat szinkronizálja csak a gépemre amit kijelölök, ne a komplett tárhelyet. Ezt a gyári Win app tudja? Odrive-ot ajánlják még, de az unsync nem az ingyenes csomag része, amit nem is hiányolnék ha lenne selective sync, de arról semmi infót nem találtam
Vagy ha van ismert, ingyenes szinkronizáló app, ami kezeli ACD-t és van selective sync, annak is nagyon örülnék. -
tonyrulez
őstag
válasz
dragon1993 #4259 üzenetére
Valóban, az utolsó bekezdést ügyesen átugrottam, csak a VeraCrypt-et ismertem
-
tonyrulez
őstag
válasz
dragon1993 #4253 üzenetére
"a fiók gazdája megtudja változtatni a jelszavunkat"
Magyarul az eladó kezébe adunk minden adatot, hiszen ha akarja megváltoztatja a jelszavamat, és belép az én Drive-omba
Ha rá is szánnám magam, tuti hogy Veracrypt-el titkosított konténereket töltenék csak fel.
-
tonyrulez
őstag
Ingyenesből MEGA ad legtöbbet, utána hubic 25-öt, és a maradék cloud szolgáltatók 5-10-et.
Google Photos biztos van iOS-re is és tudja az automata mentést. Ha nem gond hogy kicsit lerontja a kép minőségét (még azét is ami a mérethatár alatt van), akkor korlátlan mennyiségben ment, különben használja a tárhelyet ami nem túl sok (15gb talán). De a MEGA is tudja az automata mentést, ahol 50GB jár alapból, ebből is van iOS app.
Egyébként nemrég vettem észre hogy Google Photos-ban tudok szövegesen keresni, és megtalálja a képeken
GDrive OCR keresés után még mindig van min meglepődni
-
tonyrulez
őstag
Google Drive-ban az online felületet és kereshetőséget imádom. Egyrészt megnyit mindent, legyen az doc, ppt, xls, pdf, videó, kép, hang, másrészt mindenben, de tényleg mindenben tud keresni. Mikor 100GB adatban rákerestem egy címszóra és egy kisfelbontású képben találta meg OCR-el, nagyot néztem. De ugyanúgy keres dokumentumokban is, nagyon hasznos, már inkább keresek az online felületen mint gépen. (Ez természetesen felvethet egyeseknek biztonsági kérdéseket, ami miatt pont nem ezt választják)
-
tonyrulez
őstag
Magyarán ne menjen a szinkronizálás? Egész egyszerűen zárd be a Dropbox alkalmazást. Persze ekkor azt sem fogja feltölteni amit a gépen hozzáadsz. Másik opció hogy olyan mappába töltesz fel távolról fájlokat amiket selective sync-ben kivettél a gépen. Nem tudok olyan lehetőségről hogy a letöltés tiltva legyen a feltöltés pedig engedélyezve.
-
tonyrulez
őstag
Anno promóban ingyenes volt az Insync, azóta Win-en gond nélkül használom. Viszont van neki Linux verziója is, kipróbáltam, jól működött, egyszeri $25-ért beszerezhető.
-
tonyrulez
őstag
Google Photosra automatikusan felkerülő videó beleszámít a tárhelybe?
-
tonyrulez
őstag
válasz
tonyrulez #3739 üzenetére
Egyelőre egy problémám van ezzel az Insync-el, incoming sharesnél olyan Drive-os dolgokat hoz fel, amit egyszer, régen megnéztem. Nem kértem hozzáférést, nem mentettem saját Drive-omba, semmi, csak megnyitottam egy Drive-os linket, aztán bezártam. Ráadásul nem is egyszerre hozza fel ezeket, listáz 3-at, don't sync-et benyomom mindnél, majd 1 óra múlva jön a következő adag.
Szinkronizálni viszont eddig jobb mint a Drive (értsd: működik). -
tonyrulez
őstag
"mai napig nem jöttem rá, hogyan tudok direct linket kreálni egy képhez"
Direktlink generátor, viszont így nem nyitja meg a képet hanem rögtön tölti.
Olyan ami megnyitható direktlinket csinál pedig itt található.
-
tonyrulez
őstag
Google Drive-tól agyf**zt kapok
Ma keresnék mobil appon egy fájlt, de egy teljes mappa hiányzott amit tegnap hoztam létre. ES File Explorer felhő fül alatt sem volt ott. PC-n a Drive írja hogy a szinkronizálás befejeződött. TCMD-ből nem láttam, de intézőben látszik hogy nem szinkroniozálódott a mappa, zöld pipa helyett a kék nyilak vannak a mappa sarkán. Drive restart után elkezdte azokat is szinkronizálni.
Eset Smart Security van feltéve még a gépre, ebben kellene valahogy átengednem a programot, vagy csak önmagában béna a program? -
tonyrulez
őstag
válasz
llaszlo #3108 üzenetére
"Viszont 15GB-ig ... olyan méretben lehet feltölteni amilyenben akarod."
Persze, én is ezt mondtam. OneDrive se rossz, de tárhelyileg ugyanannyi, és az albumnézet szerintem jobban néz ki Google Photos-on. Viszont annak van WP beépülője, ami jól jöhet. Ki kell próbálni őket -
tonyrulez
őstag
Szerintem Google Photos. Általuk megszabott méretig korlátlanul lehet feltölteni (ők átméretezik), bár ez nem 100-as, mert sokkal kisebb lesz a kép mint amit ígérnek. Viszont 15GB-ig (havi $2-ért 100GB is, ami nagyon jó ár) olyan méretben lehet feltölteni amilyenben akarod. Albumba rendezhetőek, utána pedig úgy osztod meg hogy link birtokában bárki megnézhesse, és kész is. Nagyon szép, letisztult, sallangmentes album lesz a végén.
-
tonyrulez
őstag
Úgy látom ez csak backup cloud. Egy eszközt lehet csak hozzácsatlakoztatni az ingyenesen, és csak naponta egyszer hajlandó automatikusan szinkronizálni.
Egyelőre a favoritom a MEGA: eszközök közötti szinkronizálás, gyors Android app, bármilyen mappa kiválasztható és 50GB alap. Ha a GDrive tudná ugyanezt, vagy legalább kezelni a symlink-et akkor váltanák a 100GB-os plan-re, de anélkül...
-
tonyrulez
őstag
Összetömöríti? Google Plus-on eddig úgy volt, hogy 2048 pixel lehet a legszélesebb oldala a képnek, és így engednek meg korlátlan feltöltést, ami 4,2 megapixelnek felelt meg, normális képaránnyal ~3Mpx. Most ezt felemelték 16Mpx-re. Én ebből azt vettem ki, hogy ekkora méretig nem tömörítenek rajta semmit. Mégis összetömörítik?
-
tonyrulez
őstag
válasz
Feralheart #2938 üzenetére
Nem próbáltam, de itt már linkelték ezt: Link Shell Extension
-
tonyrulez
őstag
válasz
tordaitibi #2867 üzenetére
MEGA mappának ne a gyökérkönyvtárat add meg, csinálj neki külön üres mappát.
-
tonyrulez
őstag
válasz
tordaitibi #2850 üzenetére
Ezt nem tudom mi okozhatja, nekem per.pill 6 szinkron van hozzáadva, egyik sincs a C meghajtón, és hibátlanul szinkronizálja őket.
-
tonyrulez
őstag
válasz
tordaitibi #2834 üzenetére
Pedig MEGA-nal pont azt a mappát tudod szinkronizálni amelyiket akarod, nem csak a sajátját.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Feralheart #2807 üzenetére
Most GDrive 25GB és Mega 50GB van, főbb dolgok (köztük egyetemiek) mindkettőre mentve, MEGA-ra selective syncron-nak köszönhetően pedig még jópár dolog ami GD-re nem férne fel. Ha GD végre tudná a MEGA-féle megosztást/symlinket, már fizetnék is elő a 100GB-ra, de az eddigi fejlesztések ütemét elnézve ez sosem fog bekövetkezni.
Egyébként a felhőn a backup után is van élet, szerintem ezzel van teljesen kihasználva. Telefonomról ha gyorsan kell bármilyen fájlt elérek, online képeket/doksikat közvetlenül tudom olvasni, fájlokat és mappákat osztok meg azzal akivel akarok, és én is kapok osztott mappákat. Mert lényegében a felhők java részt erről szólnak -
tonyrulez
őstag
Google Drive-ra van megoldás arra, hogy más mappát is szinkronizáljon, ne csak a sajátját? Symlink régebben még nem működött.
-
tonyrulez
őstag
MEGA-n képnézegetés rémálom, video lejátszásról ne is álmodj, fájltárolásra tökéletes, online interakcióra egyáltalán nem. Ilyen igényeket a GDrive tudja pedig a legjobban kielégíteni, az média- és szöveges fájlokat simán megnyitja. Ha ennyire ódzkodsz az email cím miatt, csinálj neki külön egyet, kb 20 másodperc
-
tonyrulez
őstag
Nekem elég gyakran kell telefonról elérnem a fájlokat. Szerencsére a Google Drive-ra is szinkronizálva vannak a fontos fájlok, és a Drive Android appja cache-eli a fájllistát és csak a változásokat tölti le, így app megnyitása után azonnal navigálhatok minden mappában. Ezért is szoktam le a MEGA appjáról, mire betölt a mappaszerkezet rajta, Drive appban már végig is olvastam a doksit.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Sanyi.mTs #2564 üzenetére
Ezért használok kétlépcsős autentikációt ahol csak lehet. Egyébként valóban nem a DB-t törték fel, hanem máshonnan szerezték a felh.nevet-jelszavakat, és azzal próbáltak belépni DB-re. DB szerint az eddig nyilvánosságra hozott jelszavakkal sehova sem lehet belépni, Reddit-en 1-2 működő jelszavat írtak.
-
tonyrulez
őstag
válasz
sanzi89 #2464 üzenetére
Nos igen, nekem letöltésnél voltak gebaszok. Megosztott fájlt nem nyitotta meg, helyette belépett az én fiókomba (és még a mappáimat is hiányosan mutatta). Kilépés után letöltötte teljesen, majd felugrott a szokásos letöltőablak hogy hova mentse, de itt le is állt a tudomány és letöltési hibát írt ki a böngésző. Sokadjára sikerült belépett fiókkal megnyitni a megosztási linket, a fájlt hozzáadtam a saját fiókomhoz és így letöltődött MEGAsync-el.
-
tonyrulez
őstag
válasz
gurabli #2450 üzenetére
Vagy MEGA. Copynál 250GB kerül havi $10 vagy évi $100-ba, MEGA-nál ugyanennyiért 500GB-ot kapunk. (szerk: MEGA-nál eurót írnak, nem tudom ez EU-n kívüli címmel való regisztrálással átvihető-e dollárba) És a feltöltési/letöltési sebességgel sincs gond. Viszont online nem lehet semmit kezelni, csak a képeket tudja megnyitni kis gondolkodás után, de online képnézegetésre nem alkalmas.
Fényképek biztonsági mentésére jó lehet még a Google+ más felhőszolgáltatások mellé, automatikusan lecsökkentet képmérettel korlátlan mennyiséget lehet ott tárolni. Évek óta oda (is) tolom fel a képeimet, és online képnézegetésre pazar. -
tonyrulez
őstag
válasz
maestro87 #2410 üzenetére
Igen, pont annál a mappánál vagy és pont eszedbe jut hogy hoppá, szinkronizálni kellene. Eléggé életszerű. Az pedig hogy felhő oldalon nem lehet mappát választani, eléggé nagy szívás. Én vagy 20 mappát szinkronizálok MEGA-ba, gépemen össze-vissza vannak több lemezen, de a felhőben azok szépen rendszerezve vannak és ha kell valami rögtön megtalálom. Előre elnézést kérek tőled, nem vérszívás akar ez lenni, csak eléggé zavart hogy egy egymondatos komment után hogy leszóltál, majd szép lassan kiderül hogy valójában nincs is igazad.
-
tonyrulez
őstag
válasz
maestro87 #2408 üzenetére
Azért annyira ne húzd fel magad.
Igen, kétszer tallózni kell, de ha jobb klikkes menüből csinálnád, akkor sem lenne más a helyzet, el kell jutnod valamilyen fájlkezelőben az adott mappáig, az pedig ugyanannyi kattintás. És a felhőoldali mappát is ki kell választanod ígyis-úgyis, nem használom, lehet hogy a Cubby ezt submenu-ben ajánlja fel de ez még mindig csak egy kattintással több. És igen, nekem még így is kényelmes. -
tonyrulez
őstag
válasz
llaszlo #2400 üzenetére
Tényleg, Yandex.Disk? Annak már van Linux kliense.
-
tonyrulez
őstag
Notesban mit találni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged